ο σκυλος μου εφτασε 15 και ετοιμαζετε να μας εγκαταλειψη

dukepapas

Member
15 Ιουλίου 2012
13
3
Καλησπερα σε ολους δεν ξερω πως να γραψω ορισμενα πραγματα ειναι πρωτόγνωρα για εμενα ο σκυλος μου εφτασε 15 χρονων και παρουσιαστικαν προβληματα καρδιας και η υγεια του επιδεινώθηκε.
Τον πηγα στην φιλοζωικη και επερνε για 4 μηνες ενα φαρμακο για το εμφισιμα που πιστευω πως δεν το ειχε γιατι το απεκτησε τοσοι γιατροι του ακουσανε δεν μπορει να το ειχε στην αρχη γιατι ακουγεται χωρις στηθοσκοπιο.
Αυτο ομως τον αδινατισε γιατι δημιουργει εμετους και διαροια ιδιως τωρα στις τελευταιες ευδομαδες μεχρι που σταματησε να τρωει για αυτο και το σταματησα.
Ο γιατρος ειπε να τον παμε στο νοσοκομειο για να κανει εξεταση γιατι μπορει να εχει λεει απο καρκινο μεχρι οτι δηποτε και να μεινει για 5 μερες να παρει ορο.(αν και οι αιματολογικες βγηκαν καλες)
Αλλα εγω με το φτωχο μιαλο μου λεω οπως και ο πατερας μου στα τελευταια του που εγκατεληψε δεν ετρωγε και ηθελε να φυγει τι νοημα εχει να τον ταλεπωρησω με ολα αυτα που σιγα μην τον αφησω σε ενα κελι 5 μερες σε χωρο 1χ2 μονο του και ορο να παρει αν αρνητε να φαει και δεν εχει ορεξη και θελει να εγκαταληψη........ ακομα και να τον παρω σε μια ευδομαδα παλι το ιδιο θα ειναι.Δεν ειναι καλητερα να τον κρατησω σπιτι και αν ειναι να φυγει φισιολογικα;(ειμαι σε χαλια ψυχολογικη κατασταση και σε απογνωση)
Συγνωμη αν σας ψυχωπλακωσα αλλα θελησα να το μιραστω γιατι ισως πολοι απο εσας εχετε ζησει παρομια εμποιρια να θελετε να το βοηθισετε να μην ξερετε τι εχει και να μην μπορει να μιλησει........αλλα παρολα αυτα το θλιμενω βλεμα του να σου λεει τοσα πολλα.....
Πραγματικα δεν ξερω τι ειναι το καλυτερο να κανω γιατι οπως και να εχει το τελος δεν θα το αντεξω γιατι στα 15 αυτα χρονια εχουμε ζησει τοσα πολλα..... μου εχει συμπαρασταθει σε τοσα....στην απώλεια του πατερα μου και τοσα αλλα που βλεπω πως η ζωη......οτι και να κανεις καποτε τελειωνει.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Οτι και να κάνεις, όντως...κάποτε τελειώνει. Το θέμα είναι, να το θυμάσαι μετά, και να μην σε τρώνε οι τύψεις, ότι δεν έκανες τα πάντα που θα μπορούσες, να έχεις κάνει, για τον σύντροφο που σου συμπαραστάθηκε τόσο, όσο λες.

Εύχομαι το καλύτερο για τον παππούλη σου.

• Like
Reactions: d-friend and moko

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Μας ψυχοπλάκωσες όντως, τώρα τι να πώ? κουράγιο,
πάντως εγώ θα τον κράταγα μαζί μου, δεν θα τον άφηνα τις τελευταίες ώρες.

dukepapas

Member
15 Ιουλίου 2012
13
3
Ευχαρηστω για τα καλα σας λογια αλλα θα ηθελα και την γνωμη ενος γιατρου γιατι οταν του ειπα να του δωσει ενα υγρο απο αυτο για να του ερθει ορεξη μου ειπε οτι σε ζωακια με καρδιακα δεν χορηγητε επειδη πρεπει να κανει κορτιζονη!! ισχυει αυτο;; παλια πριν μαθουμε πως εχει καρδια ειχε να φαει 7 μερες και μια αλλη γιατρος του ειχε δωσει τετοιο φαρμακο και δεν επαθε τιποτα....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Γιατρου γνώμη σε φορουμ? Δύσκολο! Οποτε μήπως να τον δει και αλλος γιατρος τον παππου? ή ακομα και τον ορό που ειπαν να τον βάλετε σπιτι?

