βολτα στο βουνο


evi-s

Active Member
18 Δεκεμβρίου 2006
27
0
Μετά το πρόσφατο συμβάν της rottie με προβληματίζει το εξής: η βόλτα στο βουνό. Έχω εφοδιαστεί βέβαια με ατροπινη αλλά αυτό που θέλω είναι να μην της την κάνω ποτέ. Θέλω λοιπόν να θίξω ένα θέμα ελπίζοντας βεβαία ότι δεν θα παρεξηγηθώ, είναι καλύτερα στην βόλτα στο βουνό η ατροπινη στην τσέπη η φίμωτρο? (δεν ξερώ αν υπάρχει κάτι άλλο που θα εμποδίσει το σκύλο να φάει)
Α επίσης να αναφέρω ότι μόλις γυρίσαμε από την βόλτα μας στο άλσος που πάμε κάθε μέρα και εντοπίσαμε 2 κομμάτια κρέας. Τα πέταξα με την ελπίδα ότι ήταν καθαρά. Αν ξαναβρώ τότε θα είμαι σίγουρη ότι είναι φόλα και τότε τι θα κάνω που θα την αφήνω ελεύθερη να τρέχει? Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από τον προβληματισμό μου.
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εαν δεν μπορεις να εισαι απολυτος σιγουρη οτι ο σκυλος σου δεν θα φαει τιποτα απο κατω- ασφαλεστερος τροπος ειναι βεβαια το φιμωτρο!

Κατα καιρους γινονται "εκστρατιες" σε πλατιες και παρκα, κατι που καταλαβαινουμε και απο τον αυξημενο αρριθμο δηλητιριασμενων ζωων που ερχονται στο ιατρειο μας καπιας περιοδο.

Μετα παλι για μηνες τιποτα- μετα παλι καθε μερα 1-2 περιστατικα!

Οταν υπαρχει λοιπον μια "εξαρση" καλο ειναι να βγει ο σκυλος μονο με φιμωτρο αν δεν τον ελεγχουμε!
 


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Αυτή την εποχή που έρχεται τουρισμός και βγάζουν τα τραπεζάκια τους στο πεζοδρόμιο οι μαγαζάτορες, πέφτουν πιο πολλές φόλες.

Φυσικά καλύτερη η πρόληψη (φίμωτρο) από τη θεραπεία. Θα πρέπει να πάρεις ένα όμως που επιτρέπει στο σκύλο να ανοίγει το στόμα του για να δροσίζεται.
 


evi-s

Active Member
18 Δεκεμβρίου 2006
27
0
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας
FrenchieFan με την συγκεκριμενη οχι δεν θα ειμαι ποτε σιγουρη.
οποτε για να μην κινδυνεψουμε η μικρη αυριο ελευθερη με φιμωτρο
Skylos ευχαριστω θα ψαξω να βρω το καταλληλο
 


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Θυμίσου ότι θέλει σιγά σιγά για να μάθει να φοράει το φίμωτρο και να μην προσπαθεί να το βγάλει.
 


Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
Αν προσπαθουσες να την εχεις σχετικα κοντα σου στα 10-20 βηματα?φανταζομαι οτι για αρχη αν δεν την εχεις συνηθισει δεν θα ευχαριστιεται καθολου την βολτα με το φιμωτρο,θα της παρει καιρο για να το συνηθισει.Δοκιμασε το σταδιακα μεσα στο σπιτι με λιχουδιες για 2-3 λεπτα καθε μερα μεχρι να το συνηθησει,και μια αλλη λυση ειναι το φλεξυ που θα μπορει να περπαταει μαζι σου και να ειναι και καπως ελευθερη και μολις φτασετε σε ενα μερος που θα καθισετε να της βγαλεις το λουρι αφου θα μπορεις να την βλεπεις.
Παντως χιλιες φορες καλυτερο το φιμωτρο απο τον κινδυνο να φαει κατι απο κατω!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Savra said:
Παντως χιλιες φορες καλυτερο το φιμωτρο απο τον κινδυνο να φαει κατι απο κατω!
Συμφωνώ απόλυτα! Μετά τη νίλα που έπαθα εγώ? Μετά από αυτά που πέρασα και εξακολουθώ και περνάω? Ούτε και να το σκέφτεσαι!
Δεν πρόκειται να τον αφήσω ποτέ ελεύθερο χωρίς φίμωτρο!
Όση εκπαίδευση και να έχει κάνει ένας σκύλος δεν μπορεί να είσαι ποτέ σίγουρος 100% πως δεν θα φάει κάτι. Πάντα ατροπίνες μαζί βέβαια (ακόμα και στην καθημερινή βόλτα), αλλά και φίμωτρο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!
 


evi-s

Active Member
18 Δεκεμβρίου 2006
27
0
Ακριβώς ROTTIE επειδή δεν θέλω να περάσω παρόμοια περιστατικά ούτε η μικρή λαρα να υποστεί κανένα τέτοιο σοκ θα πάρω φίμωτρο και θα το χρησιμοποιούμε και στην καθημερινή μας βόλτα την ώρα που είναι ελεύθερη για να τρέχει όταν την έχω με το λουρί την ελέγχω. Όπως είμαι και της ίδιας άποψης ότι όση εκπαίδευση και να έχει κάνει ένας σκύλος δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος 100% πως δεν θα φάει κάτι. Χαίρομαι πολύ που ο iggy πάει καλά εύχομαι το καλύτερο