κόκκινο τρίχωμα στα μάτια


fru_fru

Member
24 Ιανουαρίου 2008
14
0
ROTTIE: Ο τίτλος «Maltese» μετατράπηκε σε «κόκκινο τρίχωμα στα μάτια» για να είναι πιο περιγραφικός.

παιδια καλησπερα!!

ειμαι καινουρια στη παρεα σας και χρειαζομαι τη βοηθεια σας σε κατι!!

πηρα προσφατα ενα μικροσκοπικο μαλτεζακι, και παρ'οτι του καθαριζω καθημερινα τα ματακια του δυστυχως δεν μπορω να αποφυγω το κοκκινισμα στις τριχουλες τριγυρω απο τα ματια του :cry:

μηπως ξερετε κανενα κολπο που να μπορω να κανω ωστε να εξαλειφθει το κοκκινισμα???

ειναι μολις τριων μηνων και φοβαμαι μηπως χειροτερεψει ακομη περισσοτερο .. :roll:

ολα τα γιατροσοφια καλοδεχουμενα :D :D
 


elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
www.cookiespirit.freegr.net
Καλησπέρα fru_fru
καταρχήν το πρώτο που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι να μην κόψεις τις τρίχες αυτές γιατί όταν ξαναφυτρώνουν τις περισσότερες φορές φυτρώνουν με φορά προς τα ματιά και θα μπαίνουν μέσα στα ματάκια του και το πρόβλημα θα γίνει χειρότερο :shock: :shock:
Προσωπικά θα σου πρότεινα ή φυσιολογικό ορό ή καποιο απο τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στα Pet-Shop και θα συστηνα να τα χρησιμοποιείς καθημερινά (με προσοχή όμως να μη μπει μέσα στα μάτια). Επίσης καλό θα ήταν να ρίξει και μια ματιά ο κτηνίατρος σου στα μάτια για να επιβεβαιώσετε ότι δεν είναι παθολογικά τα αίτια. Καλό θα ήταν να χτενίζεις αυτά τα μαλλάκια με ένα ψιλο χτενάκι (εγω το αποκαλώ ψειροχτενάκι) έτσι ώστε να απομακρύνεις όλες τις ακαθαρσίες απο την περιοχή.
Σε γενικές γραμμές είναι λίγο θέμα σκύλου το πόσο λερωμένο θα είναι το τρίχωμα κάτω απο τα μάτια, εχω δει μαλτέζ που είναι πεντακάθαρο χωρίς ποτέ να έχει κανει ο ιδιοκτήτης κάτι για αυτό :?: , αλλά έχω δεί και περιπτώσεις που ότι και να έχει εφαρμοστεί δεν έχει λύσει το πρόβλημα :!:
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
κατα πασα πιθανοτητα η εχει παθει καποια μολυνση και χρειαζεται καποιο κοληριακι ,η του εχουν κοψει τις τριχες κατω απο τα ματια ως αποτελεσμα να γδερνει τον φακο του ματιου..το κανουν πολλοι groomers που δεν επιτρεπεται..η ακομα και εμεις επειδη δεν ξερουμε..αυτες οι τριχες δεν μεγαλωνουν ευκολα κανουν 1-2χρονια..και η λυση μεχρι να μακρυνουν ειναι να τους βαζουμε σε αυτες τις τριχουλες λιγο βαζελινη για να κολαει κατω και να μην το γδερνει.
αν ειναι μολυνση ο κτηνιατρος θα σου υποδειξει καποιο κοληριο να του βαζεις και γενικα τις τσιμπλουλες μπορουμε να του τις βγαζουμε και με χαμομιλι..

ps το κοκκινισμα στις τριχες ειναι λογο των παραπανω και γενικα το λευκο τριχομα κοκκινιζει απο οτιδηποτε υγρο σαλιο κλπ εκρινει το σκυλι.
θα παρατηρησεις οτι οταν γλυφει το ποδαρακι της θα γινει κοκκινο η οταν γλυφει τα μουστακια της..κατι το ανησυχητικο δεν ειναι..
 


fru_fru

Member
24 Ιανουαρίου 2008
14
0
ωχ.. :oops: .... τωρα θα με βρισετε και οι δυο.....

εγω εκοψα τις τριχουλες κοντα στα ματια για μπορει να βλεπει (απιστευτη αφανα το μαλλι ακομα, μωρο βλεπεις...) που να το φανταστω πως ισως τον εβλαπτα...

ουτως η αλλως εκλεισα επειγον ραντεβου με το γιατρο του (ωστε να με βρισει Και εκεινος) οποτε θα διαπιστωσει αν εχει παθει μολυνση.. ελπιζω οχι.

ευχηθειτε στο φρου-φρου να γινει γρηγορα καλα, οι συμβουλες σας ειναι ανεκτιμητες, μακαρι να ειχα απευθυνει την ερωτηση στο φορουμ πριν κανω του κεφαλιου μου :cry:

χμ... μηπως πρωτα φυσιολογικο ορο, μετα ψειροχτενα και ισως μετα βαζελινη στο στις κοντες τριχουλες για να μην τον γδερνουν, θα ρωτησω και το γιατρο του για αυτο..

Παιδια σας ευχαριστω πολυ!!!! Μολις ανακαλυψα οτι ειμαι τελικα βλημα :?

Θα σας πω το πορισμα του ντοτορε αυριο :wink:
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
οχι δεν εισαι βλημα συμβενει και στις καλυτερες οικογενειες..
στο μαλτεζακι μου το φροντισε η μαμα μου..στο westaki μου το φροντισε μια και καλα groomer που τον πηγα μολις τον βρηκα..

ναι ρωτα τον.. θελει υπομονη για τις τριχουλες και θα κανουν πολυ καιρο να ξαναμεγαλωσουν βαζε καθε μερα λιγο βαζελινη ,τον φυσικο ορο και απομακρυνε τις τσιμπλουλες μα χαμομηλι,για την ψειροχτενα καλο ειναι κακο δεν ειναι αλλα δεν νομιζω να το προκαλεσε αυτο..πιο πιθανον το βρησκω να ετριψε το ματι του στο ποδι του και να επαθε μολυνση..
 


elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
www.cookiespirit.freegr.net
Θα συμφωνήσω με την Kango 1 :!: :!:
Ο περισσότερος κόσμος αυτό θα έκανε "Πονάει χέρι-κόψει χέρι" και προσοχή γιατί το έχω ακούσει να το προτείνουν ή ακόμα και να το κάνουν όχι μόνο υποτιθέμενοι groomers :shock: αλλά ακόμα και κτηνιατροι :shock: :!: :!:
Και φυσικά μην επιχειρήσεις ποτε να βάλεις χημικα τύπου οξυζενε γιατί και αυτό το έχω δει στην ζωή μου :evil: :evil: :evil: :evil:
 


fru_fru

Member
24 Ιανουαρίου 2008
14
0
δηλαδη βρε κανγκο1 αυτο το υπεροχο ζουζουνι που εχεις για αβαταρ υπεφερε τα ιδια με το φρου-φρου μου ????? ε, παλι καλα που προλαβα να διαβασω τα λεγομενα τοσο τα δικα σου οσο και της ελενας και πλεον αν μη τι αλλο δε θα κανω αλλες μακακιες. Το λατρευω αυτο το μισοκιλο πλασματακι που εχω και ειναι ολο τσαχπινιες!!! Αυριο πρωι θα μου πει και ο ντοτορε τι και αν μπορω να κανω κατι να καλυτερευσει, αλλα και να μεινει ετσι, εγω το ιδιο θα το αγαπαω, με αγγιξε το σκασμενο!!! :D :D :D :D :D :D :D :D

Τωρα κατι αλλο.. γιατι σκοπευω να το κανω και δε ξερω αν ειναι καλο η οχι.

Μενει μονος του ο φουκαρας τουλαχιστον 10 ωρες τη μερα. ...... Μη με βρισετε... ειμαι μεταξυ του να παρω εναν γατουλη (μωρο κεραμιδογατουλη φυσικα) η ενα θηλυκο μαλτεζακι... αλλα οταν μεγαλωσουν ενας θεος ξερει (και εμεις) με τι θα ασχολουνται οταν λειπω. Θα ρωτησω το γιατρο βεβαια, αλλα ακουσα οτι τα θηλυκα γονιμοποιουνται δυο φορες το χρονο, δεν εχω ιδεα ποσα βλασταρια κανουν (ασε που δεν ξερω τι θα τα κανω, με βλεπω να τα κραταω εγω για να ειμαι βεβαιη οτι περνανε καλα)

Γενικα δεν υπαρχει περιπτωση να πουλησω τα βλασταρια για χαρισμα σε γνωστους και φιλοζωους ναι,

εσεις τι γνωμη εχετε ??? σας ρωτω επειδη στο μυαλο μου ηδη προγραμματιζω το Σαββατο να βρω μια δεσποινιδα μαλτεζινα να προστεθει στην οικογενεια μας.

Φιλικα
κατερινα
 


fru_fru

Member
24 Ιανουαρίου 2008
14
0
Α, Κανγκο1, να αναφερω οτι ουδεποτε ειδα τσιμπλιτσες στο Φρου φρου... πως στην ευχη γινονται πορτοκαλι οι τριχουλες γμτ... :evil:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
fru_fru said:
εσεις τι γνωμη εχετε ??? σας ρωτω επειδη στο μυαλο μου ηδη προγραμματιζω το Σαββατο να βρω μια δεσποινιδα μαλτεζινα να προστεθει στην οικογενεια μας.
Κατερίνα άσε την εκτροφή ζώων για αυτούς που ξέρουν.
Ριξε μια ματια εδώ σε παρακαλώ: γιατι ΔΕΝ ζευγαρωνουμε τα σκυλια
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
fru_fru said:
Α, Κανγκο1, να αναφερω οτι ουδεποτε ειδα τσιμπλιτσες στο Φρου φρου... πως στην ευχη γινονται πορτοκαλι οι τριχουλες γμτ... :evil:
δεν εχει τσιμπλουλες ?περιεργο μου φαινεται..


να σε ρωτησω κατι γιατι θελεις να παρεις θυλικο μαλτεζακι?για παρεα?
τα σκυλια ειναι ανθρωποκεντρικα κυριως ζωα, βεβαια ειναι και ομαδικα γιαυτο λειτουργουν σε αγελες..αλλα κυριως επειδη θελουν να ανοικουν καπου..

Το σκυλακι σου, εσενα εχει αναγκη και οχι μια θυλικη παρεα για να αρχισει να γενοβολαει..
Διαβασε σε παρακαλω αυτα που σου ειπε η Κατερινα γιατι το θεμα ειναι πολυ σοβαρο απο πολλα μετωπα..
Αν το προβλημα σου ειναι μονο αν το σκυλακι σου νιωθει μοναξια υπαρχουν πολλα θεματα και μπορουμε εκει να το συζητησουμε και να βρουμε μια λυση.. :wink:
 


fru_fru

Member
24 Ιανουαρίου 2008
14
0
Kango1, ειμαι ολη αυτια. Οντως, το μονο που με ενδιαφερει ειναι μη μενει ολομοναχος στους 4 τοιχους παρεα μονο με τα παιχνιδια του και μια ανοιχτη τηλεοραση για να εχει την αισθηση οτι καποιος υπαρχει. Απ την αλλη, ουτε και εγω εχω κεφια για γεννητουρια και τα συναφη :shock:

Ακουω προτασεις .....


ROTTIE: Το κείμενο διορθώθηκε.
Θα ήθελα να μην παρακαλέσω να μην χρησιμοποιούνται διαφορετικού χρώματος χαρακτήρες στις δημοσιεύσεις, διότι είναι κουραστικό για όλους τους υπόλοιπόυς που μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν το κείμενο.
Ευχαριστώ
 




fru_fru

Member
24 Ιανουαρίου 2008
14
0
denis, νομιζω με καλυψες στο προκειμενο.

Τεσπα, θα παρω και αλλο ζωακι, δε μπορω να ακουω το κλαμμα του καθε μερα οταν φευγω. Το οτι "μ ακολουθει σα σκυλακι" εμενα δε με καλυπτει. Καθολου θα λεγα, αφηνω μια ψυχουλα μονη της στο μισο της μερας. Προσωπικα αν με αφηναν 10 τουλαχιστον ωρες ολομοναχη σε τεσσερεις τοιχους εφ ολης της ζωης μου νομιζω τουλαχιστον θα παθαινα καταθλιψη.

Οποτε παιδια, θα κανω ο,τι νομιζω εγω καλυτερο για το καλο του μικρου και εμενα.

Χαρηκα που σας γνωρισα, και για τις συμβουλες που μου δωσατε. (πραγματι, ο φυσιολογικος ορος και η βαζελινουλα μαζι με τη ψειροχτενα εκανε μεγαλο καλο! Το σκυλακι απεκτησε μια παλ ροζ προς το λευκο αποχρωση, και ελπιζω σε καλυτερα!)
Να στε καλα!!
Με εκτιμηση για τις συμβουλες σας,και συγχαρητηρια για το σαιτ και τις γνωσεις που παρεχετε
φιλικα
κατερινα

(με μαυρους χαρακτηρες για να μη μπλεκεσθε!)
 






chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
γαμ***ο τα δοκιμασα ολα, κολλυρια για μερες, χαμομηλι, ορο, τιποτα, μεχρι που καποιοι με ρωτανε... αιμα ειναι αυτο???!!! τοσο πολυ φαινεται.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf