καλαζαρ και αυστραλια

katerina_dr

Member
30 Ιουνίου 2010
21
0
Γεια σας, σε 3 βδομαδες θα μετακομισω με την οικογενεια μου στην αυστραλια και φυσικα θα παρουμε και τον goofy μαζι μας....τουλαχιστον θα τον παιρναμε αν στις εξετασεις του δεν τον βρισκαμε θετικο στην λεισμανιωση!!Στην αυστραλια δεν υπαρχει καθολου λεισμανιωση και για αυτο το λογο ολα τα κατοικιδια που εισερχονται πρεπει να ειναι αρνητικα..Σημερα 8α αρχισουμε θεραπεια με σιροπι για 28 μερες αλλα η πτηση μας ειναι 10 δεκεμβριου οποτε ο goofy θα μεινει με τους παππουδες μου μεχρι να μπορει να μπει στην αυστραλια.Τον οκτωβριο αρχισαμε το εμβολιο κατα της λεισμανιωσης και τοτε οταν του καναμε ενα τεστ στο κτηνιατρειο (του στυλ τεστ εγκυμοσυνης δηλαδη σε 10 λεπτα μας εδειχνε αν ειναι θετικος η οχι) ειχε βγει αρνητικος οποτε και αρχισαμε τις 3 δοσεις του εμβολιου.ειναι δυνατον τωρα να βγαινει θετικος??και τον καναμε 2 φορες εξεταση την πρωτη με αιμα και την αλλη με ενα υγρο απο τα πισω ποδαρακια του.Αν καποιος γνωριζει παρακαλω να δωσει τα φωτα του!!!να σημειωσω οτι δεν εχει κανενα συμπτωμα λεισμανιωσης!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Μα τα τεστ αυτα ανιχνευουν αντισωματα. Και το εμβολιο απ'οσο γνωριζω προκαλει την παραγωγη αντισωματων αρα μου ακουγεται λογικο. Ισως βεβαια να μην καταλαβαινω σωστα τον προβληματισμο σου. Ο γιατρος σας τι λεει για ολα αυτα?

katerina_dr

Member
30 Ιουνίου 2010
21
0
Μα τα τεστ αυτα ανιχνευουν αντισωματα. Και το εμβολιο απ'οσο γνωριζω προκαλει την παραγωγη αντισωματων αρα μου ακουγεται λογικο. Ισως βεβαια να μην καταλαβαινω σωστα τον προβληματισμο σου. Ο γιατρος σας τι λεει για ολα αυτα?
Η εξεταση που εγινε για το εμβολιο ισως ηταν για τα αντισωματα δεν θυμαμαι.Στις εξετασεις που του καναμε πριν λιγες μερες με αιμα την πρωτη φορα και την δευτερη με υγρο απο τα ποδια του για επαληθευση βγηκε θετικος και για αυτο το λογο σημερα θα αρχισει θεραπεια.Το απογευμα που θα παω στο κτηνιατρειο θα συζητησω τις αποριες μου αλλα λογω της αγωνιας και του οτι θελω να μαθω οσα περισσοτερα γινεται για αυτην την ασθενεια ανοιξα την συζητηση.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Να ζητήσεις αιματολογικές ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ εξετάσεις και όχι snap test (αυτό που έκανες) για να σου πει ο γιατρός σου τους τίτλους.

Είναι η μοναδική εξέταση για την οποία μπορείς να είσαι σίγουρος.

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!

katerina_dr

Member
30 Ιουνίου 2010
21
0
ναι αλλα τις δοσεις του εμβολιου τις τελειωσαμε πριν ενα μηνα περιπου..ναι μεν μετα το εμβολιο ο οργανισμος ''νοσει'' κατα καποιον τροπο για την παραγωγη αντισωματων αλλα αυτο γινεται τις πρωτες μερες και οχι ενα μηνα αργοτερα..οι εξετασεις που του καναμε τωρα εδειξαν οτι εχει την ασ8ενεια δεν εγινε για να δουμε τον βαθμο των αντισωματων.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Πριν ξεκαθαρισετε το τοπιο, τι ακριβως κανετε και ποιο ειναι το θεμα σας, μην αρχισεις το μιλτεφοραν, δεν ειναι αντιβιωση, ειναι πολυ δυνατη θεραπεια. Παρε γνωμη κι απο αλλον γιατρο αν βλεπεις οτι ο γιατρος σας δεν ειναι ξεκαθαρος. Νομιζω πως η εξεταση της PCR ειναι η ασφαλεστερη για τετοια συμπερασματα. Ακομα και ο τιτλος αντισωματων ανιχνευει αντισωματα, ειναι μετρησιμη μεθοδος σε αντιθεση με τα σναπ τεστς αλλα δεν ειναι το ζητουμενο σε αυτην την περιπτωση. Ο σκυλος αφου εμβολιαστηκε ειναι λογικο να εχει αναπτυξει αντισωματα.

Απο τη μια το εμβολιασατε κι απο την αλλη θα παρει μιλτεφοραν επειδη ανεβασε αντισωματα, μου φαινεται παραταιρο. :confused:

katerina_dr

Member
30 Ιουνίου 2010
21
0
Να ζητήσεις αιματολογικές ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ εξετάσεις και όχι snap test (αυτό που έκανες) για να σου πει ο γιατρός σου τους τίτλους.

Είναι η μοναδική εξέταση για την οποία μπορείς να είσαι σίγουρος.

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Το snap test το καναμε πριν το εμβολιο.τωρα εγιναν κανονικα αιματολογικες που τις στειλαμε σε ενα εργαστηριο στην αθηνα που αναγνωριζεται απο την αυστραλια.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
ναι αλλα τις δοσεις του εμβολιου τις τελειωσαμε πριν ενα μηνα περιπου..ναι μεν μετα το εμβολιο ο οργανισμος ''νοσει'' κατα καποιον τροπο για την παραγωγη αντισωματων αλλα αυτο γινεται τις πρωτες μερες και οχι ενα μηνα αργοτερα..οι εξετασεις που του καναμε τωρα εδειξαν οτι εχει την ασ8ενεια δεν εγινε για να δουμε τον βαθμο των αντισωματων.
Μα τι λες? Θα εχει αντισωματα για πανω απο εναν χρονο. Γι αυτο κανουμε ετησιους εμβολιασμους για να εχουν συνεχως αντισωματα.

katerina_dr

Member
30 Ιουνίου 2010
21
0
Συζήτησε το με το γιατρό
Αυτο θα κανω το απογευμα.Αλλα με εχει φαει το αγχος και στεναχωρηθηκα πολυ για τα αποτελεσματα των εξετασεων και για το οτι θα πρεπει να τον αφησω στην ελλαδα για καποιον καιρο για αυτο ανοιξα το θεμα μηπως ειχε καποιος παρομοια εμπειρια!

katerina_dr

Member
30 Ιουνίου 2010
21
0
εχω πελαγωσει πραγματικα.θα το συζητησω και αυτο με τον κτηνιατρο.αυτος μου ειπε να του κανω θεραπεια με αυτο το φαρμακο αλλα γιατι να μου προτεινε κατι τετοιο αν οντως ετσι επρεπε να βγουν οι εξετασεις?ειναι καλος κτηνιατρος (σιγουρα γιατι ειναι και διδακτωρ στο αριστοτελειο) και παρακολουθει τον γκουφυ απο μωρο οποτε ισως κατι αλλο συμβαινει..οπως και να χει θα μαθω το απογευμα..

katerina_dr

Member
30 Ιουνίου 2010
21
0
δηλαδη με την εξεταση αυτη ελεγχονται μονο τα αντισωματα?η' μηπως πέρα απο αυτο δειχνει αν το ζωο εχει μολυνθει κιολας?πολυ χρησιμα τα αρθρα ευχαριστω!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Τον οκτωβριο αρχισαμε το εμβολιο κατα της λεισμανιωσης και τοτε οταν του καναμε ενα τεστ στο κτηνιατρειο (του στυλ τεστ εγκυμοσυνης δηλαδη σε 10 λεπτα μας εδειχνε αν ειναι θετικος η οχι) ειχε βγει αρνητικος οποτε και αρχισαμε τις 3 δοσεις του εμβολιου.ειναι δυνατον τωρα να βγαινει θετικος??και τον καναμε 2 φορες εξεταση την πρωτη με αιμα και την αλλη με ενα υγρο απο τα πισω ποδαρακια του.Αν καποιος γνωριζει παρακαλω να δωσει τα φωτα του!!!να σημειωσω οτι δεν εχει κανενα συμπτωμα λεισμανιωσης!
O λόγος που δεν έχω εμβολιάσει τα σκυλιά είναι αυτό ακριβώς το θέμα. Δύο κτηνίατροι μου έχουν πει ότι μετά τον εμβολιασμό θα δείχνουν θετικοί οι δείκτες και θα υπάρχει μεγάλο θέμα να ξεχωρίσει κανείς αν το ζώο νοσεί ή η θετική ένδειξη οφείλεται στο εμβόλιο.
Ο γιατρός σας δεν σας είπε τίποτα πάνω σε αυτό;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Στις εξετασεις αντισωματων τα σκυλια βγαινουν ΘΕΤΙΚΑ μετα τον εμβολιασμο. Τι θεραπειες λεμε τωρα???Θα τρελαθουμε....

PCR νομιζω ειναι η σωστη εξεταση που πρεπει να γινει.Θα δειτε τιτλο κ οχι αντισωματα.

ΜΗΝ ξεκινας θεραπεια βασιζωμενη σε snap tests!!! Παρε και δευτερη κ τριτη γνωμη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Όπως είπε ο Νίκος πριν προς θεού μην ξεκινήσεις θεραπεία , τ αντισώματα που βρέθηκαν κατά 99 τοις εκατό οφείλονται στο εμβόλιο.
Περαιτέρω διερεύνηση με pcr

Cool Dad

Member
17 Αυγούστου 2012
7
0
Athens
Αν στο έχουν πει οι κτηνίατροι, ψάξε βρες επειγόντως άλλους! Στην Αυστραλία ισχύει η καραντίνα. Το σκυλί μπορεί να μεταφερθεί εκεί, ΜΟΝΟ εφόσον υπάρχει μεταφρασμένο έγγραφο, που να πιστοποιεί πόσο καιρό πριν έγινε το εμβόλιο (αν θυμάμαι καλά εμπλέκεται και το Υπ. Γεωργίας σε αυτό). Μάλιστα, έχει Minimum και maximum χρόνους. Ανάλογα με τον χρόνο που έχει μεσολαβήσει από τον εμβολιασμό, τόσο χρόνο θα παραμείνει στην καραντίνα. Αν κάνεις τον κόπο να αναφερθείς στην Πρεσβεία της Αυστραλίας θα ενημερώσουν πλήρως. Μόνο, προσέξτε μην παίξετε με αυτά τα θέματα. Η καραντίνα, αν θυμάμαι καλά, κοστίζει κάπου 35-40 δολλάρια τη μέρα. Αλλά σε ζητήματα μετάδοσης μην υπαρχόντων ιών οι νόμοι είναι αυστηροί και έχουμε -πίστεψε με- λόγους, που γίνεται αυτό. Με το καλό να πάτε, θα είναι η ευτυχία του σκύλου. Πάρκα, φιλιζωϊκές οργανώσεις, νομοθεσία, RSPCA όλα συνηγορούν για το καλύτερο

Last edited: