κουτάβι στο σπίτι


26 Σεπτεμβρίου 2020
2
5
23
Καλησπέρα,
πρόσφατα υιοθέτησα ένα ημίαιμο κοκόνι, κοριτσάκι 3 μηνών περίπου. Την έχω σχεδόν δύο εβδομάδες στο σπίτι και όσο περνάει ο καιρός με δυσκολεύει όλο και περισσότερο. Αρχικά μένω σε μια πολυκατοικία σε ένα δυάρι και το σκυλί έχει πρόσβαση σε όλους τους χώρους του σπιτιού, βέβαια το σπίτι έχει μόνο ένα πολύ μικρό μπαλκονάκι και δεν την αφήνω να βγαίνει έξω καθώς είμαστε στο δεύτερο όροφο και φοβάμαι να την αφήσω.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι την ώρα του φαγητού. Γαβγίζει ασταμάτητα (συνήθως σε ώρες κοινής ησυχίας) και προσπαθεί να ανέβει στο τραπέζι με αποτέλεσμα να μας γρατζουνάει και να μας δαγκώνει. Το δάγκωμα είναι ένα εξίσου θέμα που αντιμετωπίζουμε. Καταλαβαίνω πως είναι κουτάβι, πως βγάζει τα δοντάκια της όμως δαγκώνει με δύναμη συνέχεια δημιουργώντας μια πολύ δυσάρεστη ατμόσφαιρα.
Τέλος πεινάει συνέχεια (λογικό μέχρι ένα σημείο) και με προβληματίζει αρκετά ότι ζυγίζει 7 κιλά και είναι μόνο 3 μηνών . Της δίνω την BLACK OLYMPUS ALL BREEDS PUPPY CHICKEN & BROWN RICE. Στο petshop μας είπαν να της δίνουμε 120 γραμμάρια τη μέρα όμως δεν την φτάνουν με τίποτα και τρώει σχεδόν διπλάσια ποσότητα ημερησίως χωρίς να χωρταίνει.
Περιμένω τις συμβουλές σας για να δω πως μπορώ να το αντιμετωπίσω τώρα που είναι ακόμα μικρή και να βρω μια λύση για το γάβγισμα πριν αρχίσουν τα παράπονα από τους γείτονες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων IMG_0719.jpg
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.643
19.876
Καλώς ήρθες στο φόρουμ Γεωργία :)

Συγχαρητήρια για την επιλογή της υιοθεσίας!
Ελπίζω να ζήσετε με την μικρή σας, πολλά απροβλημάτιστα χρόνια.
Νομίζω ότι τα 20 κιλά, θα τα φτάσει στο νερό.
Από που την υιοθετήσατε; Τα περί κοκονιού, ποιός τα είπε;
Οχι ότι έχει μεγάλη σημασία. Ετσι, ακαδημαϊκά ρωτάω.

Διάβασε στο φόρουμ, για την χρήση του crate και ξεκινήστε την, χθες.
Το φαγητό της, όπως και όλη η ζωή της, πρέπει να έχει πολύ σταθερό πρόγραμμα, όσο κι αν κλαίει και οδύρεται. Αν γενικά παίρνει βάρος και η υγεία της είναι καλή (σε γιατρό να υποθέσω ότι την έχετε πάει ε; ) είναι όλα καλά, και δεν πρέπει να τρώει όλη μέρα, ακόμη κι αν δείχνει ότι πεινάει.
Αν θέλεις να βγαίνει για λίγο στο μπαλκόνι, βάλε πλέγμα. Αν γαβγίζει σε ότι περνάει, βάλε καλαμωτή, ή οτιδήπότε, ώστε να μην έχει ορατότητα.
Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, βρείτε έναν καλό εκπαιδευτή να σας δώσει συμβουλές, προσαρμοσμένες στην προσωπικότητα την δική της και τις δικές σας :)


Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.226
7.771
Υιοθέτησες ενα μικρό μαυρο τερατακι , πολυ καλη επιλογή! Ιδια ο δικος μου μικρος, δηλαδη κουκλα :love:

Το φαί μου φαίνεται λίγο ....υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να φτασει τα 18-20 κιλα , πρεπε να ταιζεις με βαση το αναμενομενο τελικο βαρος και στα 18-20 η συγκεγκριμενη τροφη συστηνει 240-250 γραμμαρια .
Δε καταλαβαινω γενικα με ποια λογικη σου ειπαν 120, σκεψου η ιδια η τροφη 135 συστηνει για τελικο βαρος 8 κιλα :unsure:. Καλο ειναι να τσεκαρεις και μονη σου οτι σου λενε, δεν ειναι αλαθητοι στα πετ σοπ, τα πινακακια υπαρχουν αλλωστε πανω στη συσκευασια.

Untitled.jpg

Για τα υπολοιπα υπάρχουν καταλληλοτεροι να σου απαντήσουν
 
Last edited:


Billias83

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2020
109
131
41
Άνω Γλυφάδα
Καλημέρα εγώ υιοθέτησα ένα ημίαιμο κοκονακι θυληκο είναι τώρα πέντε μηνών και ζυγίζει 6 κιλά που η μαμά του σίγουρα είναι κοκκονι,ο μπαμπάς άγνωστο!Η δικιά σου μου φαίνεται θα φτάσει καμοια 15+ κιλακια το οποίο δεν είναι πρόβλημα στο χώρο σου εγώ είχα 16 χρόνια ένα Γκόρντον Σεττερ 28 κιλά σε διαμέρισμα!όταν ανέβει στο τραπέζι κάτσε μπροστά της ήρεμη δείκτης με το δάχτυλο προς τα κάτω και πέστης ΚΑΤΩ και κοίτα τη στα ματιά!Θα χρειαστεί αρκετή ώρα μπορεί και δέκα λεπτά αλλά μη κάνεις πίσω και επανέλαβε το κάτω αρκετές φορές!Θα κατέβει κάποια στιγμή,όταν κατέβει αμέσως λιχουδια και ΜΠΡΆΒΟ και χαδακια!!!Εμένα το έκανε και μια φορά ήταν αρκετή να μην ξανανέβει αλλά κάτσαμε πέντε λεπτά μέχρι να κατέβει!Μόλις σου πει ο γιατρός ότι μπορείς να πας βόλτες ξεκινά βόλτες για να εκτονώνεται και θα δεις μεγάλη διαφορά!!Σου στέλνω φωτό τι έχω κάνει εγώ στο μπαλκόνι μου είναι φθηνό πολύ από χρωματοπολειο το πήρα και το έκοψα για να μην είναι ψηλό!IMG-723b9c593999ef461f0fa01064ca1506-V.jpg
 
Last edited: