κουταβι μαλτεζ δεν ενεργειται

ntsaf

Member
24 Δεκεμβρίου 2016
7
4
50
καλησπερα και χρονια πολλα. Νεος στο φορουμ και νεος με σκυλακι.
Την τετρτη 21-11-16 πηρα ενα ημιαιμο μαλτεζακι γεννημενο 8-10-16. Απο σημπεριφορα ειναι ολα καλα και το ειδε και γιατρος και ειπε ολα ειναι ενταξη. το προβλημα ειναι το εξης. Την πεμπτη το βραδι ειπε ο γιατρος αν δεν ενργηθει να του κανω ενα κλισματι το οποιο τελικα και εγινε. Την παρασκευη παλι δεν ενεργηθηκε και το σημερα το πρωι το ξαναπηγα στο γιατρο και του εκανε κλισμα και ξεκινησε αποπαρασιτοση γιατι λεει ειναι αυτο που προκαλει τη δυσκοιλιοτητα. Τις δυο μερες ετρωγε μονο κοτοπουλο στηθος βραστο. απο σημερα μας εδωσε ο γιατρος μια κονσερβα και ειπε μολις τελειωσει να δωσω ξηρα τροφη. Το κακο ειναι οτι ειπε αν το βραδι (τωρα δηλαδη) αν δεν ενεργηθει να ξανακανω κλισμα για να φυγουν τα σκουλικια και αν αυριο παλι τα ιδια να την παρω τηλεφωνο.
Εχει καποιος παρομοιο περιστατικο στο παρελθον ή αν εχει ακουσει να μου πει κατι καθως θελω να ηρεμισω και εγω και τα παιδια καθως μου φαινεται περιεργο και αυτο με το κλισμα.
Καθε συμβουλη ευπροσδεκτη.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.926
5.315
patra
grdane.blogspot.com
καλησπέρα χρόνια πολλά
την τετάρτη ενεργήθηκε δλδ?
την τρίτη είχε ενεργηθεί?
επικοινώνησε από εκεί που το πήρες να μάθεις αν γνωρίζει πότε ενεργήθηκε τελευταία φορά...
κανε κλύσμα, φαντάζομαι σου έδωσε παραφινέλαιο? κι αύριο επικοινωνία ξανά με το γιατρό...
το κουτάβι είναι πάρα πολύ μικρό ακόμα θα πρεπε να παίζει με τα αδελφάκια του...
όρεξη έχει? θέλει να παίξει καθόλου?
αποπαρασίτωση έγινε με procox banmith ή κάτι άλλο?

ntsaf

Member
24 Δεκεμβρίου 2016
7
4
50
ευχαριστω για την ανταποκριση
το κουταβι το πηρα τεταρτη απογευμα και σε τηλεφωνικη επικοινωνια μου ειπανε οτι ειχε ενεργηθει κανονικα τις προηγουμενες μερες. ορεξη εχει και θελει να παιζει απλα μολις κουραστει κοιμαται και μολις ξυπνησει ξανα παιχνιδι και εντονα (δαγνωνει πηδαει τρεχει, τραβαει καλτσες και κανει οτι ορμαει). Αποπαρασιτωση οντως εγινε με banmith.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.926
5.315
patra
grdane.blogspot.com
τι ταΐζεις το κουταβι?
κανε το κλύσμα βάλτο ανάσκελα στα χέρια σου και κανε μασάζ στη κοιλιά του όπως θά' κανε η μάνα του όταν ήταν μωρό...
πιθανά ανακλαστικά να ενεργηθεί...
αύριο γιατρό ξανά και ζήτα στην επανάληψη της αποπαρασίτωσης να γίνει με procox
πολυ ακριβότερο.... αλλά εξίσου πολύ καλύτερο...

ntsaf

Member
24 Δεκεμβρίου 2016
7
4
50
Απο τεταρτη απογευμα που το πηρα μεχρι σημερα το πρωι με οδηγιες του γιατρου ετρωγε βραστο κοτοπουλο με λιγο ζεστο νερακι μεσα. Το μεσημερι σημερα μετα την επισκεψη στο γιατρο μας ειπε και εφαγε λιγο κονσερβα που μας εδωσε και το βραδι κοτοπουλο με λιγο λαδακι.
Το κλυσμα το καναμε και εβγαλε πολυ λιγα κοπρανα. Ελπιζω να συνελθει συντομα. Μου ειπε να του δωσω και αυριο banmith για αποπαρασιτωση.

