Χειμερινές διακοπές με σκυλο


orion

Member
18 Μαϊου 2011
12
1
Αγαπητά μέλη καλησπέρα ,
Ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τις χειμερινές διακοπές και τους τετράποδους φίλους σας. Το καλοκαιρι νομίζω ότι τα πράγματα είναι σχετικά πιο εύκολα καθώς τα εστιατόρια ή τα καφέ εχουν τραπέζια έξω και συνήθως δεν υπάρχει θέμα να κάθεται και το σκυλάκι μας μαζί μας στο τραπέζι . Τον χειμώνα όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά καθώς οι χώροι εστιασης είναι κλειστοί και δεν επιτρέπονται σκύλοι . Το ερώτημα μου οπότε είναι το εξης : όταν πηγαίνετε χειμερινές διακοπές πως το διαχειρίζεστε μαζί με τον σκύλο σας ; Τον αφήνετε στο ξενοδοχείο όταν πηγαίνετε πχ για φαγητό ; Αλλά και πάλι προκύπτει το εξης θέμα : μπορεί πχ να έχετε βγει πεζοπορία 4 ώρες κ στην διαδρομή να σταματήσετε για φαγητό , τότε αφήνετε τον σκύλο σας έξω από το κατάστημα να σας περιμένει μέχρι να φάτε ή να πιείτε τον καφέ σας ;
 




orion

Member
18 Μαϊου 2011
12
1
vrmode καταλαβαίνω το πνεύμα της απάντησης σου, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε όλο αυτό κάποια στιγμή και θα μπορούμε και πάλι να απολαύσουμε την φύση κ τις εξορμήσεις . Η ερώτηση μου δεν έχει να κάνει με την δεδομένη χρονική στιγμή αλλά σε καλύτερες μέρες που ελπίζω να έρθουν ☺
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.701
3.853
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ όταν πάω κάπου βρίσκω διαμέρισμα οπότε φτιάχνω το φαγητό μόνη μου, και όλοι ευτυχισμένοι, ειδικά η τσέπη μου (αν και εδώ υπάρχουν pet friendly εστιατόρια και καφετέριες που δέχονται σκυλιά και μέσα).
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Έχω μικροσωμο σκυλο και συνηθως τον δεχονται σε εστιατορια. Αν δεν βρω εστιατοριο που να τον δεχεται, και ο καιρος δεν ειναι ανεκτος για να καθισουμε εξω, παιρνουμε κάτι στο χέρι και φευγουμε.
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Εαν ειναι να παω καπου συγκεγκριμενα το Google ειναι φιλος μας,ψαχνω απο πριν. Μαγαζια με στεγαστρα κτ.λ (επιπλεον αρκετα μαγαζια δεχονται πλεον ασχετου νομοθεσίας και το γραφουν στα σχολια οι ευχαριστημενοι πελατες). Ολο και καποιο καφε, εστιατοριο θα εχει και εξω σκεπασμενο χωρο ή αυλη, σομπιτσες κτλ στην ελλαδα βρισκόμαστε.... Αλλωστε τωρα λογω καπνισματος οι μισοι εξω ειναι.

Και αν ειχα προβλημα, δεν εβρισκα τπτ το φαγητο πακετακι και στο δωματιο.

Αυτο που δε θα εκανα ποτε ειναι να αφησω το γκρεμλιν μου εξω δεμενο χωρις επιβλεψη. Για κανένα λόγο.
 
Last edited:




dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Εκτός από τα παραπάνω που έγραψαν τα παιδιά, έχουμε κάνεις και το εξής, πολλοί ίσως δεν θα συμφωνούν, αλλά συμβαίνει ούτως ή άλλως σε πολλές εκφάνσεις της σκυλοζωής (εκθέσεις, κυναθλήματα κλπ) : αν είμαστε με το αυτοκίνητο, ψάχνουμε να βρούμε μια ταβέρνα που μπορούμε να παρκάρουμε ακριβώς μπροστά, ούτως ώστε καθήμενοι να έχουμε άμεση ορατότητα. Αφήνουμε τον σκύλο μέσα με λίγο ανοιχτά τα παράθυρα για να παίρνει αέρα (μιλάμε για χειμώνα πάντα) και εννοείται ότι έχουμε συνέχεια το νου μας. Αν τον έχουμε κουράσει κιόλας πριν το πιο πιθανό είναι να την πέσει για ύπνο μέχρι να επιστρέψουμε.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Μαγαζια με στεγαστρα κτ.λ (επιπλεον αρκετα μαγαζια δεχονται πλεον ασχετου νομοθεσίας και το γραφουν στα σχολια οι ευχαριστημενοι πελατες).
Ισχύει σε επαρχία σε αρκετά εστιατόρια και θα ισχύει και περισσότερο τώρα που έχει πάθει ο κλάδος ζημιά...
Η νομοθεσία τι προβλέπει?
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Ισχύει σε επαρχία σε αρκετά εστιατόρια και θα ισχύει και περισσότερο τώρα που έχει πάθει ο κλάδος ζημιά...
Η νομοθεσία τι προβλέπει?
Η νομοθεσια δε κάνει διακρίσεις. Ολα απεξω.

Στη πραγματικοτητα μικρο ασπρο μαλλιαρο εχει πιθανοτητες να μπει μέσα.
Εγω ανηκω στην αλλη κατηγορια, μεσαιο, μαυρο σκύλο ....μπουφαν και στο κρύο. :LOL: Καμια αυλη η στεγαστρο με ναυλον αν ειμαστε τυχεροι.

Τωρα μονο ντελιβερι , ολοι μεσα. :LOL:
 
  • Like
Reactions: Εriana


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Και εγω την αφήνω μέσα στο αυτοκίνητο, μέσα στο κλουβάκι που έχω στο πορτ παγκάζ.
Ωστόσο είχε προηγηθεί μια μικρή εκπ/ση για να είναι ευχάριστη η αναμονή της εκεί και να το βλέπει σαν χώρο ξεκούρασης. Ξεκινήσαμε με 5λεπτα αναμονής και σιγά σιγά το αυξάναμε.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα έμενε πολλές ώρες χωρίς να δυσανασχετεί.
Πάντα όταν γυρνάμε υπάρχει ένα μικρό μεζεδάκι ανταμοιβής (απο το πιάτο μας, δηλαδή super ανταμοιβή) επειδή ήταν καλό κορίτσι και ροχάλιζε :LOL:
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Τον χειμώνα πάμε βόλτα και για περπάτημα και μετά αν θέλουμε να συνεχίσουμε με φαί μένουν στο αμάξι με ανοικτά παράθυρα. Παρκάρουμε πάντα μπροστά από την ταβέρνα και αν δεν έχουμε οπτική επαφή ανα τακτά χρονικά διαστήματα πάμε για να επιβεβαιώσουμε ότι όλα είναι οκ.

Το καλοκαίρι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με ανεμιστήρα μέχρι να πέσει ο ήλιος.

Με το μικρόσωμο των 4 κιλών που έχουμε δεν έχουμε αντιμετωπίσει πουθενά πρόβλημα, το πρόβλημα δυστυχώς είναι τα μεγάλα που είναι πιο ήσυχα από το μικρόσωμο.
 
  • Like
Reactions: dimitris-skg


orion

Member
18 Μαϊου 2011
12
1
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θέλω να ξέρω γιατί φαντάστηκα ότι με την εμπειρία σας θα σας έχει τύχει. Αν πχ πας στα χιόνια πεζοπορία και στο δρόμο θέλεις να σταματήσεις για ένα καφέ ή φαγητό μου φαίνεται αδιανόητο ο σκύλος να μείνει στο κρύο και στα χιόνια να σε περιμένει . Το καλοκαίρι αυτά δεν υπάρχουν γι αυτό και η ερώτηση μου σχετικά με το τι κάνετε τον χειμώνα . Αν έχετε αυτοκίνητο κ παρκάρετε μπροστά ακούγεται ως καλή ιδέα με κατεβασμένα παράθυρα αν όχι βλέπω ότι μάλλον η ιδέα στάσης για λίγο είναι δύσκολη ειδικά αν είναι ταβέρνα ή εστιατόριο
 
