νιώθετε "υπεύθυνοι" για την φυλή που αγαπάτε?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
προσωπικα, μου συμβαινει πολυ συχνα, σχεδον παντα, να θελω να μοιραστω με αλλα μελη πληροφοριες χρονων που εχω "αποκτησει¨" πανω στις φυλες που αγαπαω και να μην το κανω, η αν το κανω να ειμαι ιδιαιτερα φειδωλη,διοτι νιωθω "υπευθυνη" και σκεφτομαι πως εαν ο νεος ιδιοκτητης δεν ειναι καταλληλος τελικα, η λεγοντας καποια "προτερηματα" της φυλης στο φορουμ, θα στρεψω προς αυτην ανθρωπους που δεν ειχαν σκεφτει ποτε για την συγκεκριμενη.
ουτε εκτροφειο δεν εχω προτεινει και μια φορα που το εκανα, ενιωσα τυψεις αμεσως , την στιγμη που το προτεινα.
κι επειδη το εχω παρατηρησει να συμβαινει και με αλλα μελη εδω (εχω στο μυαλο μου τωρα τουλαχιστον δυο, προμηθεα και μακη -και αν κανω λαθος να με συγχωρεσουν-), θα ηθελα την αποψη σας επ αυτου.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Α τα ίδια ακριβώς μου έλεγε μέλος του φόρουμ με μεγάλη αγάπη στα κόκερ (δε λέω ποιος/ποια αν θέλει ας πει ο ίδιος/α).
Λατρεύω τα κανίς και νιώθω ότι ο περισσότερος κόσμος τα σνομπάρει και τα έχει παρεξηγήσει. Γι' αυτό και τα "διαφημίζω" όσο μπορώ... Ίσως με πιάνει και το εγωιστικό / κομπλεξικό μου, να δείξω τι ωραίο σκύλο έχω... :oops::oops::oops:
Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει πάρα πολλά για τη φυλή και εδώ μέσα ακόμα από άτομα που λατρεύουν τα σκυλιά. Με στενοχωρούν αυτά.
Ένα σκυλί που κάποτε ήταν δημοφιλές και σεβαστό σήμερα είναι το κατ'εξοχήν πατσαβουρόσκυλο της γεροντοκόρης. :-|

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ωραιο θεμα! :)

Εγώ δεν νιώθω μονό "υπεύθυνη" για τη φυλή που αγαπάω αλλά για οποιονδήποτε σκύλο. Χαίρομαι, για παράδειγμα, όταν έρχεται στο φόρουμ ένας νέος, υπεύθυνος και συνειδητοποιημένος ιδιοκτήτης και λυπάμαι αφάνταστα όταν έρχομαι αντιμέτωπη με περιστατικά κακοποίησης, βασανισμού και εγκατάλειψης.

Ένα παραπάνω βεβαια για το Rottweiler που είναι η μεγάλη μου αγάπη, διότι έχει την ατυχία να καταλήγει σε μεγάλο ποσοστό με ακαταλληλους ιδιοκτήτες και να είναι καταδικασμένο να ζει με μια αλυσίδα στο λαιμό σε πυλωτές μπαλκόνια, αποθήκες και αυλές εργοστασίων. Η απομόνωση και η έλλειψη εκτόνωσης/πνευματικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με τη βία, μετατρέπουν ένα υπέροχο ικανότατο, έξυπνο, θαρραλέο, ανεξάρτητο και περήφανο ζώο σε τέρας και το αποτέλεσμα είναι συνήθως η εγκατάλειψη στη μοίρα του ή η ευθανασία.

Η φυλή είχε την ατυχία να είναι στη μόδα τα τελευταία χρόνια. Υπερπαραγωγή κουταβιών και ακατάλληλοι/ανικανοι ιδιοκτήτες που το μόνο που ήθελαν ήταν ένα άγριο στην όψη ζώο για φύλακα στο εξοχικό τους.

Το κύριο μέλημα μου λοιπόν, είναι να αποτρέψω κάποιον να πάρει Rottweiler και όχι να τον πείσω. Το Rottweiler δεν είναι σκυλί για όλους, είναι σκυλί για λίγους. Μόνο σ’ αυτούς που θα το σεβαστούν απόλυτα και θα είναι δίκαιοι, ικανοί και άξιοι αρχηγοί θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του και θα είναι ευτυχισμένο.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ούτε το ζώο θα περάσει καλά, ούτε ο ιδιοκτήτης του.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
κλοε,εσυ δεν "αποκρυπτεις" ομως, διαφημιζεις ..και εχεις και κανις:p
τι θα παθει δηλαδη η φυλη εαν πεσει σε ασχετο?
(να το παλι!!! χαχαχααχαχ.....:D)

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ωραίο θέμα διάλεξες!

Άντε να εξηγήσεις χωρίς να παρεξηγηθείς!

Το πρόβλημα είναι πως το σωστό είναι σωστό μόνο αν είναι σωστό και το μυαλό μας!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
κλοε,εσυ δεν "αποκρυπτεις" ομως, διαφημιζεις ..και εχεις και κανις:p
τι θα παθει δηλαδη η φυλη εαν πεσει σε ασχετο?
(να το παλι!!! χαχαχααχαχ.....:D)
Το γκριφόν κανίς είναι ένα απ' τα αποτελέσματα. Γι' αυτό κι όταν "διαφημίζω" φροντίζω να κάνω και το διαχωρισμό.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Το γκριφόν κανίς είναι ένα απ' τα αποτελέσματα. Γι' αυτό κι όταν "διαφημίζω" φροντίζω να κάνω και το διαχωρισμό.
αν και ειναι ασχετο με το θεμα εδω, προσωπικα θεωρω τα γκριφον κανις γ@μω τις διασταυρωσεις..ειναι πολυ πετυχημενα σκυλακια.
εγω αναρωτηθηκα τι θα παθει η φυλη των κανις, σαν φυλη, εαν την διαφημισεις παντου.
ποιον δηλαδη θεωρεις ακαταλληλο σαν ιδιοκτητη για την φυλη?
(μην το παμε στα ακαταλληλα ζευγαρωματα παλι)

insanity

Well-Known Member
1 Απριλίου 2009
48
0
Γερακας Αττικης
Ωραιο θεμα! :)

Ένα παραπάνω βεβαια για το Rottweiler που είναι η μεγάλη μου αγάπη, διότι έχει την ατυχία να καταλήγει σε μεγάλο ποσοστό με ακαταλληλους ιδιοκτήτες και να είναι καταδικασμένο να ζει με μια αλυσίδα στο λαιμό σε πυλωτές μπαλκόνια, αποθήκες και αυλές εργοστασίων. Η απομόνωση και η έλλειψη εκτόνωσης/πνευματικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με τη βία, μετατρέπουν ένα υπέροχο ικανότατο, έξυπνο, θαρραλέο, ανεξάρτητο και περήφανο ζώο σε τέρας και το αποτέλεσμα είναι συνήθως η εγκατάλειψη στη μοίρα του ή η ευθανασία.

Η φυλή είχε την ατυχία να είναι στη μόδα τα τελευταία χρόνια. Υπερπαραγωγή κουταβιών και ακατάλληλοι/ανικανοι ιδιοκτήτες που *το μόνο που ήθελαν ήταν ένα άγριο στην όψη ζώο για φύλακα στο εξοχικό τους. *

Το κύριο μέλημα μου λοιπόν, είναι να αποτρέψω κάποιον να πάρει Rottweiler και όχι να τον πείσω. Το Rottweiler δεν είναι σκυλί για όλους, είναι σκυλί για λίγους. Μόνο σ’ αυτούς που θα το σεβαστούν απόλυτα και θα είναι δίκαιοι, ικανοί και άξιοι αρχηγοί θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του και θα είναι ευτυχισμένο.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ούτε το ζώο θα περάσει καλά, ούτε ο ιδιοκτήτης του.
*Και για κυνομαχιες εχω ακουσει*
Συμφωνω απολυτως...
Αν και για τα κανε κορσο συνηθως δεν λεω γνωμη ή λεω:Περιμενω να δω πως θα εξελιχθει ο δικος μου,να δω πως ειναι η συμβιωση με τον γλυκα μου και μετα θα σας πω.Ειμαι επιφυλακτικη ακομη....Ηδη βλεπω σημαδια κυριαρχιας στο μικρο!2 μηνων και τσαμπουκαλευεται!Μην παρω και κανεναν στο λαιμο μου!:(

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
αν και ειναι ασχετο με το θεμα εδω, προσωπικα θεωρω τα γκριφον κανις γ@μω τις διασταυρωσεις..ειναι πολυ πετυχημενα σκυλακια.
εγω αναρωτηθηκα τι θα παθει η φυλη των κανις, σαν φυλη, εαν την διαφημισεις παντου.
ποιον δηλαδη θεωρεις ακαταλληλο σαν ιδιοκτητη για την φυλη?
(μην το παμε στα ακαταλληλα ζευγαρωματα παλι)
Εγώ δεν τα θεωρώ πετυχημένα σκυλάκια γιατί δεν νομίζω ότι αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία :) (εκτός απ' αυτά που προέκυψαν από διασταύρωση γκριφόν και κανίς εννοείται).
Αν ΔΕΝ πάμε στα ζευγαρώματα ποια φυλή κινδυνεύει? Καμία. (μόνο οι σκύλοι, όχι η φυλή)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ακατάλληλος ιδιοκτήτης κανίς είναι ο κάθε ακατάλληλος να αποκτήσει σκύλο άνθρωπος.
Είναι επίσης πολύ ενεργητικά σκυλιά. Δεν αντέχουν χωρίς τις βόλτες τους, τρέξιμο κ.λπ. ιδιαίτερα στα νιάτα τους. Μια γριούλα καλύτερο είναι να αποκτήσει ένα πιο νωθρό σκυλί. Είναι επίσης ακατάλληλα για ανθρώπους που βαριούνται να περιποιηθούν το κατοικίδιό τους, καθώς το μαλλί του κανίς μακραίνει για όλη του τη ζωή, γίνεται τζίβα, γεμίζει βρωμιές και το σκυλί υποφέρει.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Αν ΔΕΝ πάμε στα ζευγαρώματα ποια φυλή κινδυνεύει? Καμία. (μόνο οι σκύλοι, όχι η φυλή)
εδω κανεις μεγαλο λαθος .
οι φυλες καταστρεφονται απο τους ιδιοκτητες πρωτιστως, οχι μονο απο τα ακαταλληλα ζευγαρωματα.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Η ευθύνει για την πορεία και την φήμη μιας φυλής βαραίνει πρωτίστως και άμεσα τον ιδιοκτήτη.
Ο εκτροφέας είναι αυτός που φέρει το βάρος της σωστής επιλογής μελλοντικού ιδιοκτήτη, αφού το όνομά του συνοδεύει τον σκύλο.

