Ψώρα σε pug

nuki nuki

Member
7 Σεπτεμβρίου 2010
8
0
Κύπρος, Λευκωσία
Γεια σας παιδεία επειδή είμαι νέο μέλος ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα εδώ και κάμποσους μήνες έχω αποκτήσει ένα σκυλάκι Pug όταν επισκεφτήκαμε το κτηνίατρο μας είπε ότι είχε ψώρα πράγμα που μετά την αγορά το προσέξαμε στο λαιμό δεν υπήρχε τρίχωμά και στα πίσω ποδιά το δέρμα ήταν πολύ σκληρό και δεν υπήρχε ούτε και εκεί τρίχωμα όταν το αγοράσαμε μας είπαν ότι θα έβγαζε τρίχωμα όμως όταν το πήραμε στο κτηνίατρο δεν ξερό αν κάποιος από εσάς το πέρασε ή με pug ή και με άλλη φυλή σκύλου περιμένω τις συμβουλές σας και το πώς το αντιμετωπίσατε :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φιλικά Γιώργος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Γιώργο καλώς ήρθες.
Το σκυλάκι σου το πήρες από pet shop;
Ο κτηνίατρος δεν σου έδωσε αγωγή για την ψώρα;

nuki nuki

Member
7 Σεπτεμβρίου 2010
8
0
Κύπρος, Λευκωσία
μου έδωσε αγωγή ο γιατρός του έφυγε αλλά τώρα ξανά ήρθε και είναι χειρότερα του έδωσε την ίδια αγωγή τι να κάνω μπορεί να τη θεραπεύσει και να ξανά επιστρέψει γι αυτό αυτό ζήτησα την συμβουλή σας :) το σκυλάκι δεν το πείρα από petshop άλλα από αγγελία

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές του κτηνίατρου! Αν το σκυλάκι το έχεις αγοράσει από πετ σοπ,να παρακαλάς να είναι η ψώρα το μοναδικό πρόβλημα υγείας,χαρακτήρα που παρουσίασε.

nuki nuki

Member
7 Σεπτεμβρίου 2010
8
0
Κύπρος, Λευκωσία
αυτό θα κάνω άλλωστε δεν έχω κι άλλη επιλογή απλά είπα μήπως υπάρχει κάτι που μπορεί να βοηθήσει
ο κτηνίατρος της έκανε μια ένεση και θα τής ξανά κάνει τη Τετάρτη και μετά θα συνεχίσουμε εμείς αγωγή με σύριγγα από το στόμα για δύο μήνες ελπίζω να δούμε κάποια αλλαγή στους δύο μήνες

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του γιατρού. Πρέπει τις θεραπείες να τις ολοκληρώνεις για να κάνουν σωστά την δουλειά τους.
Στο μεταξύ, αν θέλεις διάβασε και μερικά πράγματα, που ίσως δεν πέσουν στην αντίληψή σου, γιατί δυστυχώς, ο τρόπος που απέκτησες το σκυλάκι σου, δεν είναι και ο καλύτερος και είναι πολύ πιθανόν σε αυτό να οφείλονται και τα προβλήματά του :(

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?4953-Εμπειρίες-από-pet-shops-bybs
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?38-PET-SHOPS-PUPPY-MILLS
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?273-γιατι-ΔΕΝ-ζευγαρωνουμε-τα-σκυλια

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ο κτηνίατρος της έκανε μια ένεση και θα τής ξανά κάνει τη Τετάρτη και μετά θα συνεχίσουμε εμείς αγωγή με σύριγγα από το στόμα για δύο μήνες ελπίζω να δούμε κάποια αλλαγή στους δύο μήνες
Βαλανέκ?
ετσι φαινεται σαν φαρμακευτικο σχημα το πιο πιθανο valaneq (ιβερμεκτινη) και οταν το δινουν ποσιμο λενε σε συνδιασμο με σιροπι κομποστας,παγωτο,καποια γλυκια ουσια

θα πρεπει ομως ο ιδιοκτητης να προσεξει να συνεχισει τη θεραπεια ακομα και μετα απο τη πληρη απουσια ακαρεων(ζωντανων ή νεκρων),το χρονικο διαστημα βεβαια θα το προσδιορισει ο γιατρος

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ρωτησε τον ,ποιο φαρμακο ειναι το ενεσιμο που κανει και γενικοτερα ολη τη θεραπεια που θα ακολουθησεις

να σε ρωτησω πηρε ο γιατρος ξεσμα απο το δερμα του μικρου σου και το ειδε στο μικροσκοπιο ? το εστειλε στο εργαστηριο ?

nuki nuki

Member
7 Σεπτεμβρίου 2010
8
0
Κύπρος, Λευκωσία
όχι δεν έκανε τίποτα δεν έκανε τίποτα με το μικροσκόπιο ούτε το έστειλε σε κάποιο εργαστήριο είδε το δέρμα και μου είπε ότι έχει αυτό και του έδωσε το ενέσιμο φάρμακο έτσι έγινε και την πρώτη φορά και τη δεύτερη

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δεν ειμαι γιατρος και δεν παρεμβαινω στο εργο τους ,ομως θα ηθελα να ξερω αν ο σκυλος μου ειχε προβλημα τι ακριβως θα ηταν αυτο ,θα ζητουσα να γινουν οι απαραιτητες εργαστηριακες εξετασεις μαζι με το αντιβιογραμμα ,καθως και μετα την εναρξη της θεραπειας αναλογα με το πλανο φαρμακευτικης αντιμετωπισης που θα ειχε ορισει ο γιατρος ,επαναλληπτικες εξετασεις για να παρακολουθουμε τον ρυθμο εξελιξης και αποτελεσματικοτητας