Ωτίτιδα

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
παρατηρησα εδω και καποιες μερες πως ειχε ενοχληση στο ενα αυτι, τιναζε συνεχεια το κεφαλι του και εξυνε το αυτι του κλαψουριζοντας, οποτε τον πηγα στον γιατρο. του εκανε μια ηρεμιστικη ενεση για να τον εξετασει και αφου διεγνωσε πως εχει ωτιτιδα μου εδωσε τις σταγονες Surolan και μια λοσιον για καθαρισμο την Eau de menthe. επισης μου εδωσε καποια χαπακια που πρεπει να παιρνει για καιρο. μου ειπε πως τις σταγονες πρεπει να τις βαζω πρωι-βραδυ αλλα αυτο που μ εκανε εντυπωση ειναι πως μ ειπε να του βαζω τη λοσιον 5 φορες τη μερα απο 10 σταγονες. δεν αμφισβητω τον γιατρο αλλα μου φαινεται καπως υπερβολικο, θα το κουφανω στο τελος! εχει καποιος αναλογη εμπειρια?
επισης κατι αλλο που θελω να ανεφερω ειναι πως την επομενη βδομαδα πρεπει να τον παω για επανεξεταση και αυτο σημαινει οτι θα του ξανακανει ενεση. το λυπαμαι το καημενο γιατι δεν καθεται και σημερα το τρυπησε 5 φορες μεχρι να καταφερει να του βαλει το ηρεμιστικο και αυτο ουρλιαζε απο τους πονους. ειναι καλο να παιρνει το σκυλι τοση δοση ηρεμιστικου? καθε φορα που παω στον κτηνιατρο πρεπει να του κανει? ειναι κριμα, ειναι 10 μηνων και εχει φαει τοσες ενεσεις

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
μήπως να σκεφτείς να το πας σε άλλον κτηνίατρο?
πολύ ταλαιπωρία για ωτίτιδα

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Σε παλιό θέμα αναφερεται τοσο εντατικη αγωγη. Μια φορα παντως που προεκυψε ωτιτιδα, θυμαμαι μονο ενα υγρο βαζαμε, μετα τον καθαρισμο απο τη ''γιατρινα'', αλλα ημουν μικρη και δε θυμαμαι ονομασία. Του περασε χωρις πονο σε λιγες μέρες.

Πλάκα είχε η γιαγια μου που ηθελε να του βάλει λάδι απο το καντηλι! :p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η χορήγηση του Surolan είναι 3-5 σταγόνες την ημέρα σε κάθε αυτί!

Δική μου περίπτωση ωτίτιδας όταν ήταν μικρός ήταν 1 Surolan μπουκαλάκι 3-5 σταγόνες την ημέρα κάθε μέρα μέχρι να τελειώσει και μέρα παρά μέρα καθαρισμός με Epi-Otic ή οποιοδήποτε τελοσπάντων άλλο καθαριστικό!

Γενικά ξέρω ότι η χορήγηση του καθαριστικού πρέπει να γίνεται πριν την χορήγηση του φαρμάκου(Surolan στην περίπτωση μας) και γίνεται ως εξής,ρίχνεις 5-10 σταγόνες καθαριστικό μέσα στο αυτί για να πάει στην βάση,πιάνει την βάση του αυτιού και κάνεις μασαζάκι για να ποτίσει καλά και να μαλακώσει ότι υπάρχει εκεί μέσα,παίρνεις ένα βαμβάκι και το το τοποθετείς καλά μέσα στο αυτί και με πολύ προσεκτικές κινήσεις στρίβεις το βαμβάκι για να πάρει ότι βρωμιά έχει μέσα ο πόρος και το πτερύγιο!

Νομίζω ότι 5-10 σταγόνες καθαριστικού δεν είναι πολλές!
Όταν είχε χορηγήσει την πρώτη φορά ο κτηνίατρος μου έβαλε καθαριστικό και ακουγόταν κλατς κλουτς μέσα στο αυτί όταν του έκανε μασάζ!

