Χρώμα ματιών

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
32
Καλησπέρα! Μπορώ να κάνω μια ερώτηση; Το χρώμα στα ματια αλλαζει; Και αν ναι μεχρι ποια ηλικια αλλαζει;

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
49
Νίκαια
Ναι, αλλάζει. Μπορεί να χρειαστεί να φτάσει το κουτάβι τις 16 εβδομάδες, για να δούμε το τελικό χρώμα.

Πόσο μηνών είναι τώρα; Και τι αλλαγή παρατηρείς;

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
32
Αποψε γινεται 3 μηνων . Δεν υπαρχει αλλαγη. Ισως πολυ μικρη στη γωνιτσα του δεξιου ματιου. Λιγο κιτρινο.

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
32
Ευχαριστωω! Οντως ειναι ματαρες και θα μ αρεσε να μεινει ετσι. Ωστοσο ξερω πως ειναι ελαττωμα και δε ξερω τι πρεπει να ευχομαι. Να αλλαξουν η οχι;

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
32
Ευχαριστωω! Μακαρι να εμεναν ετσι. Αν αυτο δεν επηρεαζει την υγεια της φυσικα

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
49
Νίκαια
Αρα ουσιαστικα ισως αλλαζει μεχρι μεγαλη ηλικια σχετικα.11-12 μηνες
Όχι. 4 μηνών έχεις το τελικό χρώμα.

Ηξερες/φαινοταν Μιχαλη οτι το κουταβι θα εξελιχθει σε bi-eyed ?
Από 40 ημερών περίπου φαίνεται.

• Like
Reactions: Beyond Wonderland

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
32
Συγνωμη που σας πρηζω αλλα ειμαι νεος "σκυλας" και ρωταω. Αρα υπαρχει περιπτωση να γινει τοσο μεγαλη αλλαγη στα ματια της;

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
28
Να ρωτησω κατι ακυρο και γω το σκυλακι σου είναι πιτμπουλακι Red nose με μπλε ματια??????(Από μια φωτο δεν καταλαβενω)Και γιατι είναι ελλατωμα αυτό? Εχω δει πολλα rednose με μπλε ματια και στα περισσοτερα συνηθως γινονται μελι στην συνεχεια αλλα δεν το χω πολύ ψαξει αν και γνωριζω πολλα για την ρατσα

PanosKaf

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2015
53
24
32
Pitbull rednose ναι! Ετσι εχω διαβασει! Δεν γνωριζω και εχω επισκεψη στον κτηνιατρο τη Τριτη. Απλα ειμαι περιεργος να δω πως θα καταληξουν!

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
28
Pitbull rednose ναι! Ετσι εχω διαβασει! Δεν γνωριζω και εχω επισκεψη στον κτηνιατρο τη Τριτη. Απλα ειμαι περιεργος να δω πως θα καταληξουν!
Εχεις διαλεξει μια καταπλικτηκη φυλη αν και λογικα το ξερεις κυριαρχη μεν αλλα πολύ υπακουη και καλη με τους ανθρώπους ενώ ταυτόχρονα πολύ καλοι φυλακες , απίστευτοι σωματοφυλακες και βεβαια πολύ οξυδερκείς και ευκολα εκπαιδευσιμη. Θα κανουν πραγματικα τα παντα για σενα. Τεσπα εχω πολλους φιλους με πιτμπουλακια και rednose και bluenose αλλα δεν εχω ακουσει για καποιο θεμα με τα ματια τους αναλόγως με το χρωμα. Αν το χεις παρει από σοβαρο εκτροφειο δεν νομιζω να χει κατι το κουταβι, αν το χεις παρει από εκτροφειο βεβαια... . Τωρα από εκει και περα σε αυτό το θεμα αν είναι ελλατωμα δηλαδή το χρωμα η όχι δεν μπορω να σε βοηθησω

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Μεχρι 4 μηνων φαίνεται το πραγματικό τους χρωμα...της δικιας σου μπορει να της γινουν εν τελει πρασινο κατι ετσι οπως την βλεπω...
Σαν χρωμα αυτο το χρωμα ειναι εκτος προτυπου κ θεωρείται "default" (?) - δεν τοχω με τις ορολογιες - συνηθως προκειται ειτε για mutation ειτε -συνηθέστερα- απλα για "σκατα αναπαραγωγη"
Εαν δεν της δημιουργησει καποιο προβλημα μελλοντικα,τύφλωση δλδ που συνηθιζεται πολυ σαυτα με ανοιχτοχρωμα ματια (μιλαμε παντα για poοr breeding κ οχι πχ για χασκυ που ειναι εντος του προτυπου τους) , να μην σκας για τιποτα αλλο!

FYI τα blue nose δεν αναγνωριζονται, μιλαμε ευθυς εξαρχης δλδ για poor breeding κ αυτο ειναι κατι που πρεπει να το γνωριζουμε, κ μενα μαρεσουν πολυ αλλα δεν μπορω να παραβλέψω το προφανες...

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Το κουτάβι σου είναι πανέμορφο, εύχομαι να είναι υγιές και να περάσετε πολλά όμορφα χρόνια! Ως προς το χρόνο αλλαγής του χρώματος ματιών συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

Ως προς τη μορφολογία, τα μπλε μάτια θεωρούνται σημαντικό ελάττωμα στα APTB σύμφωνα με τα πρότυπα UKC & ADBA ενώ το AKC θεωρεί ως ελάττωμα μόνο τα ανοιχτόχρωμα μάτια. Όσον αφορά στο χρώμα της μύτης, το UKC αποδέχεται όλα τα χρώματα, ενώ το AKC μόνο το μαύρο. Αν θυμάμαι καλά η ADBA δεν το προσδιορίζει, αλλά αν θέλεις ψάξε το γιατί δεν είμαι σίγουρη.

Το APTB δυστυχώς δεν είναι μια καθολικά αναγνωρισμένη φυλή, τα πρότυπα όσων ομίλων την αναγνωρίζουν διαφέρουν λιγότερο ή περισσότερο σε κάποια σημεία, συνεπώς η "καθαροαιμία" και κατ' επέκταση το (αδιαφιλονίκητο) πρότυπο σηκώνει μεγάλη συζήτηση.
Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο όταν στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστες σοβαρές προσπάθειες εκτροφής. που κι εκεί ακόμα πρέπει να μελετήσει κανείς πάρα πολύ τις γραμμές από τις οποίες προέρχονται τα σκυλιά τους σε σχέση με τα παραπάνω πρότυπα. Δεν εννοώ ότι αυτοί οι (ένας - δύο) εκτροφείς δεν είναι σοβαροί, απλά ότι το APTB είναι λίγο μπλεγμένη ιστορία.

Ανεξαρτήτως χρωμάτων, φρόντισε να ενημερωθείς όσο περισσότερο μπορείς για το χαρακτήρα των πιτακίων. Πρόκειται για μια δύσκολη φυλή που σε συνάρτηση με την ανευθυνότητα των "εκτροφέων" και χειριστών έχει αποκτήσει μια κακή φήμη. Φρόντισε να γίνεις ένας από τους κηδεμόνες που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι δύσκολη φυλή δε συνεπάγεται σε καμία περίπτωση ανεξέλεγκτη ή/και επικίνδυνη φυλή.