Άρα δεν μπορείς καν να το δεις απλά αναλογικά!

Όσο πιο "αντιτουριστικός" (σικ) είναι ένας εκτροφέας, τόσο πιο υπεύθυνος δείχνει!
Όσο λιγότερο "κολλημένος" είναι ένας ιδιοκτήτης, τόσο πιο καλός φαίνεται!

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Α τα ίδια ακριβώς μου έλεγε μέλος του φόρουμ με μεγάλη αγάπη στα κόκερ (δε λέω ποιος/ποια αν θέλει ας πει ο ίδιος/α).
Μάλλον σε εμένα αναφέρεσαι Λίζα ε?:oops:
ναι το ομολογώ..Όποτε με ρωτάει κάποιος πληροφορίες για τη ράτσα της σκύλας μου έχω μια τάση να αναφέρω μόνο τα αρνητικά για να τον αποτρέψω..:oops:
Εντάξει εξαρτάται απο τον ανθρωπο που έχω απέναντί μου.
Αλλά για οποιοδήποτε σκυλάκι και να με ρώταγαν θα τόνιζα ιδιαίτερα τις δυσκολίες. Δε βλέπουμε και λίγα κάθε μέρα..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σας!Ειδικά τον τελευταίο καιρό νομίζω ότι έχουν γίνει πολύ της μόδας σκυλιά με πολύ δύσκολους χαρακτήρες, για τον μέσο ιδιοκτήτη τουλάχιστον, απλά και μόνο γιατί κανείς δεν αναφέρεται στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσε κανείς με αυτά!Σχεδόν με οποιον οδιοκτήτη τέτοιας φυλής έχω συζητήσει όλοι λένε ότι είναι η τελειότερη, η ευκολότερη, η ιδανικότερη φυλή!

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Πολύ ωραίο θέμα, συνήθως όταν συναντάω πιθανό μελλοντικό ιδιοκτήτη σκύλου, τον ρωτάω τι φυλή θα πάρει και προσπαθώ να τον αποτρέψω από το να πάρει ένα σκύλο που δεν μπορεί να συντηρήσει, οτι και αν είναι. Απο και εκεί και πέρα σαν μαλτεζόφυλη, ναι αισθάνομαι τεράστια λύπη άμα δω κάποιο μαλτέζ, απεριποίητο, δεμένο σε φυλή, σε ταράτσα, σε κρύο και χιόνι. Αλλά πιστεύω πως ισχύει για όλους μας. Δηλαδή ο κάθε ιδιοκτήτης γνωρίζοντας τις γενικές ανάγκες που έχει ο κάθε σκύλος άσχημα μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις. Αλλά ένας λόγος παραπάνω όταν αφορά την αγαπημένη σου φυλή γιατί γνωρίζεις από μέσα και από προσωπική εμπειρία πόσο όμορφη και καλή είναι η συγκεκριμένη φυλή όταν ανατραφεί με το σωστό τρόπο και τι κρίμα είναι για το ζωάκι που ζει έτσι. Τώρα αν η ίδια η φυλή καταστρέφεται πιστεύω ναι, μπορεί να καταστραφεί αν δεν υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να συντηρήσουν τα σκυλιά και να έχουν γνήσια αισθήματα και συνείδηση της ευθύνης που φέρουν, κομματάκι, κομματάκι, όλα επηρεάζονται μεταξύ τους και όλα είναι αλληλένδετα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ρε παιδιά θα μου εξηγήσει κάποιος πώς ένας ιδιοκτήτης ροτ π.χ. που δεν το ζευγαρώνει αλλά το καταστρέφει επηρεάζει έστω και στο ελάχιστο τη μοίρα της φυλής? Πώς? Με το παράδειγμά του?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
...αλλο ενα.
καυκασου που πας και τα ζουπας στις εκθεσεις:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071