γερμανικος ποιμενικος με παραξενο βαδισμα

carina81gr

Member
30 Ιουνίου 2008
8
0
εχω μια ανυσηχια για το κουταβι μου τα πισω ποδια του φαινεται σαν να τα περπαταει παραξενα σαν να μην ειναι σταθερο το βαδισμα του κ ιδιως στους ακγωνες πισω φαινονται σαν να ειναι απο λαστιχο απο οσο διαβασα ειναι syxno στη ρατσα αυτη ο κτηνιατρος μοθ ειπε τα ιδια, καπου διαβασα ομως οτι σκυλια που δεν ανπτυσουν τους μυς τους αρκετα εχουνε μεγαλυτερς πιθανοτιτες για δισπλασιες αν καποιος ειναι γνωστης της ρατσας ας με διαφωτησει! το σκυλι ειναι απο εξαιρετους γονεις

http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/127109.html

http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/394776.html

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τι ηλικία έχει το κουτάβι? Εάν ήμουν στη θέση σου θα φρόντιζα να κάνω ακτινογραφίες για να δω εάν υπάρχει πρόβλημα στο ισχίο του διότι ένα από τα συμπτώματα της δυσπλασίας είναι αυτό που περιγραφείς: Το ζώο φαίνεται να μην πατά στέρεα στο έδαφος, να έχει χαλαρότητα στο βάδισμα και να φαίνεται πως δεν έχει καλά συγχρονισμένη κίνηση (σαν να μην ορίζει τις κινήσεις του.)

Εγώ πάντως δεν θα το καθυστερούσα. Πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό, θα κανόνιζα να κάνω το συντομότερο ένα έλεγχο στις αρθρώσεις. Μη ξεχνάς πως δυστυχώς ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι η φυλή με τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης δυσπλασίας του ισχίου.

carina81gr

Member
30 Ιουνίου 2008
8
0
ω χ τετοια λεγε μου!!!!!να φαω φρικη ο κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι συνηθησμενο σε κουταβια να περπατανε ετσι κ αυτο συνβαινει οτι τα κοκκαλ αναπτυσονται πιο γρηγορα απο τουσ μυσ με α[οτελεσμα να μην εχει καλο περπατημα στα πισω ποδια κ μου ειπε να μην ανυσηχω ο αλλος κτηνιατρος δεν μου σχολιασε το περπατημα απλα αρχιζε κ τον ζουλαγε κ επιειδη εσκουξε μου λεει ισως κ να εχει κατι αλλα δεν μπορει να ξερει απο τωρα

ο σκυλος ειναι 4 μηνων
σε ιταλικο φορουμ γερμανικου ποιμενικου μου ειπανε οτι δεν ειναι απαραιτητο οτι εχει δυσπλασια

αλλα ετσι πωσ τον βλεπω που παει απροσαρμοστα κα τρεχει σαν ατσουμπαλος θα την αποκτησει!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
οταν ειναι τοσο μικρα, οντως, λογω κατασκευης σωματος, εχουν περιεργη σταση στα ποδια οταν περπατανε.
τωρα το να εχει τοσο προχωρημενη δυσπλασια που να φαινεται απο 4 μηνων, τι να πω, ο κτηνιατρος θα το δει ( η μαλλον καποιος κτηνιατρος που γνωριζει απο αυτα τα θεματα)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr