απλωμενα ποδια

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Στον Μπλανκυ παντως εκανα ακτινογραφιες οταν ηταν 7 μηνων και φανηκε καθαρα οτι ειχε ασηπτη νεκρωση της κεφαλης του μηριαιου (Legg-Calve-Perthes disease), η οποια μου ειπε η κτηνιατρος οτι ειναι σαν τη δυσπλασια αλλα εμφανιζεται στις μικροσωμες φυλες σκυλων και ειναι κατα κυριο λογο κληρονομικη.
Κατα τη γνωμη μου, με την παραμικρη ενοχληση που μπορει να δειξει το σκυλι μας πρεπει να το ψαξουμε αμεσα, κανοντας ακτινογραφιες ή οτι αλλο χρειαζεται.
Οσο πιο γρηγορα διαγνωστει το προβλημα, τοσο περισσοτερες πιθανοτητες εχουμε να γλυτωσουμε ενδεχομενη χειρουργικη επεμβαση.
Εμεις δεν τη γλυτωσαμε παντως, το μωρο μου υπεβληθη σε FHO σε ηλικια 8 μηνων, τωρα βεβαια εχει επανελθει εντελως με φυσικοθεραπειες κλπ.
Και ποτε μονο μια ιατρικη γνωμη...δεν παιζουμε με αυτα τα πραγματα, πρεπει να ειμαστε σιγουροι.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
εκτός απο την ακτινογραφία μπορεί να καταλάβει αλλιώς ο κτηνίατρος πως ο σκύλος δεν έχει δυσπλασία?
γιατι και εμένα ο μικρός τις περισσότερες φορές έτσι κάθεται

αλλά ο κτηνίατρος μου επιμένει πως δεν έχει τίποτα..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
πήγανε στο αλλο ακρο...
το οτι καθεται ετσι δεν περιλαμβανει τιποτα ανησυχιτικο....
τι σημαινει κι εμενα ο δικος μου ετσι καθεται αλλα ο κτηνιατρος επιμενει οτι δεν εχει τιποτα????
ηρεμηστε..... κι απολαυστε τα σκυλουνια σας με τις ιδιοτροπιες τους....

Rita_ki

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
52
0
Λαγονήσι
Παιδιά καλημέρα... συγγνώμη που μπήκα κατευθείαν εδώ και δεν συστήθηκα καν στην ειδική στήλη, αλλά ψάχνοντας για την δισπλασία του ισχίου διάβασα και τα εδώ λεγόμενά σας. Κι εμένα ο σκυλάκος μου ένα κόλεϊ 1 έτους, κοιμάται από κουταβάκι με αυτόν τον τρόπο!!! Με απλωμένα πόδια σαν βατράχι... έλεγα οτι το κάνει για να δροσίσει την κοιλίτσα του, γιατί και το χάσκι που είχα παλιά (να 'ναι καλά εκεί που είναι τώρα), έτσι κοιμόταν. Τρόμαξα πολύ λοιπόν όταν διάβασα το παρακάτω!
Συμπτώματα

• Ο σκύλος τρέχει με το «τρέξιμο λαγού» (και τα δύο πισω ποδαρακια μαζί).
  • Ξεκουράζεται μπρούμυτα με τα πίσω πόδια του σε έκταση όπως τα πόδια του βατράχου.
  • Αρνείται να κάνει κινήσεις που απαιτούν πλήρη έκταση των πίσω άκρων. (να σηκωθεί στα πίσω πόδια).
  • Μπορεί ο σκύλος να δείξει δυσκολία στη βάδιση και πόνο μετά απο εντατική άσκηση ή το πρωι όταν σηκώνεται απο τον ύπνο.
  • Μερικοί σκύλοι κουτσαίνουν και μειώνουν τα επίπεδα δραστηριότητας.
  • Καθώς η πάθηση εξελίσσεται, οι μύς του μηρου και των γλουτών χάνουν τον τόνο τους και ο σκύλος αρχίζει να σηκώνεται με δυσκολία.
  • Πολλοί ιδιοκτήτες συνδυάζουν την κατάσταση με την αύξηση της ηλικίας του σκύλου τους όμως οταν γίνει διάγνωση απο το γιατρό και αρχίσει αγωγή οστεοαρθρίτιδας τότε με έκπληξη διαπιστώνουν οτι ο σκύλος τους αποκτά ξανα ενδιαφέρον για τη ζωή και χαίρεται πάλι το παιχνίδι.

Rita_ki

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
52
0
Λαγονήσι
DSC01155..jpg100_0197..jpg100_0282..jpg
DSC01442..jpg
Και για του λόγου το αληθές... παραθέτω και φωτογραφίες από την "μωρουδιακή" ηλικία του Ορφέα μου, μέχρι πρίν λίγο καιρό.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
όχι ρε παιδιά δεν είναι απαραίτητο πως αν κάθετε έτσι έχει δυσπλασία.
σε αρκετούς σκύλος αρέσει να αράζουν έτσι.
παντως καλό θα ήταν πάνω στο χρόνο να κάνετε μια ακτινογραφία να σας φύγει και το αγχος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Rita_ki μπορεί να έχει κάτι, μπορεί και να είναι απλά χαριτωμένος έτσι που κάθεται. Αν νομίζεις ότι έχει συμπτώματα δυσπλασίας, μην διστάσεις να ρωτήσεις και δεύτερο και τρίτο γιατρό.
Πάντως, κάποια στιγμή συστήσου κανονικά, να μας μιλήσεις για τον όμορφο σκυλάκο σου και να τον θαυμάσουμε.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δεν ειπε κανεις οτι ειναι συμπτωμα-ενδειξη δυσπλασιας αν ο σκυλος ξαπλωνει ετσι
ειπα οτι ειναι μυθος οτι αν ο σκυλος ξαπλωνει ετσι ειναι απαλλαγμενος απο δυσπλασια

να προσεχουμε τι ακριβως διαβαζουμε

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Μη ξεχνατε οτι υπαρχουν και φυλες που ξαπλωνουν μονο ετσι (βλ. αγγλικο μπουλντογκ) και δεν εχουν να κανουν καθολου με δυσπλασια

Rita_ki

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
52
0
Λαγονήσι
Tα συμπτώματα που ανέφερα παραπάνω... τα έκανα copy από site γνωστού νοσοκομείου ζώων στην Παιανία (δεν ανεφέρω όνομα), και είναι γραμμένα από γνωστό χειρούργο ορθοπεδικό που θεωρεί πώς ένα από τα συμπτώματα μπορεί να είναι και αυτό. Δηλαδή οτί τον ξεκουράζει τον σκύλο όταν ξαπλώνει με τα πόδια απλωμένα σαν βατράχι. Σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση όλοι οι σκύλοι που ξαπλώνουν έτσι να πάσχουν από δυσπλασία, αλλά για να είμαστε απολύτως σίγουροι έχουμε την δυνατότητα για έναν έλεγχο, ευτυχώς. Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα... ας περάσω λοιπόν κι εγώ να συστηθώ στην ειδική στήλη. :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Δεν πειράζει να αναφέρεις το όνομα του νοσοκομείου - ασχέτως που δεν χρειάζεται γιατί όλοι ξέρουμε ;)
Δεν έχουμε μυστικά μεταξύ μας :):D

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
αυτό δεν είναι αλήθεια!
αληθεια ειναι.πολλες φορες ο,τι κ να φανει σε μια ακτινογραφια ,ετκοσ περιπτωσεων που ειναι μεγαλη η ζημια,σε ενα σκυλι 6-7 μηνων ,μπορει μετα το ετος να εχει ξεπεραστει.εξαρταται λεω παλι την ζημια.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Λαυρέντη οτι και να έχει ο σκύλος, ξεπεραστεί δεν ξεπεραστεί στο μέλλον, πρέπει να είσαι ενήμερος και να πράτεις αναλόγος στο παρόν! Η διαφορά είναι οτί 12-14 μηνών μπορείς εκτός απο το να διαγνώσεις δυσπλασία να δείς και το βαθμό της κατι που δεν γίνετε πρίν τους 12 μηνές.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Έχω ακούσει ότι φυλές που είναι "επικίνδυνες" πρέπει τα σκυλιά να κάνουν ακτινογραφίες απο μικρά.
τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ηληκία 4-12 μηνών και μιλάω για τους γενετικούς παράγοντες που αφορούν την δυσπλασία!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Μη ξεχνατε οτι υπαρχουν και φυλες που ξαπλωνουν μονο ετσι (βλ. αγγλικο μπουλντογκ) και δεν εχουν να κανουν καθολου με δυσπλασια
το ροτβάιλερ ενος φίλου καθόταν συνεχώς έστι και δεν είχε πρόβλημα δυσπλάσιας.