• Like
Reactions: GRDANE

ntsaf

Member
24 Δεκεμβρίου 2016
7
4
50
τωρα κοιμηθηκε. θα του κανω το μασαζ μολις σηκωθουμε το πρωι.
Να ρωτησω κατι ακομα. το φυσιολογικο ειναι να αφοδευει καθημερινα? και αν ναι μια φορα φτανει ή πρεπει παραπανω? μετα απο ποσο χρονο ειναι επικυνδινο να μην εχει ενεργηθει? Τα κλυσματα δεν του δημιουργουν καποιο προβλημα?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.926
5.315
patra
grdane.blogspot.com
λογικα ενεργειται σε αυτη την ηλικια σχεδον με καθε γευμα...
τις κρισιμες μερες προσωπικα θεωρω τις φτασατε στο ακρα..
να προχωρησεις κι αυριο με την μπανμιθ μια και λογω ημερας δεν θα βρεις προκοξ..
αλλα προτεινω να συνεχισεις με προκοξ....
τα κλισματα πιστευω οτι ειναι με λαδι...
δεν δημιουργουν προβλημα απλα διευκολύνουν την διέλευση...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.401
@ntsaf καλώς ήρθες στο φόρουμ και να χαίρεσαι το κουτάβι σου :)

Ασπρο, μικρόσωμο, που δεν μαδάει. Classic!!!
Ελπίζω να μην αποτελέσει και το επίσης all time classic, Χριστουγεννιάτικο δώρο ε;!

Πέρα από τις σωστές συμβουλές που σου δίνει ο φίλος @GRDANE, διάβασε και αυτό:

Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"

Παρακάμπτοντας [δυστυχώς] το "αδέσποτου"
Ενημερώσου για τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες σου, απέναντι στο μωρό, που επέλεξες να βάλεις στην ζωή σου και κυρίως, για το γιατί, δεν αποκτούμε ΠΟΤΕ κουτάβι, από τέτοιες ελεεινές γέννες και φυσικά pet shops.

Ελπίζω να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημά του!

ntsaf

Member
24 Δεκεμβρίου 2016
7
4
50
χρονια πολλα και ευχαριστω για το πολυ ενδιαφερον κειμενο που εχεις γραψει.
Για το θεματακι τωρα. Το πρωι του βαλαμε λιγο κοτοπουλο με λαδακι το οποιο μετα απο λιγο το εκανε εμετο. Παρολα αυτα συνεχισε να ειναι ευδιαθετο και παιχνιδιαρικο. κατα τις 10:00 του δωσαμε την δοση για την αποπαρασιτωση και κατα τις 14:00 εφαγε με ορεξη την δοση που ειπε ο γιατρος απο την κονσερβα (i/d canine). Δυστηχως δεν ενεργηθηκε. Νερακι εχει πιει πολυ λιγο.
Εδω και μιση ωρα πηγαινει εκει που του βαζουμε το φαγητο και ψαχνει. του βαλαμε δυο τρεις μπαλιστσες απο την ξηρα τροφη nutram τις οποιες εφαγε, δεν ενεργηθηκε αλλα ειναι μες την ζωντανια (τρεχει πηδαει κανει οτι ορμαει, προσπαθει να γαβγισει και παιζει και μονο του).

Το ανχος μου τωρα ειναι αν δεν ενεργηθει και το βραδυ τι να κανω? του εχω κανει και την αποπαρασιτωση και δεν ξερω ποσο αναγκαιο ειναι να αδειασει σημερα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.926
5.315
patra
grdane.blogspot.com
εφοσον ενεργηθηκε τελικα χτες βραδυ...
και σημερα εχει καλη διαθεση ... αστο να δεις τι γινεται..
αυριο πρωι στο γιατρο ομως οπωσδηποτε....
θυμησε μου γιατι το εχεις ξεκινησει και τρωει κοτοπουλακι?

ntsaf

Member
24 Δεκεμβρίου 2016
7
4
50
κοτοπουλο του δινω γιατι αυτο το ταιζαν πριν το παρω και ειπε ο γιατρος να του δωσουμε λιγες μερες το ιδιο για να μην του ερθουν αποτομα ολες οι αλλαγες μαζι. Χτες το βραδυ ενεργηθηκε με κλυσμα. Η αληθεια ειναι πως σημερα ειναι πιο ζωιρο απο καθε αλλη μερα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens
To στήθος κοτόπουλο το ξέρω σαν συνταγή σε περίπτωση διάρροιας. Άρα λογικά σφίγγει τα κακά. Ίσως αυτό να το δυσκολεύει λοιπόν?

• Like
Reactions: GRDANE

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.926
5.315
patra
grdane.blogspot.com
μάλιστα...
να τάιζαν γενικά κοτοπουλάκι το κουτάβι χωρίς λόγο μου φαίνεται δύσκολο...
αλήθεια ενεργήθηκε ξανά? λιγόστευε σιγά σιγά το κοτόπουλο και τάιζε την τροφή που είπε ο κτηνίατρος...
είμαι διστακτικός γιατί φοβάμαι ότι κάτι έπαιζε με το κουτάβι πριν το παρεις που δεν ξέρουμε....
ο γιατρός πρέπει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο...

ntsaf

Member
24 Δεκεμβρίου 2016
7
4
50
Τελικα ολα καλα. Απο εχτες το βραδυ που μας ειπε ο γιατρος να τρωει μονο την κονσερβα που μας εδωσε και με οδηγιες μια κουταλια της σουπας καθε 2 ωρες το κουταβι ενεργηθηκε μονο του και σημερα το πρωι δυο φορες μαλιστα. Αυριο θα το παω και στο γιατρο και ολα μαλον μια χαρα.
Σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας.