γιατί πάλι τσιμπούρια?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η Ηρα φοραει το καλυτερο αντιπαρασιτικο κολαρο που μπορεσα να βρω (bayer) και φρεσκια αμπουλα που την εβαλε η γιατρος μας στις 28/5 που καναμε το επαναληπτικο.

Πριν λιγο πηγα εξω στον κηπο του γραφειου να παιξω λιγο μαζι της.
Γυρισε ανασκελα μολις πλησιασα και εκει που την χάιδευα, να σου η τσιμπουράκλα!

Ενταξει, ολη μερα κυλιεται στο γκαζον και στα χορτα, αλλα το φαρμακο τι ρολο παιζει?

Ευχαριστω
Αρης

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
πρεπει να την ψεκασεις κ ολας η αμπουλα δεν ειναι αρκετη απ η στιγμη που κυλιεται ολη μερα σε γκαζον κ χωμα.
εγω παντα τον ψεκαζω, γιατι κοιμαται στο χωμα τα μεσημερια που ειμαστε στο γραφειο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ευχαριστω για την συμβουλη Δεσποινα.

Εχω ψεκαστηρι για την πινσερινα αλλα δεν ξερω αν μπορω να χρησιμοποιησω το ιδιο στην Ηρα. Υποτιθεται ειναι για μικρα σκυλια.
Εχει αλλο για μεγαλα?
Η γιατρος ειπε οτι η αμπουλα αρκει. Τελικα δεν αρκει.
Οταν την εβαλε στον σβερκο της Ηρας κοντεψα να λιποθυμισω.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Δηλαδή όλα αυτά που του φοράει δεν φτάνουν; Και ο δικός μου που είναι όλη μέρα έξω στον κήπο και πηγαινοέρχεται με advantix και σκάλιμπορ μπορεί να κολλήσει; Ε sorry κιόλας αλλά τι μας πουλάνε;

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ναι καλά τρία προϊόντα για να διώξουμε τα έντομα. Να του βάλω λεβάντα άρωμα να τελειώνουμε;

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
παιδια τα παντα ειναι σχετικα,εχω δει σκυλο με σκαλιμπορ κ τα τσιμπουρια κανανε παρτυ γυρω απ το λαιμο του!!!
εγω δεν εμπιστευομαι μονο την αμπουλα.
9μηνων ο Αδης με αμπουλα,σκαλιμπορ κ frontline spray κολλησε τσιμπουρι κ μολυνθηκε με ερλυχια!

harry θα παρεις το frontline spray το μεσαιο η μεγαλο μεγεθος.η συσταση ειναι η ιδια σε ολες τις συσκευασιες απλα το μικρο της πινσερινας δεν θα σε φτασει.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πηγα και ειδα στο αυτοκινητο το σπρέι της πινσερινας.
Frontline ειναι 100 ml.

Η Ζηνα βεβαια με την ιδιαιτερα κοντή τριχα δεν εχει κολλησει ποτε τσιμπουρι αλλα το βαζω για αλλα εντομα (ψειρες, κουνουπια κλπ).

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος, απλά κάνεις ότι μπορείς. Η μικρή μου με αμπούλα exspot, κολάρο scalibor και καθημερινό ψέκασμα, το τσίμπησε το τσιμπούρι. Ή μάλλον αυτό τη τσίμπησε. :mad: Και υποτίθεται ότι με το scalibor θα ψόφαγε. Πάμε για εξετάσεις.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Παιδια το scalibor NO τσιμπουρι.
ΜΟΝΟ σκνιπα.Αφηστε αυτα που γραφει η συσκευασια.;)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγω χρησιμοποιω scalibor σε αδεσποτα.
Μετα απο 15 μερες εφαρμογης βρηκα τσιμπουρια στα αυτια.
Με την εφαρμογη της αμπουλας δεν βρηκα μετα τιποτα πανω στο ζωο.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ενω εχει μεινει 24ωρες πανω στο ζωο το τσιμπουρι...εχει τραφει...το εχει πιθανως μολυνει...ΠΕΘΑIΝΕI!:D Υeeees!

Οι περισσότεροι κρότωνες πέθαναν τη δεύτερη ημέρα, που είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για τη μετάδοση ασθενειών.

Αυτο ?Ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενο? Τοτε εμεις γιατι κοβομαστε ουτε καν να περπατησει τσιμπουρι πανω στο σκυλο?
Θα ρωτησω και το κτηνιατρο.

Ευχομαι να ειναι true! Γιατι το μονο χημικο σκευασμα που εχω πανω στο σκυλο μου ειναι το scalibor.:rolleyes:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
True, ξε-true αυτά γράφει η συσκευασία του Scalibor.

Αν βρεις στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο, παρακαλώ να τα παραθέσεις. Όχι τίποτα άλλο, μην χαλάμε τα λεφτά μας ασκόπως σε κολάρα και αμπούλες.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως παρά που υποτίθεται οτι περιέχουν και απωθητικές ουσίες, αυτές δεν δρούν αμέσως.... θέλει μια δυο ώρες.... επισης λένε οι μελέτες οτι τόσο οι απωθητική δράση όσο και η θανατηφόρος, ξεκινά πριν δαγκώσει το τσιμπούρι (οπότε δε μεταδίδονται οι αρρώστιες).... ο θεός κι η ψυχή του κατα πόσον ισχυει....

Τα τσιμπούρια που βρήκες είχαν ήδη μπει στο δερμα ή απλώς περπατούσαν επιφανειακά?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αν βρεις στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο, παρακαλώ να τα παραθέσεις. Όχι τίποτα άλλο, μην χαλάμε τα λεφτά μας ασκόπως σε κολάρα και αμπούλες.
Θα το κανω αν βρω.
Οχι τιποτα αλλο ,ζουμε και σε δυσκολους /''σφιχτους'' καιρους.
:)

edit:
Τα τσιμπούρια που βρήκες είχαν ήδη μπει στο δερμα ή απλώς περπατούσαν επιφανειακά?
Κανονικα στα αυτια και ειχαν πριστει λιγο(=τρεφονταν).

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Κάθε μήνα χρησιμοποιώ αμπούλες frontline ή Prac-tic® (της Novartis) κ κάθε 2 μήνες τής αλλάζω περιλαίμιο για τους κρότωνες κ σκίπα (όχι scalibor μόνο, έχω βρει κ άλλο ένα εδώ Γερμανία που διαρκεί 6 μήνες, αδιάβροχο κ πολύ δραστικό- δεν θυμάμαι μάρκα)

Έχω κ frontline σε δοχείο για ψέκασμα, αλλά δνε χρειάστηκε ποτέ να το χρησιμοποιήσω.

Την ψάχνω καθημερινά για τσιμπουροειδή, αλλά -πάλι καλά- το δέρμα της είναι πεντακάθαρο (λέτε να την προστατεύει η τρίχα;; )

Στην Ελλάδα, βέβαια, ίσως να'χουμε περισσότερα κρούσματα από ό,τι εδώ.