δυσκοιλιοτητα(?)

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
εχω παρατηρησει εδω και 2 μερες πως οταν τον βγαζω εξω για την αναγκη του δυσκολευεται παρα πολυ. αλλες φορες κανει αλλα με μεγαλη προσπαθεια, αλλες παλι προσπαθει αρκετη ωρα και δεν μπορει.. μεχρι τωρα πηγαινε 3 φορες τη μερα, και ξαφνικα παρουσιαστηκε αυτο το προβλημα. δεν ανησυχω μηπως εχει κατι γιατι κατα τ αλλα ειναι μια χαρα... που μπορει ομως να οφειλεται η ξαφνικη δυσκοιλιοτητα και τι μπορω να του δωσω για να τον βοηθησω??

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
η αληθεια ειναι πως τωρα στις γιορτες εφαγε κοκκαλα ενω παλιοτερα δεν του ειχαμε ξαναδωσει. διαβαζα οτι μπορει να μην τα μασανε καλα, να υπαρχει κανενα μυτερο κομματι και να τους προκαλεσει εσωτερικη αιμοραγια, οποτε τα απεφευγα.. και τωρα δεν του τα εδωσα εγω αλλα η μαμα μου χωρις να με ρωτησει γιατι ξερει οτι φωναζω :mad: . ελπιζω να του περασει γρηγορα, κριμα το καημενουλι να παιδευεται...

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Θυμάμαι κάτι που είχα διαβάσει αλλά τα μπερδεύω γιαυτό περιμένω να με διορθώσει κάποιος που ξέρει .
Είναι δύο τροφές που προσθέτουμε επιπλέον στην τροφή του σκύλου μας και έχουν αντίθετα αποτελέσματα η μία από την άλλη .
Η μία είναι το τριμμένο ωμό καρότο ,που νομίζω είναι κατά της δυσκοιλιότητας και η άλλη το βρασμένο κολοκυθάκι ,που είναι κατά της ευκοιλιότητας .
Ελπίζω να μην τα λέω ανάποδα ,αλλά ρώτα τον κτηνίατρο σου γιατί έχουν μεγάλο αποτέλεσμα .

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
...ή βρασμενα 3 λεπτα.
Ξερω οτι αν θελουμε να δωσουμε ωμα,τα αφηνουμε στην καταψυξη για 2 εβδομαδες στους -18,για να σκοτωθουν τα μικροβια.Αν τα βρασουμε 3',μπορουμε να αποφυγουμε την ψυξη ή δεν εχει να κανει;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Ξερω οτι αν θελουμε να δωσουμε ωμα,τα αφηνουμε στην καταψυξη για 2 εβδομαδες στους -18.Αν τα βρασουμε 3',μπορουμε να αποφυγουμε την ψυξη ή δεν εχει να κανει;
Το βράσιμο 3 λεπτών τι κάνει? Το αίμα που είναι μέσα στα κόκαλλα έτσι κι αλλιώς δεν προλαβαίνει να βράσει.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Το βρασιμο ειναι για να μη σταζει αιματα και σου κανει το σπιτι...Απλα σκεφτομουν μηπως σκοτωνει και τα μικροβια επαρκως.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
εχω παρατηρησει εδω και 2 μερες πως οταν τον βγαζω εξω για την αναγκη του δυσκολευεται παρα πολυ. αλλες φορες κανει αλλα με μεγαλη προσπαθεια, αλλες παλι προσπαθει αρκετη ωρα και δεν μπορει.. μεχρι τωρα πηγαινε 3 φορες τη μερα, και ξαφνικα παρουσιαστηκε αυτο το προβλημα. δεν ανησυχω μηπως εχει κατι γιατι κατα τ αλλα ειναι μια χαρα... που μπορει ομως να οφειλεται η ξαφνικη δυσκοιλιοτητα και τι μπορω να του δωσω για να τον βοηθησω??
Η δυσκοιλιότητα μπορεί να οφείλεται:
- Στη διατροφή
- Σε ελλιπή άσκηση
- Σε μπλεγμένο τρίχωμα κάτω από την ουρά (στις μακρυτριχες φυλες)
- Σε διογκωμένο προστάτη

Τι κάνεις:

- Αλλάζεις διατροφή στο σκύλο και σταματάς να ταΐζεις ότι του προκαλεί πρόβλημα (πχ κόκκαλα)
- Δίνεις μια μικρή δόση υγρής παραφίνης

Αν συνεχίζεται το πρόβλημα συμβουλεύεσαι κτηνίατρο :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το βρασιμο ειναι για να μη σταζει αιματα και σου κανει το σπιτι...Απλα σκεφτομουν μηπως σκοτωνει και τα μικροβια επαρκως.
Ναι ..αυτά τα τρία λεπτά κάνουν τόσο ώστε να μην κυλάει το αίμα ως ωμό..

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
ευχαριστω για τις απαντησεις! ειναι μια χαρα τωρα το σκυλακι μου ισως τελικα να εφταιγαν τα κοκκαλα που του ειχαν δωσει, πρωτη φορα εφαγε και αυτο μπορει να του δημιουργησε το προβλημα..