καλησπέρα σε όλους! απορίες σωρο...

Maritia

Member
30 Μαϊου 2017
7
2
47
βλεπω οτι ολοι εδω ειστε πολυ ενημερωμενοι και αυτο ειναι ιδιατερα βοηθητικό. Δεν ειχα ποτε σκυλακι και θελω να αποκτησω ενα τωρα που υπαρχει δυνατότητα επιτελους...ειδα και διαβασα πολλα και θελω επιγραμματικα να μοιραστω καποιες σκεψεις μου για να εχω και τη δικη σας αποψη.

Αρχικά είχα δει τα cavalier...ωστόσο μου είπαν οτι τα συγκεκριμενα σκυλακια εχουν θεμα με τη ζεστη (που για την Ελλαδα ειναι θεμα), δεν γινονται δεκτα στα αεροπλανα επειδη ειναι βραχυκεφαλα και γενικα οτι δεν εχουν μεγαλο προσδοκιμο ζωης..

μετα κοίταζα τα κοκεράκια, τα οποία μου ειπαν οτι συνολικά είναι πιο "δυνατα" αλλα το φοβαμαι λιγο γιατι λογω δουλειας θα λειπω καποιες ωρες απο το σπιτι και τα συγκεκριμενα ειναι υπερδραστηρια απ οτι ξερω...

...τελος σκεφτομουν τα μαλτεζακια..γι αυτα δεν εχω καταφερει να βρω πολλες πληροφοριες και οτι βρηκα με απογοητευσε γιατι σε καποια fora διαβαζα οτι ειναι δυσκολο να βρεις μαλτεζ και υπαρχει μεγαλη απατεωνια στην Ελλαδα κτλ.....

μου κανει εντυπωση επισης, γιατι μεχρι τωρα νομιζα οτι το να παρει καποιος σκυλο ειναι πολυ απλο και ολα αυτα που σας λεω τα ψαχνω κανα 2 μηνες ηδη τωρα, εχω μιλησει με εκτροφεις κτλ και γενικα ειδα οτι τοσο το να διαλεξεις, οσο και το να το βρεις τελικα δεν ειναι κ τοσο ευκολο...κυρίως να εμπιστευθείς βασικά (γιατί και καποιοι εκτροφείς που μιλησα) μαλλον "εμπορες" μου φανηκαν, παρά πργαματικοι φιλόζωοι...

εχετε καμια συμβουλή , αποψη;;;; καλοδεχουμενες ολες οι αποψεις!

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
καλως ηρθες, μας ειπες τι ψαχνεις αλλα δεν μας ειπες τι χρειαζεσαι,
γραψε τι μπορεις να παρεχεις αλλα και τι ζητας απο το σκυλο σου

• Like
Reactions: pzychonem

Maritia

Member
30 Μαϊου 2017
7
2
47
καλως ηρθες, μας ειπες τι ψαχνεις αλλα δεν μας ειπες τι χρειαζεσαι,
γραψε τι μπορεις να παρεχεις αλλα και τι ζητας απο το σκυλο σου
τι ωραια προσεγγιση :)

Λοιπόν σιγουρα Θα προσφερω πολυ συντροφιά κ αγαπη, πολλες βόλτες και περπατημα στο σκυλακι. Επίσης, απεναντι απο εμενα μεχουν και τα ανιψακια μου γυρω στα 6 οποτε υπαρχει πολυ οικογενειακο κλιμα κ συντροφικότητα.

Τα μειον: μενω σε διαμερισμα αλλα σχετικα ευρυχωρο και δουλευω οπως οι ανθρωποι 8 ωρες καθημερινα. Μπορω ομως να πηγαινω βολτες και πριν και αμεσως μετα τη δουλεια.

Χρειάζομαι συντροφιά, ενα ηπιο σκυλακι, που να αντεχει ομως και τις ωρες που θα λειπω και να μην γινει δυστυχισμενο

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
μια και δεν βλεπω ιδιαιτερο "σκαλωμα" με συγκεκριμενη φυλη, παρε σβαρνα τις φιλοζωικες,βρες ενα μπασταρδακι μικροσωμο που θα σου κατσει στο ματι και θα σαι κομπλε...δεν υπαρχει κανενας λογος να χαλασεις χρημα για την αποκτηση,εαν δεν εισαι οπαδος της καθαροαιμιας...

Last edited:

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
τι ωραια προσεγγιση :)

Λοιπόν σιγουρα Θα προσφερω πολυ συντροφιά κ αγαπη, πολλες βόλτες και περπατημα στο σκυλακι. Επίσης, απεναντι απο εμενα μεχουν και τα ανιψακια μου γυρω στα 6 οποτε υπαρχει πολυ οικογενειακο κλιμα κ συντροφικότητα.

Τα μειον: μενω σε διαμερισμα αλλα σχετικα ευρυχωρο και δουλευω οπως οι ανθρωποι 8 ωρες καθημερινα. Μπορω ομως να πηγαινω βολτες και πριν και αμεσως μετα τη δουλεια.

Χρειάζομαι συντροφιά, ενα ηπιο σκυλακι, που να αντεχει ομως και τις ωρες που θα λειπω και να μην γινει δυστυχισμενο

οποτε γραφω και οπου κανω λαθος με διορθωνεις..
μικροσωμο,
μετρια δραστηριοτητα,
μετρια εκτονωση,
οικογενειακο περιβαλλον + μικρα παιδια
ηπιο χαρακτηρα
εχεις εμπειρια απο αλλα σκυλακια; δικο σου οχι φιλων.

τα κοκονακια τα εχεις δει; αν μπορουσα θα ειχα μια ντουζινα απο δαυτα.
επισης τα κοκερακια τα θεωρω πολυ καλη επιλογη η ακομα και ενα μινι σναουτσερ λιγο ζωηρα αλλα τι να το κανεις και το βαλσαμωμενο, να ειναι σκυλος να χαιρεται και να στο δειχνει, βεβαια μην ξεχνας και την επιλογη να υιοθετησεις ενα αδεσποτακι που θα σου βγει γκαραντι και θα εχεις κανει και μια καλη πραξη σωζωντας μια ψυχη απο βεβαιο θανατο...

για το θεμα της απουσιας λογω δουλειας να μην ανησυχεις με σωστη καθοδηγηση και την ιδανικη εκτονωση αφηνουμε δυναμικες φυλες 50+ κιλων μεσα στο σπιτι για οσο εργαζομαστε χωρις την παραμικρη ζημια...γινεται

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Κι έλεγα πότε θα σκάσει θέμα να τον βάλω τον μπόμπιρα..
Τον βλέπω πόσες μέρες να τον κοινοποιούν και τον καψουρεύτηκα

https://www.facebook.com/petropoulo...0210290777520744.1073742374.1080333757&type=3

Επίσης, μήπως θες να σκεφτείς και ενήλικο; Γλυτώνεις αρκετή βαβούρα (και γλύκα ξέρω, αλλά και βαβούρα)

Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
βλεπω οτι ολοι εδω ειστε πολυ ενημερωμενοι και αυτο ειναι ιδιατερα βοηθητικό. Δεν ειχα ποτε σκυλακι και θελω να αποκτησω ενα τωρα που υπαρχει δυνατότητα επιτελους...ειδα και διαβασα πολλα και θελω επιγραμματικα να μοιραστω καποιες σκεψεις μου για να εχω και τη δικη σας αποψη.

Αρχικά είχα δει τα cavalier...ωστόσο μου είπαν οτι τα συγκεκριμενα σκυλακια εχουν θεμα με τη ζεστη (που για την Ελλαδα ειναι θεμα), δεν γινονται δεκτα στα αεροπλανα επειδη ειναι βραχυκεφαλα και γενικα οτι δεν εχουν μεγαλο προσδοκιμο ζωης..

μετα κοίταζα τα κοκεράκια, τα οποία μου ειπαν οτι συνολικά είναι πιο "δυνατα" αλλα το φοβαμαι λιγο γιατι λογω δουλειας θα λειπω καποιες ωρες απο το σπιτι και τα συγκεκριμενα ειναι υπερδραστηρια απ οτι ξερω...

...τελος σκεφτομουν τα μαλτεζακια..γι αυτα δεν εχω καταφερει να βρω πολλες πληροφοριες και οτι βρηκα με απογοητευσε γιατι σε καποια fora διαβαζα οτι ειναι δυσκολο να βρεις μαλτεζ και υπαρχει μεγαλη απατεωνια στην Ελλαδα κτλ.....

μου κανει εντυπωση επισης, γιατι μεχρι τωρα νομιζα οτι το να παρει καποιος σκυλο ειναι πολυ απλο και ολα αυτα που σας λεω τα ψαχνω κανα 2 μηνες ηδη τωρα, εχω μιλησει με εκτροφεις κτλ και γενικα ειδα οτι τοσο το να διαλεξεις, οσο και το να το βρεις τελικα δεν ειναι κ τοσο ευκολο...κυρίως να εμπιστευθείς βασικά (γιατί και καποιοι εκτροφείς που μιλησα) μαλλον "εμπορες" μου φανηκαν, παρά πργαματικοι φιλόζωοι...

εχετε καμια συμβουλή , αποψη;;;; καλοδεχουμενες ολες οι αποψεις!
Τα cavalier king charles spaniel επιτρέπονται σε αεροπλάνο. Τα english toy spaniel απαγορεύονται.

Edit: Θέλω να ανεβάσω το αρχείο που το λέει αλλά δεν με αφήνει οπότε οπότε μπορέσω θα το ανεβάσω.

Maritia

Member
30 Μαϊου 2017
7
2
47
σας ευχαριστω όλους για την αμεση ανταποκριση...η αληθεια είναι καταρχήν ηθελα να μαθω αν οντως μου κανει μια από τις 3 ρατσες (cavalier, kokeraki maltezaki) ή αν καποιος-α (με περισσοτερες γνωσεις κ πειρα) θα ειχε καποια ενσταση για καποια από αυτές....

Maritia

Member
30 Μαϊου 2017
7
2
47
οποτε γραφω και οπου κανω λαθος με διορθωνεις..
μικροσωμο,
μετρια δραστηριοτητα,
μετρια εκτονωση,
οικογενειακο περιβαλλον + μικρα παιδια
ηπιο χαρακτηρα
εχεις εμπειρια απο αλλα σκυλακια; δικο σου οχι φιλων.

τα κοκονακια τα εχεις δει; αν μπορουσα θα ειχα μια ντουζινα απο δαυτα.
επισης τα κοκερακια τα θεωρω πολυ καλη επιλογη η ακομα και ενα μινι σναουτσερ λιγο ζωηρα αλλα τι να το κανεις και το βαλσαμωμενο, να ειναι σκυλος να χαιρεται και να στο δειχνει, βεβαια μην ξεχνας και την επιλογη να υιοθετησεις ενα αδεσποτακι που θα σου βγει γκαραντι και θα εχεις κανει και μια καλη πραξη σωζωντας μια ψυχη απο βεβαιο θανατο...

για το θεμα της απουσιας λογω δουλειας να μην ανησυχεις με σωστη καθοδηγηση και την ιδανικη εκτονωση αφηνουμε δυναμικες φυλες 50+ κιλων μεσα στο σπιτι για οσο εργαζομαστε χωρις την παραμικρη ζημια...γινεται

αλλα τι να το κανεις και το βαλσαμωμενο...χαχαχαχαχαχαχχα ενταξει μου εφταιξεσ το κεφι με την ατακα :D

• Like
Reactions: cygor

Maritia

Member
30 Μαϊου 2017
7
2
47
Κι έλεγα πότε θα σκάσει θέμα να τον βάλω τον μπόμπιρα..
Τον βλέπω πόσες μέρες να τον κοινοποιούν και τον καψουρεύτηκα

https://www.facebook.com/petropoulo...0210290777520744.1073742374.1080333757&type=3

Επίσης, μήπως θες να σκεφτείς και ενήλικο; Γλυτώνεις αρκετή βαβούρα (και γλύκα ξέρω, αλλά και βαβούρα)

το ενηλικο το εχω σκεφτει, ναι! πόσο μεγαλα γινοντι τα κοκονακια;

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Καλωσήρθες !

1η επιλογή : μικρόσωμο αδέσποτο/ημίαιμο από φιλοζωική.
2η επιλογή : κοκόνι.

Δεν προτείνω άλλο, τέλος !!

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
το ενηλικο το εχω σκεφτει, ναι! πόσο μεγαλα γινοντι τα κοκονακια;
Για καθαρόαιμα 5-8 κιλα αν δεν κανω λάθος. Ιδιο δε μεγεθος με το CKCS, μεγαλυτερο του Maltese και μικρότερο του Cocker Spaniel