ακρατεια - propalin

Kabamaru

Member
19 Μαϊου 2018
7
29
46
Καλημέρα στην ομάδα,

Η Τρουφίτσα μου είναι ένα χάσκυ 3 ετών. Έχει στειρωθεί έδω και 14 μήνες. Ακόμη και πριν τη στείρωση της έφευγαν κάποιες σταγόνες ούρων και αυτό συνέβαινε συνήθως μετά τη βόλτα, όταν γυρίζαμε σπίτι, ανεβαίνοντας τις σκάλες ή ακόμα και στη βόλτα, οπότε σταματούσε γλειφόταν και μετά συνέχιζαμε την πορεία μας. Εξετάσεις αιμάτος και ούρων κάναμε χωρίς κανένα εύρημα...

Το ψιλοσυνήθισα το θεματάκι της ακράτειας αυτής είτε βλέποντας ότι δεν το κάνει συνέχεια είτε νομίζοντας ότι το κάνει επίτηδες πριν φύγω για τη δουλειά (εξάλλου αυτό γινόταν συνήθως μετά την πρωινή βόλτα, στην οποία πάντα σιγουρευόμουν ότι δεν είχε να ουρήσει άλλο). Παρόλο που είναι θηλυκό σηκώνει πόδι και σημαδεύει σε όποιο δέντρο βρει.

Μετά τη στείρωση δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα, πότε αυτό γινόταν και πότε όχι. Η ίδια αισθάνεται άσχημα, ιδιαίτερα όταν το παθαίνει στο σπίτι, αφού την έχω μαλώσει πολλές φορές πιστεύοντας ότι το κάνει επίτηδες.

Τον τελευταίο καιρό όμως υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού τις φεύγουν περισσότερα ούρα, όταν χαλαρώνει συνήθως. Οπότε έγινα ένα με τη σφουγγαρίστρα και με το πλυντήριο, πλένοντας κουβέρτες, ριχτάρια κτλ. Επαναλαμβάνω ότι δεν γινεται αυτό όλη μέρα. Βολτάρει και εκτονώνεται καθημερινά με άλλα σκυλιά, το λιγότερο ένα δίωρο την ημέρα, αφού προσπάθώ να την κουράσω επειδή είναι πολύ ενεργητική.

Ξανακάναμε εξετάσεις αλλα πάλι δεν έδιξαν τίποτα. Η γιατρός μας είπε να πάρουμε το propalin για μερικές μέρες μήπως και δω κάποια διαφορά. Όμως μιλώντας με φίλους και γνωστούς μου με απέτρεψαν λέγοντας για προβλήματα που δημιουργεί, αναιμίες, καρκίνους κτλ. και ψιλοφοβήθηκα να το ξεκινήσω το φάρμακο. Από την άλλη μου πρότειναν να δοκιμάσουμε ομοιοπαθητικά.

εχω διαβάσει τα threads περί propalin και είδα ότι δεν έχει και ιδιαίτερη επιτυχία, επίσης δεν είδα πουθενα για σοβαρές παρενέργειες. Υπέρηχο δεν έχει κάνει, επίσης σκέφτηκα να πάω σε άλλο γιατρό να ζητήσω δεύτερη γνώμη.

Κάθε συμβουλή σας θα βοηθήσει

ευχαριστώ

IMG_0722.JPG

• Love
Reactions: spyv and Orjo

Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
489
1.098
21
Πάτρα
Ο γιατρός σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω... Επίσης δεν έχουν όλα τα φάρμακα τις ίδιες επιδράσεις ή παρενέργειες σε σκυλιά. Προτείνω να της το δώσετε, και άμα δεν δείτε διαφορά, σταματήστε το. Τώρα αν έχετε ακόμη αμφιβολίες, η επίσκεψη σε έναν άλλον γιατρό για δεύτερη γνώμη σίγουρα μόνο θετικό θα μπορούσε να είναι.

• Like
Reactions: Kabamaru

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.083
Νεότερο μέλος
Avra mummy