θεραπεία καλαζάρ και ερλιχίωσης

maria147

Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
6
0
Καλησπέρα!θα ήθελα την γνώμη σας και την βοήθεια σας για το παρακάτω θέμα.
έχω ένα σέτερ δυόμιση ετών που από την αρχή του έτους ο κτηνίατρος διέγνωσε ερλιχίωση και του έδωσε zylapour για ένα μήνα κάθως και κάποιες ενέσεις των οποίων όμως την ονομασία δεν γνωρίζω!

Μετά από αυτή την θεραπεία ο κτηνίατρος μου έκανε λόγο για ευθανασία, εγώ όμως δεν δέχτηκα και απευθύνθηκα σε άλλο κτηνίατρο.
Αυτός σύμφωνα με τις εξετάσεις που έκανε διαπίστωσε καλαζάρ και έτσι ακολούθησα μία αγωγή 28 ημερών με milteforan και όταν τέλειωσε αυτή την θεραπεία άρχισε μια άλλη με prezolon, vibramycin, konakion, zylapour και βιταμίνες για 30 ημέρες.
Κατά το διάστημα της αγωγής όλα ήταν καλά- ήταν ζωηρός, η μύτη του είχε τρέξει 2-3 φορές αίμα και η όρεξη του ήταν καλή. Με την διακοπή των φαρμάκων και ύστερα από 3 ημέρες το σκυλάκι έχει έντονη κατάπτωση και επιπλέον η μύτη του τρέχει αίμα καθημερινά(5-6 σταγόνες τη φορά).
Ο κτηνίατρος μου έδωσε πάλι prezolon.

Πιστέυετε ότι οι θεραπείες που έχει κάνει είναι οι κατάλληλες? εσείς θα προτείνατε κάποια άλλη θεραπεία?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Zylapour για την ερλιχίωση; Είσαι σίγουρη; Μήπως και του πρώτου γιατρού η διάγνωση ήταν λεισμάνια και δεν το θυμάσαι;

Για την οποία λεισμάνια, zylapour και milteforan είναι σωστή θεραπεία. Αλλά όλα τα υπόλοιπα δεν τα έχω ξανακούσει να χρησιμοποιούνται.

Αν μένεις Αθήνα, αν θέλεις να σου συστήσουμε γιατρούς της προκοπής, να πας άμεσα τον σκύλο σου, μπας και τον προλάβεις. Αμαρτία είναι.

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Καλώς ήρθες Μαρία και περαστικά στο σκύλο σου!

Αν δεν είσαι ικανοποιημένη ούτε από αυτόν τον κτηνίατρο καλύτερα να αναζητήσεις άλλον αφού είναι λίγο επικίνδυνο να ακολουθήσεις συμβουλές από μη κτηνιάτρους.

Προσοχή: Το ότι έχει καλαζάρ δε σημαίνει ότι πρέπει να τον αφήσεις απροστάτευτο αφού υπάρχει ο κίνδυνος της επαναμόλυνσης. Συνεπώς συνεχίζεις κανονικά αμπούλα, σπρέι σιτρονέλας, να μην κοιμάται έξω και προληπτικές εξετάσεις καλαζάρ.

Εκτός από το μιλτεφοράν υπάρχει και η πιο βαριά μορφή θεραπείας, το Glucantime, το οποίο ίσως έκανε ο πρώτος κτηνίατρος. Συζήτησέ το με το δεύτερο κτηνίατρο, ή πήγαινε σε έναν ακόμα για δεύτερη γνώμη. Είναι σημαντικό να καταλήξεις σε έναν που να εμπιστεύεσαι όμως.

Διάβασε και στο φόρουμ όλα τα σχετικά θέματα, σίγουρα θα βρεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

maria147

Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
6
0
mareco
ναι είμαι σίγουρη ότι έδινε zylapour για ερλιχίωση μαζί με μία βιταμίνη.Τα υπόλοιπα φάρμακα είναι κορτιζόνη και βιταμίνες όπως μας είπε ο κτηνίατρος!
Μένω στην θεσαλλονίκη αλλά αν μπορείς στειλέ μου κάποιο τηλέφωνο κτηνιάτρου μήπως μπορέσουν να με κατατοπήσουν.
kimon
ήμουν ικανοποιημένη απλώς με προβληματίζει πολύ το ότι τρέχει η μύτη του αίμα!Φυσικά και φροντίζω για τις αμπούλες και τα σπρέι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Καλύτερα να σου προτείνει κάποιον καλό γιατρό, κάποιος από τους συμπολίτες σου, φίλους μας.
Θα θέλει οπωσδήποτε, να κάνει νέες εξετάσεις και να ελέγξει την κλινική εικόνα του σκύλου σου.
Δευτέρα το συντομότερο, πρέπει να τρέξεις, αλλιώς μπορεί να είναι πολύ αργά.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Κλινική Ζώων Συντροφιάς Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ

2310 994 502

Θα ταλαιπωρηθείς λίγο στην αναμονή , αλλά αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Ερλιχίωση-καλαζάρ

Σκυλίτσα διαγνώστηκε με ερλιχίωση έκανε θεραπεία με vibramicin το Δεκέμβριο.
Τον Ιανουάριο με τίτλο καλαζάρ 1/1600 έκανε θεραπεία με μιλτεφοράν και ζιλαπούρ.
Το ζώο ήταν σε κακό χάλι, κυριολεκτικά δεν μπορούσε να περπατήσει, το είχα σίγουρο ότι θα πεθάνει.
Τελειώνει τη θεραπεία με μιλτεφοράν τέλος Ιανουαρίου (μαζί μου το πήρε σίγουρα το μιλτεφοράν) και θεωρητικά (την είχα σε σπίτι φιλοξενίας, τελικά δεν μπορώ να γνωρίζω σίγουρα) συνεχίζει με ζιλαπούρ για 6 μήνες.
Ενδιαμέσα ξανακάνει εξετάσεις, ο τίτλος καλαζάρ παραμένει υψηλός, οι υπόλοιπες εξετάσεις είναι τέλειες.
Δεν αγχώνομαι όμως το σκυλί είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει πάρει βάρος, έχουν ξεπρηστεί οι λεμφαδένες, τρελή ενέργεια ολά καλά.
Ξανακάνω εξετάσεις, τα αποτελεσματα λένε 1/3200 καλαζάρ και υψηλά λευκά.
Οι γιατροί λένε ξανά θεραπεία και για ερλιχίωση και για καλαζάρ.
Να τονίσω ότι το σκυλί έχει πάρει άλλα 2 κιλά, η εικόνα της είναι άριστη, τρελή ενέργεια, τρελή όρεξη για φαί, τέλειο τρίχωμα κτλ.
Είναι πιθανό άραγε να έχει γίνει λάθος στο εργαστήριο?
Να της ξανακάνω εξετάσεις αραγε ή να αρχίσω ξανά θεραπεία?
Εχω μπλεχτεί, τα φώτα σας παρακαλώ στην ασχετη!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Irma αν μπορείς επανέλαβε τις εξετάσεις. Έχουν γίνει πολλές φορές λάθη σε μικροβιολογικά εργαστήρια και καλό θα ήταν να γίνει σε άλλο η επόμενη εξέταση. Από ποιό εργαστήριο πήρες τα αποτελέσματα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Στις εξετάσεις για καλαζάρ και ερλίχεια η σκύλα μου βγήκε θετική για άλλη μια φορά σε ερλίχεια. Ο γιατρός γιατρός συνεκτιμώντας και τις βιοχημικές μου είπε να μην κάνουμε θεραπεία για ερλίχεια γιατί απλά παραμένει ψηλός ο τίτλος πλασματικά.
Επειδή όμως και στο φόρουμ έχουν αναφερθεί περιπτώσεις λαθών σε αποτελέσματα εξετάσεων και επειδή βλέπεις τόσο καλή εικόνα του σκύλου μήπως θα έπρεπε να επαναλάβεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Τσέκαρε το εργαστήριο από τα έντυπα και δοκίμασε σε άλλο.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Ευχαριστώ! Οπότε θα επαναλάβω τις εξετάσεις.
Από λεμφαδένες αυτή τη στιγμή μου πέφτει κάπως ακριβή η εξέταση:confused:.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ερλιχίωση-καλαζάρ

Σκυλίτσα διαγνώστηκε με ερλιχίωση έκανε θεραπεία με vibramicin το Δεκέμβριο.
Τον Ιανουάριο με τίτλο καλαζάρ 1/1600 έκανε θεραπεία με μιλτεφοράν και ζιλαπούρ.
Το ζώο ήταν σε κακό χάλι, κυριολεκτικά δεν μπορούσε να περπατήσει, το είχα σίγουρο ότι θα πεθάνει.
Τελειώνει τη θεραπεία με μιλτεφοράν τέλος Ιανουαρίου (μαζί μου το πήρε σίγουρα το μιλτεφοράν) και θεωρητικά (την είχα σε σπίτι φιλοξενίας, τελικά δεν μπορώ να γνωρίζω σίγουρα) συνεχίζει με ζιλαπούρ για 6 μήνες.
Ενδιαμέσα ξανακάνει εξετάσεις, ο τίτλος καλαζάρ παραμένει υψηλός, οι υπόλοιπες εξετάσεις είναι τέλειες.
Δεν αγχώνομαι όμως το σκυλί είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει πάρει βάρος, έχουν ξεπρηστεί οι λεμφαδένες, τρελή ενέργεια ολά καλά.
Ξανακάνω εξετάσεις, τα αποτελεσματα λένε 1/3200 καλαζάρ και υψηλά λευκά.
Οι γιατροί λένε ξανά θεραπεία και για ερλιχίωση και για καλαζάρ.
Να τονίσω ότι το σκυλί έχει πάρει άλλα 2 κιλά, η εικόνα της είναι άριστη, τρελή ενέργεια, τρελή όρεξη για φαί, τέλειο τρίχωμα κτλ.
Είναι πιθανό άραγε να έχει γίνει λάθος στο εργαστήριο?
Να της ξανακάνω εξετάσεις αραγε ή να αρχίσω ξανά θεραπεία?
Εχω μπλεχτεί, τα φώτα σας παρακαλώ στην ασχετη!!!

Αυτο ακριβως εγινε και με εμας. 5 μηνες μετα τη θεραπεια και ο τιτλος βγηκε διπλασιος απ'οτι πριν κανει θεραπεια. Παω να σκασω αλλα ο γιατρος μας καθησυχασε. Το σκυλι φαινεται κι εμας περδικι σε ολα. Θα αφησω κανεναν μηνα και θα κανω ομως παλι εξετασεις σε αλλο εργαστηριο, δεν μπορω να περιμενω 6μηνο που μου ειπε.

Εμας μας ειπε για 1 χρονο να τα δωσουμε τα ζυλαπουρ καθημερινα και μετα βλεπουμε.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Σε εμάς η θεραπεία τελείωσε τον Μάιο.
Εξετάσεις για τιμές δεν έχουμε κάνει ακόμα, παρά μόνο βιοχημικές που έδειξαν την καλή πορεία της υγείας της.

Ο γιατρός ισχυρίζεται ότι αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου οι τιμές του καλα αζαρ γιατί το φάρμακο έχει προκαλέσει διαταραχή και οτι δούμε δεν θα ανταποκρίνεται στο τι πραγματικά συμβαίνει

Το Νοέμβριο με το καλό θα γίνουν όλες

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Σε εμάς η θεραπεία τελείωσε τον Μάιο.
Εξετάσεις για τιμές δεν έχουμε κάνει ακόμα, παρά μόνο βιοχημικές που έδειξαν την καλή πορεία της υγείας της.

Ο γιατρός ισχυρίζεται ότι αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου οι τιμές του καλα αζαρ γιατί το φάρμακο έχει προκαλέσει διαταραχή και οτι δούμε δεν θα ανταποκρίνεται στο τι πραγματικά συμβαίνει

Το Νοέμβριο με το καλό θα γίνουν όλες
Κι εμεις το Μαιο την τελειωσαμε τη θεραπεια. Κανονικα απο τους 4 μηνες και μετα νομιζω πως δειχνει σωστα η εξεταση. Τον Νοεμβριο σκοπευαμε κι εμεις να κανουμε επανεξεταση για τιτλο αλλα επειδη κανονιζαμε τη στειρωση και θα καναμε αιματολογικες ειπαμε να κανουμε κι αυτο τωρα. Ευτυχως κι εμας οι βιοχημικες ηταν πολυ καλες και γι αυτο δεν ανησυχησε ο γιατρος. Αλλα μακαρι την επομενη φορα να δειξει μικροτερο τιτλο, ετσι για να ηρεμησει το κεφαλι μου!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Μακάρι δεν λες τίποτα.

Όσο και αν προσπαθείς να είσαι αισιόδοξος, όσο και αν βλέπεις το σκυλί σου να είναι κλινικά καλά, μέχρι να το δεις και στις τιμες, είναι ένα σαράκι που σε τρώει.