μεσος ορος ζωης(?)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τι σημαινει μεσος ορος ζωης ,οταν σου λενε πχ
μεσος ορος ζωης 8-12 χρονια?
δηλαδη ,ας μου απαντησει καποιος ,για παραδειγμα,οι γερμανικοι ποιμενικοι,υπο καλες συνθηκες,ποσα χρονια ζουνε ρε παιδια? (θα ρωτησω και τον εκτροφεα μου βεβαια)

πρακτικα απαντηστε μου,οχι θεωρητικα.
κατα προτιμηση,μεγαλοσωμες ρατσες :wink: μερσι.

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
τι εννοεις τι σημαινει?
σημαινει πως η ρατσα που κοιτας πανω κατω ζει τοσο.και οσο πιο μεγαλοσωμο το σκυλι τοσο λιγοτερο νομιζω
τωρα αν ειναι σε καλες συνθηκες,φροντιζεται κλπ κλπ απλα ειναι περιπτωσεις και πανε και 20+ ενας γειτονας εδω εχει ενα κολει 24 χρονων

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ποσο? :lol: :p

λοιπον,μολις πηρα τον εκτροφεα μου...ο μπαμπας της μπεμπας μου,ο RIF,πεθανε 8 ετων,αλλα απο ξαφνικο προβλημα στην καρδια :roll: :?
ο MIRO ,ο μπαμπας του γερμανικου μου,ειναι 13 και ζει και βασιλευει(κουτσαινοντας λιγο βεβαια...) :roll:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
οκ και μενα το μαλτεζακι μου εζησε 16.5 χρονια..αλλα ενος φιλου μου πηγε μεχρι τα 19..

Βασικα ανα φυλη σου λενε περιπου το μεσο ορο και της δυνατοτητες που εχει, αλλα παντα παιζει ρολο το περιβαλον που μεγαλωνει το καθε σκυλι...,ο παραγοντας τυχη..και γενικα το κατα ποσο οι ιδιοκτητες διατιθονται να κανουν τα παντα για το σκυλι τους...καθως επισης και η εκτροφη στην οποια προερχεται η καθε φυλη..

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
ρε παιδια τι λεμε τωρα!! ειναι οπως στους ανθρωπους...

μπορει να λεμε οτι ο μεσος ανθρωπος ζει μεχρι...

πχ τα 75-- αλλα υπαρχουν και ανθρωποι που φτανουν τα 90 αλλα και δυστυχος τα 55

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
στο θανατο λογω γηρατειων αναφερομαι,οχι λογω ασθενειας..κανενας ανθρωπος δεν γερναει στα 55 :lol:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ειναι πολυ ουτοπικο ολο αυτο..δεν ειναι τοσο απλο...και δεν μπορει κανεις να πει παει μεχρι τοσο..ουτε για τους ανθρωπους ουτε για τα σκυλια..και δεν μιλαω να πεθανουν λογο αρωστιας..

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
συμφωνω με τη κανγκο!!!

πιστευω ομως οτι μαλλον μιλανε για τον μεσο ορο!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ε...ο μεσος ορος εξαρτατε απο την καθε φυλη και περιπου τους παραγωντες που αναφερα παραπανω...

Αλλα τι να λεμε τωρα..στον ανθρωπο ποιος ειναι ο σημαντικος παραγωντας στον μεσο ορο ζωης?οι συνθηκες διαβιωσης και το περιβαλλον.. :wink: :D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τώρα το είδα αυτό! :shock:
mitsakos, εάν υπολογίσουμε πως κάθε σκυλίσιος χρόνος ζωής ισοδυναμεί με 7 ανθρώπινα χρόνια, το κολευ του γείτονα, εάν ήταν άνθρωπος, θα ήταν 168 ετών!

Μήπως τον σκύλο τον λένε Φάουστ?
:lol: :lol: :lol:

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
γιατι ρε παιδια μπορει να ειναι ο ''μαθουσαλας'' τον σκυλων!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Simeonaras said:
γιατι ρε παιδια μπορει να ειναι ο ''μαθουσαλας'' τον σκυλων!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Από περιέργεια έκανα ένα γρήγορο search. Κατα Wikipedia, ο μαθουσάλας ήταν αυτός: http://en.wikipedia.org/wiki/Bluey_(Australian_cattle_dog)

(Δυστυχώς από το λίγο που έψαξα το site των Guinness Records, δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη ώστε να διασταυρώσω την πληροφορία :oops: ).

Υ.Γ. Για κάποιο λόγο η λειτουργία του link έχει τσακωθεί με τις παρενθέσεις... Κάντε copy/paste γιατί με κλικ δεν το παίρνει όλο και βγάζει άλλα αντι άλλων

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
ROTTIE said:
Τώρα το είδα αυτό! :shock:
mitsakos, εάν υπολογίσουμε πως κάθε σκυλίσιος χρόνος ζωής ισοδυναμεί με 7 ανθρώπινα χρόνια, το κολευ του γείτονα, εάν ήταν άνθρωπος, θα ήταν 168 ετών!

Μήπως τον σκύλο τον λένε Φάουστ?
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Shirali Muslimov (also Mislimov) (Azerbaijani: Şirəli Müslümov, Ширəли Mүcлүмов, شيرالي ميسليموف, pronounced [ʃɪræ:lɪ myslymɔ:v]) (March 26, 1805?—September 4, 1973) was a Talysh shepherd from the village of Barzavu in the Lerik region of Azerbaijan, a mountainous area near the Iranian border. It was part of the Talysh Khanate. He was the subject of an extreme claim of a longevity myth, inspired by the Soviet press, claiming to be the oldest person who ever lived when he died on September 2 (or 4), 1973 at the alleged age of 168. At the purported age of 136 he married and had a daughter. :shock: :shock: : :roll: :roll: :roll:

The only evidence in favor of Muslimov's age claim is an official passport that listed his birthdate as 1805. Muslimov has no known birth certificate, however, and as such, many refuse to accept his claim.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
[video=youtube;KRR59xkmG84]http://www.youtube.com/watch?v=KRR59xkmG84&feature=related[/video]

το βαζω και εδω,επειδη δεν μπορουσα να το σχολιασω στο subforum.
τι συγκινητικο βιντεακι...κι εγω σημερα ειδα τον εναν μας "μπαμπα" και περνουσαν απο το μυαλο μου τοσο γρηγορα ολα αυτα τα γεγονοτα που με εκαναν να τον θαυμαζω και δεν ξερω,ειναι θλιβερο ρε γαμωτο,διοτι ειναι ακριβως σαν εμας,αλλα γινονται ολα τοσο γρηγορα και τοσο εντονα...

Last edited by a moderator:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
μητσακο,μου θυμιζεις τον πεθερο μου...
"εγω ειχα εναν σκυλο,τον Κολοβο και οταν εφυγα απο το χωριο 5 χρονων και ηρθα στην αθηνα,μαραζωσε...πηγα στα 60 μου ξανα στο χωριο και μολις με ειδε,κουνησε την ουρα και πεθανε"

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
δεν μιλαω για τοσο μεγαλο νουμερο.τεσπα δεν νομιζω να κανω λαθος.μπορει να κανει αυτος που το εχει