απώλεια τρίχας σε Pinscher

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
Καλησπερα.
Το Pinscher μου 12 μηνων (γινετε την Πεμπτη) εχει αρχισει και χανει πολυ τριχα.
Το περιστατικο ξεκινησε οταν μπηκε το scalibor.
Της αφαιρεσα το scalibor και την εκανα μπανιο να φυγει η ουσια που ειχε στο δερμα της.
Επειδη αυτη ξυνοταν στον λαιμο που ηταν το κολαρο εκανε πληγες με τα νυχια της.
Την πηγα αμεσως στον κτηνιατρο οπου διαπιστωσε κοκκινίλες στο σωμα της.
Της εδωσε κορτιζονη (πολυ εραφρια) prezolon 5mg με δοσολογια μισο χαπι την πρωτη και την δευτερη ημερα και 1/4 την τριτη και την τεταρτη ημερα για τις κοκκινίλες και για το λαιμο της της εδωσε fucicort lipid.
Οταν τελειωσε την θεραπαεια της (μετα απο 5 ημερες δηλαδη) την πηγα να την ξαναδει.Ειχαν φυγει οι κοκκινίλες απο το σωμα της και ο λαιμος της ειχε καλυτερεψει. Οταν ρωτησα γιατι εχει χασει τοση τριχα με ρωτησε για την τρωφη της αν εχει αλλαξει κατι, (δεν ειχε φαει ποτε τιποτα εκτος απο την ξηρα της τρωει acana papy, οκ ξερω οτι ισως ειναι βαρια αλλα την τρωει 11 μηνες τωρα την πηραξε; η απαντηση της ηταν οτι μπορει να ολοκληρωθηκε η αναπτηξη της και οτι της επεσε βαρια), το αλλο που μου ειπε ειναι οτι μπορει να της προκαλεσε αλεργια το σπρει σιτρονελας, οπου το σταματησα και αυτο, και χωρις κολαρο και σιτρονελα το σκυλακι εχει να βγει βολτα πανω απο 10 ημερες!
Της βαζω εδω και 7 ημερες στην τροφή της λαδι σολομου και απο σημερα σταματαω σταδιακα την acana και με προσαρμογη την αντικαθηστω με την Barking heads (ελπιζω να μην πεφτω σε ποιοτητα, αν και απ οτι διαβασα ειμαι οκ και εχει πρωτεινη 22% (η acana ειχε 33%)).
Το κακο ειναι οτι το σκυλακι εχει αρχισει ξανα να ξυνετε στο λαιμο (της βαζω αλυφη με αλοη να την ανακουφησει) και εξακολουθει να χανει τριχα. Εχει χασει απο τα ποδια της, τα πλευρα και λιγο απο το στερνο της σε ποσοστο 50% αν μπορω να κρινω σωστα.
Το σαμπουαν που την εκανα μπανιο για να φυγει η ουσια απο το scalibor ειναι της virbac το Allercalm και σημερα την ξανα εκανα ενα μπανιο (υποτιθετε οτι με αυτο το σαμπουαν μπορεις να την κανει και τρεις φορες την εβδομαδα μπανιο), εγω την εκανα μια φορα ανα δυο με τρεις μηνες αλλα τωρα με τα ξησηματα της την εκανα δυο φορες μεσα σε 10 ημερες.
Παρατηρω και μια μικρη ξηροδερμια στο δερμα της.
Εχω και βιταμηνες VITA-VET SUPER PLUS αλλα επειδη η τροφης εχει τα παντα μεσα δε την εδωσα και προτιμησα να δωσω λαδι σολωμου
Ξερω σας κουρασα αλλα ηθελα να ειμαι οσο ποιο αναλυτικος γινετε για να βγαλετε τα δικα σας συμπερασματα.
Εχετε καποια γνωμη;
Μηπως αυτη η τριχοπτωση ειναι φυσιολογικη για την εποχη και αδικα ανυσηχω;
(Με τσαντισε λιγο η γιατρος που δεν πρωτινε αιματολογικες εξετασεις, αλλα θεωρησα οτι ξερει καλυτερα)

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Παντως και εμενα εδω και 15 ημερες χανει πολυ τριχα ολο τουφες , δεν ξερω ισως ειναι απο τη ζεστη

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
Μακαρι να ειναι αυτο.
Ξεχασα να αναφερω οτι μου ειπε να σταματησω την ξηρα τροφη της που περιεχει κοτοπουλο
και αυτη που της πηρα τωρα εχει μεσα σαν κρεας το αρνι (αν κατι με χαλαει σε αυτη την τροφη ειναι το ριζι που περιεχει)

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Καλα το ρυζι σε χαμηλα ποσοστα δεν ειναι κακο , ειναι ευπεπτο δημητριακο

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Αν χάνει τρίχα και κάνει κενά στο τρίχωμα της, βλέπεις δέρμα δηλαδή, δεν είναι φυσιολογικό. Εγώ θα έκανα και εξετάσεις αίματος να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Όπως επίσης, θα συμβουλευόμουν κι άλλον κτηνίατρο. Περαστικά εύχομαι! :)

• Like
Reactions: Μαρια&Ηρα

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
Κενα δεν κανει, δεν χει μπαλοματα
Η απωλεια της τριχας στα σημεια που την εχει χασει ειναι ομοιομορη αλλα μου φαινεται οτι η απωλεια της ειναι υπερβολικη αλλα δεν ξανα ειχα σκυλο σε διαμερισμα για να ξερω αν ειναι φυσιολογικο ή οχι.
Αν μπορεσω θα ανεβασω και φωτογραφιες αυριο.
Μακαρι να μην ειναι τιποτα αλλα ισως παω και σε καποιον αλλο κτηνιατρο (ισως αλλαξω γενικα κτηνιατρο)

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Εγώ επειδή το φυσάω και δεν κρυώνει με τον δικό μου, θα έστελνα δείγμα για αλλεργία κατευθείαν (γιατί "μην είναι το'να, μην είναι τ'άλλο" πέρασαν 2 χρόνια κοντά μέχρι να το πάρω απόφαση να κάνει τεστ). Και έξω, ούτε καν εδώ. Κι είναι πολύ ψυχοφθόρο τελικά, χίλιες φορές να το κάνεις απ'την αρχή παρά να γίνει φαύλος κύκλος.
Αυτό επειδή ξανάρχισε, αλλιώς θα λέγαμε ότι απλά φταίει το scalibor που ούτως ή άλλως δεν κάθεται καλά σε πολλά σκυλιά.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Και η δικια μου χανει πολλες τριχες αλλα το τριχωμα γυαλιζει και δεν εχει μπαλωματα θα ρωτησω και το γιατρο αλλα εχω την εντυπωση οτι κλιμακωθηκε απο την αυξηση της ζεστης

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
H διαδικασια ποια ειναι
Εγώ επειδή το φυσάω και δεν κρυώνει με τον δικό μου, θα έστελνα δείγμα για αλλεργία κατευθείαν (γιατί "μην είναι το'να, μην είναι τ'άλλο" πέρασαν 2 χρόνια κοντά μέχρι να το πάρω απόφαση να κάνει τεστ). Και έξω, ούτε καν εδώ. Κι είναι πολύ ψυχοφθόρο τελικά, χίλιες φορές να το κάνεις απ'την αρχή παρά να γίνει φαύλος κύκλος.
Αυτό επειδή ξανάρχισε, αλλιώς θα λέγαμε ότι απλά φταίει το scalibor που ούτως ή άλλως δεν κάθεται καλά σε πολλά σκυλιά.
Η διαδικασια ποια ειναι;
Λεω στην γιατρο να κανει τεστ για αλεργιες;

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Εμείς κάναμε εδώ στην κτηνίατρο, πήρε αίμα και το έστειλε. Όμως, ενώ ξέρω ότι έχει θέμα με το κοτόπουλο ο σκύλος, στο τεστ δεν έβγαλε τίποτα τέτοιο (εκτός κι αν είναι δυσανεξία & δεν την εμφανίζει, η οποία μέσα σε όλη του την αλλεργία επιβαρύνει τα συμπτώματα). Επίσης, φήμες λένε ότι τα περισσότερα τεστ βγάζουν "ακάρεα & σκόνη" (ό,τι και το δικό μας δηλαδή).
Το επόμενο βήμα μας θα είναι ένα εργαστήριο στην Αγγλία στο οποίο γνωρίζω άτομο που έστειλε δείγμα και βρήκε την άκρη αμέσως με το σκύλο του.
Δεν είναι ακριβό, αλλά περιμένουμε να συνέλθουμε από κάποια απρόβλεπτα έξοδα & μία μετακόμιση και θα στείλουμε άμεσα (40 ή 50 λίρες είναι, ενώ το τεστ εδώ έκανε 100 ευρώ, και αν το συνεχίζαμε για παραπάνω ανάλυση ήθελε άλλα τόσα, στη δικιά μου γιατρό πάντα)

ΥΓ. Βασικά αν είχα ένα ή δύο σκυλιά, θα έκανα σε όλα και χωρίς να υπάρχει λόγος, απλά για να έχω μια εικόνα. Βίτσια θα μου πεις, αλλά γιατί όχι;

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
Αυριο εχει γενικη ολος ο εξοπλισμός της (κρεβατι, παιχνιδια και τα σχετικα) και θα ψεκασω και το σπιτι με ντετολ και τα περασω και ολο το πάτωμα με ντετολ.
Ελεγα να κανω υπομονη μεχρι και τον Αυγουστο να δω πως θα παει και με την αλλαγη της τροφης της (σημερα ξεκινησε η σταδιακη αλλαγη της) και να δω με το λαδι σολομου και αν δω οτι συνεχιζει θα την παω ξανα στην γιατρο. Θα της προτεινω και το τεστ που μου λες να το στειλει Αγγλια.
Απλα ελεγα να περιμενω να δω πως θα παει με την αλλαγη τροφης (ποτε θα πρεπει να δειξει τα αποτελεσματα αν φταίει η τροφη της;)

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Σε περίπτωση που έχει αλλεργία σε τροφή, η νέα "σύσταση" (μπορεί να μην είναι η πρωτεΐνη μόνο, αλλά κάτι άλλο μες στην τροφή) στην οποία δεν έχει αλλεργία κάνει 6 βδομάδες.
Αν πχ έκανες τη διαδικασία μέσω κτηνιάτρου, θα έδινες μία τελείως διαφορετική από αυτή που τάιζες και στην οποία είχε αλλεργία (υπάρχουν συγκεκριμένες που είναι γι'αυτόν το σκοπό, με σόγια πχ αυτή που είχαμε πάρει εμείς) και θα την έδινες για 6 εβδομάδες, βλέποντας τα αποτελέσματα.

Το τεστ το συγκεκριμένο στην Αγγλία το στέλνεις εσύ, σου στέλνω το link σε μήνυμα (για να προλάβω, το έχω ήδη αναφέρει σε άλλα θέματα, μην μου πουν ότι κάνω και διαφήμιση)

Κατά τα άλλα, αν δεν είναι έντονα τα συμπτώματα και έχεις αποκλείσει το να φταίει απλά το scalibor ή η αμπούλα πχ, μπορείς να περιμένεις και λίγο φαντάζομαι, η δική μου αντίδραση έχει να κάνει με την πολύ κακή εμπειρία, πας με βάση το σκύλο σου.

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
Για ψηλους ειχε παρει το bravecto οποτε μεχρι και χθες ηταν καλυμενη (περασαν οι τρεις μηνες δρασης του την 1 Ιουλιου) και την εψαξα ολοκληρη και δεν εχει καθολου τιποτα ουτε ψηλους, ουτε τσιμπουρια.
Απο τροφη μου προτεινε να την αλλαξουμε μηπως τελειωσε η αναπτηξη της και πλεων της πεφτει βαρια (απ την αρχη διαφωνουσε για την acana λόγω προτεινης 32% και μου ειχε προτεινει Hills και royal (ή μια ευρωπαικη γενικα και οχι καναδεζικη) που και αυτες εχζουν 31% προτεινη οποτε η αποφαση μου ηταν να μην την αλλαξω απ την στιγμη που ολα ηταν οκ. Τωρα την αλλαξα για να πεσω σε προτεινη στα 22% και επειδη αυτη που πηρα ειναι υποαλεργικη). Μου προτεινε απλα σαν τροφη να μην εχει κοτοπουλο.
Δεν μπορεσε να βγαλει συμπερασμα, αν φταιει το scalibor (δεν δικαιολογειτε η απωλεια τριχας απ ολο το σκυλο αλλα μονο στο σημειο εφαρμογη του), αν φταιει το σπρει σιτρονελας, αν φταιει η acana πλεων.
Οταν την ειδε την δευτερη φορα αφου ειχε παρει την κορτιζονη ειδε την γενικη κλινηκη της εικονα πολυ καλυτερη αλλα εγω παρατηρω οτι η μικρη εξακολουθει και χανει τριχα

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Για δες και το παρακατω λινκ αν θελεις,για να εχεις μια σφαιρικη αποψη.Ευχομαι να μην ειναι κατι το ανησυχητικο,συνηθως τα σκυλια μαδανε αρκετα περισσοτερο το καλοκαιρι αλλα οπως ειπε και η Αννυ καλυτερα να το ψαξεις.

https://www.care.com/c/stories/6450/dog-losing-hair-the-possible-causes-and-what/

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
Λοιπον η μικρη δε σταματησε να χανει τριχα. Εχει χασει αρκετη. Επιλεων στο κεφαλι της ειχε βγαλει κατι σαν σπιρακι το οποιο οταν το ειδε η γιατρος μου ειπε οτι καπου θα χτυπησε. Τις επομενες ημερες εβγαλε αρκετα απο αυτα τα σπιρακια στο κεφαλι της και χθες την πηγα ξανα στην γιατρο. Επειδη η δραση του bravecto ειχε σταματησει απο την 1 Ιουλιου θεωρησε μηπως βγαζει κατι σαν ψωρα ( που καταπολεμα το bravecto και επειδη περασε η δραση του αρχισε να εμφανιζετε). Οποτε μου εδωσε ξανα το bravecto να δουμε πως θα παει, την εκανα ξανα χθες ενα μπανιο με το allercarm και σταματησε η φαγουρα. Οταν ρωτησα την γιατρο μηπως την βοηθησω με βιταμηνες για το τριχωμα μου ειπε οχι και μου εγραψε αυτη να παρω κατι αμπουλες ( dermiscent) ειναι με βιταμινες και λιπαρα οξεα για το τριχωμα και να τις βαλω για ενα μηνα και μετα βλεπουμε πως θα παει

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Άλλαξε κτηνίατρο! Αφού βλέπεις οτι δεν το χει η κοπέλα...τι θα πει θεώρησε; είναι ή δεν είναι ψώρα; Δεν είναι σίγουρη;

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
Τα νευρα μου!!! Και γιατι απ την αρχη δεν εδωσε το bravecto και τις αμπουλες!!! Θα δω τι θα γινει με την αμπουλα και το χαπι και θα την παω ή στον Μαραγγο ή στον Παπαδογιαννη αν συνεχιστει

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
Λοιπον το σκυλακι πηρε το bravecto και τα σπιθουρακια στο κεφαλι της αρχισαν να φευγουν, οχι εντελως ομως. Την τριτη την ειχα παει στην γιατρο και την ειχα κανει και μπανιο και σημερα αφου περασαν οι τρεις ημερες θα της εβαζα την αμπουλα dermiscent. Την βλεπω το πρωι και τι να δω τα πισω ποδια της και το κορμι της εχουν βγαλει σπιρακια. Παιρνω αμεσως τηλ την γιατρο και της το λεω! Και την ρωτω τι να κανω, να της την παω; μετα απο ποσες ημερες θα την πιασει το bravecto αν οντως ειναι ψωρα; να της βαλω την αμπουλα; τι να κανω;;; και η απαντηση της " κανε της ενα μπανιο". Το σκυλι ειχε φουντωσει στα σπυρακια. Οκ της λεω και κλεινουμε το τηλ. Αμεσως παιρνω την σκυλιτσα και την παω στο Χαλανδρι στον Μαραγγο ( μου ειπαν καλα λογια) και με το που την βλεπει μου λεει οτι εχει αλεργια. Υπηρχε ο δρομος της εκτημισης του και να της δωσει αγωγη χωρις να ειμαστε για τιποτα σιγουροι και υπηρχε ο αλλος δρομος να γινουν εξετασεις. Αν και το κοστος ειναι καπως δε το σκεφτηκα και αποφασισα για το καλυτερο να γινουν εξετασεις για να ξερω ακριβως με τι εχω να κανω και να μην κανουμε υποθεσεις. Την ναρκωσε ( μαλλον με μεθη) και της πηρε κομματι απο δερμα ( της εκανε 4 ραματα μετα) και θα το στειλει για αναλυση και θα περιμενω μεχρι την αλλη Παρασκευη να βγουν τα αποτελεσματα να δουμε τι θα δειξουν και ισως χρειαστουν και αιματολογικες εξετασεις μετα και να δουμε πως θα το αντιμετοποισουμε, αν και μου ειπε οτι τα δερματολογικα ειναι δυσκολη περιπτωση. Με την ευκαιρια της ναρκωσης της αφαιρεσε και του βρεφικους κυνοδοντες που δεν τους ειχε ριξει. Της εκανε μια ενεση αντισταμινηκη και μου εγραψε καποια χαπια ( δε τα θυμαμε τωρα) να τα παρει για 10 ημερες (1/4 το πρωι και αλλο 1/4 το βραδυ)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.