δυσπλασια ?

Status
Κλειδωμένο θέμα

ioannalk

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2013
100
0
32
πειραιας
παιδια συγνωμη αν εχετε ξανααναφερει το θεμα,ομως σημερα που πηγφαμε στο πετ σοπ,ο κυριος που δουλευει εκει μας ειπε οτι το αριστερο ποδαρακι του σκυλου παει πολυ προς τα εξω και μαλλον εχει δυσπλασια,,,ειναι 6 μηνων,και χθες το παρατηρησα οτι περπαταει καπως,και εγω,,,,αυτο π μ περασε απο τ μυαλο ειναι οτι καπου θα χτυπησε!!!ομως σ αυτη τν ηλικια μπορω να κανω εξετασεις για δυσπλασια?εννοω δεν ειναι μικρος ε?γτ ο κυριος αυτος μ ειπε ν παω οταν τ σκυλι ειναι 10 μηνων

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
1. Γράφε σε παρακαλώ ολόκληρες τις λέξεις.
2. Η δυσπλασία σε τέτοια ηλικία, αν υπάρχει, είναι κληρονομική. Αυτό λοιπόν που μπορείς να κάνεις, εκτός εννοείται του να το πας σε γιατρό, είναι να τσεκάρεις τα pedigree των γονιών του, να δεις αν και τι βαθμό δυσπλασίας λένε. Είναι πολύ εύκολο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
Μπορείς να κάνεις ήδη εξετάσεις ναι. Ωστόσο μην ακούς τι σπυ λέει ο ένας και ο άλλος. Πήγαινε σε έναν ορθοπεδικό κτηνίατρο να δει πρώτα τον σκύλο και την εικόνα του με έμπειρο μάτι και θα σου πει αν πρέπει τόαο νωρίς να κάνεις ακτινογραφίες.

ioannalk

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2013
100
0
32
πειραιας
μπορει οι γονεις ν μην εχουνε δυσπλασια και το δικο μου να εχει....και γιατι σε τετοια ηληκια?ποτε την εμφανιζουνε?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το pedigree αναφέρει όλες τις επίσημες εξετάσεις κληρονομικών που έχουν γίνει στους προγόνους, νομίζω πέντε γενιές πίσω. Βλέπεις, δεν είναι χρήσιμο μόνο για όσους θέλουν να συμμετέχουν σε εκθέσεις και σίγουρα είναι άχρηστο αν είναι πλαστό.

ioannalk

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2013
100
0
32
πειραιας
μπορειτε να μου προτεινετε εναν τετοιο κτηνιατρο?διοτι μενω πειραια αλλα ειμαι απο λαρισα και δεν γνωριζω κανεναν εδω!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
μπορειτε να μου προτεινετε εναν τετοιο κτηνιατρο?διοτι μενω πειραια αλλα ειμαι απο λαρισα και δεν γνωριζω κανεναν εδω!!!
Νέα σμύρνη Βλαχόπουλος
Χολαργό ερρίκος τσιπιανίτης
Γκούγκλαρε τους να βρεις και τηλέφωνα γιατί δεν τα έχω πρόχειρα τώρα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Βλαχοπουλος και Καλογερόπουλος νομιζω ειναι δύο αρκετά καλοί κτηνιατροι οσον αφορά τα ορθοπεδικά.
Υπάρχουν σκυλια που εμφανισαν πρώτα συμπτώματα δυσπλασίας από 3-4 μηνων...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πρώτον, για να αναφερθούν στο pedigree οι εξετάσεις των προγόνων, πρέπει να έχουν γίνει. Πεντιγρί βγάζεις και χωρίς να έχουν γίνει εξετάσεις. Αλλά ακόμα και οι γεννήτορες να είναι ελεύθεροι δυσπλασίας, δεν σημαίνει πως το κουτάβι αποκλείεται να την πάθει.

Δεύτερον, ο τρόπος που ο σκύλος περπατάει/ξαπλώνει/κάθεται δεν λέει απολύτως τίποτα. Ειδικά στα κουτάβια, τα οποία είναι ατσούμπαλα. Εκτός βέβαια αν ο σκύλος πονάει/δυσκολεύεται να περπατήσει. Συνηστώ να ηρεμήσεις και να κάνεις ακτινογραφία μετά τους 12 μήνες, που τελειώνει η ανάπτηξη.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
ευχαριστω παρα πολυ,,,,,παντως το ιστορικο των γονεων δεν εχει καν δυσπλασιες
Πως μπορεις να ξερεις το ιστορικο των γονεων απο την στιγμη που δεν εχεις πεντιγκρι στα χερια σου ? Διαβασα ολο το intro thread σου,και τελικα το πεντιγκρι που ηταν να σου στειλει ο κυριος που σου εδωσε το σκυλι υποθετω πως δεν το ελαβες.Και προσωπικα πιστευω πως κανενας δεν θα εκανε εξετασεις δυσπλασιας στον σκυλο του,οι οποιες κοστιζουν ενα Α ποσο,και μετα θα τον χαριζε.

Δεν ξερω αν το σκυλι σου εχει καποιο προβλημα,και σιγουρα ευχομαι να μην εχει,αλλα αν δεις τις απαντησεις σου στο αρχικο σου thread,θα θυμηθεις(ή θα μαθεις) ενα τραγουδι του Justin Timberlake:

What goes around,comes around.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Σε ένα άλλο θέμα μας έλεγες κάτι για "ψωρροεκτροφεις" και για άχρηστα χαρτιά.

