ο σκυλος μου εφτασε 15 και ετοιμαζετε να μας εγκαταλειψη

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
Να φανταστης οταν τον ειχανε βρει η γονεις μου κατερηνα πριν 14 χρονια κηνηγαγε την σκουπιδιαρα..... το κακομηρο και το μαζεψαμε τον ταισαμε και απο τοτε καθε μερα ο τακτικοτερος πελατης....

τι εννοεις παραπανω?

δεν ειναι δικο σου το σκυλακι?ειναι εξω και το φροντιζετε εσεις ολα αυτα τα χρονια?δεν εχω καταλαβει βασικα...εχεις χρηματα για υπερηχο αλλα παρολα αυτα δεν μπορεις να κανεις ενα διακανονισμο για τα υπολοιπα ωστε να δεις τι εχει το ζωακι? συγνωμη αλλα δεν εχω καταλαβει τπτ εκτος τους οτι υπαρχει ενα υπερηλικο ζωακι που απεκτησε καποια προβληματα λογω ηλικιας να υποθεσω και εσυ δεν μπορεις να ανταπεξελθεις?

dukepapas

Member
15 Ιουλίου 2012
13
3
Σημερα θα παει για υπερηχο ελπιζω να πανε ολα καλα εχει παρει λιγο τα πανω με το κοτοπουλο που λιγο εφαγε για να δουμε τι θα γινει.

dukepapas

Member
15 Ιουλίου 2012
13
3
τον πιγα στο γιατρο εκανε υπεριχο και δεν του βρικε τιποτα.... αλλα ο σκυλος εξακολουθει να μην τρωει να ειναι κακοκεφος και η μυτη του στεγνη.Του αλεθο την τροφη και τον ταιζο λιγο με το κουταλι ενω τρωει ελαχιστα ισα ισα να ξεκινισω να του δινω τα φαρμακα για την ορεξη.Βλεπω οτι οταν τον χαιδεβω στην τραχεια ενειωτε διχνει οτι τον ενοχλει..... δεν ξερω πια τι αλλο να κανω εκει τον κιταξαν 3 γιατροι και δεν ειπαν οτι εχει κατι συγκεκριμενο. :(

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Τι υπερηχο κάνατε; Εννοώ σε ποιο μέρος του σώματος; Εγω εννοούσα υπερηχο καρδιάς για το φύσημα.
Τι εννοείς ότι τον έχουν κοιτάξει στην τραχεια; Εχει κάνει ακτινογραφία ή ενδοσκόπηση μήπως εχει κάποια στενωση στον οισοφάγο ( πχ απο όγκο) και δεν μπορεί να φάει; Η ενδοσκόπηση βέβαια απαιτεί αναισθησία, οπότε καλύτερα να την αποφύγετε, αλλά μια ακτινογραφία στην περιοχή του λαιμου και στο θώρακα ίσως έδειχνε κάτι.
Ο κτηνίατρος που έκανε τον υπερηχο τι υποψιάζεται;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
dukepapas εξακολουθω να πιστευω οτι δεν εχεις βρει αξιολογο γιατρο. Εδω στο φορουμ σχεδον καθημερινα πολλα μελη γραφουν για καποιους κτηνιατρους εξαιρετικα σχολια, γραψε σε ποια περιοχη εισαι και θα σου συστησουν καποιον που θα βγεις απο το ιατρειο του με απαντησεις.

• Like
Reactions: l.Kyveli

dukepapas

Member
15 Ιουλίου 2012
13
3
Τον ειδαν 3 γιατροι τις φιλοζοικης και ενας τεταρτος εδω που ειναι στην φιλαδελφεια εδειξε στον υπεροχο ολα τα οργανα για κοιλια οχι για καρδια.Φανηκε κατι ενα εκατοστο που δεν μπορουν να ξερουν τι ειναι αν δεν γινει βιοψια αλλα σε τετοια ηλικια τι βιοψια να κανει;
Τους αφησα το τηλ μου να κανουν λεει ενα μιτινκ ολοι και θα με παρουν να μου πουν, τωρα αν εχει κατι για ενδοσκοπηση δεν νομιζω να εχουν.
Τωρα οσο για τους κτηνιατρους σας ευχαρηστω για το ενδιαφερον σας αλλα που να προτοπας κιολας ενας κτηνιατρος δεν μπορει να εχει δικο του μηχανιμα οποτε παλι σε κλινικη πρεπει να καταλιξω.
Σας ευχαρηστω πολυ να ειστε ολοι καλα μην σας στεναχωρο και εγω με τα δικα μου μακαρι ολα τα ζωακια μας τουλαχιστον να μην υποφερει.

undead

Active Member
29 Μαρτίου 2014
31
51
Αδυνατώ να πιστέψω ότι 4 γιατροί δε μπορούν να βρουν τι έχει ο σκύλος, συγνώμη! Και η γνώμη μου είναι ότι αφού υποπτεύεσαι φύσημα στην καρδιά εξ' αρχής, για ποιο λόγο να μην κάνει υπέρηχο καρδιάς αλλά άλλο υπέρηχο; Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω το σκεπτικό...

dukepapas

Member
15 Ιουλίου 2012
13
3
οχι βρε καλο μου εμφισιμα εχει επεισιμα δεν χρειαζετε να κανει καμια εξεταση για αυτο ακουγετε απο το μισο μετρο και χωρις στιθοσκοπιο στην απολιτη ησιχια.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Το εμφύσημα ειναι πάθηση των πνευμόνων και δεν ακούγεται, το βλέπεις στην ακτινογραφία. Δεν ξέρω κάν αν υπάρχει τέτοια πάθηση στους σκύλους, γιατί στον άνθρωπο προκαλείται συνήθως απο το κάπνισμα...
Το φύσημα ειναι πάθηση της καρδιάς, ακούγεται στην ακρόαση, αλλά ο υπέρηχος καρδιάς ξεκαθαρίζει πόσο σοβαρό ειναι και πόσο επιβαρύνει την καρδιά , ώστε να πάρει την σωστή φαρμακευτική αγωγή και να ανακουφιστεί λιγάκι. Αν ειναι πολύ προχωρημένο με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια δεν μπορείς να κανεις πολλά...
Επίσης ειναι μια εξέταση που κάνουν πολύ λίγοι κτηνίατροι και πιθανόν κοστίζει ακριβά. Οι κτηνίατροι που τον είδαν θεωρούν ότι φταίει η καρδιά του που δεν τρώει;
Δεν νομίζω να κουράζεται κανεις να διαβάζει για το άρρωστο σκυλάκι σου , απλά δεν ειναι ξεκάθαρο ποιο ειναι το πρόβλημα του, ώστε να απο δεχτείς ότι δεν σηκώνει θεραπεία ...
Αν όντως εχει σοβαρή καρδιακή πάθηση και δεν βρεθεί καταλληλότερη θεραπεία απο την προηγούμενη, ίσως να ήρθε η ώρα του δυστυχώς, κανεις δεν ενιαία θάνατος...

Last edited:
  • Like
Reactions: mareco

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Σε σοβαρο προβλημα υγειας και μετα απο 4 γνωμες οπως λες θα εβρισκα εναν γιατρο με καλες κριτικες και οσο το δυνατον καλυτερα εξοπλισμενο κτηνιατρειο. Δεν θα ετρεχα σε κτηνιατρους μεσω φιλοζωικων. Καταρχην τι δουλεια εχεις με τους γιατρους της φιλοζωικης εφοσον ο σκυλος δεν ειναι αδεσποτο που φιλοξενεις?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το εμφύσημα ειναι πάθηση των πνευμόνων και δεν ακούγεται, το βλέπεις στην ακτινογραφία...
Να προσθέσω κάτι, από οικογενειακή (και προσωπική) εμπειρία...

Δεν ξέρω αν το εμφύσημα ακούγεται ή όχι...
Αν, όμως... λέω, ΑΝ μπορούμε να ακούσουμε "βράσιμο" στους πνεύμονες του σκύλου, τότε μιλάμε για πολύ σοβαρή κατάσταση... η οποία μπορεί να είναι είτε εμφύσημα, είτε πνευμονία, είτε καρκίνος...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Καταρχην τι δουλεια εχεις με τους γιατρους της φιλοζωικης εφοσον ο σκυλος δεν ειναι αδεσποτο που φιλοξενεις?
Κανονικό ιατρείο είναι Nizinny. Μπορεί να πάει όποιος θέλει και απ'ότι ξέρω, έχει και κάπως καλύτερες τιμές. Για την εμπειρία των γιατρών του όμως, δεν έχω άποψη.

• Like
Reactions: johnk and Nizinny

dukepapas

Member
15 Ιουλίου 2012
13
3
Φιλοι μου καλη.....εκτος απο την προσευχες για την αγαπη μου δεν ξερω αν θα το πιστεψετε ...τον σταυρωσα με το λαδακι τις παναγιας της μαλεβης και του αγιου νεκταριου στο νερο του εβαλα αγιασμο απο το τιμιο ξυλο και σιγα σιγα συνειρθε και ξεκινισε να τρωει..... δεν περιγραφω αλλο.:barefoot:

skar

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2014
81
158
28
Ελλάδα
φτου φτου, μην το ματιαξουμεν...θα δεις, ολα θα πανε καλα, ψυχραιμια χρειαζεται...:)

υγ. ευχελαιο, του εκανες?

• Like
Reactions: undead

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Εύχομαι τα καλύτερα τώρα αν ήταν από τον αγιασμό το Τίμιο Ξύλο το ή τα Λάδια.... ένας Θεός ξέρει! μπορεί απλά να συνήλθε το σκυλούνι,,,,

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Να προσθέσω κάτι, από οικογενειακή (και προσωπική) εμπειρία...

Δεν ξέρω αν το εμφύσημα ακούγεται ή όχι...
Αν, όμως... λέω, ΑΝ μπορούμε να ακούσουμε "βράσιμο" στους πνεύμονες του σκύλου, τότε μιλάμε για πολύ σοβαρή κατάσταση... η οποία μπορεί να είναι είτε εμφύσημα, είτε πνευμονία, είτε καρκίνος...
Κάτι άλλο θα εννοείς, το εμφύσημα δεν ακούγεται, το φύσημα πάλι ναι, αλλά αφορά άλλο όργανο (την καρδιά)