dukepapas

Member
15 Ιουλίου 2012
13
3
μπορει να μπει ορος στο σπιτι δεν νομιζω να μπορεσει να το ανεχτει και να το αφησει να μπει κανονικα εδω αιμα του πειραν για τις αιματολογικες και εκανε σαν τρελο...δεν το βλεπω να μενει με βελονα πανω απο λιγα λεπτα...:(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
dukepapas αν έχεις αμφιβολίες για τις οδηγίες του γιατρού σου, να πάρεις και δεύτερη και τρίτη γνώμη, αλλά από γιατρό. Οχι από φόρουμ. Αν όμως ο σκύλος σου, έχει ανάγκη από ορό και στο σπίτι, δεν μπορείς να εξασφαλίσεις ότι θα τα καταφέρεις, δεν νομίζω ότι έχεις άλλη επιλογή, απ'το να μείνει στο ιατρείο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν έχει νόημα να μείνει ο σκύλος σου μόνος του σε μία κλινική. Πιθανότατα διανύει τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Είναι όμορφο που τον αγαπάς τόσο και τον προσέχεις και είναι καλύτερα να σβήσει δίπλα στην αγαπημενή του οικογένεια .
Ωστόσο πάρε μία γνώμη από έναν γιατρό που εμπιστεύεσαι για να τον ανακουφίσεις όπου μπορείς.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αν ο γιατρος που εμπιστευεσαι, σου ειπε οτι δεν υπαρχουν πολλες ελπιδες κ ο σκυλος φευγει....προσωπικα,θα τον επαιρνα σπιτι. Αν ειναι με θεραπεια να κρατησει καποιες μερες,δεν εχει νοημα.Ας φυγει ησυχα.

Απο το κειμενο σου ομως μου αφησες αμφιβολια για το τι εχει ο σκυλος κ για το αν μπορει ή οχι να το παλεψει.

D

Deleted member 14614

Guest
Συμφωνώ με όλους τους παραπάνω. Δεν τον τσεκάρεις και με άλλο κτηνίατρο πριν πάρεις τις αποφάσεις σου?

• Like
Reactions: dnassib

dukepapas

Member
15 Ιουλίου 2012
13
3
Σας ευχαρηστω ολους για την συμπαρασταση σας και τις γνωμες σας ....σημερα ο καλος μου εφαγε ελαχιστα κατι ειναι και αυτο οταν καπιος ποτε δεν ειχε σκυλο και μενει με καπιον 15 χρονια τον βλεπεις πια σαν ανθρωπο και ακομα καλητερα.....
Δυστηχως απο οτι καταλαβα σχεδον τα περισοτερα ζωακια αν τιθετε και οικονομικο ζητιμα γιατι πειρα τιμες απο ιδιωτικα καλητερα να μην σας πω τι μου ζητισανε .... ειναι καταδικασμενα.
Εδω ανθρωποι πανε σε νοσοκομεια με τοσα μηχνανιματα και δεν μπορουν να τους βρουν τι εχουνε ποσο μαλον να εχεις τα κλασικα μια ακτινογραφια η ενα υπεροχο και πρεπει να καταλαβεις μετα και τι εχει οταν κυκλοφορουν και τοσες ασθενειες.
Ευχομε ολα τα σκυλακια του κοσμου να ζουνε οσο πιο ποιοτηκα γινεται εμεις παντα πρωτον εκεινο ταιζουμε και μετα τρομε εμεις αγαπη για ολα τα ζωακια του κοσμου τις ψυχουλες που μας κανουν χαρουμενους με τον τροπο τους.

η αγαπη μου......

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
dukepapas τα λες λίγο...φλου είναι η αλήθεια...:unsure:
Πήρες σε νοσοκομείο ζώων; Να τους ζητήσεις τι; Γιατί δεν "συνεργάζεσαι" με τον επί πολλά χρόνια φαντάζομαι κτηνίατρό σου, και σε οικονομικό επίπεδο; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα σου αρνιόταν, μια διευκόλυνση. Εμένα ο σκυλάκος σου, στο βιντεάκι, δεν μου φαίνεται, σαν να είναι έτοιμος να σε εγκαταλείψει. Αλλά αυτό μπορεί να είναι και προσωρινό ή ψευδές. Εσύ σίγουρα ξέρεις καλύτερα. Ομως, δεν έχεις καν ιδέα, αν και από τι, μπορεί να πάσχει. Σωστά δεν έχω καταλάβει;

dukepapas

Member
15 Ιουλίου 2012
13
3
αυτο το βιντεακι εινει περσινο δεν εχω συγκεκριμενο κτηνιατρο στην φιλωζοικη τον πηγεναμε απλα και εκει οι γιατροι αλλαζουν δεν ειναι παντα οι ιδιοι... οπως και λαθοι κανουν οταν μας προτινανε το φαρμακο απο τα κεντρικα στην παιανια μας ειπαν να του δινουμε για τα κιλα του 2.5ml 3 γιατροι ητανε!! και οταν αρχισαν τα προβληματα και τον πηγα στον εδω γιατρο μας ειπε οτι το ξετιναξε το φαρμακο και αδινατισε και υπολογιζοντας με το κουμπιουτερακι ειπε πως πρεπει να του δινουμε 1.4ml !!
οπωτε οπως καταλαβες πουθενα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος ρωτας περνεις γνωμες και οπως και με τα ανθρωπινα νοσοκομεια οτι βρεξει ας κατεβαση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
...οπωτε οπως καταλαβες πουθενα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος ρωτας περνεις γνωμες και οπως και με τα ανθρωπινα νοσοκομεια οτι βρεξει ας κατεβαση.
Ναι...δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα, αλλά δεν ξέρω αν έχει και νόημα, περαιτέρω ανάλυση, αυτή την στιγμή. Αν πάντως, κάποτε αποφασίσεις να ξαναβάλεις σκύλο στην ζωή σου, τουλάχιστον, ψάξε για έναν βασικό καλό γιατρό και δημιούργησε μαζί του, σχέσεις εμπιστοσύνης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό.

dukepapas

Member
15 Ιουλίου 2012
13
3
mareco ναι συγνωμη αν σας κουρασα αλλα μην νομιζεις οτι ολοι μπορουν να αντιμετωπισουν προτογνορες καταστασεις ειναι οπως κανεις παιδι για πρωτη φορα εμπειρια που δεν εχεις ξαναζισει οπως στην παρουσα φαση παπουλης που δεν μπορε να σου πει τι εχει συνχωραμε αλλα ολοι οι ανθρωποι δεν αντιδρουν το ιδιο ουτε εχουν την ψυχρεμεια που απετιται.
επομενη φορα δεν θα υπαρξη δεν προκιτε να ξαναμπω σε τετοια διαδικασια με το rex μου προτιμο να παω να προσφερω στην φιλοζοικη παρα να εχω δικο μου.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Για αρχή, please βάλε σημεία στιξης γιατι αδυνατώ να βγάλω νόημα. Διαβάζω 2-3 φορές για να καταλάβω!
Τελικά από τι πάσχει. Τι φάρμακο πηρε, για ποιά πάθηση?
Φυσημα στην καρδια? Και αλλα εχουν και δεν εχουν πάθει τίποτα, ζουν μια χαρά
Λες στο πρώτο μήνυμα "επερνε για 4 μηνες ενα φαρμακο για το εμφισιμα που πιστευω πως δεν το ειχε γιατι το απεκτησε τοσοι γιατροι του ακουσανε δεν μπορει να το ειχε στην αρχη γιατι ακουγεται χωρις στηθοσκοπιο."

Olouvio

Member
16 Απριλίου 2014
14
11
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις ψυχολογία εσύ ο ίδιος πρώτα. "εγκατέλειψες" το σκυλάκι σου πριν καν σας εγκαταλείψει αν τελικά το σκυλί ετοιμάζεται όπως λες να σας εγκαταλείψει... Οργανώσου και ηρέμησε. Πήγαινε και σε κάποιον άλλο γιατρό πες το ιστορικό του σκύλου και ξεκίνα μαζί με τον γιατρό πρώτα να καταλάβεις τι ακριβώς έχει ο σκύλος και ύστερα πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις.. Μπορεί με τον ορό που λες όντως το σκυλάκι να επανέλθει. Γιατί βγάζεις μόνος σου συμπεράσματα οτι " αααα θα πεθάνει όπως και να έχει οπότε ψάχνω να βρώ τρόπο του πως να πεθάνει καλύτερα; "
Πολέμησε το μαζί του και να είσαι δίπλα του οχι σαν παρουσία απλά!
Είναι φυσικό να έχεις θολώσει και να τα βλέπεις όλα μαύρα.!Το μόνο που μπορεί ένα forum στην συγκεκριμένη περίπτωση να σου κάνει είναι να σου πει να ηρεμήσεις εσυ. και αφού όπως λές είναι σαν το πρώτο παιδί.. όπως δεν θα ζητούσες συμβουλές παιδιάτρου για το παιδί σου απο ενα forum έτσι αντιμετώπισε και αυτο το περιστατικό.
Αν λοιπόν όντως ο γιατρός σου πει οτι είναι απροχώρητο η κατάσταση σου ζήσε δίπλα του αυτές τις στιγμές, σε θέλει εκεί μαζί του σίγουρα!
Τα καλύτερα εύχομαι για τον παππούλη σου.!

