...η μεγάλη απόφαση! (dogo θηλυκό ή αρσενικό;)

w0lfcrY

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
111
1
Athens
Καλημερα forum,εφτασε η ωρα που θα πρεπει να διαλεξω αναμεσα σε θηλυκο ή αρσενικο Dogo Argentino!
Εχω την Ηρα τη 4χρονη μποξερινα μου και θα ηθελα τη γνωμη οσων εχουν dogo μαζι με αλλη ρατσα για το τι θεωρουν καλυτερο!
Προσωπικα θελω ενα αρσενικο για να ειναι ενα και ενα χωρις πολλες ζηλιες αλλα σκεφτομαι πως θα δεινοπαθησει η μποξερινα απο τα κυνηγιτα του αρσενικου για να τη "στριμωξει"...και καπου εκει σκεφτομαι το θηλυκο.
Επισης δεν ξερω ποσο ισχυει οτι τα αρσενικα ειναι σταρχ*διστ*ς με αρσενικο ιδιοκτητη και οτι παντα τα θηλυκα τα πανε καλυτερα με αντρες και το αντιστροφο-εγω παραπονο δεν ειχα ποτε απτα θηλυκα μου παντως γεγονος-..Myth or true??
Διαβαζω σε μερικα site οτι γενικα ειναι πιο επιθετικα τα αρσενικα απο τα θηλυκα αλλα και σε αυτο εχω τις αμφιβολιες μου γιατι αυτο δε νομιζω οτι το καθοριζει το φυλο αλλα ο χαραχτηρας του καθε ζωου και η ανατροφη του...
Να σας πω οτι η Ηρα ειναι αριστος χαραχτηρας δε πιστευω οτι γενικοτερα θα εχει προβληματα με οτι και να διαλεξω την ειχε μεγαλωσει αλλωστε ενα μικροσομο σκυλακι που ειχα αλλα θα ηθελα και τη γνωμη των πιο εμπειρων και τι συνειστουν τα κακα τα και τα καλα που λεμε με λιγα λογια και εξω απο τα δοντια...Ευχαριστω! :D

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Πριν προβληματιστείς για αγοράκι ή κοριτσάκι, φαντάζομαι προβληματίστηκες για το ποιά ράτσα γενικώς έτσι;
Θέλω να πω, το έψαξες και κατέληξες σε dogo. Ο εκτροφέας τι σου λέει; Εκείνος θα σε βοηθήσει πολύ καταρχάς.
Δεν υπάρχει πιο έγκυρη πηγή. Μαζί με τον εκτροφέα θα καταλήξετε στο φύλο, συνυπολογίζοντας και την παρουσία του άλλου σκύλου.
Οποιαδήποτε άλλη διαδρομή στην αναζήτηση απάντησης στον προβληματισμό σου, θα είναι επικίνδυνη.
Πέρα από αυτό, ασφαλώς και δεν μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο, όταν η μποξερίνα θα είναι σε οίστρο.
Δεν θες καθόλου να έχεις στο σπίτι, αρσενικό dogo, που βασανίζεται από μυρωδιές θηλυκού. Πίστεψέ με...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν υπάρχει περίπτωση να μην το "κάνουν" αν δεν έχεις έναν τοίχο ανάμεσά τους και γύρω τους.και δεν αποκλείεται να αρχίσει το αρσενικό να σκάβει τον τοίχο .........
καλύτερα να στειρώσεις την θηλυκιά και να πάρεις αρσενικό κατα την γνώμη μου

αλλά μόνο ο εκτροφέας ξέρει καλύτερα απο όλους μας

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
καλημερα....
να κανω μια αδιακριτη ερωτηση?
που μενεις???
ενα μποξερ κι ενα ντογκο μαζι ταυτοχρονα σε διαμερισμα ανεξαρτητως φυλου.... ειναι μεγαλο προβλημα.....
υπαρχει αυλη...? χρονος διαθεσιμος για την εκτονωση? σκεφτεσαι την αναπαραγωγη ενος απο τα δυο ή και των δύο ή όχι?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
όχι μεταξύ τους όμως ε!
που και να μην το σκέφτεσαι-ξαναλέω-θα γίνει εκεί που δεν το περιμένεις

w0lfcrY

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
111
1
Athens
Καλησπερα forum,πραγματικα δεν υπαρχει περιπτωση να ζευγαρωσουν θυληκο και αρσενικο (εαν τελικα παρω αρσενικο) γιατι οπως ειπα τη θηλυκια θα τη στειρωνα πριν μπορεσει ο αρσενικος να γινει μαχιμος!!
Ο εκτροφεας δε μπορει να σου πει τι θα παρεις γιατι η επιλογη ειναι καθαρα δικη σου και σιγουρα δε μπορει να παρει ευθηνη για το χαραχτηρα του καθε σκυλιου αλλα οπως σας ανεφερα δεν ανυσηχω γιατι η θηλυκια μου, εχει αριστο χαραχτηρα με αλλα σκυλια,θα μεγαλωσει μαζι της και αυτο ειναι το βασικο πιστευω και απο εκει και περα οτι και εμεις σαν ιδιοκτητες δε βγαζουμε επιθετικοτητα στο ζωντανο.
Για το χωρο δεν υπαρχει προβλημα γιατι δεν μενουμε 2 ατομα σε αρκετα μεγαλο σπιτι με πολυ μεγαλο μπαλκονι και φυσικα κοντα σε παρκα για τις βολτες μας....
Για τη φυλη εχω ενημερωθει οσο καλυτερα γινεται τους τελευταιους 4 μηνες αλλα κανεις δε μπορει να σου πει τι θα τα παει καλυτερα με θηλυκο και τι ειναι πιο ευκολο για τον ιδιοκτητη γιατι καθε σκυλι εχει το δικο του χαραχτηρα αλλα φαντοζομαι οτι ολο και καποιος θα ξερει εδω μεσα αν ειναι καλυτερο ιδιο φυλο η διαφορετικο απο προσωπικες εμπειριες με ντογκο!
Για το θεμα οτι τα αρσενικο ειναι πιο ανυπακουα ποσο αξιοπιστο ειναι αυτο γιατι πολλες φορες διαβαζω αμπελοφιλοσοφιες που πραγματικα δε στεκουν για τα θηλυκα (τοσο χρονια ζω με θηλυκα σκυλια μονο) οποτε οσοι εχουν αρσενικο ντογκο θα με βοηθουσαν με τη γνωμη τους για την επιλογη αυτη ! :) Ευχαριστω !!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Η επιλογή μπορεί να είναι δική σου, αλλά ασφαλώς και μπορεί ο εκτροφέας να σε κατευθύνει, ζυγίζοντας τις παράπλευρες παραμέτρους (πχ άλλο σκυλί στο σπίτι). Και βεβαίως μπορεί να πάρει ευθύνη σε πολύ μεγάλο βαθμό για τον χαρακτήρα του κουταβιού, γιατί γνωρίζει από που προέρχεται. Γι' αυτό άλλωστε, είναι πολύ σημαντικό να απευθυνόμαστε σε εκτροφέα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Σαν κατοχος αρσενικου dogo, αν ημουν στη θεση σου θα επαιρνα θηλυκο:) (αλλα στο εχω ξαναπει :p).

Τα παρκα με ενα dogo και ενα boxer δεν θα ειναι αρκετα.. θα πρεπει να ξεκινησετε να παιρνετε τα βουνα.. Πολυ ταιριαστες φυλες κατα την αποψη μου (μη σου πω ιδανικος συνδυασμος) αφου θα εκτονωνονται σιγουρα πολυ και μεσα στο σπιτι. Για το σπιτι σας δεν ξερω ποσο καλο θα ειναι αυτο :p

Βεβαια, οπως σου ειπε και η Μareco τον τελευταιο λογο τον εχετε εσεις και ο εκτροφεας σου ;)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
κανεις ενα απλο λαθος στον συλλογισμο σου...
ενα μποξερ σε ενα μεγαλο διαμερισμα , με βολτες στο παρκο... ( φανταζομαι περιπατους...)
δεν εκτονωνεται πληρως επαρκως ωστε να μην κανει ζημιες σπιτι ναι... πληρως οχι...
το ιδιο ενα ντογκο....
αν βαλεις μαζι σε ενα σπιτι ομως ενα μποξερ κι ενα ντογκο με επαρκη μονο εκτονωση... θα εχουν τοση ενεργεια ακομα μεσα τους... ωστε να διαλυσουν το σπιτι σε χρονο dt.
μια αυλη για επιπλεον εκτονωση βοηθα ωστε να επικρατει μια ηρεμια στο σπιτι διαφορετικα... να εισαι ετοιμος για αρκετες καταστροφες,,, πανω στο παιιχνιδι τους...
απο την στιγμη που σκεφτεσαι να στειρωσεις την θυληκια μποξερινα ... δεν εχεις κανενα θεμα συμβιωσης με αρσενικο η θυληκο ντογκο...
αν δεν σκεφτεσαι να αποκτησεις σκυλο μεσω εκτροφεα ναι δεν μπορει να σε βοηθησει σε καμμια επιλογη σου...
αν ομως απευθυνθεις σε εκτροφεα...επειδη γνωριζει τις γραμμες που διασταυρωνεικαι στηριζομενος στον χαρακτηρα των γονεων μπορει να προβλεψει τον χαρακτηρα των κουταβιων... επισης γνωριζει την ιστορια των κουταβιων του απο την πρωτη τους μερα μεχρι την παραδοση τους...

τι σε τραβηξε στην φυλη ντογκο?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Πάντως w0lfcrY, κανονικά δεν θα έπρεπε να είσαι προβληματισμένος. Βλέπω ότι έχεις κάνει (ελπίζω τελικά) τις σωστές κινήσεις και πρέπει λογικά να έχεις συζητήσει και να σου έχουν λυθεί οι απορίες σου:
WolfcrY εδω θα συναντησεις εκατονταδες φιλους με πολυ γνωση επανω σε ολα τα ζητηματα, γενικα και εξειδικευμενα, καθως και τρελλες φατσουλες και μουσουδες.....
Δεν εχεις παρα να περιηγηθεις στα ποικιλα θεματα που υπαρχουν στο παρον φορουμ.
Mην παραλειψεις βεβαια να επισκεφθεις και το Dogo Argentino Subforum, για το πως θα σε κατατοπισουν εδω οι φιλοι που γνωριζουνε καλυτερα τη διαδικασια εγγραφης.
Καλο της ταξιδι...
Ευχαριστώ....
Σαν συνδιασμός είναι μεν καλός, απλά θα πρέπει να προσέξεις όταν αρχίσει να διεκδικεί το dogaκι τη θέση του. Βέβαι μέχρι τότε έχεις αρκετό καιρό μπροστά σου.
Και αν κάνεις και αυτή την συζήτηση:
τι σε τραβηξε στην φυλη ντογκο?
Θα είσαι παραπάνω από καλυμμένος και από τους πολύ τυχερούς. Μην νομίζεις ότι είναι και το ευκολότερο, να μπεις σε ένα φόρουμ θέλωντας να μάθεις για το αντικείμενο του πόθου σου και να πετύχεις, πρόθυμους να σε βοηθήσουν τους πλέον ειδικούς πάνω σε αυτό...:)

w0lfcrY

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
111
1
Athens
Πάντως w0lfcrY, κανονικά δεν θα έπρεπε να είσαι προβληματισμένος. Βλέπω ότι έχεις κάνει (ελπίζω τελικά) τις σωστές κινήσεις και πρέπει λογικά να έχεις συζητήσει και να σου έχουν λυθεί οι απορίες σου:

Και αν κάνεις και αυτή την συζήτηση:

Θα είσαι παραπάνω από καλυμμένος και από τους πολύ τυχερούς. Μην νομίζεις ότι είναι και το ευκολότερο, να μπεις σε ένα φόρουμ θέλωντας να μάθεις για το αντικείμενο του πόθου σου και να πετύχεις, πρόθυμους να σε βοηθήσουν τους πλέον ειδικούς πάνω σε αυτό...:)

Ετσι ειναι τα πραγματα γιατι οντως ειμαι σε καλα χερια -Ιακωβος απλα Νο1- απλα το θεμα επιλογης αρσενικο-θηλυκο εξαρταται πολλες φορες και απο το τι προυπαρχει...και αυτη τη στιγμη ειναι θηλυκο.
Οποτε η γνωμη μου ειναι οτι θηλυκο με θηλυκο αν μεγαλωσουν μαζι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και αποφευγουμε και τη στειρωση που δε μου πολυκαθεται καλα...απο εκει και περα τωρα το προσωπικο μου γουστο μπορει να ερθει δευτερο -αν εγω γουσταρω αρσενικο δλδ-και σκεφτομαι για τη σκυλα μου πρωτα τι θα ειναι καλυτερο...!

Για τη φυλη GRDANE με τραβηξε οτι απλα μαζι με τα μποξερ τα θεωρω απο τις πιο υπεροχες φυλες σα χαραχτηρα,δυνατοτητες φυλαξης και τσακαλια στο κηνυγι που ομως για μενα ερχεται δευτερο επειδη για τη συγκεκριμενα κυνηγια που κανω εγω χρησιμοποιω pointer...Με λιγα λογια το dogo πιστευω οτι υπο προυποθεσεις γινειται αριστος συντροφος για το υπολοιπο της ζωης μας μαζι του και ας γραφονται διαφορα...
Σε λαθος χερια και το ακακο κακιστο γινεται...αυτο ειναι γνωστο. Αλλωστε τι εκανε τοσα χρονια ο Dr"αργεντινος"? Μυδια ανοιγε??? :D

Νομιζω οτι πρεπει να σκεφτω απλα το θεμα της στειρωσης αν ειναι επιθυμητο και απο εκει να κριθουν ολα...!

Παντως amaliaz με σκαλωσε που ενω εχεις αρσενικο μου προτεινεις θηλυκο...! :)

Last edited:

w0lfcrY

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
111
1
Athens
Μια ερωτηση που θα ηθελα ακομα να κανω. Σε περιπτωση που καταληξω αρσενικο οπως και φαινεται τι εναλακτικες εχω για να ΜΗ κανω στειρωση?? Καποιο χαπι,η κατι αλλο??? Kokoni τωρα ειδα την απαντηση σου γερνεις προς το αρσενικο και εσυ οταν υπαρχει το υπαρχων θηλυκο δλδ...ή γενικοτερα καλυτερα αρσενικο? Ειναι λεπτο θεμα η αποφαση αλλα εφοσον εμπιστευομαι και τον εκτροφεα γερνω προς αρσενικο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μια ερωτηση που θα ηθελα ακομα να κανω. Σε περιπτωση που καταληξω αρσενικο οπως και φαινεται τι εναλακτικες εχω για να ΜΗ κανω στειρωση?? ...
Διάβασα το θέμα και πιστεύω ότι ο Ιάκωβος θα σου τα πει καλύτερα απ' όλους...
Οσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!:D

Σημ: Φαντάζομαι ότι ρωτάς για τη στείρωση της θηλυκιάς σου, έτσι? Οπότε εγώ είμαι της "σχολής" πως εάν δεν θέλεις να εκθρέψεις τη θηλυκιά σου, η στείρωση σε απαλλάσσει (και την απαλλάσσει και εκείνη) από διάφορες επιπλοκές...
Αυτά, βέβαια, είναι προσωπικές απόψεις και δεν υπάρχει συγκεκριμένη - μοναδική συνταγή... :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
καλημερα... για το εαν παρεις αρσενικο ή θυληκο...
ο μονος που μπορει να σε συμβουλεψει ειναι ο εκτροφεας οπως ειπαμε και νωριτερα μια και ειναι ο μονος που γνωριζει πολυ καλα τα σκυλια του.... και τις συμπεριφορες με το αντιθετο ή ομοιο φυλο.
αν αποφασισεις για αρσενικο ομως και εισαι σε διαμερισμα ο μονος τροπος γα αρμονικη συμβιωση χωρις ανεπιθυμητα αποτελεσματα ειναι η στειρωση ενος εκ των δυο....

stavros.m.

Well-Known Member
11 Μαρτίου 2010
58
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
δεν γνωριζω εαν τελικα κατεληξες αλλα αν οχι ακομη η δικη μου αποψη ειναι η εξης.ημουν κατοχος αρσενικου μποξερ για 10 χρονια και νυν κατοχος αρσενικου ντογκο 13 μηνων.αν και εχουμε ωραιο χαρακτηρα αυτοι οι 13 μηνες ηταν αρκετα καταστροφικοι.υπ'οψιν δεν μενουμε σε διαμερισμα αλλα σε μονοκατοικια με κηπο και βγαινουμε 4-5 μακριες βολτες στα χωραφια και στο βουνο καθε μερα.επισης ο "κολλητος" μας ειναι
μποξερινος και η εκτονωση - παιχνιδι μαζι του καθισταται "υποχρεωτικη".εδω και 2 εβδομαδες περιπου το μυαλο του ειναι μονο στις γυναικες:D σε σημειο τετοιο που ουρλιαζει σαν λυκος για αρκετες ωρες...δεν αφηνει σε ησυχια καμια θηλυκια γειτονισσα απο γερμανικο μεχρι κυνηγοσκυλο.καβαλει επισης και τον φιλο του τον μποξερινο,για κυριαρχια φυσικα, αλλα ουτε αυτον που τον περναει και 2 χρονια αφηνει ησυχο.ειναι τρελαμενος.δεν ξερω αν ειναι η ανοιξη,η ηλικια η ποσο καιρο θα παει αυτη η κατασταση το θεμα ειναι ,οτι κινειται εκτελειται.πιστευω οτι ακομη και να την στειρωσεις την δικια σου ησυχια δεν θα βρεις απο τον πιτσιρικα που σκεφτεσαι να αποκτησεις.
ελπιζω εστω και λιγο να σε βοηθησα.

w0lfcrY

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
111
1
Athens
δεν γνωριζω εαν τελικα κατεληξες αλλα αν οχι ακομη η δικη μου αποψη ειναι η εξης.ημουν κατοχος αρσενικου μποξερ για 10 χρονια και νυν κατοχος αρσενικου ντογκο 13 μηνων.αν και εχουμε ωραιο χαρακτηρα αυτοι οι 13 μηνες ηταν αρκετα καταστροφικοι.υπ'οψιν δεν μενουμε σε διαμερισμα αλλα σε μονοκατοικια με κηπο και βγαινουμε 4-5 μακριες βολτες στα χωραφια και στο βουνο καθε μερα.επισης ο "κολλητος" μας ειναι
μποξερινος και η εκτονωση - παιχνιδι μαζι του καθισταται "υποχρεωτικη".εδω και 2 εβδομαδες περιπου το μυαλο του ειναι μονο στις γυναικες:D σε σημειο τετοιο που ουρλιαζει σαν λυκος για αρκετες ωρες...δεν αφηνει σε ησυχια καμια θηλυκια γειτονισσα απο γερμανικο μεχρι κυνηγοσκυλο.καβαλει επισης και τον φιλο του τον μποξερινο,για κυριαρχια φυσικα, αλλα ουτε αυτον που τον περναει και 2 χρονια αφηνει ησυχο.ειναι τρελαμενος.δεν ξερω αν ειναι η ανοιξη,η ηλικια η ποσο καιρο θα παει αυτη η κατασταση το θεμα ειναι ,οτι κινειται εκτελειται.πιστευω οτι ακομη και να την στειρωσεις την δικια σου ησυχια δεν θα βρεις απο τον πιτσιρικα που σκεφτεσαι να αποκτησεις.
ελπιζω εστω και λιγο να σε βοηθησα.
Stavros.m. ευχαριστω για τη τοποθετηση σου και βεβαια βοηθαει η εικονα που μου εδωσες γιατι και εγω δε μενω σε μονοκατοικια οποτε ακομα πιο δυσκολα τα πραγματα απο τη δικια σου κατασταση! Η αληθεια ειναι οτι εχω μπερδευτει τελειως και οσο περνανε οι μερες και πρεπει να αποφασισω δυσκολευομαι...αν και για να ειμαστε ρεαλιστες αποτι καταλαβα και απο ιδικοτητες dogo παντα η ζωη με ενα θηλυκο ειναι πιο ευκολη!
Εσυ δλδ αν διαλεγες τωρα θα κοιταγες για θηλυκο? Ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα οταν βγαινεται βολτες ή εισαι στη τσιτα συνεχεια?
Eγω τα γουσταρω ετσι και αλλιως τα θηλυκα αλλα ειπα να δοκιμασω στην αντιπερα οχθη...εχουν μια αλλη αρχοντια τα αρσενικα χωρις σε καμια περιπτωση να θελω να μειωσω τα θηλυκα!! Το θεμα ειναι και ποσο κοντα ειναι με τα θηλυκα στο χαραχτηρα...που τα θεωρω top.