ανεμβολιαστο κουταβι,να περπατησει κατω;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλημερα.θελω να παρω το κουταβι του πατερα μου να παμε στα μαγαζια,να περπατησει αναμεσα σε ανθρωπους,να μυρισει,κτλ.Δεν εχει τελειωσει τα εμβολια.

Αν δεν το φερω σε επαφη με αλλα σκυλια,πώς θα κολλησει;Εμεις δε φερουμε τα ιδια μικροβια στα παπουτσια μας,ωστε να μπορουμε να το κολλησουμε;

Δεν μπορω να το βολταρω πολυ αγκαλια.Δεν ειναι πολυ βαρυ(περιπου5,5κιλα),αλλα μετα απο λιγο πιανομαι και θα αναγκαστουμε να γυρισουμε πισω συντομα.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οχι να μην βγαλεις το κουταβι εξω υπαρχει κινδυνος
θα τελειωσει τα εμβολια θα περασει μια εβδομαδα και μετα παρτο μαζι σου παντου
μπορουμε και εμεις να μεταφερουμε ιους ετσι ωστε να κολησει το κουταβι
επισης υπαρχουν και αεροβιοι ιοι

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Μην το βγάλεις! Κάνε λίγη υπομονή, μέχρι να τελειώσει τα εμβολιάκια του.
Δε χρειάζεται να το ρισκάρεις.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Και εγώ την Ζήβα την έβγαζα όταν είχε κάνει μόνο το πρώτο εμβόλιο, αλλά την είχα στην αγκαλιά μου και μετά την άφηνα στο πάτωμα όταν καθόμασταν σε καμια καφετέρεια όπου έκανε πασαρέλα (όσο την έπερνε στο λουρί) για να λάβει κοπλιμέντα και χάδια απο όλους τρυγήρο και επίσης και ο κτηνίατρος μου είχε προτίνει να την βγάζω για να κοινωνικοποιηθεί απο νωρίς.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Εγώ θα το έβγαζα οπωσδήποτε, αλλά μόνο αγκαλιά.
Γενικώς το θέμα είναι φλου και πολυσυζητημένο.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αγκαλιά την έβγαζα κι εγώ από τις πρώτες μέρες.
Αλλά ποτέ να περπατήσει κάτω στο δρόμο και πόσω μάλλον να μυρίσει κακά/τσίσα άλλων σκυλιών.

Το θεωρώ περιττό ρίσκο.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
τι ηλικία έχει? γενικα εξαρταται ....
το ρισκο να αρρωστήσει σιγουρα ειναι μεγαλύτερο αλλα το ποσοστό επικινδυνοτητας ειναι μικρο σχετικα με τα μικροβια που κι εμεις μεταφερουμε στο περιβαλλον του...
το ρισκο το παιρνεις σε συνδιασμό με τον χαρακτηρα του κουταβιού και πόσο αναγκαιότητα υπάρχει για την κοινωνικοποίηση του....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και εγω τους έβγαζα αλλά σε όσο μπορούσα ελεγχόμενο περιβάλλον. Ποτέ σε πάρκα με άλλα σκυλιά, η χώματα κλπ. Περισσότερο σε σπίτια φίλων η στο γραφείο μου δίπλα μου η αγκαλιά.