δυσπλασια


hackerinside

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2012
172
0
Αριδαια
γεια σας θα ηθελα να ρωτησω για εμενα που δεν ξερω,αλλα και για αλλα μελη που θα ηθελαν να μαθουν...πως καταλαβενεις αν εχει δυσπλασια ενα σκυλακι???

εμενα ολα καλα ο μικρος,πηγε 3 μηνων...
 


tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Με ακτινογραφίες αν φτάσει 12-14 μηνών, εκτός αν έχεις υποψίες ποιο νωρίς οπότε ψάχνεις για καλό ορθοπεδικό.....
Αν ο τρόπος που περπατά, που κάθεται, που σηκώνεται που τρέχει δεν σου φαίνεται "περίεργος" μην κάνεις τίποτα....
Αν και 3 μηνών όλα τα σκυλιά περπατάνε-κάθονται περίεργα....
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Με ακτινογραφίες σε καλό κτηνίατρο όμως που να ξέρει πως θα τοποθετήσει σωστά τον σκύλο...δηλαδή να έχει αρκετή εμπειρία....!!
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δυσπλασία μόνο απο ακτινογραφίες μπορείς να ξέρεις. Υπάρχουν όμως ενδείξεις που μπορεί να δείχνουν μια προδιάθεση ή ακόμα την ύπαρξη προβλήματος δυσπλασίας. Αυτές οι ενδείξεις δεν σου αποδειχνείουν κάτι αλλά είναι σημάδια τα οποία σου λένε καλό είναι να κάνεις κάποια στιγμή μια ακτινογραφία. Για παράδειγμα η δικιά μου έχει θεόστραβα πίσω πόδια αλλά στην ακτινογραφία δεν έδειξε πρόβλημα στην λεκάνι.