Τελικα τι ισχυει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; εεεεε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ioannalk

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2013
100
0
32
πειραιας
νταξει παιδια εμεις που δεν εχουμε σκυλο με πεντιγκρι ειμαστε παρακατιανοι,ολοι οι αλλοι ειστε θεικοι και τα σκυλια σας ειναι επιβητορεσ,δεν θα εχουν ποτε τπτ στη ζωη τους,,,,δεν μπαινω καν στον κοπο να απαντησω στις ηληθιες ερωτησεις σας,και εσυ με τον τιμπερλεικ,,ελεοςςςςςςςς,,,,,βερνα τπτ απο τ παραπνω δεν ισχθει γ σενα,μιλας πολυ εωγενικα και το εκτιμω!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ωραια στα παπαρια μου πηρα ενα σκυλο και δεν ειναι καθαροαιμος,,,,καλυτερος απο τον δικο σου ειναι!!!αντε τοσα μου τα κανατε,,, .
....
απορω πως της ξεφυγε αυτο ((((((((((μαρεκο )))))))) ===)))

..........
και ξαφνικα ο σκυλος σου που αγορασες απο ιδιωτη απο αγγελια εναντι ευτελους ποσου,,, τραβα ρωτα ψαξε βρες τον απεκτησε πεντιγκρι,,,, τα γραπτα μενουν,,, αυτο να το θυμασαι,,, το μονο που μπορω να πω εγω ειναι να μην ζοριζεις το σκυλακι σε σκαλες η γλυστερα πατωματα η να το αναγκαζεις σε αλματα και να το πας σε κτηνιατρο να το δει αν οντως εχει δυσπλασια,,,,

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
νταξει παιδια εμεις που δεν εχουμε σκυλο με πεντιγκρι ειμαστε παρακατιανοι,ολοι οι αλλοι ειστε θεικοι και τα σκυλια σας ειναι επιβητορεσ,δεν θα εχουν ποτε τπτ στη ζωη τους,,,,δεν μπαινω καν στον κοπο να απαντησω στις ηληθιες ερωτησεις σας,και εσυ με τον τιμπερλεικ,,ελεοςςςςςςςς,,,,,βερνα τπτ απο τ παραπνω δεν ισχθει γ σενα,μιλας πολυ εωγενικα και το εκτιμω!
Ωχ ξαναχτύπησες εσύ;

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
1.νταξει παιδια εμεις που δεν εχουμε σκυλο με πεντιγκρι ειμαστε παρακατιανοι,ολοι οι αλλοι ειστε θεικοι
2.και τα σκυλια σας ειναι επιβητορεσ,
3.δεν θα εχουν ποτε τπτ στη ζωη τους,,,,
4.δεν μπαινω καν στον κοπο να απαντησω στις ηληθιες ερωτησεις σας,και εσυ με τον τιμπερλεικ,,ελεοςςςςςςςς,,,,,βερνα τπτ απο τ παραπνω δεν ισχθει γ σενα,μιλας πολυ εωγενικα και το εκτιμω!
1. Αυτά είναι αυθαίρετα συμπεράσματα δικά σου. Δεν τα είπε κανείς (σίγουρα όχι εγώ). το προηγούμενο μήνυμα που έγραψα για πεντιγρι και ψωροεκροφεις(δικές σου εκφράσεις σε αλλο θέμα) τα ανέφερα γι να τονίσω ότι λες @#$%^&*
Αφού δεν έχεις πεντιγκρι πως ξέρεις το ιστορικό;;;;;;;;;;;
Σου το είπανε;;;;;;; το μαντεύεις;;;;;;;;; το φαντάζεσαι;;;;;;;
Αυτό ήθελα να τονίσω και όχι για σούπερ καθαρόαιμα και "παρακατιανά" σκυλιά. (για μένα όλα ίδια είναι. ρατσιστής δεν ήμουνα ποτέ και ούτε σκοπεύω να γίνω)

2.Ο δικός μου, επιβήτορας δεν είναι γιατί όπως έχω γράψει σε άλλο θέμα
δεν σκοπεύω να τον ζευγαρώσω

3.Δεν το ξέρω. Μαντικές ικανότητες δεν έχω (αν είχα θα κέρδιζα το Τζόκερ).

4. Εχεις την τάση να βρίζεις και να χαλάς με τον τρόπο αυτόν θέματα που έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν και εσύ το μόνο που καταφέρνεις είναι να τα καταστρέφεις και να κλειδώνονται.

Υ.Σ1: Δεν πρόκειται να ξανά ασχοληθώ με την πάρτη σου οπότε μην κάνεις τον κόπο να μου απαντήσεις

Υ.Σ2: Εύχομαι το σκυλί σου να μην έχει κάποιο πρόβλημα υγείας (δεν φταίει σε τίποτα)

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
παίρνεις τηλέφωνο τον κτηνίατρο
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ210-7564254ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

πραγματοποιείς επίσκεψη και εκεί ο γιατρός θα κρίνει τι πρέπει να εξετάσει και τι όχι .
Αν κρίνει σκόπιμο να κάνει ακτίνες θα κάνει .
Συνήθως σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν μυικοί πόνοι από πιθανή πρόωρη ανάπτυξη , φρόντιζε να μην το κουράζεις αρκετά -προσοχή σε σκάλες και άλματα .

Αν μου επιτρέπεις να σου δώσω και μια συμβουλή
Κατανοώ ότι το νεαρό της ηλικίας σου ίσως σε κάνει κάπως οξύθυμη .
Να θυμάσαι όμως ότι με την ευγένεια το μόνο που μπορείς να χάσεις είναι μια θέση στο λεωφορείο.
Σε όλα τα άλλα θα κερδίσεις

Status
Κλειδωμένο θέμα