νευρικη μορβα

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
γιατι δεν υπαρχει ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? κανενας τροπος αντιμετωπισης?
γιατι στις επιληπτικες κρισεις που εκανε ο Iggy δοθηκαν φαρμακα, ενω στο 1μιση μηνων κουταβι με νευρικη μορβα, δεν μπορουσα να δωσω τιποτα?ειχε φτασει να κανει περιπου 12 κρισεις τη μερα, οση ωρα δεν εκανε κριση, ή κοιμοταν ή απλα ηταν ξαπλωμενη, δεν σηκωνοταν, δεν ετρωγε δεν επινε. παντως για τις κρισεις οι 2 κτηνιατροι του νησιου επεμεναν οτι δεν υπαρχει τροπος αντιμετωπισης.(λογω ΝΕΥΡΙΚΗΣ μορβας)

πειτε μου οτι δεν επρεπε να αποφασισω ευθανασια, να τρελαθω..... :shock:

ευτυχισμενες μερες της

video, αδερφακια και ο μποξερινος απεξω να γκρινιαζει

μετα...

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ Φ Ρ Ι Κ Η, οποιος δε θελει και δεν μπορει, ας μην το δει καλυτερα! το εβαλα απλως για να εχει μια αποψη κανεις τι ειναι η πληρης κριση επιληπτικου τυπου.. :cry:
το τραβηξα να το δει και ο κτηνιατρος αλλα τελικα δε χρειαστηκε... το εκανε και μπροστα του...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Boxer,
καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθεις… Είναι φρικτό… το ξέρω…
Πάψε να το σκέφτεσαι… Βασανίζεσαι άδικα…
Ψάχνοντας να βρω κάποιες πληροφορίες σχετικά με την μόρβα και ειδικότερα με το εάν υπάρχει θεραπεία, συνειδητοποίησα πως ακόμα και εάν το ζώο επιβιώσει, παραμένουν μόνιμα προβλήματα νευρικής φύσης με αποτέλεσμα να επηρεάζεται κυρίως η κινητικότητα του. Με τα αντιεπιληπτικά και τα αντιβιοτικά θα παρέτεινες την αγωνία και πόνο του.
Παίρνοντας την δύσκολη απόφαση να του κάνεις ευθανασία απάλλαξες την μικρούλα από ένα αργό και βασανιστικό θάνατο ή σε περίπτωση που κατάφερνε να επιβιώσει, από μια ζωή μαρτύριο.
Έπραξες σωστά… Μην στεναχωριέσαι…

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Παιδιά έχω μια ένσταση - απορία:
Δεν έχω πολλές γνώσεις για όλες τις ασθένειες και γενικά αφήνω τους κτηνιάτρους να κάνουν τη δουλειά τους, αφού κρίνω οτι την ξέρουν.
Είμαι υπέρ της ευθανασίας σε πολλές περιπτώσεις, αλλά η έκφραση αγωνία και πόνος μου φύτεψε τον εξής προβληματισμό:
Πονάει το ζώο που έχει καλααζάρ σε αρχικό έως μέτριο στάδιο? Οχι.
Πονάει η επιληπτική κρίση, ή ακόμα και ο σκύλος που θα του αφήσει η νευρική μόρβα κινητικά προβλήματα θα πονάει? Αυτό είναι απορία, εδώ δεν απαντώ όχι, αν και έτσι νομίζω.
Εχουν τέτοια ζώα την αγωνία του θανάτου? Στην ανθρώπινη επιληψία σε πολλές περιπτώσεις ο παθών δεν καταλαβαίνει ούτε πότε περνάει κρίση.
Ξέρω σίγουρα 2 πράγματα:
Ο σκύλος δεν έχει αυτογνωσία, δεν μπορεί να σκεφτει ''τί σακάτης'' πχ'' είμαι πώς κατάντησα'' έτσι κλπ., ούτε εύχεται ''αχ να περπάταγα''
Θέλει ΠΑΝΤΑ να παραμείνει ζωντανός, με όποιο κόστος και αυτό σας εύχομαι να μην το διαπιστώσετε ιδίοις όμασι!
Η ευθανασία πρέπει να αποφασίζεται σε συνάρτηση με τον ιδιοκτήτη και το τι θυσίες μπορεί να κάνει, -αν ένας ανάπηρος σκύλος μπορεί να μεταφέρεται αγκαλιά στο πάρκο τότε είναι ευτυχισμένος.
-Αν ο ιδιοκτήτης πει δεν κάνω τίποτα, τον δένω στην ταράτσα αφού είναι και ανάπηρος και δεν χρειάζεται βόλτα, ή τον δίνω σε άσυλο ζώων τότε ευθανασία ασυζητητι!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το σκυλακι μπορει να μην ποναει την ωρα που ειναι σε επιλιπτηκη κριση- και ισως μετα να μην θυμαται τιποτα πια,
αλλα που λες να οφειλεται οτι ουρλιαζει σχεδον ασταματητα, αναμεσα στις κρισεις που χτηπιεται ενα κουταβι με νευρικη μορβα?

Εχω δει μια τετια περιπτοση περισσοτερα απο μια φορα- ειναι αφορητο!!
Θες να βοηθησεις και δεν μπορεις, βλεπεις ενα πλασματακι να υποφερει, πολλες φορες για μερες και παρ ολες της προσπαθιες συνηθος παντα να καταληγει σε θανατο!

Απο "απλη" μορβα ειναι πιθανον να επιζησει ενα γερο κουταβι και να εχει αρκετα προβληματα μετα (ξεκινουμενα απο τα χαλια δοντια- Staupegebiss,μεχρι διαφορες δυσλητουργιες) απο νευρικη οστοσο σχεδον ποτε!

Σια- εκανες οτι μπορουσες για τα τρια κουταβακαι αυτα! :!:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
Ο σκύλος δεν έχει αυτογνωσία, δεν μπορεί να σκεφτει ''τί σακάτης'' πχ'' είμαι πώς κατάντησα'' έτσι κλπ., ούτε εύχεται ''αχ να περπάταγα''
Θέλει ΠΑΝΤΑ να παραμείνει ζωντανός, με όποιο κόστος και αυτό σας εύχομαι να μην το διαπιστώσετε ιδίοις όμασι!
Το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι με το δικό μου σκυλί και μάλιστα πολύ πρόσφατα, αγαπητέ φίλε. Επειδή λοιπόν για αυτό το ζώο ήμουν, είμαι και θα είμαι υπεύθυνη, όσον αφορά στην ποιότητα της ζωής του, αν δεν ανέκαμπτε θα το «κοίμιζα». Όχι μόνο για να μην παρατείνω το μαρτύριο του (λόγω των συνεχόμενων επιληπτικών κρίσεων ήταν μονίμως σε μια λίμνη ούρων, κοπράνων και αίματος), αλλά και να εξασφαλίσω την ασφάλεια της οικογένειας μου σε περίπτωση που το σκυλί έπασχε τελικά από εγκεφαλοπάθεια.
Το τραγικό περιστατικό που έχει βιώσει ο φίλος amangos, άφησε ενθύμιο στο γιο του μια τρύπα κάτω από το μάτι. Έκανε ίσως λάθη, όσον αφορά το συγκεκριμένο σκυλί, αλλά πλήρωσε το ανάλογο τίμημα, που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του παιδιού του.

Για να καταλήξω.
Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και καλό θα είναι να παίρνουμε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις βασιζόμενοι στη λογική και στην ορθή κρίση. Όσο τουλάχιστον μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας μας το ζώο που λατρεύει, αμερόληπτα και αποστασιοποιημένα…

Όσο για το συγκεκριμένο περιστατικό της Boxer, θα συμφωνήσω με την Frenchie, έκανε ότι μπορούσε. Και να ήθελε δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω… ΔΥΣΤΥΧΩΣ…

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Για σένα ΡΟΤΤΙΕ το φαντάζομαι, μόνο για σένα δεν πήγαινε το ιδίοις όμασι!
Συμφωνούμε, δε διαφωνούμε πουθενά, και αυτές τις κραυγές που λέει η Frenchie, όχι, δεν μπόρώ να τις εξηγήσω, μάλλον ένας κτηνίατρος θα ξέρει.
Το point το πιάσατε? Δε λέω για τέτοιες ακραίες περιπτώσεις, λέω να το σκεφτόμαστε γενικώς καλά, γιατί το ζώο θέλει να ζήσει, εμείς είμαστε οι Θεοί του, είναι φοβερή ευθύνη. Αν πονάει Ναι, αν δε μπορούμε να το βλέπουμε πχ, με 3 πόδια?

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
denis said:
αυτές τις κραυγές που λέει η Frenchie, όχι, δεν μπόρώ να τις εξηγήσω, μάλλον ένας κτηνίατρος θα ξέρει.
Το point το πιάσατε? Δε λέω για τέτοιες ακραίες περιπτώσεις, λέω να το σκεφτόμαστε γενικώς καλά, γιατί το ζώο θέλει να ζήσει, εμείς είμαστε οι Θεοί του, είναι φοβερή ευθύνη. Αν πονάει Ναι, αν δε μπορούμε να το βλέπουμε πχ, με 3 πόδια?
εχεις απολυτο δικιο. ο σκυλος θα διαλεγε πιθανοτατα να ζησει...
ο κτηνιατρος μου ειπε οτι θα πεθαινε μαρτυρικα και οτι η μορβα κανει φοβερους πονους..
οσο για μονιμη βλαβη στον εγκεφαλο αυτο ειναι μαλλον σιγουρο. για προβληματα κινησης δεν ξερω, αλλα την επαφη με το περιβαλλον την ειχε ηδη χασει πριν αρχισει να κανει κριση καθε μια ωρα... 1 μερα πριν επι 24ωρο(εκτος απο κατι λιγα μισαωρο που κοιμοταν...) ουρλιαζε(οχι κλαψουρισμα ή γαυγισμα) ασταματητα.. κοιταζοντας το απειρο.. προσπαθουσε να παει καπου να κρυφτει κ σκουντουφλουσε. σα να μην εβλεπε και να μην καταλαβαινε τιποτα.. μονο σε εντονους ηχους σκαλωνε.. και μετα ξαναρχιζε το ουρλιαχτο.. την επομενη μερα εκανε τις κρισεις και μετα εγινε η σωστη διαγνωση...

απλα δεν καταλαβαινω... γιατι δε μπορουσα να δωσω κανενα φαρμακο? μα κανενα..? γιατι?

ηταν ατυχη

Alina

New Member
15 Νοεμβρίου 2010
1
0
Καλησπέρα σε όλους.Έχω και εγώ ένα μαλτεζάκι 5 μηνών που πάσχει απο νευρική μόρβα.Εδώ και 3 βδομάδες έχει κάτι σαν συνεχές τρέμουλο και ενα τικ στο στόμα.Η κατάσταση της όμως είναι σταθερή,δεν είχε ποτέ καμία επιληπτική κρίση,τρώει κανονικά πίνει νερό και περπατάει απλά έχει μια αστάθεια.Ο κτηνίατρος μου είπε ότι πέρα από την νευρική μόρβα που έχει είναι και πολύ αδύναμη και πως αν δυναμώσει ο οργανισμός της μπορει και να τα καταφέρει αλλά δεν μπορούμε να της δώσουμε κανένα φάρμακο για να την βοηθήσουμε.Το δικό σου σκυλάκι πώς ήταν πρίν αρχίσει τις κρίσεις?Δεν ξέρω τι να κάνω για να την βοηθήσω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Alina έχουν περάσει περίπου 3,5 χρόνια από την προηγούμενη δημοσίευση. Μην περιμένεις να πάρεις απάντηση από το συγκεκριμένο μέλος.
Λυπάμαι πολύ για το σκυλάκι σου και σου εύχομαι ότι καλύτερο :(
Να τολμήσω να υποθέσω ότι είναι αγορασμένο από pet shop;