ερωτηση

sunny75nik

New Member
29 Αυγούστου 2018
2
2
49
Καλησπέρα σας.

Μπαινω για πρωτη φορά στο forum και σας χαιρετω ολους.
Εχω ένα ημιαιμο λυκοσκυλο θηλυκο εδω και 2 μηνες. Ειναι 3 ετων, στειρωμενη και ηταν αδεσποτη. εχουμεεπισκεφθει 2 φορες απο τον Ιουλιο κτηνιατρο οπου την παρακολουθει γιατι επασχε απο ελριχιαση. Η θεραπεια ολοκληρωθηκε καναμε πριν απο 15 μερες επαναληπτικη και θα ξαναπαμε την αλλη εβδομαδα γιατι την προηγουμενη φορα εδειχνε χαμηλα ερυθρα στην αιματολογικη. Γενικα παρακολουθειται ιατρικως.
Εδω ομως και περιπου 20 μερες γλυφει εντονα την κοιλια της και μεχρι σημερα αυτο που εχει γινει ειναι οτι εχει χασει ενα μεγαλο μερος της τριχας της στην περιοχη και το δερμα της ειναι κοκκινωπο και τελευταια μαυριζει στο σημειο. Για την ακριβεια εχει σκουρους λεκεδες. Μηπως υπαρχει καποια ιδεα περι τινος προκειται;
Χαπι για ενδοπαρασιτα εχει παρει και για εξωπαρασιτα χρησιμοποιουμε ανελειπως citronela. Την αλλη εβδομαδα θα παμε για επαναληπτικη εξεταση στην κτηνιατρο και φυσικα θα το ελεγξει και αυτο αλλα εχουμε ανησυχησει πολυ με αυτο το δερματικο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοηθεια σας.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Καραφλά σημεία με μαυρισμένο δέρμα μου χει τύχει σε σκύλο με μήκυτα (δεν θυμάμαι ποιο είδος) και δεμοδήκωση - αν θυμάμαι καλά, ο μήκυτας τα προκαλούσε. Γενικά τα δερματικά έχουν μια έξαρση όταν το ανοσοποιητικό είναι πεσμένο (από ασθένεια ή από φάρμακα).
Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός μπορεί να πάρει ένα δείγμα τρίχες και λίγο ξέσμα και να το δει μικροσκοπικά για να κάνει μια πρώτη διάγνωση.

• Like
Reactions: Eroe and vek

sunny75nik

New Member
29 Αυγούστου 2018
2
2
49
Ευχαριστω παρα πολυ. Εννοειται θα το ελεγξουμε και αυτο. Να ειστε καλα.
Να ειναι ιασιμο και θα γινει οτι χρειαστει

• Like
Reactions: vek and vrmode

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Χαπι για ενδοπαρασιτα εχει παρει και για εξωπαρασιτα χρησιμοποιουμε ανελειπως citronela.
Καλωσηρθατε και να χαιρεσαι τη σκυλα σου.
Θα μεινω σε αυτο απλα γιατι η σιτρονελα δεν καταπολεμει τα εξωπαρασιτα. Ειναι καθαρα για τη σκνιπα. Δεν κανει δουλεια με ψυλλους, τσιμπουρια κλπ. Μπορει να ναι και αλλεργια απο ψυλλους αυτο που βλεπεις.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καλωσηρθατε και να χαιρεσαι τη σκυλα σου.
Θα μεινω σε αυτο απλα γιατι η σιτρονελα δεν καταπολεμει τα εξωπαρασιτα. Ειναι καθαρα για τη σκνιπα. Δεν κανει δουλεια με ψυλλους, τσιμπουρια κλπ. Μπορει να ναι και αλλεργια απο ψυλλους αυτο που βλεπεις.
Για την ακριβεια, δεν ειναι ουτε για τη σκνιπα.
Ειναι για πεταμα.
Τις σχετικες μελετες ειχαμε ανεβασει στο θεμα για το bravecto.

Προς την θεματοθετρια: οι εντομοαπωθητικες ιδιοτητες της σιτρονελας αποδειχτηκαν μυθος, προτιμησε σπρευ με γερανιολη η, ακομα καλυτερα, μια αμπουλα οπως η vectra 3 d η effitix

• Like
Reactions: stefanosk

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Για την ακριβεια, δεν ειναι ουτε για τη σκνιπα.
Ειναι για πεταμα.
Τις σχετικες μελετες ειχαμε ανεβασει στο θεμα για το bravecto.

Προς την θεματοθετρια: οι εντομοαπωθητικες ιδιοτητες της σιτρονελας αποδειχτηκαν μυθος, προτιμησε σπρευ με γερανιολη η, ακομα καλυτερα, μια αμπουλα οπως η vectra 3 d η effitix
Τη χρησιμοποιω και επανω μου και εχει ιδιοτητες εντομοαπωθητικες . Για πεταμε σε καμια περιπτωση δεν ειναι.

Συνηθως τα διαφορα σπρευ του εμποριου εχουν και αλλα ελάια οπως γερανιολη, λεμονοχορτο κλπ απλα αναφερεται η σιτρονελλα ως πιο γνωστη.

Δε βρηκα καμια ερευμα που να αφορα το ελαιο, σε αντιθεση με το φυτο της σιτρονελλας που εχω διαβασει διαφορα αρθρα για το κατα ποσο λειτουργει ως εντομοαπωθητικο.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εμπειρικα, τα φυτικα σπρευ που εχω χρησιμοποιησει πανω μου δεν βοηθανε καθολου στην εξοχη και ισως βοηθανε ελαχιστα στην πολη. Μονο τα 'βαρια χημικα' οπως το autan τα απωθουν πραγματικα, τα ατιμα αιμοβορα πλασματα :)
Ο κτηνιατρος μου ειναι καθετος, η σιτρονελα δεν κανει τπτ εκτος απο το οτι αρωματιζει τον σκυλο, οταν το ανεφερα εδω ο @stefanosk νομιζω σνεβασε μελετες, αν θυμαται ακομα που τις ειχε δει και δεν του ειναι κοπος, ας τις ριξει κι εδω
Τα σπρευ εμποριου δεν εχουν ολα γερανιολη και λεμονοχορτο δυστυχως, κυκλοφορει και σκετη σιτρονελα

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Πραγματι η σιτρονελα δεν κανει σχεδον τιποτα ενω αντιθετα ο ευκαλυπτος και ο φυσικος πυρεθρος που βγαινει απο ενα ειδος χρυσανθεμου ειναι παρα πολυ αποτελεσματικα.

Να και μια ερευνα :
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3059459/

Το εχω ψαξει πολυ το θεμα και υπαχει οδηγια της Ε.Ε που λεει σαφως οτι η σιτρονελα ειναι πληρως αναποτελεσματικη.

• Like
Reactions: Eroe

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Σε μεγαλες ποσοτητες και τα φυσικα ελαια ειναι τοξικα και επικινδυνα.
Διαβαζουμαι παντα τις οδηγιες χρησης.