καλησπέρα σας!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Γειά σας με λένε Κατερίνα η αλλιώς cathy και είμαι 16 χρονών(ελπίζω να μην είμαι η μικρότερη..:rolleyes:) Λατρεύω τα σκυλιά κ γενικά όλα τα ζώα!
Εχω ήδη 2 σκυλάκια γερμανικά ποιμενικά ένα θηλυκό(την Γκρέτα 3,5 χρονών) και ένα αρσενικό(τον Ρέξ 4,5 χρονών)
Σε λίγο καιρό ομως θα μου πάρουν οι γονείς μου κ ένα μικρό σκυλάκι (μετα απο χροοοοόνια που τους παρακαλούσα!βλέπετε δεν ήθελαν να έχουμε σκύλο μέσα στο σπίτι λόγω "καθαριότητας") αλλά τελικά κατάφερα και τους έπεισα!:D
Αυτό το φόρουμ το ανακάληψα καθώς έψαχνα διάφορες πληροφορίες για την ζωή με σκύλο μέσα στο σπίτι πως θα το εκπαιδεύσω,την φροντίδα που θα χρειάζεται κλπ κλπ κλπ αφού πρώτα όμως έψαξα όοολες τις μικρόσωμες φυλές π σύμφωνα με τα χαρακτιρηστικά τους ταιριάζουν στην οικογένειά μας!
Κ νομίζω πως κατέληξα σε κάποια!Νομίζω πως το γουέστι μας ταιριάζει και περισσότερο εμένα δλδ μιας κ εγω θα ασχολούμε μαζί του οσον αναφορά την εκπαίδευση,την καθαριότητα,την φροντίδα,τον καλλοπισμό τ κ όλα όσα χρειαστούν κ είμαι έτοιμη γι αυτό!

Καλως σας βρήκα λοιπόν!!:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γεια σου cathy!!:)

Είσαι όντως από τους μικρότερους εδώ που όμως τόσο χαιρόμαστε εμείς οι μεγάλοι που βλέπουμε πως τα νέα παιδιά ασχολούνται με τα σκυλιά και μάλιστα με τόσο υπεύθυνο τρόπο κάνοντας πριν την απαραίτητη ερευνα!!

Λοιπόν..
Εφόσον έχεις ήδη δυο σκυλιά σημαίνει πως μια σχετική εμπειρία και εξοικείωση θα την έχεις..

Τα σκυλιά είναι ζώα που ζούνε σε εγελη, αυτό σημαίνει πως όλα τα σκυλιά μας χρειάζονται και πρέπει να είναι κοντά μας.

Είσαι μονο 16 ετών και πρέπει να υπολογισεις τα υπόλοιπα χρονια που θα έρθουν.., σχολειό μετά σχολη και όλα που αργά η γρήγορα θα μπούν στην ζωή σου..
Μαθήματα, παρέες.., party και διακοπές.., σχολη σε τοποθεσία μακριά από το σπίτι σου..,
και φυσικά όλα τα έξοδα που χρειάζεται μηνιαίως ένα σκυλάκι.., τον απαραίτητο χρόνο ενασχόλησης μαζί του καθημερινά και ότι χρειάζεται για την ευημερία του.

Όλα αυτά πρέπει να τα σκεφτείς σοβαρά και πέρα από τον ενθουσιασμό που έχεις τώρα πρέπει να σκεφτείς το αύριο που σίγουρα θα αφορά το αγαπημένο σου σκυλάκι.:)

Τώρα όσον αφορά την επιλογή που έχεις κάνει..
Είναι μια φυλή πραγματικά αξιολάτρευτη που χρειάζεται όμως εκτόνωση και έξυπνους τρόπους εκπαίδευσης για να κρατάς πάντα το ενδιαφέρον του αμείωτο..

Δεν είναι σκυλιά του καναπέ, είναι terrier αλλα από τα εύκολα της κατηγοριας τους.., ειναι ενεργητικά σκυλία, το παρελθόν τους δείχνει πως χαίρονται τις βόλτες στην εξοχη (εκτράφηκαν να κυνηγάνε ασβούς και αλεπούδες), που όμως προσαρμόζεται με πολύ μεγάλη ευκολία σε διαμέρισμα στην πόλη.
Είναι πολύ πιθανόν πως θα χρειαστείς την βοήθεια εκπαιδευτη για ίσως κάποιες φάσεις τις ζωής του όπως.., εφηβεία..

Ο σωστός δρόμος για την απόκτηση του είναι να απευθυνθείς στον ΚΟΕ όπου θα σε ενημέρωσει για τους ανάλογους εκτροφείς.

Δεν παίρνουμε ποτε από pet shop η από αγγελίες.
Αυτός ο τρόπος σου διασφαλίζει ότι θα πάρεις ένα σκυλί όσο το δυνατόν πιο υποσχόμενα υγιες, σωστό μορφολογικά και σε χαρακτήρα.

Να ξέρεις πως όλα τα σκυλιά έχουν τις ίδιες ανάγκες.., είτε μένουν μέσα στο σπίτι.., είτε έξω από αυτό.., η πιο σημαντική είναι να είναι με τον άνθρωπο τους δηλαδή εμάς..:)

Άρα κανένα σκυλί δεν ήταν πραγματικά ευτυχισμένο μένοντας σε μια αυλή, σε μια ταράτσα, η σε ένα μπαλκόνι όσα τετραγωνικά και αν ήταν αυτά..

Ριξε μια μάτια σε αυτα τα λινκ:

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=402
:http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=1395
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=370
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=38

και καποια γενικά για την φυλή:
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=811
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4552

ααα και μην ξεχάσω..καλως ηρθες!!:D

Last edited:

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
-Είσαι μονο 16 ετών και πρέπει να υπολογισεις τα υπόλοιπα χρονια που θα έρθουν.., σχολειό μετά σχολη και όλα που αργά η γρήγορα θα μπούν στην ζωή σου..
Μαθήματα, παρέες.., party και διακοπές.., σχολη σε τοποθεσία μακριά από το σπίτι σου..,
και φυσικά όλα τα έξοδα που χρειάζεται μηνιαίως ένα σκυλάκι.., τον απαραίτητο χρόνο ενασχόλησης μαζί του καθημερινά και ότι χρειάζεται για την ευημερία του.

Όλα αυτά πρέπει να τα σκεφτείς σοβαρά και πέρα από τον ενθουσιασμό που έχεις τώρα πρέπει να σκεφτείς το αύριο που σίγουρα θα αφορά το αγαπημένο σου σκυλάκι.:)

Είναι πολύ πιθανόν πως θα χρειαστείς την βοήθεια εκπαιδευτη για ίσως κάποιες φάσεις τις ζωής του όπως.., εφηβεία..

Ο σωστός δρόμος για την απόκτηση του είναι να απευθυνθείς στον ΚΟΕ όπου θα σε ενημέρωσει για τους ανάλογους εκτροφείς.

Να ξέρεις πως όλα τα σκυλιά έχουν τις ίδιες ανάγκες.., είτε μένουν μέσα στο σπίτι.., είτε έξω από αυτό.., η πιο σημαντική είναι να είναι με τον άνθρωπο τους δηλαδή εμάς..:)

Άρα κανένα σκυλί δεν ήταν πραγματικά ευτυχισμένο μένοντας σε μια αυλή, σε μια ταράτσα, η σε ένα μπαλκόνι όσα τετραγωνικά και αν ήταν αυτά..

Ριξε μια μάτια σε αυτα τα λινκ:

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=402
:http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=1395
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=370
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=38

και καποια γενικά για την φυλή:
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=811
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4552

Καταρχας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!:)
Φυσικά κ έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά όλα αυτά π μ ανέφερες/αναφέρατε(δν ξέρω αν πρέπει να σου/σας μιλάω στον ενικό η στον πληθυντικό:rolleyes:)
οπως έλεγα έχω σκεφτεί πολυ σοβαρά όχι μόνο την πρώτη μέρα που θα έρθει το κουτάβι στο σπίτι αλλά κ τα επόμενα χρόνια π θα ακολουθήσουν!
όπως ανέφερα κ πρώτα λατρεύω τα σκυλιά σε καμία περίπτωση δν θα έπερνα ένα σκυλάκι κ όταν το βαριόμουν θα το πέταγα στο δρόμο ή θα το έδινα όπως πολλοί συνιθίζουν!
Σίγουρα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια που θα τελειώσω το σχολείο θα έρθει κ το πανεπιστήμιο ή η σχολή αργότερα κ η οικογένεια αλλά δεν νομίζω πως θα σταματήσω να ασχολούμε κ να αγαπάω κανένα απ τα 2 κ αργότερα 3 σκυλιά μ! κατά την γνώμη μου καλή θέληση πρέπει να υπάρχει κ όλα γίνονται!:)

Δίπλα απ το σπίτι μ ακριβώς έχω ένα πολύ καλό εκπαιδευτήριο σκύλων!
Είναι πολύ καλός ο εκπαιδευτής κ μας έχει βοηθήσει αρκετά κ με τα άλλα 2 σκυλιά!

Εννοείται πως απευθύνθηκα στον ΚΟΕ κ έχω μιλήσει ήδη κ με τον εκτροφέα!Μία φορά έκανα το λάθος να πάρω σκυλάκι απο πετ σοπ κ δν το ξανακάνω!!!!

Αυτό εννοείται!!για εμάς τα σκυλιά κ γενικά τα ζώα είναι μέλη της οικογένειας κ οχι ένα τετράποδο με μία αλυσίδα ενός μέτρου περασμένη απ τον λαιμό π το μόνο π χρειάζεται είναι νερό κ φαί!!
τα δικά μ τα σκυλιά πάντως κ γενικά οι μεγαλόσωμες φυλές κατά τη γνώμη μ περισσότερο ευτυχισμένα είναι όταν έχουν ένα μεγάλο κήπο να τρέχουν να παίζουν να σκάβουν κ να κάνουν οτι θέλουν παρά να είναι μέσα σε ένα διαμέρισμα κ να μην έχουν αυτη τη δυνατότητα!

Ευχαριστώ πολύ για τα links με βοήθησαν αρκετα!:D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
(δν ξέρω αν πρέπει να σου/σας μιλάω στον ενικό η στον πληθυντικό)
Eίμαστε πολλοι εδώ..άρα στον πληθυντικό..
(εκτος και αν μίλαγες από θέμα ηλικίας..:eek::maria:).

τα δικά μ τα σκυλιά πάντως κ γενικά οι μεγαλόσωμες φυλές κατά τη γνώμη μ περισσότερο ευτυχισμένα είναι όταν έχουν ένα μεγάλο κήπο να τρέχουν να παίζουν να σκάβουν κ να κάνουν οτι θέλουν παρά να είναι μέσα σε ένα διαμέρισμα κ να μην έχουν αυτη τη δυνατότητα!

Oχι εδώ έχεις άδικο..
Τα σκυλιά είναι αγελαια ζώα..
Εχουν ανάγκη να είναι διπλα μας.., κοντά μας..
Το σκυλί που μένει με τους δικούς του μέσα είναι πολύ πιο ευτυχισμένο από εκείνο που ζει απομονωμένο έξω σε έναν τεράστιο κήπο..

Αν δεν έχεις κήπο.., τον πας πιο μεγάλες βόλτες και είναι μια χαρά..
Ασε που η εμπειρία της νέας ανακάλυψης με τον δικό του ανθρωπο είναι μια διαδικασία που την λατρεύουν και φέρνουν σκυλί και ιδιοκτητη πιο κοντά..;):)

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
δλδ είναι διστιχησμένα έξω?
εγώ πίστευα πως τους αρέσει..πως επειδή είναι έτσι κ τα δύο μαζί είναι εντάξει..
πως τους αρκεί να είμαστε την ημέρα μαζί να παίζουμε να τα πηγαίνουμε βόλτες κλπ κλπ..δεν ισχύει αυτό?
2 λυκόσκυλα μέσα στο σπίτι δν είναι κάπως?
πως θα χωρέσουν?πως θα αρκεστούν απλά σε μια μεγάλη βόλτα?
απ΄την φύση τους δεν είναι μαθημένα έτσι?να ζουν έξω?:(:(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
πως θα αρκεστούν απλά σε μια μεγάλη βόλτα?
Mια μεγάλη βόλτα της μιας ώρας..

Εναν περίπατο με τρέξιμο, άσκηση και παιχνίδι..

Κοινωνικοποίηση και εκτονωση με φίλους-σκύλους.

Όλα αυτά θα γεμίζουν τόσο πολύ τις μπαταρίες τους που η αυλή θα τους είναι παντελώς αδιάφορη..

θα προσμονούν ανυπόμονα την βόλτα τους..:)
απ΄την φύση τους δεν είναι μαθημένα έτσι?να ζουν έξω?
Oταν λες φύση εννοείς όταν ήταν λύκοι?

Όταν ήταν λύκοι ήταν με την αγέλη τους.

Εβρισκαν μονα τους το φαγητό τους.., δεν έκαναν εμβόλια, δεν φόραγαν λουρί, δεν υπακούγανε στον άνθρωπο, δεν ζούσαν καν στην πολη..

