κοκκινα ματια!!!

BRUNO10

Active Member
19 Νοεμβρίου 2009
34
0
KOZANI
παιδια πολυ καλησπερα σας η καλημερα σας!!!!!!!!:):):)
σημερα (εχτες) πιγα σε ενα γνωστο προσωπο για βολτα κ πηρα τον μικρο μαζι μου ητανε πολυ ευδιαθετος κ περασαμε καλα δεν ενοχλουσε κ πολυ κ ειχε γενικα μια πολυ καλη μερα με τις βολτες του κτλ κτλ...αλλα σε καποια στιγμη εκει που την επεσε για υπνο κοιμηθηκε καπου στο 45λεπτο σηκωθηκε κ παρατηρησα τα ματια του να ειναι κοκκιναα:rolleyes::rolleyes:... ειμαι νεος κ αμαθος κ μεγαλωνω μια απο της πιο σεβαστες φυλες κατα την γνωμη μου(rottie).τι μπορει να γινετε? τα φωτα σας pleasee!!!!!!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τρέχα μακριά....μεταλλάσεται σε βρικόλακα!!!!:p:p:p:D:D:D:D

Τι εννοείς έγιναν κόκκινα τα μάτια του;
Ποιό τμήμα του ματιού;:confused:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αν συνεχίσουν και αύριο να είναι κόκκινα και επιπλεον να τρέχουν και να έχουν τσίμπλες πρόκειται μάλλον για επιπεφυκίτιδα, οπότε κτηνίατρο για οφθαλμολογική και κολλύριο. :)

BRUNO10

Active Member
19 Νοεμβρίου 2009
34
0
KOZANI
Τρέχα μακριά....μεταλλάσεται σε βρικόλακα!!!!:p:p:p:D:D:D:D

Τι εννοείς έγιναν κόκκινα τα μάτια του;
Ποιό τμήμα του ματιού;:confused:
στο σημειο του σκληρου χιτωνα οπως κ στα δικα μας που κοκκινιζουν λογο σπασμενων αγγειων.

BRUNO10

Active Member
19 Νοεμβρίου 2009
34
0
KOZANI
Αν συνεχίσουν και αύριο να είναι κόκκινα και επιπλεον να τρέχουν και να έχουν τσίμπλες πρόκειται μάλλον για επιπεφυκίτιδα, οπότε κτηνίατρο για οφθαλμολογική και κολλύριο. :)
καλα απο τσιμπλες καθε μεραα μετα τον υπνο η πριν τσιμπλα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το σενάριο που σου παρουσίασε η Rottie, λοιπόν, είναι από τα πιο πιθανά, οπότε αν δεις το σκυλάκο να έχει φαγούρα, δάκρυα και τσίμπλες, τα ίδια συμπτώματα με εμάς δηλαδή, πήγαινε στον κτηνίατρο!:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
καλα απο τσιμπλες καθε μεραα μετα τον υπνο η πριν τσιμπλα.
Δεν εννοώ τις φυσιολογικές τσίμπλες. Όταν ένας σκύλος έχει επιπεφυκίτιδα (φλεγμονή του επιπεφυκότα) τα μάτια του είναι μονιμως δακρυσμένα, κόκκινα και γεμάτα τσίμπλες.

Αν τα μάτια του συνεχίζουν να είναι κόκκινα και αύριο πήγαινε το σκύλο στο κτηνίατρο για οφθαλμολογική εξέταση για να αποκλειστεί πρώτα απ’ όλα το ενδεχόμενο έλκους.

Αν πρόκειται τελικά για επιπεφυκίτιδα, θα σου δώσει κάποιο κολλύριο (συνήθως το tobradex).
:)

BRUNO10

Active Member
19 Νοεμβρίου 2009
34
0
KOZANI
οκ αυριο κοιταγμα ματιων πρωι πρωι...κατα τα αλλα μπορω να τον καθαριζω οπως διαβασα κ σε αλλο post με βαμβακι κ χαμομιλη η να το ξεχασω εγκαιρως?

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Το Tobradex είναι κορτικοστεροειδές (έχει κορτιζόνη). Δεν πρέπει να χορηγείται χωρίς γνωμάτευση γιατρού και σε καμία περίπτωση αν υπάρχει υποψία έλκους (πληγής) στο μάτι. Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη.

Το Tobrex είναι ήπιο αντιβιωτικό και πολλές φορές ακομα και σε φαρμακεία τα συγχέουν. Πολύ προσοχή!!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν ήθελα να ανοίξω καινούργειο θέμα γιατί μάλλον θα πω χονδρί βλακεία.
Σήμερα που παίζαμε είδα το pupil του ματιου της να έχει μεγαλώσει αρκετά, σαν να είχε θαμπώσει. Της πιάνω το κεφάλη αμέσως να δώ και σε 1-2δεύτερα το μάτι έγινε πάλι φυσιολογικο. Επειδί δεν είχα μπει στο κόπο να το προσέξω με έβαλε σε σκέψεις. Συνέχισα το παιχνίδι σε έντονο ρυθμό και σε τυχαία διαστήματα της έπιανα το κεφάλη. Μόλις την ηρεμόυσα σε 1-2δευτερόλεπτα φυσιολογικά. Στο θέμα των ματιών φοβάμαι πολύ γιατί τη έχω πατήσει με το άλλο μου σκυλί...
Να κάπως έτσι γίνονται αλλα όχι τόσο πολύ http://www.flickr.com/photos/mseli/86678400/

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς έβλεπες στο μάτι του σκύλου.....

Διαστολή της κόρης;
Θόλωση της κόρης που μετά περνούσε;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μου είναι δύσκολο να το περιγράψω. Ενώ είναι καστανά και καθαρά τα μάτια της όταν γίνεται αυτό είναι σαν να μεγαλώνει η κόρη του ματιού αλλά ούτε μαύρο το λές ούτε καστανό... :)
Επίσης όλη μέρα σήμερα που το κοίταγα πρόσεξα πως γίνεται αυτό όταν τραβάμε μαζί κάποιο σχοινάκι ή κυλιόμαστε στο πάτωμα και αλληλοδαγκωνόμαστε (ναι, την δαγκώνω κι εγώ... πφφ τρίχες)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τι να σου πω....δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να καταλάβω.....
Βέβαια, όπως λέω πάντα σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία, αν έχεις οποιοδήποτε άγχος ή αμφιβολία μια βόλτα από τον κτηνίατρο θα σε βοηθήσει!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τι να σου πω....δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να καταλάβω.....
Βέβαια, όπως λέω πάντα σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία, αν έχεις οποιοδήποτε άγχος ή αμφιβολία μια βόλτα από τον κτηνίατρο θα σε βοηθήσει!
Την πήγα σήμερα γιατί δεν καταλάβαινε ο ιατρός τη εννοούσα απο το τηλέφωνο. Μου είπε πως είναι φυσιολογικό όταν ο σκύλος ενθουσιάζεται να διαστέλεται η κόρη του ματιού και να μου φαίνεται ότι αλλάζει χρώμα τα μάτια της (πράγμα που δεν γίνεται).