Τώρα για τις ενέσεις και τα χαπάκια που έχει χορηγήσει ο δικός σου κτηνίατρος δεν γνωρίζω!Μπορεί να ήταν υπερβολικό,μπορεί να το απαιτούσε και η κατάσταση του αυτιού!

Την ένεση την έκανε για να μην είναι ανήσυχος ο σκύλος?
Τα χαπάκια?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πάντως ηρεμιστική ένεση γίνεται για να εξεταστούν τα αφτιά, γιατί αν τινάξει το κεφάλι του ο σκύλος απότομα μπορεί να γίνει ζημιά. Κάπου το διάβασα αυτό... Και δεν εννοώ για να πάρει δείγμα με μπατονέτες... κανονική εξέταση που βλέπει το εσωτερικό του αφτιού. Για ωτίτιδες εμάς μόνο το πρώτο κάνανε, αλλά ήταν η απλή ωτίτιδα (otitis externa).

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν δυσανασχέτησε έντονα ή να γύρισε αποτρεπτικά να δαγκώσει τον κτηνίατρο επειδή δεν ανεχόταν την εξέταση?

Τι θα έπρεπε να κάνει ο φίλος μας?

Και πέστε ότι σε κάθε επόμενο κτηνίατρο που θα επισκεφθεί μπορεί να κάνει το ίδιο ο σκύλος,να δυσανασχετεί έντονα τι θα γίνει, δεν θα γίνει ποτέ η εξέταση?

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Θα κανουν την πιο ηπια, λογικα. Μαλλον γιατι πονανε, διοτι ο γιατρός μας καθε φορά κοιταει με το εργαλειο τα αυτια και τα σκυλακια δεν αντιστεκονται.
Μπορει να ειναι τυπου αυτης που κανουν οι οδοντιατροι για το σημειο που θελουν να δουλέψουν και το ζωο να αισθανεται ενα απλο μουδιασμα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Θα κανουν την πιο ηπια, λογικα. Μαλλον γιατι πονανε, διοτι ο γιατρός μας καθε φορά κοιταει με το εργαλειο τα αυτια και τα σκυλακια δεν αντιστεκονται.
Μπορει να ειναι τυπου αυτης που κανουν οι οδοντιατροι για το σημειο που θελουν να δουλέψουν και το ζωο να αισθανεται ενα απλο μουδιασμα.
Όχι δεν νομίζω να γίνεται τοπικά!

Γενική είναι!Χαλαρώνει τον σκύλο όχι σε σημείο να κοιμηθεί αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει!

Εντάξει συμφωνώ με τον κ.Γιώργο ότι πρέπει να ξέρεις και να κουμαντάρεις σαν κτηνίατρος τον σκύλο αλλά...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εξαρτάται περισσότερο από το σκύλο πιστεύω... Ρωτήστε με πόσοι φοιτητές πρέπει να κρατάνε τον Κουκη μόνο και μόνο για να πάρουν αίμα! Για τα αφτιά δεν το συζηταω...

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Τοτε, ασ΄τα! Κι αφου εκανε και 5 φορές προσπαθεια να τρυπησει, θα ειναι φρεσκος.
Berna, ειναι και ο σκυλος, αλλα και ο τροπος του γιατρου, η αυρα του.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Τι χαπακια? Αντιβιωση? Τοσο βαρια ωτιτιδα εχει? Συνηθως εμεις την βγαζουμε ειτε με Surolan ειτε με Oridermyl (την προτιμω)!
τα χαπακια ειναι alfasan prednisolon και μ εδωσε 4 καρτελιτσες δλδ συνολικα 40 χαπια. και το περιεργο ειναι πως μ ειπε οτι εχει ελαφρια ωτιτιδα και πως το προλαβαμε στην αρχη. απλα τα σκυλια αν δεν θεραπευτουν τελειως απο την πρωτη ωτιτιδα που θα κανουν μετα γινεται χρόνια και δεν θεραπευεται ποτε...

Δική μου περίπτωση ωτίτιδας όταν ήταν μικρός ήταν 1 Surolan μπουκαλάκι 3-5 σταγόνες την ημέρα κάθε μέρα μέχρι να τελειώσει και μέρα παρά μέρα καθαρισμός με Epi-Otic ή οποιοδήποτε τελοσπάντων άλλο καθαριστικό!
αυτο ακουγεται καπως πιο λογικο επρεπε να τα καθαριζεις μερα παρα μερα, εμενα μ ειπε 5 φορες τη μερα...

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Νομιζω ότι ειναι αληθεια αυτο που σου ειπε για την ωτιτιδα. Και στον ανθρωπο αν δεν το τελειωσεις, δεν περναει και σε ταλαιπωρει με το παραμικρο.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Όχι δεν νομίζω να γίνεται τοπικά!

Γενική είναι!Χαλαρώνει τον σκύλο όχι σε σημείο να κοιμηθεί αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει!

Εντάξει συμφωνώ με τον κ.Γιώργο ότι πρέπει να ξέρεις και να κουμαντάρεις σαν κτηνίατρος τον σκύλο αλλά...
αυτο ακριβως, δεν κοιμηθηκε απλα ηταν τελείως χαλαρος. ειχε κρεμασει και τη γλωσσα το καημενο και με το ζορι περπατουσε. αλλα ακομα και σε αυτη την κατασταση που ηταν οταν του εβαλε ο γιατρος τις σταγονες να του το καθαρισει τιναξε με φορα το κεφαλι και με εβαλε να του το κραταω. δεν λεω, ισως στην συγκεκριμενη περιπτωση να ηταν απαραιτητο αλλα αυτο που αναρωτιεμαι ειναι κατα ποσο ειναι καλο να γινεται ολη την ωρα αυτο? φοβαμαι μην παθει τπτ!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αυτό που ανέφερα εγώ πιο πάνω ήταν καθαρά στην δική μου περίπτωση!

Ωτίτιδα από ωτίτιδα διαφέρει!
Όπως διαφέρει σκύλος από σκύλο!
Όπως επίσης διαφέρει αυτί από αυτί!

Ναι είναι αλήθεια ότι η ωτίτιδα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να θεραπευτεί στην αρχή της!

Το πως και την δόση της συνταγής την ορίζει ο κτηνίατρος!

Είναι δική σου επιλογή αν θελήσεις να πάρεις και 2η γνώμη!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Στο μπουκάλι της λοσιον γραφονται οδηγίες; Αν ειναι αυτη, ειναι ηπιο καθαριστικο, ελεγμενο απο κτηνιατρους και κανει για κουταβια και γατακια.
Πες του γιατρου οτι φοβάσαι και δε θες να το ναρκωνει. Αν αρχισει τα μα και μου, παρε κι αλλη γνωμη.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Στο μπουκάλι της λοσιον γραφονται οδηγίες; Αν ειναι αυτη, ειναι ηπιο καθαριστικο, ελεγμενο απο κτηνιατρους και κανει για κουταβια και γατακια.
Πες του γιατρου οτι φοβάσαι και δε θες να το ναρκωνει. Αν αρχισει τα μα και μου, παρε κι αλλη γνωμη.
ναι αυτη ειναι! ευχαριστω!
θα δω τι θα κανω με το θεμα του ηρεμιστικου... ισως να ανησυχω χωρις λογο, θα το συζυτησω μαζι του κ βλεπουμε

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
θα δω τι θα κανω με το θεμα του ηρεμιστικου... ισως να ανησυχω χωρις λογο, θα το συζυτησω μαζι του κ βλεπουμε

Ξέρω ιατρούς που κάνουν ηρεμιστική για μία απλή εξέταση ή για να πάρουν αίμα.

Είναι και πιο εύκολο για αυτούς..γιατί να κουραστούν?..

Προσωπικά εγώ δεν θα πάταγα σε ιατρό που έχει την νάρκωση καραμέλα.

Η τελική απόφαση όμως είναι πάντα δική σου.