Ψευδοκύηση

Soniaan

Active Member
1 Ιουλίου 2015
42
7
27
Γειά σας!Έχω ένα ημίαιμο pitbull θηλυκό το οποίο είναι 1 ετών.Η σονια μετά την πρώτη περίοδο, μου εμφάνισε ψευδοκύηση.Η κτηνίατρος μου είπε να της δώσω contralac για 4 μέρες.Το γάλα σταμάτησε στην μια ρώγα και στην άλλη έγινε πιο διαφανές όποτε δεν συνεχίσαμε.Τώρα όμως ξανά βγάζει και η κτηνίατρος μου είπε να της δώσω Και 2 και 3 κουτιά και όσο χρειαστεί.Πήρα την γνώμη και ενός άλλου κτηνιάτρου και μου είπε στείρωση και ας έχει γάλα.Έχω τρελαθεί δεν ξέρω τι να κάνω το σκυλί όταν πήρε τα χάπια κλαψουριζε όλη νύχτα,ρώτησα για κάποια εναλλακτική και μου είπε δεν υπάρχει καμία άλλη τι να κάνω;Πήγα της πήρα και 2ο κουτί θα σταματήσει το γάλα η θα χρειαστώ και 3ο;Φοβάμαι με τις τόσες ορμόνες.

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Μην αγχώνεσαι!
Δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο περιστατικό, από εδώ στο φόρουμ που έχει συζητηθεί θυμάμαι:
πολύ άσκηση/λίγο φαί και νερό/γαλαστόπ με μέτρο/όχι στείρωση όσο έχει συμπτώματα. Κουρασέ την και μην την αφήνεις να μαζεύει παιχνίδια σε φωλιά κλπ.
Εδώ, μάλλον θα βρεις παραπάνω πληροφορίες:
http://dogforum.gr/community/threads/Μαστίτιδα-ψευδοκύηση.2859/
Περαστικά σας!

Soniaan

Active Member
1 Ιουλίου 2015
42
7
27
Σε ευχαριστώ πολύ!!Παιχνίδια δεν μάζεψε ποτε φωλιές δεν σκάβει πλέον.

Soniaan

Active Member
1 Ιουλίου 2015
42
7
27
Σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στο κόπο αυτά τα άρθρα τα είχα κοιτάξει και τα κοίταξα και τώρα, απλά έχω αγχωθεί με την κτηνίατρο που μου λέει να της δώσω όσα κουτιά χρειαστεί μέχρι να σταματήσει το γάλα.Βόλτες την βγάζω τρέχει πολύ παίζουμε στο σπίτι νερό πίνει πολύ στην βόλτα και πως να το ελαττωσω τώρα λόγω ζέστης; φαί τρώει 400 gr barf γιατί της κάνω δίαιτα δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...

Soniaan

Active Member
1 Ιουλίου 2015
42
7
27
Ρώτησα και δεύτερο κτηνίατρο και μου είπε στείρωση.Θα περιμένω να δω τι θα κάνει το 2ο κουτί..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Μειώνεις το φαί κι άλλο (κάποιοι τα αφήνουν νηστικά και 2 μέρες) και την εξαντλείς στη βόλτα.

• Like
Reactions: Soniaan

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Όταν ήθελα να κόψω το γάλα στη Χαρά μου της έκανα μια μέρα απόλυτη νηστεία, την επόμενη 1/4 από κανονική δόση φαγητού , την τρίτη μέρα 1/3 και την τέταρτη 1/2 της δόσης. Την πέμπτη μέρα το γάλα σταμάτησε.

• Like

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Καλησπέρα σου.
Και εμένα η μικρή μου 2 μήνες μετά την περίοδο μου εμφάνισε ψευδοκύηση.
Είχαμε ήδη κανονισμένη τη στείρωσή της (ραντεβού κλεισμένο από τον οίστρο ακόμα) και το γάλα το κατέβασε 5 μέρες πριν το ραντεβού. Χάπια δεν έδωσα καθόλου και κόπηκε μαχαίρι το γάλα μετά την επέμβαση.
Φωλιές δεν έκανε και παιχνίδια ποτέ δε μου μάζεψε, απλά ήταν πιο ευερέθιστη και πιο κλαψιάρα εκείνες τις μέρες. Το μόνο που έκανα για εκείνες τις 5 μέρες μέχρι τη στείρωση ήταν να της μειώσω το φαγητό και το νερό και την βγάζαμε μεγαλύτερες και πιο κουραστικές βόλτες.

• Like

Soniaan

Active Member
1 Ιουλίου 2015
42
7
27
Παιδιά τελείωσα το 2ο κουτί contralac Το γάλα έχει γίνει σαν νερό πλέον δίνω 1 τέταρτο της τροφής και λίγο νερό. Ο μαστος ο ένας έχει πρηστει σαν να έχει μπαλάκι μέσα,ανησυχώ αύριο θα την πάω στο κτηνίατρο συνέβη κάτι παρόμοιο σε εσας;

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
μαστίτιδα?? Να την εξετάσει ο ιατρός!
Δεν είχαμε τέτοια απλά έκανε ένα μήνα για να μαζευτεί ξανά η κοιλιά της.