εξαρθρωση επιγονατιδας

silvie

Member
16 Μαρτίου 2013
19
0
Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα τις συμβουλές σας! Πριν λίγες μέρες παρατήρησα οτι η silvie μου (μαλτεζ) το ένα πίσω ποδαράκι της δεν το πάταγε συνέχεια και το σήκωνε. Την πήγα στο κτηνίατρο και μου είπε οτι είναι εξάρθρωση επιγονατίδας, να της δώσω αντιφλεγμονώδη και στην πορεία βλέπουμε..και οτι ίσως χρειαστεί εγχείρηση. Σήμερα πήγα σε έναν ακόμα γιατρό ο οποίος επίσης μου είπε οτι είναι εξάρθρωση επιγονατίδας 2ου βαθμού και οτι λόγω οτι είναι μόνο 7 μηνών..να τις δώσουμε θεραπεία και οταν ενηληκιωθεί να δουμε αν εχει βελτιωθεί αλλιώς εγχείρηση. Για ακτινογραφίες μου ειπε οτι θα κάνουμε αργότερα (!!?). Μου έδωσε για θεραπεία caniquin soft chews και κατι βιταμινες viacutan plus οι οποιες γραφει οτι ειναι για το τριχωμα και το δερμα. Πως μπορουν αυτες οι βιταμινες να βοηθησουν στο προβλημα της? Σκεφτομαι να την παω και σε αλλο κτηνιατρο γιατι δεν ειμαι σιγουρη οτι πρεπει να ακολουθησω αυτη τη θεραπεια. Α και φυσικα δεν πρεπει να πηδαει να τρεχει πολυ κτλ, το οποιο δεν εχω ιδεα πως θα καταφερω. Ποια ειναι η γνωμη σας? Αυτα τα φαρμακα τα εχετε ακουσει?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Να την πας σε ορθοπεδικό κτηνίατρο. Αν είσαι Αθήνα στον Χολαργό είναι ο Ερρίκος Τσιπιανίτης και στην Ν.Σμύρνη ο Βλαχόπουλος, και οι δύο καλοί γιατροί.

silvie

Member
16 Μαρτίου 2013
19
0
Θα ειμαι σε λιγες μερες στην Αθηνα. Για τον Βλαχοπουλο ειδα και αλλου να σχολιαζεται ποσο καλος ειναι αλλα καπου ειδα και αρνητικα σχολια οτι προτινει πολυ ευκολα χειρουργειο. Ειναι οντως καλος?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Θα ειμαι σε λιγες μερες στην Αθηνα. Για τον Βλαχοπουλο ειδα και αλλου να σχολιαζεται ποσο καλος ειναι αλλα καπου ειδα και αρνητικα σχολια οτι προτινει πολυ ευκολα χειρουργειο. Ειναι οντως καλος?
Καλός χειρούργος είναι σίγουρα, χειρούργησε τον δικό μου με ρήξη χιαστού και είχε μεγάλη επιτυχία. Αν προτείνει εύκολα χειρουργείο όμως δεν το ξέρω, εγώ είχα πάρει γνώμη και από τον Τσιπιανίτη ο οποίος και αυτός πρότεινε χειρουργείο, στην δική μας περίπτωση ήταν μονόδρομος.

silvie

Member
16 Μαρτίου 2013
19
0
Ωραια τοτε θα την παω εκει! Μεχρι ομως να παω..τη θεραπεια που μου εδωσε ο τελευταιος κτηνιατρος να την ξεκινησω? Μεχρι στιγμης της δινω μονο αντιφλεγμονώδη..

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Πάρε τηλέφωνο να κλείσεις ραντεβού με τον γιατρό που επέλεξες και επ' ευκαιρία ρώτα αν πρέπει να δίνεις την αγωγή

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Αντιφλεγμονώδη με προσοχή, πειράζουν στο συκώτι κι επιπλέον ο σκύλος μαυτά δεν πονάει και κάνει κατσικιές. Δώστα αυστηρά όσες μέρες είπε ο γιατρός σας. Τις βιταμίνες δεν τις γνωρίσω που σας πρότεινε,
Ένα κρέιτ στο μέγεθος της είναι ένας καλός τρόπος να την περιορίζεις εάν χοροπηδάει.

silvie

Member
16 Μαρτίου 2013
19
0
Θα τον παρω το πρωι να κλεισω ραντεβου! Υπαρχει περιπτωση απο τα αντιφλεγμονωδη να εχει υπνηλια..σημερα κοιμαται συνεχεια και εχει φαει ελαχιστα??? κρειτ δεν εχω..ειχα παρει στην αρχη παρκο αλλα για να ειμαι ειλικρινης ποτε δεν καταφερα να της το μαθω..κλαιει ασταματητα!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ειχα ψάξει και εγώ το θεμα της επιγονατίδας, επειδη εχω μικρόσωμο και εβλεπα να ειναι μαστιγα. Διαβασα λοιπόν οτι διακρινονται σε 4 βαθμους, ο δεύτερος ειναι οταν βγαίνει το οστό από την κούπα στο γόνατο και επανέρχεται μόνο του χωρις να προκαλει πόνο, αλλά ενόχληση στο σκυλι. Ειναι είτε κληρονομική είτε επικτητη (από τρέξιμο και σπινάρισμα σε πλακάκια και ολισθηρες επιφάνειες). Στον 3ο βαθμό αρχίζει ο πόνος και ο 4ος ειναι επιτακτικό το χειρουργείο. Στο χειρουργείο, σαν να "τροχίζουν" το οστό ώστε να κάνει μεγαλύτερο "αυλάκι" και να μπαίνει πιο σταθερά το κόκκαλο. (υπάρχουν και αλλες τεχνικές αλλά αυτή ειναι η συνηθέστερη). Πόλλες φορές προτείνουν καποιο συμπλήρωμα οπως το condro-gen για κουτάβια με γλυκοζαμίνη ωστε να μην καταπονειται ο χόνδρος των αρθρώσεων.

Για τον Βλαχόπουλο, το ότι προτεινει εύκολα χειρουργείο το εχω ακουσει και εγώ. Και μαλιστα από αρκετά γνωστό μου ατομο. Οποτε θα σου πρότεινα τον Στελιο Καλογερόπουλο. Εξαιρετικό κατά γενική ομολογία και οχι υπερ του "ευκολου" χειρουργείου.

silvie

Member
16 Μαρτίου 2013
19
0
Σε ευχαριστω πολυ! Το ενα φαρμακο που μου εδωσε μου ειπε οτι περιεχε[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]ι γλυκοζαμινη! Ο Καλογεροπουλος σε ποια περιοχη ειναι?

[/FONT]

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Φιλολάου 16 και το τηλ του 210 7564254
Παντως παρακολουθα το μικρό να μην κανει τρελές κατσικιές σε γλυστερα δαπεδα. Και όχι πολλά άλματα από ψηλά επιπεδα. Κατα τ'αλλα δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι, ωσπου να δειτε οταν γινει 1 ετους, την εξέλιξη

silvie

Member
16 Μαρτίου 2013
19
0
Ευχαριστω!:) Θα προσπαθησω να την κουμανταρω αλλα η κυρια τρελενεται για τετοια!! Προσπαθω..απλως φοβαμαι μην ποναει αργοτερα πολυ!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Aν την εχεις παρει από εκτροφέα, ενημερωσε τον μηπως υπήρξε καποια κληρονομικότητα.
Παντως δεν χρειάζεται πανικος. Εγώ ειχα φτάσει στο σημείο να προσπαθώ να ακουσω αν τα πόδια της κανουν κλακ κλακ, οταν ειχα διαβάσει για εξάρθρωση.Εντελώς κατα φαντασίαν ασθενής εγω για τη μικρή μου. Ωσπου με εκραξε ο κτηνιατρος.

silvie

Member
16 Μαρτίου 2013
19
0
Θα τον ενημερωσω αλλα κατι μου λεει οτι θα υπηρχε κληρονομικοτητα! χαχαχ..και εγω μην ανησυχεις σε οτι αφορα την σιλβυ μου ειμαι πολυ φοβιτσιαρα!χαχα!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Καταρχήν περαστικά στη μικρούλα. Εδώ βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι να ζητάμε εξετάσεις των γονέων πριν πάρουμε το κουτάβι. Για δυσπλασία στα μεγαλόσωμα και για εξάρθρωση επιγονατίδας στα μικρόσωμα. Βέβαια υπαρχουν και άλλες κληρονομικές ασθένειες αλλά αυτές είναι οι πιο συχνές.

silvie

Member
16 Μαρτίου 2013
19
0
Ναι προφανως! Αν ειχα ζητησει δεν θα συνεβαινε τωρα αυτο!Μαθαινουμε απο τα λαθη μας! Μονο να γινει καλα το μικρουλι μου!