αλλεργια σκαλιμπορ-μαυρισμενο δερμα

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Πριν κανενα μηνα που εβαλα στη Μαγια σκαλιμπορ ,αρχισε τα γνωστα ξυσιμο κτλ ,απο το ξυσιμο της εφυγαν κ μερικα μαλλακια στο λαιμο απο κατω.Της εβγαλα το σκαλιμπορ.
Μετα απο 2 βδομαδες της το ξαναβαλα μπας κ δε ξυνεται πια αλλα μπααα ,τα ιδια ,οποτε το εβγαλα οριστικα.
Λοιπον τωρα το δερμα στο σημειο που της εφυγαν τα μαλλακια απο ασπρουλι-ροζουλι που ειναι κανονικα μαυρισε!!!Κ ενω δε ξυνετε αλλο η μαυριλα δε φευγει....τα μαλλακια ξαναφυτρωσαν.
Σας εχει συμβει αυτο;;Επειδη δεν ειμαι τυπος που τρεχει συνεχεια στο γιατρο τωρα υπαρχει λογος να παω?Θα φυγει η μαυριλα;κ αν δε φυγει υπαρχει προβλημα;
Ευχαριστω.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στο ποιμενικο μου ετυχε κατι διαφορετικο με το scalibor αλλά χειροτερο.

Ειμασταν βολτα και μας επιασε δυνατη βροχη. Γυρισαμε παπιά.
Το πρωι διαπιστωσα ότι ξυνοταν στο λαιμο και τοτε ειδα ότι το scalibor ειχε παγιδευτεί μεσα στο περιλαιμιο στο κατω μερος του λαιμου.
Εμεινε εκει δηλαδη βρεγμενο ολη νυχτα.

Το εβγαλα κι αυτό και το περιλαιμιο και ειδα ότι ολο εκεινο το σημειο ηταν κατακοκκινο και ειχε και μια καλη πληγη, προφανως από το ξυσιμο, όπως συμπερανε αργοτερα ο κτηνιατρος.

Ο ερεθισμος περασε μετα από αρετες μερες με θεραπεια με αλοιφη Celestoderm-V with Garamycin.
Παντως τριχες δεν πεσανε, ουτε μαυρισε το δερμα.
Ρωτησα δυο κτηνιατρους και ηταν σιγουροι ότι ο ερεθισμος οφειλοταν στο scalibor.

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Κι ο δικος μου δεν το αντεχει το σκαλιμπορ,του το ειχα βαλει και απο το πολυ ξυσιμο ειχε ματωσει ο λαιμος του.Τωρα ειναι ενταξει επανηλθε το δερμα κανονικα και πλεον φοραει το bioband, που δεν τον πειραζει.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.093
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μάλλον θα περάσει από μόνο του αλλά μπορείς να πας σε κτηνίατρο ίσως σου δώσει κάποια αλυφή να περάσει πιο γρήγορα.
Μην της ξαναβάλεις scalibor πάντως.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Εγώ πάντως το scalibor της το φόρεσα σταδιακά. Ξεκίνησα πριν μια εβδομάδα με 2 ώρες την πρώτη μέρα και αύξησα τις ώρες τις επόμενες μέρες. Τις τελευταίες 4 μέρες το φοράει όλη τη νύχτα και της το βγάζω τη μέρα. Από σήμερα το βράδυ το φοράμε μόνιμα. Μέχρι στιγμής είμαστε οκ.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
ευχαριστω παιδια:) .Οποτε δεν ανησυχω καθολου,θα της φυγει ,αφου δε δειχνει να ενοχλειτε κιολας.Δεν παω στο γιατρο τζαμπα χημικα θα δωσει παλι κ ποιος ξερει ποσο θα μας τα χρεωσει!!!:rolleyes:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Εντάξει Κατερίνα, είπαμε αλλά τα φάρμακα δεν είναι απλώς τσάμπα χημικά...

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Οχι βεβαια,απλα εννοω γιατι να παω να παρω μια κρεμα ή οτιδηποτε ,για κατι που δεν ειναι απαραιτητο κ θα περασει μονο του κ εννοειτε οτι δεν την ενοχλει(αν πονουσε δε το συζητουσα!).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για το μαύρισμα καλό θα ήταν να ρωτήσεις τον ιατρό.
Πάντως φέτος το σκάλιμπορ έχει ταλαιπωρήσει πολλά σκυλιά ..και ο δικός μου παρότι το φορούσε 3 χρόνια, φέτος του έκανε πληγές.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο κτηνιατρος εμενα μου ειπε αν συνεχιστει το προβλημα με το σκαλιμπορ να της βαλω κολαρο της bayer που δρα με διαχυση οσμης (ουσιας?)στο γυρω περιβαλλον και οχι διαχυση ουσιας στο δερμα και ειναι το ιδιο αποτελεσματικο. Τελικα ευτυχως ο ερεθισμος δεν συνεχιστηκε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini