καφε δοντια!

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
καλησπερα σας και παλι!
εδω και ενα μηνα εχουμε καινουργιο θεματακι με τον μικρο!θυμιζω πως μιλαμε για ενα αρσενικο ντογκο 5.5 μηνων τωρα!
αρχικα αρχισε να λεκιαζει ενα πανω δοντακι σχετικα στη μεση και μετα απο μικρο χρονικο διαστημα εγινε όλο ανοιχτο καφε!στην πορεια και τα 2διπλανα αρπαξανε λιγο χρωματακι!φυσικα πρωτη μου κινηση ηταν να συμβούλευτω τον γιατρο μας ο οποιος μου ειπε να μην ανησυχω και πως λογο του ελαφρυ προγναθισμου που εχει εγκλοβιζετε τροφη κατα τη μασηση και το κανει αυτο!
προσπαθησα να το βουρτσισω αλλα δεν φαινεται να καθαριζει.επισης ο γιατρος μου ειπε πως σε καποια φαση και αν καποια στιγμη χρειαστει για καποιο λογο χρειαστει ναρκωση θα τα καθαρισει!
εχει τυχει σε καποιον κατι παρομοιο?μπορω να κανω κατι αλλο για να καθαρισουν?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
η καλύτερη πρόληψη είναι το καθημερινό βούρτσισμα.....
στο εμπόριο υπάρχουν αρκετά οδοντικά στικ ή κόκαλα που μασώντας τα καθαρίζουν τα δόντια του σκύλου...

εαν τα δόντια του σκύλου σου μελλοντικά αποκτήσουν πολύ πέτρα και πλάκα, πράγματι θα χρειαστεί να κάνετε καθαρισμό...
υπάρχουν πολλές μέθοδοι αναισθητοποιήσεως, οι κτηνίατροι συνήθως χρησιμοποιούν απο μέθη μέχρι και μικρή νάρκωση

επειδή καλό είναι να αποφύγεις όλα αυτά, προσπάθησε να ''σώσεις'' τα πράγματα όσο είναι ακόμη νωρίς, μαθαίνοντας στον σκύλο σου την διαδικασία του βουρτσίσματος.

να έχεις υπ΄όψη σου επίσης ότι η διατροφή Barf βοηθά στον φυσικό καθαρισμό τον δοντιών.

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
ταρα σε ευχαριστω πόλυ αλλα για βουτσισμα ουτε λογος!μια φορα το προσπαθησα και αυτο παλεψα!δεν του αρεσει καθολου να του πειραζουν το στομα του!οσο για τα στικ εχω δοκιμασει τα παντα!το μονο καλο ειναι πως εχει σταθεροποιθει η κατασταση και δεν εξαπλωνετε!

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Κόκαλα μοσχαρίσια μεγάλα , να μην μπορεί να τα φάει, και άστον να τα μασουλάει σαν παιχνίδι. Εννοείται ωμά.

marinakiv

Active Member
24 Ιανουαρίου 2013
37
0
AGRINIO
Υπαρχει και διαλυμμα στοματικο που το βαζεις στο νερο του για την υγιεινη του στοματος του αν και δεν ξερω ποσο βοηθα αυτο στον αποχρωματισμο των δοντιων.Παντως κακο δεν του κανει!!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
Υπαρχει και διαλυμμα στοματικο που το βαζεις στο νερο του για την υγιεινη του στοματος του αν και δεν ξερω ποσο βοηθα αυτο στον αποχρωματισμο των δοντιων.Παντως κακο δεν του κανει!!!
το έχω χρησιμοποιήσει εγώ.....δεν κάνει και πολλά πράγματα....

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Denta stix!!! Τις δινω ενα καθε μερα και ολοι μου λενε ποσο ασπρα δοντια εχει :p
επειδή ένα δόντι της ήταν λίγο κίτρινο μου σύστησε ο γιατρός να της πάρω Denta stix και δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτο παραπάνω.της έδωσα ένα σήμερα και το έφαγε σε 2 λεπτά! έκανε την δουλειά του αυτό η δεν πρόλαβε?

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Υπάρχουν και κροκέτες ειδικές για καθαρισμό δοντιού , αλλά στα μείον ( - ) είναι το κόστος τους .

Αποκεί και πέρα , σαφώς και η πρόληψη είναι το κλειδί σε οτιδήποτε αφορά την υγεία ,
αλλά κακώς δαιμονοποιείτε και δαιμονοποιείται η ηρέμηση και η νάρκωση σαν κάτι "κακό , επιβλαβές" .
Αν δεν υπάρχει παράλληλα άλλο πρόβλημα υγείας στο ζώο , λίγα πράγματα πρέπει να φοβάται .

Και αν κριθεί απαραίτητο , μονόδρομος είναι η αποτρύγωση .

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Το θεμα ειναι να μην φτασεις να κανεις αποτρυγωση (καθαρισμο) ή εστω να το αναβαλεις για αρκετο καιρο ισως και χρονια.
ωμα μοσχαρισια κοκκαλα σε συνδιασμο με βουρτσισμα αν το δεχεται και μια χαρα μπορεις να διατηρησεις ασπρα και χωρις προβληματα τα δοντια του σκυλου σου

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
δεν έχει θέμα με το σμάλτο?
Οχι, δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο.

επειδή ένα δόντι της ήταν λίγο κίτρινο μου σύστησε ο γιατρός να της πάρω Denta stix και δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτο παραπάνω.της έδωσα ένα σήμερα και το έφαγε σε 2 λεπτά! έκανε την δουλειά του αυτό η δεν πρόλαβε?
Μια φορα οχι δεν θα κανει κατι θελει ενα την ημερα ή καθε δυο μερες.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
θα προσπαθώ να της δίνω ένα την ημέρα απλά δεν θα έπρεπε να το μασούσε περισσότερη ώρα εκείνο?
Να της περνεις τα μεγαλα. Απο εκει και περα μην περιμενεις οτι κανουν μιση ωρα να το φανε, κανα 3λεπτο :p

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Έχω την εντύπωση πως κόκαλα, dentastix κλπ θα βοηθήσουν λίγο ως καθόλου τα μπροστινά δόντια. Η μόνη περίπτωση που έχω δει να δουλεύουν τα μπροστινά δόντια είναι σε πραγματικά ωμά κόκαλα με αρκετό κρέας επάνω το οποίο τραβάνε "τσιμπώντας" το με τα μπροστινά δόντια. Δεν ξέρω όμως αν κάτι τέτοιο αρκεί για την περίπτωση.

Ramos είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για κάτι που στέκεται πάνω στο δόντι και δεν είναι το ίδιο το δόντι που έχει αλλάξει χρώμα; Έχω δει κατά καιρούς κουτάβια που έχουν μέχρι και μερικά μαυρισμένα δόντια από πολύ μικρά και είναι συνήθως κουτάβια που πέρασαν κάποιο πρόβλημα υγείας σε μικρή ηλικία. Κάποιος γιατρός αν θυμάμαι σωστά το είχε συνδέσει και με τη λήψη αντιβίωσης σε μικρή ηλικία.

Ο προγναθισμός μου φαίνεται ότι είναι πολύ νωρίς για να παίξει τόσο μεγάλο ρόλο, ειδικά αν είναι ελαφρύς.

Όπως και να'χει, το να μάθει να δέχεται το βούρτσισμα, μόνο κακό δεν θα του κάνει! Έχετε πολλά χρόνια μπροστά σας, ας είναι με καθαρά δόντια και χωρίς πάλη για να παραμείνουν καθαρά :)