αιμα!

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
παιδια καλησπερα και χρονια πολλα!
τις τελευταιες 2-3 μερες εχω ενα θεματακι με τον μικρο και θελω την εμπειρια σας!
οπως εχουμε συζητησει ταιζω τον μικρο μ ξηρα και προσεθετα λιγο ωμο κιμα μοσχαρι.ολα καλα τις πρωτες 2βδομαδες αν κ γενικα εκανε μαλακα κοπρανα,τις τελευταιες μερες παραηταν νερουλα και τα παρατηρουσα οποτε ειδα κατι τρομακτικο!αιμα στο τελος της αφοδευσης!αρκετο!οποτε πηρα τηλ. αμεσως τον γιατρο γιατι έλειπε και μου ειπε πως δεν ειναι λογικα τιποτα!ισως καταπιε κατι εχμιρο και τ εκανε πληγιτσα.τοτε τον ενημερωσα για τον ωμο κιμα που του βαζω και μου συνεστησε να τον βραζω λιγο για παν ενδεχομενο κατι που εκανα αμεσως!αυτο την κυργιακη,μεχρι και σημερα παλι βλεπω λιγο αιμα στο τελος αλλα και μεσα στα νερουλα κακακια του!αυριο απογευμα θα τον παω απο τον γιατρο γιατι ανησυχω πολυ!
εχει κανεις παρομοια εμπειρια??
τι μπορει να ειναι?
λετε να ειναι κανενα μικροβιο απο τον ωμο κιμα και να θελει λιγο χρονο να θεραπευτει?

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
πρεπει να εχει και βλεννα γιατι ειναι ελαχιστα πηχτες οι σταγονες,δεν ξερω αν ειναι βλεννα.και ναι βαγγελη αρκετα σκουρο κοκκινο,σαν βυσσινι!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Η βλέννα είναι ένα γλοιώδες γυαλιστερό πράγμα..
Άμα βλέπεις σκούρο αίμα τότε τρέχα οπωσδήποτε στον γιατρό!!!
Από διάθεση πως πάει? τρώει κανονικά? πίνει νερό?

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Η βλέννα είναι ένα γλοιώδες γυαλιστερό πράγμα..
Άμα βλέπεις σκούρο αίμα τότε τρέχα οπωσδήποτε στον γιατρό!!!
Από διάθεση πως πάει? τρώει κανονικά? πίνει νερό?
ναι ολα μια χαρα!σαν να μν εχει τιποτα,τρωει,πινει,παιζει και τρεχει μια χαρα!οχι οπως το περιγραφεις δεν εχει βλεννα cathy.εννοειται πως θα παμε αυριο στον γιατρο!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Ίσως τότε να είναι κάποια κολίτιδα λόγω του κιμά που του έδωσες!! Αν είναι αυτό τότε καλά είστε!Θα σας δώσει κάποια αγωγή και σε λίγες μέρες θα είναι όπως πριν!!
Πήγαινέ τον στον γιατρό να είσαι σίγουρος και πες μας τι έγινε!!
Περαστικά σας!!!!

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
τελικα η πρωτη διαγνωση ειναι γαστρεντεριτιδα λογο του ωμου κιμα και με μικρη επιφυλαξη να καταπιε κατι εχμιρο κ να ερεθισε το εντερο.αλλα μετα απο ψιλαφηση και αφου δεν εδειξε να αντιδρα κ να ενοχλειτε σχεδον το αποκλεισαμε!
μ εδωσε stomorgil 2 χαπια μια φορα την μερα για 4 μερες κ μ ειπε πως θα γινει περδικι!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω παντως τον κιμα τον βραζω παντα 15 λεπτα και στο τελευταιο 5λεπτο που τον χαμηλωνο βαζω και αρκετο ελαιολαδο,,, τον κιμα δεν τον ξαφριζω,,, μολις κρυωνει παει για ψυγειο με αρκετη ψυξη μεριδες για μια εβδομαδα,,, σε καθε μεριδα ξηρας τροφης βαζω λιγο κιμα που τον εχω ζεστανει στο μικροκυματων μαζι με ζουμι,,, τα ανακατευω και γινεται ενα ελκυστικο θρεπτικο και υγιεινο γευμα απαλλαγμενο απο μικροβια και αλλα περιεργα που μπορει να εχει ο ωμος κιμας,,, ....