  • Like
Reactions: dimitris-skg


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Αρκετά χρόνια πριν, σε πολύ ανέμελες στιγμές δικές μας, ο σκύλος ούτε ενός έτους, ανεβαίνουμε στην Βασιλίτσα για περπάτημα, παιχνίδι στο χιόνι κλπ. Στο γυρισμό σταματάμε σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής για καφέ. "Τι θα κάνουμε με το σκυλί;" ... "Να το αφήσουμε στο αμάξι;" ... "Όχι, κρίμα είναι, άστο έξω, δεν έχει πολύ κρύο, έχει και άλλα σκυλάκια, να παίξει" .... Μπαίνουμε μέσα εμείς, καθόμαστε στο καφέ δίπλα στην ρεσεψιόν και παραγγέλνουμε. Μετά από κανά 10λεπτο βλέπουμε τη Ντέβι να μπαίνει στο ξενοδοχείο και να τριγυρνάει στην ρεσεψιόν και να μας ψάχνει. Την είχαν πάρει στο κυνήγι τα άλλα σκυλιά και ευτυχώς ήταν η πόρτα ανοιχτή και μπήκε μέσα o_O ....
Πάλι καλά που δεν ήμουν μέλος στο forum τότε, θα είχα φάει πολύ "ξύλο" :giggle:.

BONUS TIP : Aν πάει κάποιος προς Ξάνθη, να πάει οπωσδήποτε στον καταρράκτη του Λειβαδίτη (@betty coltrane ακούει?) και στην επιστροφή να σταματήσει στο Άνω Καριόφυτο για φαγητό, στο "Κουτούκι του Κάπελα".
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δεν προλαβαινω να σας διαβασω τωρα ή να γραψω. Το μονο που ηθελα να πω @dimitris-skg ειναι οτι ειμαι πολυ στεναχωρημενη που εκεινο το απιθανο μερος που μου ειχες προτεινει στη λιμνη Πλαστηρα και ειχαμε παει με 4 σκυλους(!) εχει εξαφανιστει απ την τελευταια κακοκαιρια. Ελπιζω να καταφερουν οι ανθρωποι να συνελθουν.
ΠρινScreenshot_20201102-140354_Facebook.jpg
Screenshot_20201102-140450_Facebook.jpg
Μετα20201102_140630.jpg
 

Attachments





orion

Member
18 Μαϊου 2011
12
1
Εδώ είχαμε συζητήσει τον Νόμο αλλά και πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν.
Ευχαριστώ για την απάντηση . Η ερώτηση μου δεν έχει να κάνει τόσο με το νομικό πλαίσιο , όσο με την διαχείρηση των χειμερινών διακοπών με ζώα καθώς θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολες λόγω χαμηλής θερμοκρασίας και συνθηκών (βροχές, χιόνια κλπ)
 


orion

Member
18 Μαϊου 2011
12
1
Ένα ακόμα ερώτημα είναι αν στο χιόνι , σε περιπάτους , επιλέγετε να φορέσετε παπουτσάκια στα πόδια του σκύλου ή και κάποιο ένδυμα ώστε να μην εκτεθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Αν πχ πας στα χιόνια πεζοπορία και στο δρόμο θέλεις να σταματήσεις για ένα καφέ ή φαγητό μου φαίνεται αδιανόητο ο σκύλος να μείνει στο κρύο και στα χιόνια να σε περιμένει
99,9% δεν θα κάτσω για καφέ ή φαγητό. Συνήθως έχω μαζί μου κολατσιό για όλους σε πολύωρες πεζοπορίες.

Στην ερώτηση για τα πόδια του σκύλου :
Η μεγαλύτερη πεζοπορία που έχω πάει με χιόνι πάνω απο 20-30cm ήταν 4 ώρες και δεν ήταν διασκεδαστικό όπως πίστευα στην αρχή. Ήταν πάααρα πολύ κουραστικό.
Ο δικός μου σκύλος στο χιόνι δεν έδειξε να κρυώνει κ γενικά κανένα σημάδι δυσφορίας μετά απο 2-3 ώρες παιχνιδιού. Το μόνο περίεργο ήταν που κατούραγε όρθια για να μην ακουμπήσει το πουλί της στο χιόνι :LOL:
Ωστόσο δεν είναι όλοι οι σκύλοι ίδιοι. Ίσως κάποιοι κρυώνουν. Για τι σκυλάκι μιλάμε ?
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
@betty coltrane πολύ στενάχωρο, εύχομαι να καταφέρουν οι άνθρωποι να ορθοποδήσουν.

Παπούτσια για χιόνι ή κάποιο ένδυμα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, εξαρτάται και από τον σκύλο βέβαια, συνήθως τα μεγαλόσωμα δεν έχουν θέμα, αν μιλάμε πάντα για όχι κάτι ακραίο.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3