βουβωνοκήλη!!Sos Help!!

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Καλησπερα σε ολους σας σημερα πηγαμε στον γιατρο μας για το εμβολιο της μικρης καθως ημαστε πλεον 3 μηνων κ μου ειπε οτι εχει βουβωνοκήλη να την αφησω κ να δουμε πως θα εξελιχθει δεν ξερω τι να κανω πραγματικα ειναι πολυ σοβαρο??υπαρχει κανενας που να το εχει περασει?

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ειναι αυτο που ο αφαλος τους εχει ενα φουσκωματακι?
Κήλη

Η πιο συνηθισμένη στο σκύλο είναι η ομφαλοκήλη, που συνίσταται από τη διείσδυση του περιτόναιου στο άνοιγμα που αφήνει ο ομφάλιος λώρος στην περιοχή του ομφαλού. Δεν πρέπει να βιαστούμε να επέμβουμε σε μια ομφαλοκήλη αν το ζώο είναι νεαρό, γιατί συνήθως υποχωρεί μόνη της. Αν η πάθηση επιμένει μετά την ηλικία των 6 μηνών, είναι απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση στο σκύλο.

Η βουβωνοκήλη του σκύλου εκφράζεται με έξοδο των σπλάχνων μέσα από το βουβωνικό αγωγό, του οποίου το εξωτερικό δακτύλιο βρίσκεται στην περιοχή των βουβώνων. Είναι μια κήλη περισσότερο συνηθισμένη στις θηλυκές. Συνήθως η διάγνωση της κήλης, σε αντίθετη με ένα όγκο, γίνεται με την απώθηση των σπλάχνων στο εσωτερικό της κοιλιακής κοιλότητας, αλλά μερικές φορές το δακτύλιο είναι πολύ μικρό και τα σπλάχνα δεν μπορούν να επανέλθουν. Η θεραπεία της βουβωνικής κήλης γίνεται με χειρουργική επέμβαση.
Η κήλη του περινέου, όπως δείχνει το όνομα της, είναι μια έξοδος των εντέρων στην περιοχή του περινέου. Είναι πάθηση των ηλικιωμένων σκύλων, των χρόνιων δυσκοίλιων ή των ζώων με υπερτροφία του προστάτη. Και εδώ η θεραπεία γίνεται συνήθως με χειρουργική επέμβαση. Μπορεί να εμφανιστεί κήλη σ’ όλο τον περίγυρο της κοιλιάς, όταν προέρχεται από μυϊκό τραυματισμό. Διάφορα όργανα μπορούν έτσι να παρουσιάσουν κήλη στο εξωτερικό τους: κύστη, μήτρα, έντερο.
Μια κήλη που δε φαίνεται είναι διαφραγματική κήλη. Πρόκειται για το πέρασμα του στομαχιού και ενός μέρους του εντέρου στη θωρακική κοιλότητα, με ρωγμή των ινών του διαφράγματος. Αυτή η κήλη προκαλεί πεπτικές και αναπνευστικές διαταραχές. Η διάγνωση γίνεται με ακτινογραφία. Η χειρουργική επέμβαση είναι εξαιρετικά λεπτή.

Πηγή

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Εμενα μου ειπε οτι μπορει μετα τον 6 μηνα να κλεισει κ να μην χρειαστει χειρουργιο κ το μονο που μπορω να κανω ειναι να μην χοροπηδαει ισχυει κατι αλλο??μηπως θα επρεπε να παρω αλλη γνωμη?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Αν δεν έχεις τρελλή εμπιστοσύνη στον γιατρό σου κι αν το αντέχει η τσέπη σου, μια δεύτερη γνώμη, ποτέ δεν κάνει κακό.

elenigeop

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2012
54
1
Στους ανθρωπους γινεται και αναταξη στα σκυλια δεν ισχυει το ιδιο;!

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Επισκεφτηκα χθες κ τον 2 ιατρο ο οποιος με καθησυχασε λεγοντας οτι ειναι συνηθης στα κουταβια μια κοιλη κ οτι υπαρχει η περιπτωση να κλεισει με τον χρονο οταν μεγαλωσει αν οχι θα πρεπει να κανουμε εγχειρηση προς το παρον ειπε οτι θα επρεπε να δουμε την Λιλυ καλυτερα κανοντας μια ακτινογραφια.Ποια ειναι η γνωμη σας?Υπαρχει καποιος που να ειχε παρομοιο προβλημα?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Επισκεφτηκα χθες κ τον 2 ιατρο ο οποιος με καθησυχασε λεγοντας οτι ειναι συνηθης στα κουταβια μια κοιλη κ οτι υπαρχει η περιπτωση να κλεισει με τον χρονο οταν μεγαλωσει αν οχι θα πρεπει να κανουμε εγχειρηση προς το παρον ειπε οτι θα επρεπε να δουμε την Λιλυ καλυτερα κανοντας μια ακτινογραφια.Ποια ειναι η γνωμη σας?Υπαρχει καποιος που να ειχε παρομοιο προβλημα?
Αυτό ισχύει για την ομφαλοκήλη, η βουβωνοκήλη χρειάζεται συνήθως χειρουργική επέμβαση.

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Φενια ειχα παλια σκυλακι με βουβωνοκηλη δεν χρειαστηκε χειρουργιο ουτε μεγαλωσε δεν υπαρχει θεμα ανησυχιας μονο αν μεγαλωσει υπερβολικα που δεν το νομιζω.

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Το θεμα ειναι οτι το δικο μας ειναι σαν ενα λιπακι που μπαινο βγαινει το σπρωχνω μεσα λιγη ωρα αργοτερα ξανα βγαινει,σημερα ολη μερα η μανουλα Φενια ετρεμε μηπως κανει καμμια αποτομη κινηση κ παθει κατι

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Και του δικου μου ετσι ακριβως ηταν.Καλυτερα να μην το πειραζεις δεν υπαρχει λογος!!

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Η πρωτη γιατρος που το ειδε μου ειπε να το βαζω προς τα μεσα για να μην βγει το εντερο :confused:
Tιιιιι????Δεν μου το ειπε κανενας κτηνιατρος αυτο τεσσερις στο συνολο!!!Πρωτη φορα το ακουω εγω προσωπικα τι να σου πω γιατρος ειναι μπορει κατι να ξερει παραπανω αλλα μου φαινεται κουφο!!Με αυτη την λογικη θα πρεπει να το βαζεις μεσα 24 ωρες το 24ωρο γιατι αναπασα στιγμη μπορει να βγει το εντερο.

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Tιιιιι????Δεν μου το ειπε κανενας κτηνιατρος αυτο τεσσερις στο συνολο!!!Πρωτη φορα το ακουω εγω προσωπικα τι να σου πω γιατρος ειναι μπορει κατι να ξερει παραπανω αλλα μου φαινεται κουφο!!Με αυτη την λογικη θα πρεπει να το βαζεις μεσα 24 ωρες το 24ωρο γιατι αναπασα στιγμη μπορει να βγει το εντερο.

Τι να πω Ελενη μου εχασα πασα ιδεα για την κτηνιατρο που ειχα ως τωρα γενικα με τις ιδεες που ειχε :mad: