παιδια βοηθηστε πυρετος

grakes

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2016
67
9
29
το κουταβι μου εχει καποια συμπτωματα αποτι εχω παρατηρησει και αποτι διαβασα ειναι πυρετος δεν ξερω τι να κανω αυριο ειναι κυριακη και ολα ειναι κλειστα τι να κανω? στην αρχη νομιζα οτι ολο αυτο ηταν απο την φαρυγγιτιδα που παιρνει και αντιβιωση αλλα σημερα επειδη ειπα αποκλειεται δτο εψαξα και δεν ειναι τι να κανω εχω ανχωθει ...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Για αρχή ψυχραιμία!

Ο πυρετός είναι από τα ελάχιστα συμπτώματα που μπορούν να μετρηθούν αντί να τα υποθέτουμε (σε αντίθεση πχ με τον πόνο). Αν έχεις θερμόμετρο πάρε θερμοκρασία, και μην ξεχνάς ότι η φυσιολογική θερμοκρασία του σκύλου δεν είναι ίδια με την ανθρώπινη.

Αν έχει όντως πυρετό, μπορείς να καλέσεις τον κτηνίατρο ή μια 24ωρη κλινική για να σε καθοδηγήσουν.

Εφόσον το κουτάβι κινείται και τρώει φυσιολογικά και παίρνει ήδη αντιβίωση δεν θα ανησυχούσα τόσο πολύ. Σημασία βέβαια έχει τι λέει ο γιατρός, και κατά προτίμηση αυτός που ήδη τον παρακολουθεί αφού έχει πρόσφατο ιστορικό.

Περαστικά του!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Παρε θερμοκρασια αρχικα.....
Ξερεις να το κανεις;
Μετα αν εχει, λες περιοχη σου λεμε κτηνιατρικο κεντρο ανοιχτο.
Ψυχραιμια....
Ορεξη για φαι παιχνιδι εχει;

• Like
Reactions: mareco

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Επίσης πολύ σημαντικό. ΜΗΝ δώσεις ανθρώπινα φάρμακα όπως depon, panadol κλπ.
Και γενικά μην δώσεις κανένα φάρμακο που δεν έχει συστήσει γιατρός.

• Like
Reactions: ioanna a and mareco

grakes

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2016
67
9
29
εχω παρακουλουθυσει τα συμπτωματα κοιμαται ολη την ωρα δεν ειναι ζωηρο δεν τρεχει ξηρη μητη τρεμει που και που και κανονικα ειναι ΠΟΛΥ ενεργητικο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.402
εχω παρακουλουθυσει τα συμπτωματα κοιμαται ολη την ωρα δεν ειναι ζωηρο δεν τρεχει ξηρη μητη τρεμει που και που και κανονικα ειναι ΠΟΛΥ ενεργητικο
Καλά βρε παιδί μου, τον πυρετό πως τον σκέφτηκες;
Τι ηλικία έχει το κουτάβι; Εχει κάνει τα εμβόλιά του; Πότε;
Μήπως απλώς κρυώνει και τρέμει;

• Like
Reactions: GRDANE

grakes

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2016
67
9
29
5 μηνων κουταβι τα εχει κανει ολα και το τριτο μαλιστα τα χριστουγεννα περιπου αλιμο μενω και παω στον γρηγοροπουλο δηλαδη θα απαντησει???

• Like
Reactions: ioanna a

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Απο χτες σε εχω ρωτησει αν του εβαλες θερμομετρο.
Αν οχι καντο.
Ο πυρετος δεν ειναι για υποθεση, για μετρηση ειναι!
Επισης απο χτες σε ρωτησα που μενεις να σου πουμε κλινικη 24/365.
Αλλα κ στα δυο ακομα περιμενω απαντησεις....... :(
Ε δεν νομιζω οτι ενα φορουμ μπορει να σου κανει κατι παραπανω εκτος το να συζηταμε ανουσια μια..... υποθεση.

grakes

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2016
67
9
29
Απο χτες σε εχω ρωτησει αν του εβαλες θερμομετρο.
Αν οχι καντο.
Ο πυρετος δεν ειναι για υποθεση, για μετρηση ειναι!
Επισης απο χτες σε ρωτησα που μενεις να σου πουμε κλινικη 24/365.
Αλλα κ στα δυο ακομα περιμενω απαντησεις....... :(
Ε δεν νομιζω οτι ενα φορουμ μπορει να σου κανει κατι παραπανω εκτος το να συζηταμε ανουσια μια..... υποθεση.
συγνωμη ημουν αγχωμενος βιαστικος κ.α δεν μετρησα δεν εχω ειδικο θερμομετρο και λενε να μην βαλω αλλο στο ιντερνετ μενω αλιμο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.402
Δεν υπάρχει ειδικό θερμόμετρο. Οτι βάζουμε εμείς, βάζουμε και στα σκυλιά. Με πολύ μεγάλη προσοχή.
Αλλά έτσι κι αλλιώς, τώρα καλύτερα να περιμένεις μέχρι αύριο, να πας στον γιατρό σου. Εκτός βέβαια, αν νομίζεις ότι το σκυλάκι χειροτερεύει.

• Like
Reactions: sea-mol

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
συγνωμη ημουν αγχωμενος βιαστικος κ.α δεν μετρησα δεν εχω ειδικο θερμομετρο και λενε να μην βαλω αλλο στο ιντερνετ μενω αλιμο
Το αγχος κ ο πανικος δεν βοηθουν σε τετοιες καταστασεις, ειδικα οταν εχεις την ιδεα κ ζητας βοηθεια απο ενα φορουμ που καποιος δεν μπορει να σε "βοηθησει" παρα μονο με συμβουλες......

Καμια φορα αυτο που βλεπουμε ειναι απλα η ιδεα μας κ σπερνουμε πανικο τσαμπα κ καμια φορα χρηζει αμεσης επεμβασης, ειδικα οταν η κατασταση αφορα κουταβι.
Κοντα σου, οχι ομως διπλα σου, υπαρχει στην Παιανια κλινικη 24/365 το Αττικο
http://www.attikovet.gr/portal/
Αν οντως το κουταβι εχει πυρετο, ΝΑ ΠΑΣ.
Αλλα πριν πανικοβληθεις το αρπαξεις παραμασχαλα κ αρχισεις νεο γυρο πανικου, παρε το θερμομετρο που βαζεις εσυ, ειδικα αν εχεις ηλεκτρονικο κ δες τι θερμοκρασια εχει, το παραπανω βιντεο βοηθαει.
Αν δεν εχεις θερμομετρο με 10-20ευρω βρισκεις σε οποιοδηποτε φαρμακειο.
Μαθαινεις λοιπον αν εχει πυρετο κ αν εχει αφου τους παρεις τηλ πας......
Κουταβι ειναι......

• Like
Reactions: cygor