Ως σκύλοι εκτράφηκαν από τον ανθρωπο διαφορες φυλές για να εξυπηρετούν ανάλογα τις ανάγκες του.
Εμαθαν να τα περιμένουν όλα από αυτόν και να εξαρτώνται πλήρως από την παρέα του σε όλους τους τομείς.:)

Last edited:

prokos

Member
26 Μαϊου 2009
12
0
Γειά σας με λένε Κατερίνα η αλλιώς cathy και είμαι 16 χρονών(ελπίζω να μην είμαι η μικρότερη..:rolleyes:) Λατρεύω τα σκυλιά κ γενικά όλα τα ζώα!
Εχω ήδη 2 σκυλάκια γερμανικά ποιμενικά ένα θηλυκό(την Γκρέτα 3,5 χρονών) και ένα αρσενικό(τον Ρέξ 4,5 χρονών)
Σε λίγο καιρό ομως θα μου πάρουν οι γονείς μου κ ένα μικρό σκυλάκι (μετα απο χροοοοόνια που τους παρακαλούσα!βλέπετε δεν ήθελαν να έχουμε σκύλο μέσα στο σπίτι λόγω "καθαριότητας") αλλά τελικά κατάφερα και τους έπεισα!:D
Είσαι σίγουρη οτί δεν θα το μετανιώσουν μετά από λίγο καιρό, με το πρώτο
μάδημα, που θα αρχίσουν να συσωρεύονται οι τρίχες; (το μάδημα το αλλάζεις
με λέρωμα, μάσημα, ζημιά, οτι μπορείς να σκευτείς τέλως πάντων)
Είσαι σίγουρη οτι τα άλλα σκυλιά θα μπορέσουν να δεχτούν...άλλο ένα, και
μάλιστα τόσο μικρόσωμο ;
Το μέγεθος δεν παίζει κανένα ρόλο...το που προτιμάνε να είναι τα σκυλιά
μπορείς να το διαπιστώσεις αν τους επιτρέψεις να είναι δίπλα σου, και μέσα
στο σπίτι, αλλά και στον κήπο.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Είσαι σίγουρη οτί δεν θα το μετανιώσουν μετά από λίγο καιρό, με το πρώτο
μάδημα, που θα αρχίσουν να συσωρεύονται οι τρίχες; (το μάδημα το αλλάζεις
με λέρωμα, μάσημα, ζημιά, οτι μπορείς να σκευτείς τέλως πάντων)
Είσαι σίγουρη οτι τα άλλα σκυλιά θα μπορέσουν να δεχτούν...άλλο ένα, και
μάλιστα τόσο μικρόσωμο ;
Το μέγεθος δεν παίζει κανένα ρόλο...το που προτιμάνε να είναι τα σκυλιά
μπορείς να το διαπιστώσεις αν τους επιτρέψεις να είναι δίπλα σου, και μέσα
στο σπίτι, αλλά και στον κήπο.
βασικά έψαξα στις ράτσες π δν μαδάνε τοσο...:confused:
όσο για το λέρωμα,μάσημα,ζημιά κλπ ξέρουν καλά πως όταν θα πρωτοέρθει το κουτάβι στο σπίτι θα τα κάνει στα σίγουρα όοολα αυτα αλλά με την εκπαίδευση θα φτιάξει κάπως το θέμα..(η τουλαχιστον το ελπιζω..)

Σίγουρα στην αρχή δν θα τους πολυαρέσει ειδικά στο θηλυκό π μ έχει κ ιδιαίτερη αδυναμία κ ζηλεύει κάπως..όμως με τον καιρό..πριν λίγους μήνες είχαμε βρεί στο δρόμο ένα χαμένο μικρό τσιουάουα κ το μαζέψαμε μέχρι να βρεθεί η οικογένειά τ,στην αρχή ήταν κάπως κ οι δύο μαζί τ αλλά μετά το συνήθισαν κ έπαιζαν κιολας μαζι τ!!

στο κήπο είμαστε μαζί σχεδόν όλη την ημέρα κ δν θα αλλάξει αυτό όταν θα έρθει το μικρό!!
μακάρι να μπορούσα να τα έχω κ μέσα στο σπίτι άλλα δν έχουμε κ τόσο χώρο για να συγκατοικούμε κ με 2 λυκόσκυλα..τους αρέσει πολυ περισσότερο το έξω όσες φορές έχουν μπει στο σπίτι πάνω απο 10 λεπτά δν κάθονται δν τους αρέσει ανοίγουν την πόρτα κ βγαίνουν έξω(ναι μόνα τους την ανοίγουν!)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Τα κουταβισια προβλήματα δεν είναι και τόσο σοβαρά. Ένα crate για τις στιγμές που δεν μπορείς να το προσέχεις και εκπαίδευση κάνουν θαύματα. Στους 7-8 μήνες έχουν ήδη ξεπεραστεί.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr