Χρόνια Ωτίτιδα - Σοβαρή κατάσταση

tonidelat

Member
2 Ιανουαρίου 2014
10
0
Ξέσμα πήρατε ?
Ναι.
Επίσης ξέχασα να αναφέρω τις σταγόνες που μου είπαν : Posatex (νομίζω έχουν και αντιβίωση)

Δε ξέρω ρε παιδιά.. Φοβάμαι πως έτσι θα χάσω το σκυλάκι μας.
Μου έχουν πει πως στο τέλος μπορεί να πάθει εγκεφαλίτιδα (το τελευταίο στάδιο).
Τις τελευταίες μέρες έχει χειροτερέψει, πήρα την κτηνίατρο και μου είπε να του κάνω αγωγή με κάποια αντιβίωση και αντιφλεγμονώδες παυσίπονα που αγόρασα για να φύγει η λοίμωξη ώστε να τον πάω για καθαρισμό πάλι..

Το πρωί ξύπνησε 5 η ώρα και έκανε πανικό.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Η Λούση πάλευε χρόνια με ωτίτιδα. Σταγόνες αντιβιώσεις, δεν της περνούσε. Μέχρι που η θεία μου που έμενε θες/κη μας έδωσε την συνταγη της κτηνιάτρου εκεί για ένα υγρό που στο φτιάχνει φαρμακοποιός και της περασε. Θα την βάλω να την πάρει και θα σου γράψω εδώ την συνταγή γιατί δεν την έχω πια.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Το έχω σκεφτεί..
Ένας καλός εκπαιδευτής σημαίνει συνήθως καλή είσπραξη. (όχι πάντα βέβαια).
Δυστυχώς τα οικονομικά μου δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.
Χωρίς να θέλω να κάνω "κουμάντο" στα οικονομικά σου, απλώς μια άποψη.
Απο το να δίνεις κάθε μήνα 50 ευρώ στο γιατρό για να ανακουφίζει τον σκύλο σου για λίγες μόνο μέρες, δεν είναι καλύτερο να πληρώσεις μια-δυο (συνήθως 30-40ευρώ/συνάντηση) συναντήσεις με έναν εκπαιδευτή και να θεραπεύσεις και τον σκύλο σου; Αν το καλοσκεφτείς, σε βάθος χρονου θα έχεις ξοδέψει πολύ λιγότερα χρήματα απο αυτά που θα ξοδεψεις αν συνεχίσεις έτσι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Αλλα μέλη του σώματος, σε αφήνει να "πειράξεις";
Μάτια, νύχια, πέλματα, δόντια;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Λοιπόν πήρα την συνταγή.
Όμως όπως και όλα τα άλλα θέλει εφαρμογή δύο φορές την ημέρα. Ζήτησα μάλιστα και την δοσολογία για 40 κιλά που είναι πάνω κάτω ο δικός σου.

40 ml φυσιολογικός ορός
10 ml άσπρο οινόπνευμα (ότι βαθμούς έχει ο φαρμακοποιός)
1 solu cortef των 500
1 solvetan του ενός γραμμαρίου
1 γραμμάριο βορικό οξύ.

H δόση για 40 κιλά σκύλο είναι 2 ml το πρωί 2 ml το βράδυ στο αφτί με το πρόβλημα.
(ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΑ ΑΦΤΙΑ)

Διατηρείται στο ψυγείο και πριν την εφαρμογή το βγάζεις κανένα μισάωρο για να μην είναι παγωμένο.
Το δίνεις για μια εβδομάδα, μετά το πετάς.

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ θα έλεγα να το συζητήσει πρώτα με τον κτηνίατρο, δεν αντιμετωπίζονται όλες οι περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο.
Εξαρτάται από την αιτιολογία και την κατάσταση του ακουστικού΄πόρου.

Μόνο την αμπούλα advocate μπορεί να δοκιμάσει χωρίς γιατρό και αυτό επειδη δεν την βάζουμε στο αυτί αλλά στο σώμα όπως τις υπόλοιπες αντιπαρασιτικές αμπούλες.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Εγώ θα έλεγα να το συζητήσει πρώτα με τον κτηνίατρο, δεν αντιμετωπίζονται όλες οι περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο.
Εξαρτάται από την αιτιολογία και την κατάσταση του ακουστικού΄πόρου.
Εγώ καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία. Μία δύσκολη ωτίτιδα αντιμετωπίστηκε με αυτό το υγρό. Τον πρώτο λόγο έχει πάντα ο κτηνίατρος όπως λες κι εσύ.

tonidelat

Member
2 Ιανουαρίου 2014
10
0
Αλλα μέλη του σώματος, σε αφήνει να "πειράξεις";
Μάτια, νύχια, πέλματα, δόντια;
Εκεί που δε πονάει, δεν υπάρχει θέμα. (όμως για τα αυτιά διαφοροποιείται)

Λοιπόν πήρα την συνταγή.
Όμως όπως και όλα τα άλλα θέλει εφαρμογή δύο φορές την ημέρα. Ζήτησα μάλιστα και την δοσολογία για 40 κιλά που είναι πάνω κάτω ο δικός σου.

40 ml φυσιολογικός ορός
10 ml άσπρο οινόπνευμα (ότι βαθμούς έχει ο φαρμακοποιός)
1 solu cortef των 500
1 solvetan του ενός γραμμαρίου
1 γραμμάριο βορικό οξύ.

H δόση για 40 κιλά σκύλο είναι 2 ml το πρωί 2 ml το βράδυ στο αφτί με το πρόβλημα.
(ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΑ ΑΦΤΙΑ)

Διατηρείται στο ψυγείο και πριν την εφαρμογή το βγάζεις κανένα μισάωρο για να μην είναι παγωμένο.
Το δίνεις για μια εβδομάδα, μετά το πετάς.
Ευχαριστώ για το κόπο που έκανες.
Μακάρι να με άφηνε όμως :) Αν τύχει και αλλάξει κάτι, θα το έχω υπόψιν μου.
Χωρίς να θέλω να κάνω "κουμάντο" στα οικονομικά σου, απλώς μια άποψη.
Απο το να δίνεις κάθε μήνα 50 ευρώ στο γιατρό για να ανακουφίζει τον σκύλο σου για λίγες μόνο μέρες, δεν είναι καλύτερο να πληρώσεις μια-δυο (συνήθως 30-40ευρώ/συνάντηση) συναντήσεις με έναν εκπαιδευτή και να θεραπεύσεις και τον σκύλο σου; Αν το καλοσκεφτείς, σε βάθος χρονου θα έχεις ξοδέψει πολύ λιγότερα χρήματα απο αυτά που θα ξοδεψεις αν συνεχίσεις έτσι.
Μάλλον έχεις δίκιο, αλλά είσαι σίγουρος πως ένας εκπαιδευτής θα πάρει τόσο λίγα λεφτά?
(δε ξέρω καθόλου τι παίζει)
Έχω την εντύπωση πως για να μου "αλλάξει" τη συμπεριφορά του σκύλου ίσως πάρει πολύ καιρό.
Εκτός βέβαια αν μου προτείνει τρόπους και οδηγίες. Μα εξαρτάτε στο που θα πέσω.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το χρώμα στο αυτί έχει αλλάξει καθόλου ? έχει γίνει μήπως καθόλου γκρί ?

Το ξέσμα τι έδειξε ?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μάλλον έχεις δίκιο, αλλά είσαι σίγουρος πως ένας εκπαιδευτής θα πάρει τόσο λίγα λεφτά?
(δε ξέρω καθόλου τι παίζει)
Έχω την εντύπωση πως για να μου "αλλάξει" τη συμπεριφορά του σκύλου ίσως πάρει πολύ καιρό.
Εκτός βέβαια αν μου προτείνει τρόπους και οδηγίες. Μα εξαρτάτε στο που θα πέσω.
Ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά τη δουλειά του, άλλος μπορεί να παίρνει 20, άλλος 50, εγώ σου είπα τις τιμές που παίζουν οι καλοί εκπαιδευτές πάνω κάτω. Δε χάνεις κάτι να πάρεις τηλέφωνο τους εκπαιδευτές για τους οποίους έχεις ακούσει καλές κριτικές και μαζί με το πρόβλημα του σκύλου σου που θα παρουσιάσεις, ρωτάς και την τιμή και τον χρόνο που πρόκειται να πάρει η διόρθωση της συμπεριφοράς πάνω κάτω-αν και χωρίς να δει ο εκπαιδευτής τον σκύλο δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορεί να σου απαντήσει σε αυτό. Αν πιστεύεις ότι είναι υπερβολικά τα χρήματα απλά πας σε άλλον :) Πάντως πολλές φορές η πρώτη συνάντηση-αξιολόγηση του σκύλου γίνεται χωρίς χρέωση.