κάτι κατάπιε !

peter12x

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
154
0
Πάτρα
πήγα για λίγο στο μπάνιο και το ακούω κάτι να μασάει , από τον θόρυβο μου φάνηκε για πλαστικό δεν πρόλαβα όμως να δω τι είχε (το κατάπιε το πιθανότερο κάποιο καπάκι από στυλό ) μου ξεγλίστρησε και το ακούω πάλι να μασάει αλλά μόλις το έπιασα πάλι να δω δεν είχε τίποτα και μετά τέρμα ,δεν φαίνεται να έχει κάποια ενόχληση ούτε να πνίγεται ούτε να βήχει , πρέπει να κάνω κάτι ;
δεν φαίνεται πάντως να έχει το παραμικρό πρόβλημα.φάνηκε λίγο σαν να είχε μια ενόχληση για μισό λεπτό αλλά μετά όλα κανονικά.

Καλή χρονιά κιόλας σε όλους

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ή θα το ξεράσει ή θα το χέσει.

Βρες για καλό και για κακό τι είναι αυτό που κατάπιε..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
πήγα για λίγο στο μπάνιο και το ακούω κάτι να μασάει , από τον θόρυβο μου φάνηκε για πλαστικό δεν πρόλαβα όμως να δω τι είχε (το κατάπιε το πιθανότερο κάποιο καπάκι από στυλό ) μου ξεγλίστρησε και το ακούω πάλι να μασάει αλλά μόλις το έπιασα πάλι να δω δεν είχε τίποτα και μετά τέρμα ,δεν φαίνεται να έχει κάποια ενόχληση ούτε να πνίγεται ούτε να βήχει , πρέπει να κάνω κάτι ;
δεν φαίνεται πάντως να έχει το παραμικρό πρόβλημα.φάνηκε λίγο σαν να είχε μια ενόχληση για μισό λεπτό αλλά μετά όλα κανονικά.

Καλή χρονιά κιόλας σε όλους
Πιθανότατα θα το βγάλει είτε με εμετό είτε με κακά αλλά εάν φοβάσαι η πιο ασφαλής λύση είναι εμετικό στον γιατρό ώστε να το κάνει εμετό και αν μην διακινδυνεύσεις να φράξει το έντερο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
ναι καλυτερα καποιο εμετικο...συμβουλευσου τον γιατρο σου!
Αν αποφάσισεις αυτό πρέπει να γίνει μέσα στο επόμενο 12ωρο από την στιγμή που το κατάπιε.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αλατι στι γλωσσα λενε τριφτου προκαλει εμετο,,, δεν ξερω αν αληθευει,,, αν το ξερει καποιος ας μιλησει,,

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
δεν είναι ότι πιο ασφαλές να προκληθεί εμετός χωρίς να γνωρίζει κανείς τι είδους αντικείμενο είναι και σε πιο σημείο του σώματος βρίσκεται αυτή την στιγμή.....
αν το αντικείμενο έχει φτάσει στο έντερο ο εμετός δεν θα βοηθήσει απολύτως σε τίποτα, απεναντίας θα εξαντλήσει το ζωντανό...
αν έχει ακίδες -(που είτε μπορεί να''δημιούργησε'' ο σκύλος μασώντας το είτε όχι ...) είναι πολύ επικίνδυνο να προκληθεί εμετός γιατί μπορεί να φράξει τον οισοφάγο....

το σωστότερο είναι να γίνει μια ακτινογραφία και απο εκεί και πέρα να δεις τι θα κάνεις....

peter12x

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
154
0
Πάτρα
τελικά δεν ήταν τίποτα είχε βρει ένα κροκετάκι από το φαγητό του και το έτρωγε ,απλά άκουσα φωνές από την μάνα μου ότι κάτι μασουλάει και ο ήχος μου φάνηκε κάπως περίεργος αλλά τελικά αποκαλύφθηκε πως υπήρχε λίγο από το φαγητό του κάτω από ένα καναπέ

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Πρέπει να βρεις δουλειά σε διαχείρηση κρίσεων όπως σεισμοί,καταποντισμοί,πλημμύρες,τρομοκρατικές επιθέσεις κλπ.
Έχεις το κατάλληλο προφιλ για να καλμάρεις τον κόσμο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
δεν είναι ότι πιο ασφαλές να προκληθεί εμετός χωρίς να γνωρίζει κανείς τι είδους αντικείμενο είναι και σε πιο σημείο του σώματος βρίσκεται αυτή την στιγμή.....
αν το αντικείμενο έχει φτάσει στο έντερο ο εμετός δεν θα βοηθήσει απολύτως σε τίποτα, απεναντίας θα εξαντλήσει το ζωντανό...
Eπειδή έχουμε εμπειρία με το να καταπίνουμε ότι μπορείς να φανταστείς :p ο γιατρός μας ρωτάει πριν πόση ώρα το κατάπιε και υπολογίζει αν βρίσκεται στο στομάχι ή στο έντερο. Αν βρίσκεται στο στομάχι προκαλεί εμετό..Αυτό που λες όμως με το είδος αντικειμένου είναι άλλο θέμα..Αν π.χ. έχει καταπιεί μπαλάκι του τέννις (το έχω δει σε σκύλο να συμβαίνει) μόνο με εγχείρηση βγαίνει.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Eπειδή έχουμε εμπειρία με το να καταπίνουμε ότι μπορείς να φανταστείς :p ο γιατρός μας ρωτάει πριν πόση ώρα το κατάπιε και υπολογίζει αν βρίσκεται στο στομάχι ή στο έντερο. Αν βρίσκεται στο στομάχι προκαλεί εμετό..Αυτό που λες όμως με το είδος αντικειμένου είναι άλλο θέμα..Αν π.χ. έχει καταπιεί μπαλάκι του τέννις (το έχω δει σε σκύλο να συμβαίνει) μόνο με εγχείρηση βγαίνει.
Αυτό δεν είναι και ανάλογα το σκύλο. Π.Χ. στο Λαμπ σου μπορεί να είναι στο λαιμό και στον δικό έτοιμος να το βγάλει από πίσω;

Πάντως το τι καπάκί έχει ο δικός μου και είναι οκ δεν λέγεται, τα αγαπημένα από μπουκάλι νερό Ζαγόρι τρελένεται.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Αυτό δεν είναι και ανάλογα το σκύλο. Π.Χ. στο Λαμπ σου μπορεί να είναι στο λαιμό και στον δικό έτοιμος να το βγάλει από πίσω;

Πάντως το τι καπάκί έχει ο δικός μου και είναι οκ δεν λέγεται, τα αγαπημένα από μπουκάλι νερό Ζαγόρι τρελένεται.
Δεν το ξέρω. Όλα αυτά πάντα γίνονται σε συνενόηση με κτηνίατρο, θα ήταν πολύ εύκολο να αγοράσω ένα εμετικό από το φαρμακείο και να το δίνω αβέρτα και τελικά να κάνω ζημιά .