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Κι εγω θα σου πρότεινα να πας σε έναν καλό κτηνίατρο, να κάνετε και υπέρηχο καρδιάς αν η καρδιά φαίνεται να εχει το πρόβλημα, γιατί αν ειναι κάτι που αντιμετωπίζεται αξίζει να το παλεψετε. Χωρίς διάγνωση δεν ξέρεις τι παλεύεις και τι πιθανότητες έχεις. Μήπως το φάρμακο για την καρδιά τον πείραξε και χρειάζεται απλά αλλαγή θεραπείας;
Ίσως πάλι ο μεσαίος ή μεγαλοσωμος (δεν ξεχωρίζω στο βίντεο) σκύλος σου να ειναι όντως υπέργηρος και να ειναι σωστοτερο να τον αφήσετε να φύγει ήρεμα με την οικογένεια του, αλλά δεν θες να πάρεις μια δεύτερη γνώμη πριν το αποφασίσεις αυτό;
Αν κάποιος ξέρει στην περιοχή του dukepapas κάποιον κτηνίατρο καλό, που όμως δεν θα του αδειάσει τις τσέπες με το καλημερα ας το πει εδώ...
Τρέμω την ώρα που θα ειναι και ο δικός μου σκύλος γερακος , αλλά μετα σκέφτομαι ότι αν προλάβει να ζήσει μια ζωή γεμάτη αγάπη, παρέα και φροντίδα θα ειναι ευτυχισμένος κι αυτός κι εγω μαζί του.
Εύχομαι να ειναι κάτι περαστικό, αλλά ότι και να γίνει , καλή δυναμη!

dukepapas

Member
15 Ιουλίου 2012
13
3
θα την βρω την ακρη τωρα αν και ανεργος η μονη ληση ειναι η φιλοζωικη γιατι απο ιδιωτικες κλινικες ζητανε εξωφρενικα λεφτα 120 εξεταση και 60 ευρω την ημερα οποτε δεν εχω την δυνατοτητα.
Επισης ξεχασα να αναφερω οτι στο σαλιο του βγαζει και μικρα κοματακια σαν ξιραμενο αιμα και ενιωτε ειναι καφε ο γιατρος ειπε οτι μπορει να περασε και γαστροραγια μαλον μικρης μορφης.
Συγουρα θα του κανω τον υπερεχο για να συγουρεψω οσο μπορω τον σινδιασμο τον συμπτωματον και ο θεος βοηθως.

Να φανταστης οταν τον ειχανε βρει η γονεις μου κατερηνα πριν 14 χρονια κηνηγαγε την σκουπιδιαρα..... το κακομηρο και το μαζεψαμε τον ταισαμε και απο τοτε καθε μερα ο τακτικοτερος πελατης....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Γιατι πας σε κλινικες;Πηγαινε σε καποιο ΚΑΛΟ γιατρο,δειξε οτι εξετασεις εχεις,ρωτα τον ποσο θα κοστισει το καθετι κ λεφτα θα βρεθουν. Εδω δεν ξερεις τι απο ολα εχει!Γαστροραγια;Εμφυσημα;Κατι αλλο; Μπορεις κ να συνεννοηθεις κ με το γιατρο για τα οικονομικα. Λιγα-λιγα ή μπορει να βρεθουν κ αλλοι να σε βοηθησουν.Δεν ειναι ντροπη! Οι φιλοζωοι βοηθουμαστε μεταξυ μας. Μην τον καταδικαζεις για το χρηματικο!Αντε,παρε τα πανω σου!

• Like
Reactions: deliaki