Όλα πακέτοΚαλησπέρα στην παρέα!!Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω,το εμβόλιο της λύσσας γίνεται μόνο του ή μπορεί να γίνει και μαζί με τα άλλα;
Και η λύσσα κρατάει τρία χρόνια άλλα από νόμο θέλει κάθε χρόνο. Αυτό που δεν κρατάει πάρα μόνο μερικούς μήνες είναι της λεπτοσπειρωσης. Καλό είναι να το κάνεις κάθε χρόνο μαζί με της λύσσας.Τα εμβόλια πλην της λύσσας δεν είναι υποχρεωτικό η αναγκαίο να γίνονται κάθε χρόνο. Λύσσα κάθε χρόνο (βάση νόμου) τα υπόλοιπα έως και κάθε 3 χρόνια.
Προσωπικά θα ακολουθήσω το πρόγραμμα λύσσα κάθε χρόνο και τα υπόλοιπα κάθε 3 χρόνια μετά τον πρώτο ετήσιο επαναληπτικό εμβολ
ιασμό
Όταν έχεις σκύλους άνω των 10 ετών δύσκολα κάνεις ένα εμβόλιο με ελάχιστα έτη κυκλοφορίας. Εγώ στη μεγάλη μου που δεν την έχω πια μετά τα 12 μόνο λύσσα έκανα.στα κουτάβια ο πρώτος εμβολιασμός της λύσσας γίνεται χωριστά.
εμάς π.χ. το 5απλό έγινε μετά από 15 μέρες.
στα ενήλικα γίνονται και τα 2 μαζί. όσα ενήλικα αδέσποτα έχω εμβολιάσει, ο κτηνιάτρος πάντα έκανε μαζί και τα 2 εμβόλια την ίδια μέρα.
---
για το καλαζάρ δεν θα άκουγα κανέναν εκτός από έναν κτηνίατρο. οι φοβίες για τα εμβόλια (και στους ανθρωπους) είναι παραφουσκωμένες και συχνά δεν βασίζονται σε καμια επιστημονική έρευνα αλλά σε υποψίες και άρθρα εντελώς άσχετων δημοσιογράφων.
Λοιπόν, ο δικός μας κτηνίατρος είπε ότι ναι μεν δεν προστατεύει τον σκύλο κατά 100% αλλά μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να νοσήσει. Σε υγειή ζώα οι πιθανότητες εκδήλωσης σοβαρών επιπτώσεων είναι μικρές.
Αφ'ετέρου, διαβάζες κάτι τέτοια και σε πιάνει φρίκη.
ε εννοείται. ούτε εγώ κάνω το Nobivac DHPPi στη μεγάλη μου.Όταν έχεις σκύλους άνω των 10 ετών δύσκολα κάνεις ένα εμβόλιο με ελάχιστα έτη κυκλοφορίας. Εγώ στη μεγάλη μου που δεν την έχω πια μετά τα 12 μόνο λύσσα έκανα.
Αναλογα με την επιδημιολογια της περιοχης και την εκθεση του σκυλου (αλλο καναπεδοσκυλο, αλλο κυνηγοσκυλο)Αυτό που δεν κρατάει πάρα μόνο μερικούς μήνες είναι της λεπτοσπειρωσης. Καλό είναι να το κάνεις κάθε χρόνο μαζί με της λύσσας.
Στις τρεις εβδομάδες μπορείς να επαναλάβεις για λεπροσπείρωση, θεωρητικά τώρα δηλαδή. Υπάρχει και μια άποψη πως ο πρώτος κύκλος για λεπροσπείρωση σε κουτάβι μπορεί να είναι και τριπλός. Όπως και να έχει πάντως ο εμβολιασμός για λεπροσπείρωση μια φορά το χρόνο χρειάζεται και ανάλογα την περιοχή, θα σου πει ο γιατρός, μπορεί και δύο.Καλησπέρα, να κάνω μία ερώτηση, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε (περιμένω τηλ από το γιατρό).
Ο μικρός μου έκανε κανονικά τα δύο πενταπλά. Με ένα θέμα όμως. Στο πρώτο δεν έκανε το lepto, Καθώς στην Τσεχία λεπροσπείρωση και λύσσα είναι άγνωστες λέξεις. (δεν υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά ή γάτες). Έτσι έκανε το δεύτερο πενταπλό με το πρώτο lepto ακριβώς πριν τρεις εβδομάδες.
Ερώτηση: Κάνω το δεύτερο lepto μόνο του? Περιμένω λίγο, να το κάνω μαζί με της λύσσας?
Και πόσο καλυμένος είναι?