απλωμενα ποδια

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πολλες φορες βλεπω σκυλακια που ξαπλωνουν και τα πισω ποδια ειναι σαν...σαν...οπως τα δικα μας που ξαπλωνουμε μπρουμυτα.Απλωμενα.Δεν ξερω πως να το εξηγησω.Δεν ειναι λυγισμενα οπως καθονται συνηθως τα σκυλια. Σημαινει κατι αυτο;Πονανε;

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Μην ανησυχείς καθόλου :) Ο δικός μου ο μεγάλος (Αμερικάνικο Μπουλντόγκ) ξαπλώνει ΜΟΝΟ έτσι :) Είναι το στυλ που τον βολεύεις καλύτερα.

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Aν λες το ξάπλωμα σαν βάτραχος πολλά σκυλιά το κάνουν. Είχα ακούσει κάποτε να λένε ότι όταν ο σκύλος μπορεί να ξαπλώνει έτσι δεν μπορεί να έχει δυσπλασία. Μια φίλη μου στην Αυστρία μου είπε μια φίλη που τσεκαρε για δυσπλασία σκύλο που ξάπλωνε έτσι τελικά ο σκύλος είχε δυσπλασία (C). 2 απο τα δικά μου κάθονται έτσι και μια χαρά.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Aν λες το ξάπλωμα σαν βάτραχος πολλά σκυλιά το κάνουν. Είχα ακούσει κάποτε να λένε ότι όταν ο σκύλος μπορεί να ξαπλώνει έτσι δεν μπορεί να έχει δυσπλασία. Μια φίλη μου στην Αυστρία μου είπε μια φίλη που τσεκαρε για δυσπλασία σκύλο που ξάπλωνε έτσι τελικά ο σκύλος είχε δυσπλασία (C). 2 απο τα δικά μου κάθονται έτσι και μια χαρά
σε ενα αλλο ποστ εχω γραψει οτι εχω δει σκυλο να ξαπλωνει ετσι και να εχει δυσπλασια D ,πολλα σκυλια ξαπλωνουν ετσι δεν εχει καμια σημασια ,απλα τα περι μπυρας μυθος για τα ισχια

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
οπωτε σκυλακο οπως καταλαβαινεις,ο σκυλος σου μπορει να ποναει,αλλα μπορει κ να μην ποναει.η να εχει δυσπλασια η να μην εχει δυσπλασια....χαχαχαχα!εγω λεω να μην αγχωνεσαι παντως!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
παντως εμενα η μικρη ξαπλαρει με απλωμενα ποδαρακια σα βατραχι η τελειως τεντωμενα, ειδικα οταν θελει να αραξει κ να μασουλησει κανενα παιχνιδακι κλπ. Βεβαια κατα το πληστον γινεται κουβαρακι οπως λεω, χιχι!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
εχμ... για τον μύθο....
επειδη κι εγω τον πίστευα μεχρι πριν λίγο...
μου ειχε ενισχυσει την πεποιθηση κτηνιατρος που πριν προχωρησει σε ακτινογραφιες εκανε καποιες κινησεις με τα ποδια του σκυλου προς τα πισω και οταν τον ρωτησα γιατι είπε... ότι αν ειχε δυσπλασια θα τον ενοχλουσε η συγκεκριμενη κινηση...
ε και εγω... πιστεψα στον μύθο...... ( ευτυχως έχω αλλαξει κτηνιατρο εδω και χρονια....)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
οπωτε σκυλακο οπως καταλαβαινεις,ο σκυλος σου μπορει να ποναει,αλλα μπορει κ να μην ποναει.η να εχει δυσπλασια η να μην εχει δυσπλασια....χαχαχαχα!εγω λεω να μην αγχωνεσαι παντως!
Οχι,οχι δεν το κανει κι αυτο!Αλλα σκυλια εχω δει.Ο δικος μου θα τα εχει ολα;:D

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εχμ... για τον μύθο....
επειδη κι εγω τον πίστευα μεχρι πριν λίγο...
μου ειχε ενισχυσει την πεποιθηση κτηνιατρος που πριν προχωρησει σε ακτινογραφιες εκανε καποιες κινησεις με τα ποδια του σκυλου προς τα πισω και οταν τον ρωτησα γιατι είπε... ότι αν ειχε δυσπλασια θα τον ενοχλουσε η συγκεκριμενη κινηση...
ε και εγω... πιστεψα στον μύθο...... ( ευτυχως έχω αλλαξει κτηνιατρο εδω και χρονια....)
οι κτηνιατροι κανουν δυο κινησεις ,η μια προς τα πισω και η αλλη ελαφρως κυκλικη ,περιμενουν να δουν δυσφορια απο ενοχληση ή και πονο και περιμενουν να ακουσουν ηχο "κλακ" ,αλλα αν δεν βγουν ακτινες τα περι μπυρας μυθος

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Μόνο από ακτινογραφία μπορεί να εξαχθεί συμπέρασμα κ όχι σε πολύ μικρή ηλικία.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
γιατι????φανταζομαι οτι εχει καποια βαση αυτο που λες αλλα γιατι?οτι βρωμια κ να μενει στο σημειο την καθαριζουν με την γλωσσα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν το γλείφουν εκείνη την στιγμή,όταν πάτε σπίτι αρχίζουν και περιποιούνται όλα τα σημεία οπότε το κακό μπορεί να έχει γίνει!Και πέρα από αυτό είπαμε ότι το στόμα του σκύλου έχει αντισηπτικές ιδιότητες αλλά δεν είναι και χλωρίνη!
Είναι ο 2ος λόγος που παθαίνουν ουρολοιμώξεις τα σκυλιά αυτός!Ο 1ος είναι στα σημεία που σηκώνουν το πόδι να σημαδέψουν(συνήθως σε φυλλωσιές) και έχει προηγούμενα ουρά από άλλο σκύλο ακουμπανε και κολλάνε το μικρόβιο!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Απορία....
Ποια η διαφορά στον σκύλο που θα κάτσει κάτω "φυσιολογικά" σε σχέση με αυτόν που θα κάτσει όπως περιγράφεται σε αυτό το θέμα, ως προς την επαφή του γεννητικού του οργάνου με το έδαφος;
Με ποιο σκεπτικό είναι πιο επίφοβη η ουρολοίμωξη στην δεύτερη περιπτωση;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Με το σκεπτικό ότι υπάρχει άμεση επαφή!Σίγουρα μπορεί να το κολλήσει εξ'αιτίας της άμεσης επαφής αλλά μπορεί και όχι!Σε κανονικό κάθισμα Φοίβο πρώτα ακουμπάει ο πρωκτός και οι όρχεις!