διάρροιες από όταν ήταν κουτάβι..

ρια

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2011
64
0
Θεσσαλονικη
Παιδιά έχω απελπιστεί..:( Ο μικρός μου, 14 μηνών πλέον, κάνει συνέχεια διάρροιες σε σημείο που με το που κατουράει, τρέχω σπίτι για να μην κάνει και κακά του..
Αρχικά να πω: έχει κάνει όλα τα εμβόλια, και παίρνει και τα χάπια για παράσιτα.. εκτός από κείνα για τα κουνούπια (αμέλεια μου κυρίως αλλά και της γιατρού..) κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι κάναμε και εξετάσεις αίματος, κοπράνων και ούρων και ήταν όλα φυσιολογικά.. με την γιατρό καταλήξαμε ότι ήταν θέμα τροφής.. ξαναλλάξαμε τροφή.. από τον Αύγουστο τρώει την orijen adult, η οποία η μόνη που τρώει με χαρά.. :)
Παρόλο αυτά, αν θα τον βγάλω 4 φορές την ημέρα βόλτα και τις 4 θα κάνει κακά. τα πρώτα κανονικά, τα υπόλοιπα διάρροιες που στην καλύτερη θα είναι σχηματισμένα.. τρώει την συνιστώμενη ποσότητα και εδώ και κανα δυο βδομάδες την μείωσα κιόλας αλλά καμιά διαφορά και πάλι. Και ενώ θέλω να τον πηγαίνω βόλτες, με κουράζει που λερώνει παντού και δεν μπορώ να τα μαζέψω κιόλας..
Δεν ξέρω πως να τον βοηθήσω άλλο.. :( σκέφτηκα να τον δίνω κόκαλα αλλά μήπως τον πειράξει και άλλο? είναι κάποια σκυλιά που απλά ζορίζονται και κάνουν συνέχεια κακά? :(

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αρχικα πηγαινε μια βολτα στην κτηνιατρο.

Με τα πολλα κοπρανα κ οπως τα περιγραφεις ,η τροφη δεν του ταιριαζει.Περασε το δοκιμαστικο διαστημα. Αλλαξε τροφη ,παρε μια πιο "νορμαλ".

Σε αυτην την φαση μην το φορτωνεις με κοκαλα κτλ. Το θεμα σου ειναι να φτιαξουν τα κακα του.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Δεν του έχει κάτσει η τροφή λογικά αφού οι εξετάσεις βγήκαν καλές,αν και η orijen είναι απο τις καλύτερες δεν σημαίνει πώς θα είναι και για τον σκύλο σου όπως συμβαίνει με πολλούς μάλιστα.παίρνω την puppy και θα την αλλάξω γατί μου τα κάνει λίγο μαλακά,έπαιρνα και την acana όπου δράμα η κατάσταση και η κτηνίατρος έλεγε πώς την πειράζει η πολύ πρωτείνη και να βρώ μία με λιγότερη άλλο αν πήγα σε orijen με 40 που είχε περισσότερη!!κάνε αναζήτηση νέα τροφής άμεσα γιατί ταλαιπωρείται το κακόμοιρο.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Δηλαδή, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, το σκυλί δεν έχει σταματήσει τις διάρροιες;
Μήπως είσαι υπερβολική; Θέλω να πω...δηλαδή με τι συχνότητα κάνει διάρροια;
Κάθε μέρα;

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει αυτή σου η πρόταση:
... με το που κατουράει, τρέχω σπίτι για να μην κάνει και κακά του..
Τι τροφές έτρωγε πριν την Orijen; Οι διάρροιες ήταν με την ίδια συχνότητα, όπως και τώρα;

ρια

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2011
64
0
Θεσσαλονικη
Αρχικα πηγαινε μια βολτα στην κτηνιατρο.

Με τα πολλα κοπρανα κ οπως τα περιγραφεις ,η τροφη δεν του ταιριαζει.Περασε το δοκιμαστικο διαστημα. Αλλαξε τροφη ,παρε μια πιο "νορμαλ".

Σε αυτην την φαση μην το φορτωνεις με κοκαλα κτλ. Το θεμα σου ειναι να φτιαξουν τα κακα του.
ξανά στον κτηνιάτρο? έχει κάνει ήδη δυο φορές γενική αίματος, εξέταση κοπράνων για παράσιτα και ούρα.. να αλλάξω και πάλι τροφή.. αλλά τι τροφή? royal δεν έτρωγε.. pro plan ουτε καν.. με άλλες δύο δεν του χε μείνει τρίχα για τρίχα.. και με όλες τα κόπρανα του ήταν τα ίδια.. του χω κάνει αναγκαστικά τόσες αλλαγές που φοβάμαι να του κάνω και άλλη μην του δημιουργήσω και άλλο πρόβλημα.. άσε που η orijen είναι η μόνη που τρώει.. δεν ξέρω.. καμιά πρόταση σε τροφή ίσως?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
.. καμιά πρόταση σε τροφή ίσως?
Πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς ότι το σκυλάκι σου, είναι καλά στην υγεία του.
Να ξαναπάς, αλλά...σε άλλο γιατρό, για δεύτερη γνώμη. Σε άλλο εργαστήριο. Δεν ξέρεις ποτέ...
Δεν είναι δυνατόν τόσο καιρό τώρα, να έχει τέτοια γαστρεντερικά προβλήματα.
Μήπως πρέπει, έστω για λίγο καιρό, να του δώσεις φαρμακευτική τροφή, για να πάρει λίγο τα πάνω του.
Συζήτησέ το.

ρια

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2011
64
0
Θεσσαλονικη
Δηλαδή, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, το σκυλί δεν έχει σταματήσει τις διάρροιες;
Μήπως είσαι υπερβολική; Θέλω να πω...δηλαδή με τι συχνότητα κάνει διάρροια;
Κάθε μέρα;

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει αυτή σου η πρόταση:

Τι τροφές έτρωγε πριν την Orijen; Οι διάρροιες ήταν με την ίδια συχνότητα, όπως και τώρα;
κάνει διάρροιες με την ίδια συχνότητα.. σχεδόν καθημερινά εκτος αν βγει μόνο μια φορά βολτα.. αλλα ακομα και τοτε θα κάνει τα πρώτα του κακά κανονικά, και μετα πάλι θα βγάλει πολυ μαλακά κακά που δεν πιάνονται.. (προσπαθώ να εξηγήσω, συγνώμη για τις περιγραφές..) ανα περιόδους κανει και τελείως νερουλά.. δεν είμαι υπερβολική.. για να μην ταλαιπωρώ το έντερο του, επειδή ξέρω οτι αν μείνουμε έξω πολύ ώρα θα το ''αδείασει'' τελείως, με το που κατουράει τον γυρνάω σπίτι.. έτρωγε ρογιαλ, μια με λίγη πρωτεινη που με είπε η γιατρός να την αλλάξω, προ πλαν και μια ολιστικης..

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μα θα κρατησεις το σκυλι στην orijen ενω κανει διαρροιες?Σαφως κ θα αλλαξεις!

Τι αλλο του δινεις να φαει εκτος απο κροκετες?

Τροφες υπαρχουν απειρες...Ο καθενας εχει τις προτιμησεις του.

Και αυτο που ειπε η mareco.Σε αλλον κτηνιατρο για δευτερη γνωμη.

ρια

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2011
64
0
Θεσσαλονικη
Πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς ότι το σκυλάκι σου, είναι καλά στην υγεία του.
Να ξαναπάς, αλλά...σε άλλο γιατρό, για δεύτερη γνώμη. Σε άλλο εργαστήριο. Δεν ξέρεις ποτέ...
Δεν είναι δυνατόν τόσο καιρό τώρα, να έχει τέτοια γαστρεντερικά προβλήματα.
Μήπως πρέπει, έστω για λίγο καιρό, να του δώσεις φαρμακευτική τροφή, για να πάρει λίγο τα πάνω του.
Συζήτησέ το.
ααα ξεχασα να πω, οτι όταν τον είχα πάει στην γιατρό, για ένα μιση μήνα έτρωγε φαρμακευτική.. δεν άλλαξε απολυτως τπτ.. μονο αδυνάτισε.. θα τον ξαναπάω για εξετάσεις μολις βρω χρήματα. :(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
.. για να μην ταλαιπωρώ το έντερο του, επειδή ξέρω οτι αν μείνουμε έξω πολύ ώρα θα το ''αδείασει'' τελείως, με το που κατουράει τον γυρνάω σπίτι.. .
Αυτό που λες, δεν είναι λογικό και δεν είναι και λύση.
Θεωρητικά, έχει ανάγκη να αδειάσει το έντερό του.
Δεν είναι τυπικά δυνατόν, να του παίζει ρόλλο, το πόσες φορές θα τα κάνει. Εκτός αν καταφέρνει ο φουκαράς, και καταπιέζεται τόσο μα τόσο πολύ, που κρατιέται και δεν τα κάνει. Που μου ακούγεται απίθανο.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Πηγαινε τον σε αλλον γιατρο ,πες του το ιστορικο κ παρε την γνωμη του.Συγκρινε κ αποφασισε...Τις εξετασεις αν ξανα-χρειαστουν τις βλεπεις στην πορια.

Και μην τον τρεχεις τον ερημο μεσα στο σπιτι για να μην χ3σει! Αν ειναι διαρροια κακο του κανεις, συν οτι στρεσαρεται χωρις λογο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Πηγαινε τον σε αλλον γιατρο ,πες του το ιστορικο κ παρε την γνωμη του.Συγκρινε κ αποφασισε...Τις εξετασεις αν ξανα-χρειαστουν τις βλεπεις στην πορια.
Η έστω, ζήτα να κάνεις μόνο μία νέα εξέταση κοπράνων και απλώς δείξε όλες τις προηγούμενες.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
συνηθως στις διαρροιες δινουν κοτοπουλο βρασμενο με ρυζι.το εχεις δοκιμασει?ειδες διαφορα? μηπως το σκυλι σου τρωει κατι και δεν το εχεις δει?

ρια

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2011
64
0
Θεσσαλονικη
θα τον πάω αν είναι και σε άλλον γιατρό. να με πει αν είναι να του αλλάξω τροφή και αν χρειάζονται και άλλες εξετάσεις. απλά δεν φαίνεται να ζορίζεται που τον γυρνάω σπίτι.. δεν θέλει να ξανακάνει κακα του. για αυτό στις 2 απο τις 4 βολτες ισα ισα κατεβαινουμε για τσισα.. στις αλλες "αδειάζει".. μπορεί να τον επηρεάζει το οτι δεν είχε ποτέ σταθερό προγραμμα στο πότε θα έτρωγε? τελυταια του το εφαρμόζω και αυτο μπας και αλλάξει κατι..

ρια

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2011
64
0
Θεσσαλονικη
συνηθως στις διαρροιες δινουν κοτοπουλο βρασμενο με ρυζι.το εχεις δοκιμασει?ειδες διαφορα? μηπως το σκυλι σου τρωει κατι και δεν το εχεις δει?
και αυτο το δοκιμάσαμε πριν τις κονσερβες.. τιποτα και με αυτο.. οχι δεν τρώει τιποτα άλλο. ούτε του δίνω και ούτε μπορεί να βρει απο κάπου..

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ναι φταιει κ αυτο. Το πεπτικο του σκυλου ειναι ρολοι! Σταθερες ωρες φαι,σταθερες βολτα με μικρες αποκλισεις.
Διαβασε τα θεματα στην ενοτητα με την διατροφη.

Μεχρι να παρεις δευτερη γνωμη γιατρο μην πειραζεις τιποτα κ μην κανεις αλλαγες. Ενα ενα..

ρια

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2011
64
0
Θεσσαλονικη
Ναι φταιει κ αυτο. Το πεπτικο του σκυλου ειναι ρολοι! Σταθερες ωρες φαι,σταθερες βολτα με μικρες αποκλισεις.
δεν είχα εγώ σταθερό πρόγραμμα και δεν είχα και σε αυτόν δυστυχώς.. τους τελευταίους δύο μήνες με την δουλειά, τον έχω με μικρές αποκλίσεις.. ελπίζω να μην τον έκανα σοβαρό κακό και να τον ταλαιπωρώ τόσο καιρό στην άγνοια μου.. αν και προφανώς θα το προτιμήσω από το να έχει κάτι άλλο ακόμα πολύ πιο σοβαρό.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ποια φαρμακευτικη τροφη εδινες? Βγαζει βλεννα ή αιμα με τα κακα? Ειχαμε κι εμεις θεμα και το λυσαμε προσωρινα μειωνοντας προς το παρον τεχνητα την περιεκτικοτητα πρωτεινης (οι τροφες με υψηλη πρωτεινη πολλες φορες προκαλουν διαρροια) στην τροφη προσθετοντας σε καθε γευμα μια μικρη χουφτα πιτουρα. Αποφυγαμε ετσι προς το παρον και για λιγο διαστημα τη φαρμακευτικη αγωγη δινοντας στο εντερο ενα περιθωριο να προσαρμοστει. Αλλεργιες ψαξατε?

ρια

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2011
64
0
Θεσσαλονικη
Ποια φαρμακευτικη τροφη εδινες? Βγαζει βλεννα ή αιμα με τα κακα? Ειχαμε κι εμεις θεμα και το λυσαμε προσωρινα μειωνοντας προς το παρον τεχνητα την περιεκτικοτητα πρωτεινης (οι τροφες με υψηλη πρωτεινη πολλες φορες προκαλουν διαρροια) στην τροφη προσθετοντας σε καθε γευμα μια μικρη χουφτα πιτουρα. Αποφυγαμε ετσι προς το παρον και για λιγο διαστημα τη φαρμακευτικη αγωγη δινοντας στο εντερο ενα περιθωριο να προσαρμοστει. Αλλεργιες ψαξατε?
την χιλς του δινα.. τοτε που τον πήγα για εξετάσεις και του δώσε και διαιτιτικά μέτρα, έβγαζε βλέννες.. αλλά σταμάτησε να βγάζει κατευθείαν.κάτι λιπαρό τον είχα δώσει τότε. αλλεργίες όχι δεν ψάξαμε, αν και με μια τροφή είχε βγάλει σταφυλοκοκκικά σπυράκια στο κεφαλάκι του που μου έιπε οτι μαλλον είναι αλλεργια σε κατι στην τροφη και την είχαμε αλλάξει και εκείνη. αυτό με τα πίτουρα θα το ρωτήσω μολις τον πάω και σε άλλον γιατρό και δω οτι είναι υγιής. :)