γαύγισμα στα πάντα


artzi

New Member
5 Μαϊου 2008
3
0
Καλησπέρα!Ένα μεγάλο μπράβο για το forum!Να σας συστηθώ όμως.Είμαι μια περήφανη ιδιοκτήτρια 2 σκύλων.Ενός ημίαιμου χασκύ με λύκο(αρσενικό) και ενός ημίαιμου μικρού(θηλυκό) που έχει από όλες τις ράτσες.Ο μεγάλος ειναι 3 χρόνων και η μικρή 5 μηνών. Το πρόβλημα είναι η μικρή.Από την μέρα που άρχισε να γαυγίζει το έχει πάρει σχοινί κορδόνι.Κοιμόντουσαν κ τα 2 έξω και αυτή κατά τις 2.30 με 3.00 ξεκίναγε.Με το που άκουγε ένα σκυλί να γαυγίζει ακόμη και χλμ μακριά ξεκίναγε το τραγούδι. Σταματούσε και μετά στις 6.30 και μέχρι να σηκωθούμε πάλι από την αρχή.Γαυγίζε και έκανε γύρους το σπίτι. Όταν άνοιγα την πόρτα για να βγουν να τρέξουν εκτός αυλής (μένω σε επαρχία) αυτή προτιμούσε να μένει μέσα και να γαυγίζει. Αν την μάλωνα με ένα μη ή σταμάτα καταλάβαινε κ σταματούσε αλλά με το που έκλεινα την πόρτα άντε ξανά. Στην αρχή πίστευα ότι το έκανε επείδη μόλις έμαθε να γαυγίζει και δοκίμαζε τις δυνάμεις της, μετά για να σηκώνομαι κ να την βάζω στο σπίτι ή να της δίνω σημασία ή κάτι τέτοιο.Το θέμα είναι ότι δεν έκανε καμιά προσπάθεια να μπει μέσα ούτε να παιξουμε ούτε τίποτα.
Το σπίτι είναι μονοκατοικία διώροφη, η αυλή είναι δικιά μας αλλά από πανω μένουν άλλοι άνθρωποι που έχουν κ ένα μικρό μωρό έτσι αποφάσισα να την βάλω να κοιμάται μέσα μπας και κόψει το βραδυνό γαύγισμα. Έτσι κ έγινε κ την βγάζω πλέον κατά τις 8 παρά και πάει βόλτα με τον μεγάλο.Από εκεί κ πέρα όμως γαυγίζει στα πάντα.Στους απέναντι με το που θα κινηθούν(τους ξέρει δεν είναι άγνωστοι), στο καζανάκι που θα ακουστεί, στο αυτοκίνητο που θα περάσει.Στα παιδια από το κοντινό σχολείο που παίζουν στο διάλειμμα.Δεν κοιμάται ποτέ βαριά(νομίζω ότι πρέπει να έχει κ το ένα μάτι ανοιχτό!)Εντωμεταξύ το χάσκυ μου δεν γαυγίζει ποτέ παρα μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και έτσι δεν είχα παρόμοια εμπειρία.Διάβασα πολλά για το γαύγισμα στο φόρουμ ειδικά τα ποστ που έλεγαν να μάθετε στο σκυλί να γαυγίζει με την εντολή σας αλλά γίνεται μετά να μην γαυγίσει ποτέ από μόνο του?
Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Καταρχήν κακώς έβαλες το σκυλί μέσα επειδή γαυγίζει είναι σαν να επιβραβεύεις την συμπεριφορά του.

Οι λύσεις σου είναι οι εξής:
1. Προσπαθείς να ελαχιστοποιήσεις τα πράγματα που ενεργοποιούν το γαύγισμα
2. Του μαθαίνεις την εντολή "Μίλα" και μετά την εντολή "Σώπα" και "παίζεις" με αυτές όταν είσαι παρούσα
3. Παίρνεις ένα υφασμάτινο φίμωτρο από αυτά που πιάνουν περιφεριακά από το στόμα αλλά μπροστά είναι ανοιχτά και του το φοράς κάθε φορά που γαυγίζει για 10 λεπτά. Πριν το κάνεις αυτό θα πρέπει να το έχεις μάθει να δέχετε το φίμωτρο αλλιώς μπορεί να τραυματιστεί προσπαθώντας να το βγάλει. Εννοείται τις πρώτες φορές το παρακολουθείς και δεν το αφήνεις ποτέ με το φίμωτρο και φεύγεις πάντα έχεις τον νου σου. Επίσης το φίμωτρο δεν ενδείκνυται για ζεστές μέρες.
4. Αγοράζεις ένα ηλεκτρικό κολλάρο κατά του γαυγίσματος αλλά πολύ καλής ποιότητας.

Αυτά προς το παρόν περιμένουμε τα νέα σου....
 


artzi

New Member
5 Μαϊου 2008
3
0
Το ηξερα οτι το μεσα δεν ηταν η λυση αλλα ημουν αυπνη μερες κ δεν αντεχα.Ασε που φοβομουνα μην τα παρει κανεις και της ριξει τιποτα.Η γειτονια βεβαια εχει πολλα σκυλια κ δεν εχει ακουστει κατι τετοιο ποτε αλλα ποτε δεν ξερεις.Θα αρχισω την εκμαθηση με το μιλα κτλ.Ελπίζω να τα παμε καλα γιατι σε ολα τα αλλα ειναι πολυ υπακουη και τα πιανει αμεσως.Το γελιο ποιο ειναι οτι πριν γεννηθει η μανα της που μενει διπλα και ενα λυκοσκυλο παραδιπλα γαυγιζαν συνεχεια και απο τοτε που αρχισε αυτα το εχουν κοψει! :eek: