ιδιοκτήτης μπόξερ\κακή ανάπτυξη

DIMA196

Member
27 Μαρτίου 2012
5
0
Κατερινη
Καλησπέρα παιδιά!Είμαι καινούριο μέλλος στο forum κ θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετοπίζω με το σκυλάκι μου!
Έχω ενα θυληκό καθαρόαιμο μπόξερ σχεδόν 9 μηνών ενω η ανάπτυξή του ως 5 μηνών προχωρουσε κανονικά ξαφνικά κόπηκε!τώρα πλέον ειναι 16,5 κιλά κ περίπου 42 εκ. ύψος...καποιοι μου είπαν πως δέν θα μεγαλώσει αλλο!Ισχύει κατι τέτοιο??μήπως έχει αργη ανάπτυξη??αν ναι τι μπορώ να κάνω για να την βοηθήσω να μεγαλώσει έστω κ λίγο ακόμα??εννοείται πως αν δεν υπαρχει λυση το σκυλι θα το κρατήσω για πάντα κ θα το αγαπάω όπως το αγαπάω κ τωρα!!ευχαριστώ πολυ!!

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
ψαξε λιγο εχει ενα αναλογο θεμα με κακη αναπτυξη

DIMA196

Member
27 Μαρτίου 2012
5
0
Κατερινη
ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΜΗΝΩΝ
Από που το έχεις πάρει το σκυλί σου;
ΝΑΙ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΜΙΑ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ + ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
αλλαξες κατι σε διατροφή ? Σε γιατρό πηγες για αιματολογικές ? πέρασε καποια Ασθένεια ?
ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΜΟ ΤΡΙΧΩΜΑ(ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΓΙΕΣ...Κ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΡΩΕΙ ΧΟΡΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΟΥ Κ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΦΑΕΙ!!ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ???ΕΙΔΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΥΡΟΥΝΟΛΑΔΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ + ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ???

Last edited by a moderator:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Μη γραφεις με κεφαλαια...
και πηγαινε το σκυλι σου σε εναν κτηνιατρο για εξετασεις...αδυναμο τριχωμα, δεν εχει ορεξη να φαει και δεν αναπτυσεται... τι αλλο περιμενεις ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.396
Καταρχήν σε παρακαλώ πολύ, μην γράφεις κεφαλαία. Δεν ενδείκνυται.

Ο σκύλος σου έχει pedigree;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Καταρχήν σε παρακαλώ πολύ, μην γράφεις κεφαλαία. Δεν ενδείκνυται.

Ο σκύλος σου έχει pedigree;
Ναι , κοκκινο. Μα κανεις και συ κατι ερωτησεις πρωι πρωι...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.396
Μα...λέει ο άνθρωπος ότι είναι καθαρόαιμο.
Επειδή προφανώς δεν είναι καθαρόαιμο και ένας θεός ξέρει τι σόι γέννα έκανε ο βλάκας γνωστός, γιατί περιμένουμε ντε και καλά απο το φουκαριάρικο να πάρει κι άλλο μπόι;
Και αφού δηλαδή, έγιναν και αιματολογικές και δεν έδειξαν τίποτα.
Γιατί πρέπει να το συγκρίνουμε με ένα καθαρόαιμο boxer εφόσον δεν είναι;
Είναι ένα ημίαιμο που μοιάζει με boxer, αγνώστων τελικών διαστάσεων.

Στο δια ταύτα, αν το σκυλάκι είναι καλά στην υγεία του, άστο στην ησυχία του φίλε DIMA196. Σταμάτα να το κυνηγάς με την μεζούρα και να το φορτώνεις με βιταμίνες και λοιπές περιττές αηδίες.

Οίστρος της έχει έρθει; Μήπως ετοιμάζεται και γι'αυτό η ανορεξία;

Αααα...και ελπίζω να μην σου περνάει από το μυαλό να το ζευγαρώσεις κάποτε ε;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Σκύλος που δεν έχει όρεξη να φάει....και ακόμα δεν έχει πάει σε γιατρό???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.396
Ρε κορίτσια...πιείτε έναν καφέ...

Πήγε ο άνθρωπος είπε κι έκανε αιματολογικές και είναι ok.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ρε κορίτσια...πιείτε έναν καφέ...

Πήγε ο άνθρωπος είπε κι έκανε αιματολογικές και είναι ok.
Ε τοτε ολα καλα. Να του ζησει.
Παρολο που δεν ειναι και το πιο φυσιολογικο να μην αναπτυσσεται απο 5 μηνων και μετα ειτε ειναι μποξερ ειτε οτιδηποτε αλλο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.396
Εξαρτάται από τι προσδοκίες μεγεθών, έχεις στο μυαλό σου, ως μέτρο σύγκρισης.

DIMA196

Member
27 Μαρτίου 2012
5
0
Κατερινη
λοιπον παιδια επειδη εχουμε μπερδεψει καπως τα πραγματα...οι γονεις που αγορασα το σκυλι εχουν pedigree κ γνησιοτητα!ειναι 100 τις 100 καθαροαιμο!ο κολλητος μου που πηρε αδερφακι απο το δικο μου της ιδιας γεννας εχει αναπτυχθει κανονικα!!σε κτηνιατρο πηγα κατευθειαν αλλα δεν μου συστησε κατι απλα μου ειπε πως μπορει να υπαρχει καθυστερηση στην αναπτυξη η μια σπανια νοσο του νανισμου δηλαδη να ειναι νανος!επειδη απο μικρος ειχα σκυλια κ μου φανηκε καπως αφυσικο ολο αυτο διοτι γνωριζω αρκετα απο σκυλια γιαυτο ειπα να ζητησω κ την βοηθεια σας!!ευχαριστω!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.396
Ο νανισμός είναι κληρονομικός;

DIMA εμείς εδώ δεν είμαστε γιατροί. Αν σου φάνηκε αφύσικη η εξήγηση του γιατρού, πρέπει να πας και σε δεύτερο και σε τρίτο αν χρειαστεί, γιατρό.

DIMA196

Member
27 Μαρτίου 2012
5
0
Κατερινη
Ο νανισμός είναι κληρονομικός;

DIMA εμείς εδώ δεν είμαστε γιατροί. Αν σου φάνηκε αφύσικη η εξήγηση του γιατρού, πρέπει να πας και σε δεύτερο και σε τρίτο αν χρειαστεί, γιατρό.
συμφωνω απολυτα με την αποψη σου να παω σε δευτερο κ τριτο γιατρο κ ισως ειναι τ καλυτερο που μπορω να κανω για να γνωριζω τι ακριβως εχει το σκυλι!!ευχαριστω πολυ!!οτι κ αν γινει παντως θα ειναι ενα αξιολατρευτω σκυλι με τελειο χαρακτηρα!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Να μην πας σε αλλο γιατρο αλλα στον εκτροφεα σου. Αυτος μπορει να σου δωσει ολες τις απαντησεις που ψαχνεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.396
...οτι κ αν γινει παντως θα ειναι ενα αξιολατρευτω σκυλι με τελειο χαρακτηρα!
Εννοείται βρε DIMA...
Αλλά αυτό δεν έχει καμμία σχέση, με όσα τόση ώρα προσπαθούμε να σου πούμε.
Εχουν λες οι γονείς pedigree. Μα γιατί να μην δηλωθεί η γέννα και να έχουν και τα κουτάβια και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σε αυτό; Δεν μπορώ να καταλάβω.
Εσύ, χωρίς pedigree δεν μπορείς να αποδείξεις πουθενά ότι είναι καθαρόαιμο. Κάτι που ασφαλώς σε νοιάζει, γιατί αλλιώς δεν θα το δήλωνες αρχή-αρχή. Κι αν -που το βλέπω απίθανο- υπάρξει τελικά κάποιο κληρονομικό νόσημα που εμποδίζει την ανάπτυξή της, τι θα έχουν να μας πουν οι ιδιοκτήτες των γονέων;

Τέλος πάντων, εύχομαι τουλάχιστον να μην σκοπεύεις κι εσύ, να την ζευγαρώσεις κάποτε.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Τα κορίτσια παραπάνω προσπαθούν να σου πουν ότι αν ο σκύλος σου ήταν καθαρόαιμος(είχε Pedigree) τότε μια τέτοια εξέλιξη στον σωματότυπο του σκύλου δεν θα πρέπει να υπήρχε για τον πολύ απλό λόγο ότι ό,τι είναι καθαρόαιμο ακολουθεί κάποιο πρότυπο και άρα ξέρεις και την σωματική διάπλαση του ζώου, μέχρι ποια κιλά θα φτάσει, μέχρι ποιο ύψος θα φτάσει, πόσο όγκο θα έχει, τι χρώματισμούς στο τρίχωμα θα έχει, τον χαρακτήρα του κτλ κτλ!Το Pedigree σε βοηθάει να δεις αν πίσω στο ιστορικό του σκύλου σου υπήρξε και άλλη μια τέτοια ίδια περίπτωση με αυτή του σκύλου σου!Αν υπήρξε θα ξέρεις ότι είναι απολύτως φυσιολογικό μιας που μπορεί να "τσιμπησε" κάποιο γονίδιο από τους προγόνους του και να το εμφάνισε στον σκύλο σου!

Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις ανατομικές να ξέρεις όλο το Pedigree σκύλου σου, 2-3-4 γενεές πίσω για να δεις αν είναι γονιδιακός παράγοντας ή κάποιο πρόβλημα υγείας που εμφανίστηκε μόνο στον σκύλο σου!Αυτό σε βοηθάει επίσης στο να κάνεις και σωστά βήματα όσον αφορά την μετέπειτα πορείας που θα ακολουθήσεις, στους γιατρούς που θα το πας, αν χρειάζεται!

Σε τέτοιες περιπτώσεις ανατρέχουμε στο Pedigree για να δούμε αν κάποιον πρόγονος του σκύλου μας έχει αυτό το πρόβλημα και αναλόγως συμβουλευόμαστε τον υπεύθυνο εκτροφέα μας για να δούμε τι θα κάνουμε!

Πέρα από αυτό γνωρίζοντας ότι αυτό που έχει ο σκύλος μας κοιτώντας το Pedigree και βλέποντας ότι πχ. είναι γονιδιακό αμέσως αμέσως λύνεται το μισό μυστήριο του "τι έχει" ο σκύλος μας και άρα ακολουθούμε άλλλες μεθόδους προσέγγισης και επίλυσης του προβλήματος!

Last edited:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
  1. Πού ζει το κουτάβι;
  2. Τί τροφή ταϊζεις;
  3. Πως είναι τα κόπρανα της;
  4. Πότε έκανες αποπαρασίτωση;
  5. Πέρασε κάποια εντερική λοίμωξη;