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
εγω παντως τον κιμα τον βραζω παντα 15 λεπτα και στο τελευταιο 5λεπτο που τον χαμηλωνο βαζω και αρκετο ελαιολαδο,,, τον κιμα δεν τον ξαφριζω,,, μολις κρυωνει παει για ψυγειο με αρκετη ψυξη μεριδες για μια εβδομαδα,,, σε καθε μεριδα ξηρας τροφης βαζω λιγο κιμα που τον εχω ζεστανει στο μικροκυματων μαζι με ζουμι,,, τα ανακατευω και γινεται ενα ελκυστικο θρεπτικο και υγιεινο γευμα απαλλαγμενο απο μικροβια και αλλα περιεργα που μπορει να εχει ο ωμος κιμας,,, ....
δεν ειναι πολυ για μια βδομαδα ρε αδερφε?εγω του το κανω για 3 μερες!
του βραζω δηλαδη 9 μεγαλα γουβαρλακια και βαζω και εγω αρκετο λαδακι!
παντως καλη ιδεα το ζεσταμα!το εβαζα κρυο!ισως με λιγι ζεσταμα να γινοταν καλυτερο!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ναι ειπα για μια εβδομαδα αλλα ειπα επισης οτι το ψυγειο εχει πολυ ψυξη,,,, εγω το χειμωνα παντα ζεστα ολα τα φαγητα της,,, τα ζεσταινω στα μικροκυματα σε μπωλακια ειδικα για εκεινη,,, ανακατευονται και πιο ευκολα με την ξηρα,, και μολις γινουν χλιαρα της τα σερβιρω,,, και λιγο ρυζακι μεσα καλο κανει,,,

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Με αυτό που κάνεις ο κιμάς έχει χάσει ήδη πολλές από τις θρεπτικές αξίες του...
Προφανώς καλύπτεις από αλλού τις χαμένες θρεπτικές αξίες!

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
στελιο εγω τον βαζω τον κιμα κυριως για γευση,η ξηρα που δινω θεωρω πως καλυπτει τις σωματικες του αναγκες!και σιγουρα ο κιμας σαν φρεσκια τροφη,εστω και ελαφρως βρασμενη,δινει το κατι εξτρα!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
καλα θα τον βρασω μονο 5 λεπτα την επομενη φορα ==))
ο κιμας ο απαχος παντα ειναι η κορυφη της διατροφης και οχι μονο για γευση εχει πολυ πρωτεινη και σιδηρο αριστης ποιοτητας.. ,, επισης της δινω γιαουρτι,,, αυγο βραστο... ψαρι βραστο.... κοτοπουλο.... γαλοπουλα,,, συκωτι,,, ρυζι και διαφορα λαχανικα..... σε κανενα βραστο δεν πεταω το ζουμι ουτε τα ξαφριζω,,, δεν εχει παρουσιασει ποτε προβλημα με στομαχι,,,
ποτε δεν της δινω κρυο φαγητο... και προσπαθω να της βαζω οσο γινεται λιγοτερο απο αυτη την αηδια που λεγεται ξηρα τροφη ==))
ξερω πολλους που δινουν μονο ξηρα τροφη και νερο.. τιποτα αλλο...
για να μην ξεστρατισει το σκυλι απο την ευκολια του ""ανοιγω τη σακουλα και του βαζω μια χουφτα"" ==))

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τι ποσότητα της δίνεις την ημέρα (πόσα κιλά είναι η σκύλα?) και τι σου κοστίζει αυτό? Μακάρι να μπορούσα και εγώ να καταργήσω όσο γίνεται τις ξηρές τροφές αλλά ο χρόνος και το κόστος είναι μεγάλα για 2 σκυλιά μεγαλόσωμα..