Χρόνος απορρόφησης χαπιών

Annasakis

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2015
110
197
35
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα στην παρέα. Παιδιά ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρει κανένας να μου πει, πόσος χρόνος χρειάζεται στα χάπια για σκουλήκι καρδιάς/εσωπαράσιτων και για ψύλλους/κρότωνες έτσι ώστε να απορροφηθεί από τον οργανισμό;; Δίνω milbemax & nexgard αντίστοιχα. Έκανα χαζομάρα και έδωσα το πρωί στον Ερμή τα χάπια και ένα imodium ενώ ήταν νηστικός και μετά από μια ώρα (μπορεί και λίγο παραπάνω) μου έκανε εμετό. Η γιατρός είπε ότι θέλουν μόνο ένα μισάωρο οπότε να μην του ξαναδώσουμε τίποτα. Εμένα μου ακούστηκε λίγο και ρωτώ μήπως έχει ακούσει κάποιος άλλος κάτι...

Y.Γ Imodium δίνω μετά από συμβουλή γιατρού, καθώς μου κάνει διάρροιες εδώ και μια εβδομάδα και ενώ του δίνω ρύζι (αλλά του έβαζα και λίγο τροφή μαζί και η γιατρός είπε ότι ήταν λάθος αυτό) δεν έσφιγγε καθόλου. Τώρα ταϊζω μόνο κοτόπουλο με ρύζι και δίνω imodium 2 φορές τη μέρα για 4 μέρες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε και πληγούλα μέσα στο αφτί και βάζουμε σταγόνες otomax για 7 μέρες.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Είδες τα χάπια στον εμετό?
Ρωτησες το γιατρό αν έπρεπε να δώσετε τωρα τα χάπια ενω εχει διάρροιες?

Annasakis

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2015
110
197
35
Θεσσαλονίκη
Είδες τα χάπια στον εμετό?
Ρωτησες το γιατρό αν έπρεπε να δώσετε τωρα τα χάπια ενω εχει διάρροιες?
Τον εμετό τον έκανε επάνω σε ένα πολύ τριχωτό χαλί και μου ήταν πολύ δύσκολο να διακρίνω το οτιδήποτε (ανοιχτόχρωμο το χαλί). Παρόλα αυτά, δεν είδα τίποτα, παρά μόνο κομματάκια σαν ρύζι που τον ταΐζω κιόλας. Η γιατρός ήξερε ότι έχει διάρροιες, αλλά δεν μου είπε να μην του δώσω τα χάπια.