καρδιοπαθεια sos

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
το σκυλι μου ειναι 10 ετων και διαγνωστηκε με βαλβιδοπαθεια.ο γιατρος της εδωσε digoxin-sandoz 0.25mg(1/4 χαπι καθε βραδυ) και καθε 4 μερες να παιρνει διουρητικο frumil 40mg/5mg (1/4 το πρωι)...τι γνωμη εχετε;

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
vetmedin και digoxin είναι δυο τελείως διαφορετικά φάρμακα με αντίστοιχα διαφορετικούς μηχανισμούς δράσης
Το καθένα έχει τις ενδείξεις του.

Ο όρος ''βαλβιδοπάθεια'' καλύπτει ένα ευρύ φάσμα - ποια βαλβίδα, τι παθολογία κλπ
Ανάλογα λοιπόν με τα δεδομένα γίνεται και η επιλογή του αντίστοιχου φαρμάκου/ουσίας.

Ευνόητο λοιπόν ότι κανένας δεν μπορεί να σου δώσει συγκεκριμένη συμβουλή επί του θέματος απλά και μόνο με τη διάγνωση''βαλβιδοπάθεια''

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
vetmedin και digoxin είναι δυο τελείως διαφορετικά φάρμακα με αντίστοιχα διαφορετικούς μηχανισμούς δράσης
Το καθένα έχει τις ενδείξεις του.

Ο όρος ''βαλβιδοπάθεια'' καλύπτει ένα ευρύ φάσμα - ποια βαλβίδα, τι παθολογία κλπ
Ανάλογα λοιπόν με τα δεδομένα γίνεται και η επιλογή του αντίστοιχου φαρμάκου/ουσίας.

Ευνόητο λοιπόν ότι κανένας δεν μπορεί να σου δώσει συγκεκριμένη συμβουλή επί του θέματος απλά και μόνο με τη διάγνωση''βαλβιδοπάθεια''
εμενα αυτο ακριβως μου ειπε ο κτηνιατρος,βαλβιδοπαθεια.ισως δεν μπηκε και σε λεπτομςρειες με ιατρικους ορους γτ δεν θα συγκρατουσα τις λεξεις.απλα διαβασα οτι η διγοξινη,ειναι επικινδυνη μετα απο ερευνες.δεν θεκω καποιον να μου πει αν μου εδωσε τα σωστα φαρμακα αλλα αν γνωριζει για τα φαρμακα αυτα αν ειναι καλα και ανεφερα το vetmedin διοτι κανεναν στο φορουμ δεν ειδα να λεει οτι δινει digoxin στο σκυλο του