δεν μένει μονο του

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
καλησπέρα!
το σκυλι δεν ειναι δικο μου αλλα εχω αναλάβει την φροντιδα του!
το ειχα πάρει στο σπίτι μου για 3μερες αλλα αντιμετοπισα το εξης μεγαλο προβλημα!
οταν εφευγα για δουλεια το αφηνα το σκυλι στην ταρατσα του σπιτιου.Ο σκυλακος εκανε σαν τρελος.Ετρεχε περα δωθε ,εξυνε την πορτα γαυγιζε εκλαιγε!αυτο γινοταν ολη την μερα μεχρι να γυρισω!ανα διαστηματα ανεβαίναν οι γονεις μου να δουν το σκυλακο και να κανουν διαφορες δουλιες αλλα μολις εφευγαν γινοταν παλι τα ιδια.
Τελικα τον πήγα πίσω στον ιδιοκτητη του και τον πέρνω καθε μερα τα απογευματα!
Πως γίνεται να τον εκπαιδευσω ενω λειπω τοσες ώρες απο το σπίτι ωστε να μπορει να μενει μονος του χωρις να χαλάει τον κόσμο?
Ο σκυλακος εχει μεγαλώσει δεμένος σε αυλη και κάθε μερα βλέπει κόσμο εκει που ειναι .,ενω στην ταρατσα θα ειναι την περισσότερη ωρα μόνο του.Μηπως θα ηταν καλύτερα να μείνει εκει και να συνεχίσω να τον βγάζω βόλτα τα απογευματα?Απ'οτι μου λεει ο ιδιοκτητης του συνεχεια κοιταει την πόρτα και μολις ακούσει αυτοκινητο πεταγεται.Μηπως τα εχω κάνει θάλασσα?

andreaslabrador

Active Member
3 Μαϊου 2009
40
0
ΠΑΤΡΑ
Μαρια αν κοιταξεις λιγο αλλα τοπικ θα δεις οτι ο σκυλος θελει την αγελη του(τουσ φιλους του.)ποσες ωρες ειναι μονος του?Θα μπορουσες να του παρεις ενα παιχνιδι να ασχολειτε οσο λειπεις εφοσον αυτος ο χρονος ειναι λογικος αλλα δωσε μας πληροφοριες ηλικια,φυλη κ.λ.π

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Η Μαρία προσπαθεί να σώσει το σκυλάκι από μια γρέα που δεν το θέλει και το έχει συνεχώς δεμένο με αλυσίδα. Προσπαθεί επίσης να πείσει τους γονείς της να το κρατήσουν μέσα στο σπίτι.
Μαρία κι εγώ ελπίζω η λύση της ταράτσας να είναι προσωρινή... Αν μπορέσεις να συνενοηθείς με την ιδιοκτήτρια, καλύτερα εκεί που είχε μάθει, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες με τις βόλτες του κάθε μέρα. Με τους γονείς σου τι γίνεται? Βλέπεις φως?

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
το σκυλι το βάζω μέσα στο σπίτι αλλα οταν λείπω οι γονεις μου δεν μπορουν να τρεχουν απο πίσω του.
Με τα παιχνιδια δεν ασχολειται καθολου!Του πεταω παιχνιδια να παιξουμε και αυτο κοιταει τα χερια μου!Προτειμάει τα χαδια απο τα παιχνιδια!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλά αυτό δεν πειράζει κι ο δικός μου έτσι είναι :)
Υπάρχουν παιχνίδια (μπαλάκια) στα οποία χώνεις μια λιχουδιά και ο σκύλος καλείται να τη βρει παίζοντας. Ίσως αυτό τον κρατήσει απασχολημένο. Ρώτα σε κανένα pet shop.

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
απλα ρωτάω πως γινεται να εκπαιδευτει για το συγκεκριμενο προβλημα με τον χρονο που διαθετω?

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
Chloe του εχω πάρει το kong αλλα οταν τον αφηνα μονο του δεν εδινε σημασια στα παιχνιδια ουτε στο kong! ετρεχε περαδωθε και εκλαιγε

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
αυτα που εχουν γραφτει στο forum για το συγκεκριμένο προβλημα τα εχω διαβάσει!Η διαδικασία της εκπαιδευσης που θα τον αφήνω μονο του για λίγο και θα ξανα μπαίνω στον χορο που ειναι ο σκυλος πρεπει να γίνεται πχ. για μία ώρα?για 10 λεπτα?να το κάνω κάθε μιση ωρα?Δεν ξέρω?

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Γιατί να μην το αφήνεις τη γιαγιά όσο λείπεις στη δουλειά;
Καλύτερα από την ταράτσα, τουλάχιστον έτσι έχει μάθει τόσα χρόνια. Και τις ώρες που θα μπορείς να το έχεις μέσα να το παίρνεις. Να το έχετε από κοινού, δε γίνεται;

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
Ναι γινεται!απλα επειδη ειναι δεμενο ολη την ωρα ελεγα οτι θα ηταν καλυτερα να το ειχα στην ταρατσα λιτο!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Καταλαβαίνω, αλλά η ταράτσα του είναι άγνωστη και θα αισθάνεται σαν παρατημένο. Σκέψου πόσο πολύ αγχώνεται εκεί πάνω που βρέθηκε ολομόναχο από τη μια στιγμή στην άλλη.
Άσε που είναι και πολύ επικίνδυνη τώρα που καλοκαιριάζει. Μπορεί να σου γίνει μακαρίτης από τη ζέστη.

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
αυτο προσπαθω να κάνω τοσο καιρο....να τον κανω να αισθανθεί σαν στο σπίτι του!!:)
Ευχαριστω για τις απαντησεις!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μήπως θα ήταν καλό να ψάξεις να βρεις ένα τρίτο, σωστό σπίτι για το σκυλάκι που να μπορούν να του προσφέρουν όλα όσα χρειάζεται?

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
μα το σκυλακο θελω να τον κρατησω!το μονο προβλημα ειναι να μπορει να μένει λιγες ωρες μονος του χωρις να χαλαει τον κόσμο!Θα προσπαθησω στις διακοπες να τον μάθω που θα εχω πολυ χρονο .

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
μα το σκυλακο θελω να τον κρατησω!το μονο προβλημα ειναι να μπορει να μένει λιγες ωρες μονος του χωρις να χαλαει τον κόσμο!Θα προσπαθησω στις διακοπες να τον μάθω που θα εχω πολυ χρονο .
Μα πως θα τον κρατήσεις αν δε σου επιτρέπουν οι γονείς σου να τον βάζεις μεσα στο σπίτι? Και πες οτι τα καταφέρνεις να κάθεται στη βεράντα όσο λείπεις και να μη γκρινιάζει... τις υπόλοιπες ώρες είσαι διατεθημένη να τις περνάς όλες μαζί του ΕΞΩ από το σπίτι?? Κάθε μέρα? Και το χειμώνα με τα κρύα? ή θα αυτοεξοριστείς στην ταράτσα για να του κανεις παρέα? :)

Edit:
Συγνωμη, τώρα το είδα αυτο:
το σκυλι το βάζω μέσα στο σπίτι αλλα οταν λείπω οι γονεις μου δεν μπορουν να τρεχουν απο πίσω του.
Οπότε κοιμάται μέσα μαζί σας?

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
Λοιπον εχουμε και λέμε: τον σκυλο τον βαζω στο σπιτι !οταν φευγω για δουλεια μονο παει στην ταρατσα και αυτο γιατι οι γονεις δεν μπορουν να τον προσεχουν ολη την ωρα(μας κατουρισε το σαλονι μια φορα και αλλη μια την κουζινα).οταν γυρναω απο την δουλεια παω και τον περνω απο κει που ειναι και κανουμε βολτα.Μετα ξαναερχομαστε στο σπιτι μου και καθόμαστε μετα παλι βολτιστα!Δηλαδη τι αλλο να κανω?Και βολτα στην θαλασσα τον πάω!μονο στην καφετερεια δεν τον εχω παρει παρεα!:)

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
ατομα απο 'δω δεν δουλευουν ?τα σκυλια δεν τα αφηνουν μονα τους?κάπως μαθανε στα σκυλια τους να μενουν μονα τους!αυτο θελω να κανω και εγω με διαφορα οτι ο σκυλακος ειναι 4χρονων και εχει μαθει αλλιως!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι, εγώ δε βλέπω πρόβλημα στο να μένει στην ταράτσα οταν πάς στη δουλειά..... αλλά πρέπει να του το μάθεις λίγο πιο συστηματικά (ξεκινα την εκπαίδευση ένα ΣΚ ή όταν θα έχεις διακοπες). Σταδιακά. Οσο για το κατούρημα, τα ενήλικα μπορούν να μάθουν την τουαλέτα πολύ γρήγορα αρκεί να τους δείξεις σωστά τι θελεις απ'αυτά. Ο δικός μου κατούρησε μέσα μόνο τρεις φορές, κι εκτοτε ποτέ πια.... τεράστια επιβράβευση όταν τα κάνει έξω (λες και κέρδισε το λαχείο) και διόρθωση (κοφτή κι απότομη, όχι άγρια και υστερική) όταν τον πιάνετε στα πρασα μέσα.....

Ταράτσα ή όχι, δεν είναι δυνατόν να είστε μεσα στο άγχος όταν είναι ο σκύλος μεσα στο σπίτι μην τυχον και κατουρήσει.... απο τη στιγμή που θα το μάθει, δε χρειάζεται να ξανασχοληθείτε με το θέμα.