παιχνιδι με τον σκυλο


pennou

Member
6 Ιουνίου 2007
14
0
:D
εχω μια σκυλιτσα την ιρμα..ειναι λυκος αλλα εχω ενα προβλημα!!ειναι παιχνιδιαρα και τα κιλα της δεν με βοηθανε να παιξω μαζι της!!επισης εχω να πω οτι σε μπαλες και κομπους δεν δινει απολυτως καμια σημασια και λατρευει να παιζει με σκουπες και να μασουλαει πετρες.πως να τησ το κοψω να μην σπασει ολα τησ τα δοντια??ειναι 2 ετων και ενος μηνος και ειναι σε κηπο...
επισης αυτο το σκυλακι το πηραμε για φυλακα αλλα δεν ηταν οτι πιο ευκολο γιατι εγω μενω αθηνα και αυτο λιβαδεια με την μαμα μου.επομενως η εκπαιδευση του να μην υπαρχει.ομολογω οτι εχει υπεροχο χαρακτηρα απλα ειναι αγαρμπη!!σε σχεση με το μαλτεζ που υπαρχει μεσα στο σπιτι ειναι πολυ καλυτερη σε χαρακτηρα.απλα θα ηρεμησει μεγαλωνοντας η θα κανει σαν τρελη καθε φορα που με βλεπει(αποτελεσμα σηνυθως πεφτω κατω και ανεβαινει πανω μου και με γλυφει).επισης δυσκολευομαι στιν βολτα οταν βρεθει αλλο ζωο μπροστα μας...τρελαινεται!!!τραβαει σαν τρρελη και λογω ελλειψησ εκπαιδευσης δεν ακουει παντα...μπορω να διορθωσω καποια απο αυτα τ αλαθη,οσο γινεται γιατι δεν εχω καθημερινη επαφη μαζι της.και η μαμα μου δεν μπορει να ασχοληθει οσο εγω οποτε ειμαι εκει!!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Πρώτα πρώτα κάν’ της δίαιτα! Γιατί ένα νεαρό ζώο μόλις 2 ετών να είναι υπέρβαρο? :?

Για να μην παίζει με τις σκούπες απλά… εξαφάνισε τις, (όπως και τα φαράσια!) :wink:

Από ότι κατάλαβα το σκυλί δεν πολύβγαίνει έξω, οπότε ενδέχεται να βαριέται...
Αυτός είναι ίσως ο λόγος που μασουλάει… πέτρες! :shock:

Πήγαινε στο χασάπη της γειτονιάς σου και αγόρασε ένα μεγάλο μοσχαρίσιο κόκαλο (από αυτό που κάνουμε σούπα) και δώσ’ της το (ωμό) .

Το καλύτερο από όλα βέβαια, είναι να την βγάζεις 3 φορές την ημέρα βόλτα και να αρχίσετε το παιχνίδι στο πάρκο (κυνηγητό, κρυφτό, μπαλάκι κτλ.)

ΥΓ. Τώρα πρόσεξα ότι το σκυλί είναι αλλού και ‘συ αλλού…
Τι ψάχνεις να βρεις τότε αγαπητή φίλη? :?
Το σκυλί έπρεπε να γνωρίζει ήδη τις βασικές εντολές! Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά… Μπορείς να αρχίσεις να το «δουλεύεις» από τώρα…
Το ότι πήρατε ένα σκυλί για φύλακα δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασχολείστε μαζί του! Ένα σκυλί χρειάζεται πάνω από όλα αγάπη και ΧΡΟΝΟ!
Συνεννοήσου με την μητέρα σου και βρείτε λύση.
Ψάχνοντας στο forum θα βρεις ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των σκύλων. Ρίξε μια ματιά και για οτιδήποτε χρειαστείς εδώ είμαστε!
 


pennou

Member
6 Ιουνίου 2007
14
0
μια την ημερα βγαινει σιγουρα και συνηθως την αφηνουμε οποτε ειναι και καποιος σο σπιτι ελευθερη να αλωνιζει στο σπιτι!!δεν νομιζω πως ειναι χοντρη απλα εγω δεν μπορω να την κουμανταρω!!και απο κοκκαλα αλλο τιποτα!!!αν σκαψουμε στο κηπο φτιαχνουμε ολοκληρο σκελετοοοο!!απλα θελω να μαθω τροπους ωστε να διασκεδαζουμε και οι δυο μας στο παιχνιδι..και οχι να με σακατευει καθε φορα(αλλο αν εγω το ευχαριστιεμαι οταν την βλεπω και ερχεται με φορα να την αγκαλιασω)
 


Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
!!!τραβαει σαν τρρελη και λογω ελλειψησ εκπαιδευσης δεν ακουει παντα...μπορω να διορθωσω καποια απο αυτα τ αλαθη,οσο γινεται γιατι δεν εχω καθημερινη επαφη μαζι της.και η μαμα μου δεν μπορει να ασχοληθει οσο εγω οποτε ειμαι εκει!!
Αν δεν αλλαξει κατι με αυτο που γραφεις παραπανω,δεν νομιζω οτι θα μπορεις να την κουμανταρεις και ειδικα οταν βγαινεται βολτα,και βεβαια καθε φορα που θα σε βλεπει να πηδαει και θα σε ριχνει κατω.Πρεπει να ασχολειθει καποιος με την εκπαιδευση της

και οχι να με σακατευει καθε φορα(αλλο αν εγω το ευχαριστιεμαι οταν την βλεπω και ερχεται με φορα να την αγκαλιασω)
Μηπως της δινεις να καταλαβει οτι σου αρεσει και αυτη το κανει ακομα περισσοτερο?
 


pennou

Member
6 Ιουνίου 2007
14
0
το ξερω αυτο!!!ειναι δυσκολο και εχω απαγορεψει στον αδερφο μου να την κανει οτιδηποτε αλλο εκτος απο βολτα γιατι απλωνει χερι πανω της.εμενα και την μαμα μου ποτε δεν μασ εχει δαγκωσει(περα απο το παιχνιαδιαρικο δαγκωμα)τον αδερφο μου πολλες φορες και καλα να τα παθει.δεν θα την μαλωσω ποτε επειδη δαγκωσε καποιον που την κακομεταχειριζεται.το προβλημα ειναι οτι δεν ειμαι παρουσα καθε μερα αλλα 4-5 φορεσ στο 15νθημερο.θελω να αξιοποιησω αυτον τον χρονο μαζι της οσο το δυνατον περισσοτερο,να την βοηθησω οσο γινεται...υπαρχει τροπος???επαναλαμβανω πως απο αλλα σκυλια που εχω δει και εχουν καποιον απο πανω συνεχεια εχει υπεροχο χαρακτηρα...ειναι αγαρμπη και καποιες φορες ανυπακουη(οχι τοσο συχνο φαινομενο)
 


pennou

Member
6 Ιουνίου 2007
14
0
μα βασικες εντολες τις ξερει και εγω ειμαι ικανοποιημενη με την συμπεριφορα της παρα πολυ!!εγω ζηταω εναν τροπο να αξιοποιω οσο γινιται περισσοτερο τον χρονο μαζι της και αν μπορω εγω τοτε θα ωθησω και την μητερα μου να βοηθησει οταν εγω λειπω
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
609
2
Athens
Εφόσον το σκυλί δεν ξέρει τα βασικά καιρός είναι να μάθει – ποτέ δεν είναι αργά.
Η σκυλίτσα σου έχει πολλή ενέργεια και δεν μπορεί να την ξεδώσει.
Έχετε ολόκληρο κήπο στην διαθέσει σας, φτιάξε κάτι σαν εμπόδια για να πηδάει από πανό, κάποιο τούνελ για να το περνάει, δοκίμασε παιχνίδι με frisbee. Μπορείτε να δοκιμάζετε λίγη ιχνηλασία – κρύβεις κάτι σε ένα σημείο του κήπου (να μην σε δει μόνο η σκυλίτσα σου) και μετά σιγά σιγά το ψαχνή.
απλα θελω να μαθω τροπους ωστε να διασκεδαζουμε και οι δυο μας στο παιχνιδι..και οχι να με σακατευει καθε φορα
Αφού δεν ξέρει να παίξει αλλιώς, δεν ασχολιέστε μαζί της αρκετά.
 


Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
pennou said:
ειναι δυσκολο και εχω απαγορεψει στον αδερφο μου να την κανει οτιδηποτε αλλο εκτος απο βολτα γιατι απλωνει χερι πανω της.εμενα και την μαμα μου ποτε δεν μασ εχει δαγκωσει(περα απο το παιχνιαδιαρικο δαγκωμα)τον αδερφο μου πολλες φορες και καλα να τα παθει.)
Το προβλημα ομως ειναι,οτι ειναι πολυ μεγαλη η πιθανοτητα,τα σκυλια οταν εχουν φαει ξυλο και εχουν δαγκωσει καποιο ανθρωπο,να το ξανακανουν και σε καποιο ασχετο γιατι θα εχουν φοβηθει.
Αυτος μπορει απλα να κανει μια κινηση που να της θυμισει την ιδια κινηση που εχει κανει ο αδελφος σου και τοτε να επιτεθει.

Αφου εχεις εσυ διαθεση,μπορεις να δουλεψεις μαζι της εστω και 5 φορες το δεκαπενθημερο,προσπαθησε να την βαζεις να καθεται για καθε τι που θα κανεις η θα της δωσεις....πχ πεστης κατσε πριν της βαλεις το λουρι για να βγειτε βολτα,πριν της βαλεις το φαι στο πιατο να καθετε να περιμενει στο "κατσε",και πολλα παιχνιδια στον κηπο με το μπαλακι που καθε φορα πριν της το πεταξεις να της λες κατσε... αυτο θα την μαθει να εχει κοντρολ στις κινησεις της και να μην ειναι τοσο ατσουμπαλη.
και ποτε μα ποτε μην της δινεις κατι (παιχνιδι,χαδι,λιχουδια,βολτα)χωρις να κανει κατι για σενα....κατι που το ξερει οπως...να δινει το ποδι...να καθεται ...να ξαπλωνει...οτιδηποτε εντολη καταλαβαινει,αρκει να το κανει γιατι εσυ το ζητας και πρεπει να το κανει!
 


pennou

Member
6 Ιουνίου 2007
14
0
σας υπερευχαριστω για τισ συμβουλες σας.δεν ειχα σκεφτει πως μπορω να διαμορφωσω τον κηπο μας(φοβαμαι για τα φιδια ομωσ)αλλα τωρα που θα επιστρεψω για καλοκαιρι στον τοπο μου θα φτιαξω ολα αυτα που μου ειπατε,τουνελακι και εμποδια.ηταν φανταστικη η ιδεα σας...
μηπως γνωριζεται αν κινδυνευουν τα ζωα απο οχιες και πως μπορω να μειωσω εγω τον κινδυνο με καποια προληψη???
 


Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
Και εγω φοβαμαι για την δικη μου,μην την δαγκωσει οχια,οταν παμε στο βουνο αλλα ειναι και θεμα τυχης...μαλλον ατυχιας,πως να προφυλαχτεις?
Ζητησε απο τον κτηνιατρο να σου δωσει φαρμακα για μια ωρα αναγκης,οσο πιο γρηγορα μετα το συμβαν,τοσο το καλυτερο.
 


manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
Οι αντιοφικοι οροι σπανιζουν στα νοσοκομεια/κτηνιατρεια.Ομως σε περιπτωση που υπαρχει δίδεται ως εξής:

-μέχρι 2 ώρες από το δάγκωμα, ενίεται διηθητικά στην πληγή σε ποσότητα 50ml έως 200ml .Μετά από 2 ώρες από το δάγκωμα ο αντιοφικός ορός χορηγείται μόνο ενδοφλεβίως.
-πάντα κάνουμε υποστηρικτική και συμπτωματική αγωγή στο ζώο.(κορτιζονούχα και αντισταμινικά σκευάσματα, αντιβιοτικά, καρδιοτονωτικά, οροί ενδοφλεβίως, κ.α.)
 


pennou

Member
6 Ιουνίου 2007
14
0
επομενως πρεπει να απευθυνθω στον κτηνιατρο ωστε να με ενημερωσει και να μου δειξει ακριβως πως θα χρησιμοποιησω το καθε σκευασμα!ευχομαι επειδη ειμαι επαρχια να υπαρχουν οροι γιατι τα περιστατικα ισως να ειναι λιγο πιο συχνα!!!
 


manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
Pennou,πιστευω πως αυτα ειναι να μη συμβουν...Ο σκυλος δεν ειναι ανθρωπος και μετα απο ενα δαγκωμα ακολουθει πονος και πρηξιμο.Αυτο σημαινει οτι ο σκυλος μπορει να μην ειναι καθολου συνεργασιμος..Και οσο πιο πολυ κινειται αυξανονται οι παλμοι της καρδιας και το δηλητηριο ρεει πιο γρηγορα.Η πρωτη κινηση που πρεπει να κανεις ειναι να καψεις με τσιγαρο η αναπτηρα το σημειο του τσιμπηματος
 


pennou

Member
6 Ιουνίου 2007
14
0
ευχομαι να μην τυχει ποτε κατι τετοιο,γιατι υπαρχει ενδεχομενο να μην ειναι και κανεισ στο σπιτι..σας ευχαριστω που μου δωσατε τετοιες συμβουλες αντιμετωπισης δαγκωματος.τουλαχιστον αν τυχει(μακρια...) δεν θα τα χασω....
 


Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Δυστυχώς...

Δυστυχώς φίλοι μου, κίνδυνος από δάγκωμα οχιάς υπάρχει μεγάλος !!!
Εγώ πριν από πολλά χρόνια, έτυχε και έχασα... ένα σκυλί, από ένα τέτοιο περιστατικό... :cry:

Απ΄ ότι καταλάβαμε, το δάγκωσε την ώρα που φύγαμε για το μπάνιο στη θάλασσα το μεσημεράκι και όταν γυρίσαμε, ήταν ήδη απογευματάκι γύρω στις 5.00-5.30 μμ, βρίκαμε το σκυλί νεκρό. :cry:

Θα πρέπει να το δάγκωσε στα χείλη, γιατί είχε πρισθεί πολύ εκεί... και γενικά όλο το κεφάλι του... :cry:

Ήταν μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία και συνέβη στο κτήμα του εξωχικού μου σπιτιού στην Άνδρο.
Δυστυχώς, εκεί υπάρχουν πάρα πολλά φίδια και από αυτά, πολλά είναι οχιές...
Απ΄ ότι έμαθα εκ των υστέρων, έχουν δαγκώσει πολλές φορές και ζώα όταν βόσκουν κλπ. κλπ.

Μέχρι τότε, δεν είχα σκεφθεί ποτέ, ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... για τα ζώα μας, επειδή θεωρούσα, ότι τα προστατεύει το τρίχωμά τους...

Από τότε και μετά, δεν αφήνω ποτέ ζώο μου, έξω στον κήπο, εάν δεν είμαι και εγώ εκεί..., ώστε να μπορώ να παρακολουθώ και σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε να προσπαθήσω... τουλάχιστον, να κάνω ότι μπορώ..., μήπως και καταφέρω και το σώσω... :cry:
 


Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Σε ότι αφορά το παιχνίδι...

Σε ότι αφορά το σκληρό... παιχνίδι, μπορώ από προσωπική εμπειρία να πω, ότι είναι πολύ εύκολο να σταματήσει να δαγκώνει... ή να φέρεται άγαρμπα..., εάν της δείξεις με σαφή συμπεριφορά..., ότι αυτό που κάνει την στιγμή εκείνη σε πονάει..., ή σε ενοχλεί... γενικώτερα.

Ο δικός μου, στο παιχνίδι επάνω δάγκωνε... και έφταιγε η κόρη μου, η οποία τον είχε μάθει να συμπεριφέρεται έτσι... από όταν ήταν πολύ μικρός ακόμα. :roll:

Όσο όμως μεγάλωνε..., το παιχνίδι αυτό... γινόταν μεγάλο πρόβλημα και έτσι συνεννοηθήκαμε όλοι στην οικογένεια και με το που δάγκωνε, αμέσως την ίδια στιγμή, βάζαμε μια φωνή πόνου..., ώστε να καταλάβει...

Επίσης όταν πήδαγε επάνω μας, αμέσως του γυρίζαμε την πλάτη..., ή αν ακόμα και έτσι δεν καταλάβαινε, φεύγαμε και σταματάγαμε αμέσως το παιχνίδι...

Δεν χρειάστηκε να το προσπαθήσουμε περισσότερες από δύο - τρεις φορές ο καθένας και έκοψε μαχαίρι... τις κακές αυτές συνήθειες... :wink:

Τώρα πια, έχει μάθει ακόμα και την λέξη "πόνεσα" και ο καημένος, αν καμμιά φορά, στο παιχνίδι με κανένα αντικείμενο..., ακούσει ότι πόνεσα..., αμέσως το αφήνει... :lol: