βοήθεια σας παρακαλώ!!!!

Neo 1982

Active Member
27 Αυγούστου 2013
34
0
ο σκυλακος τι ετρωγε,ηταν υπερκινητικος τοσα χρονια ? αν τρωει κανονικα δεν ποναει τοσο πολυ..
αν γινει επεμβαση που ευχομαι να μην γινει εχει καλα ποσοστα επιτυχιας.. ενα καλο αρθρο που βρηκα,αν και ισως το εχεις διαβασει και εσυ ειναι αυτο..
Το σύνδρομο της μυελικής αταξίας - παραπάρεσης στις μεγαλόσωμες φυλές σκύλων
περαστικα
ο μικρός 8 χρόνια ήταν με το παραπάνω υπερκινητικός και γιαυτό και τρόμαξα όταν είδα ότι σταμάτησε να παίζει και άρχισε να ξαπλώνει συνέχεια.....το σφάλμα μου ήταν πως επέμεινα πολύ στον πρώτο μου κτηνίατρο και χάσαμε πολύ χρόνο όμως του είχα τυφλή εμπιστοσύνη...ψάχναμε λοιπόν 2 μήνες σχεδόν με επισκέψεις 2 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον να βρούμε κάτι παθολογικό και δεν βρίσκαμε τίποτα αντιθέτως πάθαμε και ζημιά στο συκώτι από τις ενέσιμες κορτιζόνες τις οποίες κάναμε αλλά το σκυλάκι δεν γινόταν καλύτερα...μετά από αυτό φτιάξαμε το συκώτι και αλλάξαμε γιατρό!τρώει ευτυχώς με μεγάλη όρεξη και γαβγίζει και στις γατούλες και περπατάει κανονικά ΟΜΩΣ σφίγγεται στα πλευρά του και ο γιατρός λέει ότι είναι από τον σπόνδυλο που πονάει... τρώει αποκλειστικά μαγειρευτό και πραγματικά με όλες του τις βιταμίνες!!!Είναι μικρόσωμος 4 κιλάκια..

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Συγκεκριμένες αρθροπάθειες μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότατα με χειρουργική επέμβαση, π.χ. πρόπτωση μεσοσπονδύλιου δίσκου, δυσπλασία των ισχύων, δυσπλασία του αγκώνα κλπ.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να υπογραμμίσω τη θετική επίδραση της φυσικοθεραπείας σε ολόκληρο το κινητικό σύστημα. Η φυσικοθεραπεία είναι η θεραπευτική μέθοδος που με φυσικά μέσα όπως κίνηση, παράγοντες θερμότητας, ηλεκτρικό ρεύμα, ηχητικά κύματα, λέιζερ, μαγνητικά πεδία μπορούμε να διατηρήσουμε ή και να αποκαταστήσουμε μια βλάβη.

Με τη φυσικοθεραπεία (παθητικές-ενεργητικές ασκήσεις, υδροθεραπεία, μαλάξεις) επιτυγχάνουμε ανακούφιση από τον πόνο, διατήρηση ή βελτίωση της άρθρωσης και αύξηση της μυϊκής ισχύος.

Υπάρχουν επίσης, κάποιες εναλλακτικές θεραπείες για τη διαχείριση της αρθρίτιδας όπως η κρυοθεραπεία, θεραπευτικοί υπέρηχοι, νευρομυϊκή ηλεκτροδιέγερση, θεραπεία με εξωσωματικά κρουστικά κύματα, οστεοπαθητική και βελονισμός. Να θυμάστε όμως, αποτελεσματικότερο όλων είναι η πρόληψη.
Από τον κτηνίατρο Γιώργο Ηλιόπουλο

Neo 1982

Active Member
27 Αυγούστου 2013
34
0
Να είσαστε καλά!!!Εάν γνωρίζετε κάποια τσεκαρισμένα κέντρα για φυσικοθεραπεία σκύλων μου λέτε...Θα επικοινωνήσω και με τους γιατρους μας να δω αν το επιτρέπει η καταστασή μας γιατί μέσα στον πανικό μου αυτόν τον καιρό άφησα πολλές απορίες.. .Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

Last edited:

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Μπορείς να πας στο mypetcare αλλά και στο pallini Kennels για πισίνα.Ψαξτο λίγο αλλά μίλα και με το Βλαχόπουλο τι σου προτείνει?

Εμείς σε αναμονή της επέμβασης πάμε και στα δύο!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415

Υπάρχουν επίσης, κάποιες εναλλακτικές θεραπείες για τη διαχείριση της αρθρίτιδας όπως η κρυοθεραπεία, θεραπευτικοί υπέρηχοι, νευρομυϊκή ηλεκτροδιέγερση, θεραπεία με εξωσωματικά κρουστικά κύματα, οστεοπαθητική και βελονισμός. Να θυμάστε όμως, αποτελεσματικότερο όλων είναι η πρόληψη.
Από τον κτηνίατρο Γιώργο Ηλιόπουλο
Που μπορούν να παρασχεθούν όλες αυτές οι υπηρεσίες;
Εγώ έναν χώρο ξέρω μόνο, κι αυτόν στην Αθήνα, που θέλεις έναν μισθό για κάθε συνεδρία, απ'ότι ακούω.

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Εγώ έναν χώρο ξέρω μόνο, κι αυτόν στην Αθήνα, που θέλεις έναν μισθό για κάθε συνεδρία, απ'ότι ακούω.
Στο mypetcare απ' όσο ξέρω κάνει και βελονισμό και κρυοθεραπειες και όλα τα άλλα....Φτηνό δεν το λες αλλά με λίγο ζόρι υποφερτό!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Το ξέρω natacha. Αυτό εννοούσα. Την ξέρω και προσωπικά, την συνονόματή σου :rolleyes:
Μην πέσεις στην ανάγκη της. Το χειρουργείο θα σου φανεί, σταγόνα στον ωκεανό :???:
Λένε οι φήμες...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Τι καλά!!!!Μακάρι να την σκαπουλάρουμε και εμείς έτσι!!!πήρατε πολύ καιρό κορτιζόνη?Αύριο κλείνουμε 7 ημέρες με prezolon...Θα αρχίσω να τον περιορίζω και εγώ κάλλιο αργά παρά ποτέ....τώρα έτσι και αλλιώς επειδή πονάει είναι μετρημένος στα πάνω- κάτω...όταν λείπω πάντως θα τον έχω δεμένο σίγουρα...
Αν θυμάμαι καλά, στην πρώτη κρίση, πηγαίναμε για κορτιζόνη περίπου 2 εβδομάδες, ενώ στην πρώτη (που την πρόλαβα πιο γρήγορα και έτρεξα αμέσως) πήρε κορτιζόνη για 1 εβδομάδα. Η πιο δύσκολη στο χειρισμό φάση πάντως είναι όταν συνέρχονται, γιατί εκεί πρέπει να γίνεις τελείως χίτλερ και να ουρλιάζεις για να μην τρέχουν, χοροπηδάνε, τραβάνε κλπ.

Το ξέρω natacha. Αυτό εννοούσα. Την ξέρω και προσωπικά, την συνονόματή σου
Μην πέσεις στην ανάγκη της. Το χειρουργείο θα σου φανεί, σταγόνα στον ωκεανό
Λένε οι φήμες...
Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο κέντρο και με βελονισμό - μάλιστα πρόσφατα είχα κουβέντα για το θέμα βελονισμός σε σκύλο και αν υπάρχει εδώ τέτοιο πράγμα. Όταν λέμε αλμυρές τιμές, έχουμε ακούσει ενδεικτικό κόστος συνεδρίας?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Εγώ όχι, με νούμερα. Μόνο με γκριμάτσες και επιφωνήματα.

Κάνε ένα τηλέφωνο, να πάρουμε μια γεύση.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
αυτες ειναι παρηγορητικες <<θεραπειες>>,περισσοτερο για ελαφριες μορφες,που θα εχουν μια ευκολη αντιμετωπιση.. το χειρουργειο αντιμετωπιζει και θεραπευει την κατασταση,σε ενα πολυ μεγαλο ποσοστο 70-80 %,το μηχανικο προβλημα..και την φλεγμονη σε ριζες νευρων..στην Κυπρο τα εχει ολα αυτα... ειναι πανακριβα παντου παιδια..σε τετοια θεματα αρθρωσεις-σπονδυλος-νευρα.. το χειρουργειο ειναι η καλυτερη λυση.. ευχομαι να μην συμβει στον καθενα... στην συγκεκριμενη περιπτωση του υπερκινητικου σκυλακου..επαιξε ρολο και η κληρονομικοτητα και η τροφη και η κινηση..

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Το ξέρω natacha. Αυτό εννοούσα. Την ξέρω και προσωπικά, την συνονόματή σου :rolleyes:
Μην πέσεις στην ανάγκη της. Το χειρουργείο θα σου φανεί, σταγόνα στον ωκεανό :???:
Λένε οι φήμες...

Οι φήμες δεν λένε ψέματα! Όμως μου τη σύστησαν 3 ορθοπεδικοί που μάλλον κάτι ξέρουν.Έχουμε κάνει μια συνεδρία αλλά προς το παρόν η πισίνα μου λέει κάτι παραπάνω ( και στην τσέπη) αλλά και η προσέγγιση στο μικρό με χάλασε λίγο..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
...αλλά και η προσέγγιση στο μικρό με χάλασε λίγο..
Κι αυτά, τα λένε οι φήμες, δυστυχώς.

Στο Παλλήνη δοκίμασες για πισίνα; Δεν ξέρω τις προδιαγραφές, ούτε τις τιμές. Αλλά δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις. Και στο puppies park έχουν πισίνα. Οχι βέβαια κλειστή ή θερμαινόμενη ή πολυτελείας, αλλά πολύ συχνά χρησιμοποιείται, για θεραπευτικούς σκοπούς.

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Κι αυτά, τα λένε οι φήμες, δυστυχώς.Στο Παλλήνη δοκίμασες για πισίνα; Δεν ξέρω τις προδιαγραφές, ούτε τις τιμές. Αλλά δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις. Και στο puppies park έχουν πισίνα. Οχι βέβαια κλειστή ή θερμαινόμενη ή πολυτελείας, αλλά πολύ συχνά χρησιμοποιείται, για θεραπευτικούς σκοπούς.
Πάμε πισίνα στην Παλλήνη και είναι πολύ καλά!Δυστυχώς θα χρειαστούμε και το άλλο....Αλλά δεν ξέρω αν προτίθεμαι να πληρώσω πακέτο συνεδριών όπως μου ζητήθηκε....

Neo 1982

Active Member
27 Αυγούστου 2013
34
0
Καλησπέρα παιδιά και για ακομη μια φορά να είστε όλοι καλά για το ενδιαφέρον και την βοήθεια!!!Λοιπόν σήμερα ο μικρός εκλεισε 7 ημέρες με πρεζολόν πρωί-βράδυ και απο αύριο αρχίζουμε να ελλατώνουμε την δόση σε μόνο το πρωί για 3 ημέρες και βλέπουμε..Για άλλη μια φορά η κτηνίατρος μας μας καθησυχασε πως ο πόνος που έχει ο σκυλάκος στα πλευρά όπως τον αγκαλιάζω είναι απο τον σπόνδυλο που έχει πρόβλημα και να μην ανησυχώ και πως το επόμενο βήμα μπορει περιπου σε κανένα μήνα θα είναι η μαγνητική...πισινα κτλ δεν βοηθάει στην παρούσα φάση...το παρήγορο με τον μικρούλη είναι όπως έχω προαναφέρει η όρεξη του για φαγήτο και βόλτα αν και τις βολτες τις περιορίσαμε μετά τις συμβουλές σας για περιορισμό!!!:rolleyes:

Neo 1982

Active Member
27 Αυγούστου 2013
34
0
καλησπέρα παιδιά...κοντεύουμε να τελειώσουμε την θεραπεία με την κορτιζόνη..την έχουμε μειώσει στο 1/4 για άλλες 7 ήμερες και μετά τέλος...ο μικρός είναι σχετικά καλά...τρώει όπως πάντα με όρεξη δεν δείχνει κανένα σημάδι παράλυσης όμως με προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι δείχνει μονίμως να ενοχλείται και να πονάει στα πλευράκια του...οι γιατροί με καθησυχάζουν πως είναι από τον σπόνδυλο και μου λένε πως μαγνητική θα κάνουμε εάν δείξει κάποιο σημάδι παράλυσης... (Κος Βλαχόπουλος)...
Μου είπαν για τον κύριο Τσιπιανίτη και σκέφτομαι να πάρω άλλη μια γνώμη...έχουμε καμία εμπειρία;επίσης έχει κάνει κανείς μυελογραφία;Ευχαριστώ...