αλλεργια

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
αν μια δερματικη αλλεργια δεν προερχεται απο τροφη, απο φαρμακο ή απο αλλαγη στο περιβαλλον απο τι μπορει να προερχεται...???
θα μπορουσε να προερχεται απο τσιμπημα......

αλλα ξυπνησε και χτες και σημερα τουμπανο...
μετα απο μερικες ωρες επανερχεται χωρις να εχω αλλαξει τιποτα στο περιβαλλον και χωρις αντιισταμινικο.
εχει κανεις καμμια ιδεα??

επισης, δεν εχει γεμισει ΟΛΟ το σωμα με εξογκωματα..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αγαπητή boxer,
Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι εποχές που συνήθως εμφανίζονται οι αλλεργίες σε ανθρώπους και σε ζώα.
Το σκυλάκι σου φαίνεται να μην έχει την κλασική άμεσου τύπου αντίδραση από τσίμπημα μέλισσας, σφίγγας ή άλλου υμενόπτερου, αλλά μάλλον κάποια αναφυλακτοειδή αντίδραση, η οποία μπορεί να προέρχεται όντως από τσίμπημα. Μήπως όμως έφαγε κάτι το οποίο δεν έχει πέσει στην αντίληψή σου? (οι κάμπιες των πεύκων προκαλούν τέτοιου είδους αλλεργικές αντιδράσεις).
Υπάρχουν άλλα συμπτώματα (δυσκολία στην κίνηση, σπασμοί ή αύξηση της θερμοκρασίας)?
Θα σου πρότεινα για να αποφύγεις το κίνδυνο αλλεργικού σοκ να επισκεφτείς τον κτηνίατρο σου άμεσα!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σκέφτηκα και κάτι άλλο!
Έχω την εντύπωση πως πρόκειται για δερματική αλλεργία, η οποία οφείλεται σε επαφή με αλλεργιογόνο παράγοντα. Το γεγονός ότι το οίδημα στο παρουσίασε το πρωί, μπορεί να σχετίζεται με φυτό στο οποίο ο μποξερινος σου ήρθε σε επαφή κατά την διάρκεια της βραδινής σας βόλτας. Τα σπουδαιότερα αλλεργιογόνα φυτά είναι τα αγριόχορτα και τα αγρωστώδη και ορισμένα δέντρα όπως το πεύκο, η ελιά και ο πλάτανος. Επειδή ο άντρας μου ασχολείται με την καλλιέργεια κάκτων και παχύφυτων, γνωρίζω πως κάποια από αυτά (ειδικά τα παχύφυτα της οικογένειας euphorvia,) έχουν χυμούς που μοιάζουν με το γάλα, οι οποίοι είναι άκρως τοξικοί. Εάν έρθουν σε επαφή με το δέρμα, προκαλούν ανάλογα συμπτώματα.
Ψάξ’ το και γράψε μας σύντομα τα νεότερα.
Εύχομαι περαστικά!

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
να εφαγε κατι το αποκλειω.
το μονο που μου παει πλεον στο μυαλο ειναι αυτο που ειπες για τα αγριοχορτα..
δε μπορω να το εξηγησω αλλιως
αν και δεν πηγαμε σε κανενα διαφορετικο μερος.. στο ιδιο που παμε εδω και πανω απο χρονο.
κατα τα αλλα οχι δεν εχει αλλα συμπτωματα, γιαυτο δεν ανησυχω ιδιαιτερα, μετα απο λιγες ωρες το ξεπερνα. θα δοκιμασω σημερα να μην παμε στο ιδιο παρκο.. να δουμε.

ευχαριστω :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Εσείς μπορεί να πηγαίνετε στο ίδιο μέρος πάντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό το μέρος μένει ίδιο!
Μπορεί να άνθισε κάποιο φυτό, να άδειασε κάποιος στο χώμα νερό με απορρυπαντικό/χρώμα κλπ... χίλια δυο!

Ότι και να είναι, ελπίζω να μην το ξαναπάθει. Περαστικά του!

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
την τρελα μου!!!
παλι τουμπανο εγινε...!

να εχει αλλεργια στην κουβερτα και να την εκδηλωσε τωρα???
τι να πω????

SwkDog πού εισαι? αγνοεις την αλλεργια του σκυλου μου ? :p :p :p

S

SwkDoG

Guest
:D ...Τι να πούμε για τις αλλεργίες?!!...

Μπορεί να είναι το οτιδήποτε που να του προκαλεί αλλεργική αντίδραση!
Ακόμα και πράγματα που εώς τώρα δεν του προκαλούσαν.

Παρακολούθησε τον (μαζί με τον κτηνίατρο σας...) αποκλείστε πράγματα και βήμα-βήμα...αλλιώς τέστ.

Και να είσαι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσεις αλλεργικό σοκ.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Και να είσαι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσεις αλλεργικό σοκ.
εεεεεεεε??????????

απο τα συμπτωματα που αναφερω δηλαδη δεν αποκλειεται το αλλεργικο σοκ??????

μονο καποια εξογκωματα βγαζει, και μετα απο μερικες ωρες φευγουν!

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
για να μην ανοίγω νέο θέμα τα λέω εδώ

σήμερα το μεσημέρι πήγαμε όπως κάθε μέρα στο πάρκο.Όταν γυρίσαμε βλέπω την Μάγια φουντωμένη,είχε εμφανίσει ένα εξάνθημα στην κοιλιά της και στην μούρη της κυρίως στα χείλη της,κοκκινίλες σαν αναφυλαξία,ξύνεται,είναι ανήσυχη,νευρική και τσουπ εκεί στο ξαφνικό κάνει και εμετό.Μετα ξανακάνει εμετό άλλες τρεις φορές.

Παρατήρησα πως στο πάρκο κυλιόταν στα χόρτα και έφαγε και αρκετά :evil: Αλλά αυτό το κάνει κάθε μέρα.Δεν ξέρω τι είχαν σήμερα τα χόρτα το διαφορετικό αλλά την πείραξε αφάνταστα.Το εξάνθημα συνεχίζει να φουντώνει και να εξαπλώνεται δυστυχώς ακόμα και αφού την έκανα μπάνιο αμέσως μόλις γυρίσαμε σπίτι.

Ο γιατρός είπε να της δώσουμε PRIMPERAN και θα δούμε πώς θα πάει.Η διάθεση της είναι ζωηρή αλλά διαφορετική,την ενοχλεί την καημενούλα.Την τρώει και η μούρη της.

Τέρμα οι βόλτες στο πάρκο μέχρι νεωτέρας :(

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
τσουκνίδες δεν νομίζω γιατί κάθε μέρα έρχεται σε επαφή και δεν είχε παρουσιάσει κάτι,εκτός κι αν υπαρχουν διάφορα είδη τσουκνίδας.

Οι κάμπιες μου πέρασαν και μένα από το μυαλό :evil:

Και ο εμετός?Από τα χόρτα?Εφαγε περισσότερα απ'ότι συνήθως?Δεν έχει ξανακάνει εμετό μετά από βοσκή.Κάτι θα είχαν επάνω,λέω....

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
πήγαμε και στον κτηνίατρο,όχι φαγητό σήμερα μόνο νερό,τις έκανε και δυο ενέσεις για τα γαστρικά υγρά.Μας έδωσε αντιισταμινικά και άλλα φάρμακα για το στομάχι της.Κολύριο για τα μάτια της.Όχι πάρκο φυσικά ξανά για 15 μέρες.

Απ'ό,τι μας είπε υπάρχει έξαρση γαστρεντερίτιδας και παγκρεατίτιδας από σκυλιά που επισκέπτονται πάρκα,ιδιαίτερα μετά την χιονόπτωση.Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στα χόρτα που τρώει από κάτω,μπορεί να αποβούν μοιραία ακόμα και για την ζωή τους.Κάτι έχει αλλάξει χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς οι κτηνίατροι.Σκέφτομαι ακόμα και το φίμωτρο.

Στο πάρκο είναι η αλήθεια είδα και άλλον έναν σκύλο να τρώει χόρτα και να ξερνάει.Αν επιμένει ο εμετός θέλει επίσκεψη στον κτηνίατρο αμέσως.

Η καημένη πεινάει και παραπονιέται,είναι αδύναμη.Δεν τρώμε μπροστά της για να μην κλαίει.

Ξύνεται συνέχεια όπου μπορεί :(
Βρε τι τραβάμε :(

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Βρε την ταλαίπωρη τη Μαγιουλα στα καλά καθούμενα…. :(
Περαστικά στη μικρή σου Γεωργία!

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Σας ευχαριστώ όλους :wink:

Αν και νομίζω είναι μάτι,μου την ματιάσανε στο πάρκο,και τι όμορφη που είναι και τι καλή που είναι :evil: Πρέπει να της κρεμάσω σκόρδο :lol:
Κανείς να ξεματιάζει ξέρει? :lol: :lol: :lol:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Περαστικά σας βρε παιδιά!!!

Αυτή η άνοιξη θα μας τσακίσει όλους μου φαίνεται.......

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Καλά τώρα το είδα... Την ταλαίπωρη την Μάγια, πιστεύω όλα μπορεί να τα αντέξει αλλά να μείνει χωρίς φαγητό;;;

Πάντως για καμια κάμπια το κόβω και εγώ... εκτός και αν μας ψεκάζουν όπως λέει και ο Λιακόπουλος και ας τον κοροιδεύουν μερικοί... :lol: πάντως αν χρησιμοποιήσεις φίμωτρο δεν θα το βάλεις αμέσως. Θα την πας βόλτα στο πάρκο και μόλις την δεις να τρώει κάτι θα της το βάλεις για 10 λεπτά μετά ελευθερία αν την δεις να τρώει της το φοράς πάλι για 10 και πάει λέγοντας... σιγά σιγά θα καταλάβει τον λόγο που την περιορίζεις...

Περαστικούλια!!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αχ περαστικά στα μωρά σας :(
Επί τη ευκαιρία, δε σημαίνει ότι επειδή ένα σκυλί (ή ένας άνθρωπος) έχει εκτεθεί σε αλλεργιογόνο μια φορά και δεν το πείραξε ότι δεν θα το πειράξει ποτέ. Το αντίθετο συμβαίνει. Για να αντιδράσει ο οργανισμός με αλλεργία, η ουσία στην οποία έχει εκτεθεί πρέπει να του είναι "γνωστή". Αυτός είναι κι ο λόγος που, για παράδειγμα, κανένας ποτέ δεν εμφάνισε αλλεργία την ΠΡΩΤΗ φορά που τον τσίμπησε μέλισσα, ή πήρε ένα φάρμακο κ.ο.κ. Μιλάω για αλλεργική κρίση, όχι παρενέργειες άλλου τύπου, δηλαδή για επίθεση του ίδιου του οργανισμού στον οργανισμό.
Θέλω απλά να πω πως αν κάτι δεν έχει πειράξει το σκυλί σας μέχρι τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν θα το πειράξει και στο μέλλον.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr