περί εμβολίων...

amstaff7

Member
17 Δεκεμβρίου 2017
11
0
43
Καλησπέρα στην παρέα!!Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω,το εμβόλιο της λύσσας γίνεται μόνο του ή μπορεί να γίνει και μαζί με τα άλλα;

amstaff7

Member
17 Δεκεμβρίου 2017
11
0
43
άρα ο κτηνιατρός μου μου πήρε το 35ε της λύσσας νταβατζιλίκι για να πληρώσω άλλα 35ε για το τελευταίο μεγάλο εμβόλιο σε 14 μέρες....:mad:

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.429
8.403
νομιζω εχεις κουταβι (αν θυμαμαι καλα) . Και μενα οταν ηταν κουταβι (πρωτους εμβολιασμους δηλαδη) ξεχωριστα εκανε το 5πλο απο της λυσσας. Γενικα συζητα με το γιατρο αν εχεις αμφιβολιες για κατι, μπορει να ειχε λογο που το προτεινε!
Σιγουρα μπορεις να βρεις και πιο οικονομικο γιατρο, εγω δινω 20, αλλα κυριως να εχεις καποιον που εμπιστευεσαι και μπορεις να συζητησεις μαζι του ανεξαρτητως κοστους.

amstaff7

Member
17 Δεκεμβρίου 2017
11
0
43
ναι κουτάβι είναι η τρελή!!!ναι 35ε κάθε φορά είναι ένα ζήτημα!Ευχαριστώ πολύ θα το συζητήσω την επόμενη φορά μαζί του και παράλληλα ψάχνω να βρω κάποιον πιο φθηνό γιατρό και συζητήσιμο γιατί αυτός είναι λίγο αμίλητος γενικά και να φανταστείς είναι γνωστός της θείας μου....

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Τα εμβόλια όταν ολοκληρωθούν δεν χρειάζεται να τα κάνεις κάθε χρόνο. Έχουν διάρκεια κάλυψης τρία χρόνια. Αυτό που πρέπει να επαναλαμβάνεις είναι της λεπτοσπειρωσης που ανάλογα την εταιρία έχει κάλυψη για 6 μήνες ή ένα χρόνο. Της λύσσας επίσης σε καλύπτει για τρεις χρόνια αλλά ο νομοθέτης σε υποχρεώνει κάθε χρόνο.
Τώρα εμβολιάζονται και για το καλαζάρ. Δεν γνωρίζω τι γίνεται με αυτό γιατί όταν κυκλοφόρησε τα σκυλιά μου ήταν ήδη αρκετά μεγάλα και δεν ήθελα να τα επιβάρυνε. Αρκέστηκε στις κλασικές μεθόδους πρόληψης.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
στα κουτάβια ο πρώτος εμβολιασμός της λύσσας γίνεται χωριστά.
εμάς π.χ. το 5απλό έγινε μετά από 15 μέρες.

στα ενήλικα γίνονται και τα 2 μαζί. όσα ενήλικα αδέσποτα έχω εμβολιάσει, ο κτηνιάτρος πάντα έκανε μαζί και τα 2 εμβόλια την ίδια μέρα.

---
για το καλαζάρ δεν θα άκουγα κανέναν εκτός από έναν κτηνίατρο. οι φοβίες για τα εμβόλια (και στους ανθρωπους) είναι παραφουσκωμένες και συχνά δεν βασίζονται σε καμια επιστημονική έρευνα αλλά σε υποψίες και άρθρα εντελώς άσχετων δημοσιογράφων.
Λοιπόν, ο δικός μας κτηνίατρος είπε ότι ναι μεν δεν προστατεύει τον σκύλο κατά 100% αλλά μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να νοσήσει. Σε υγειή ζώα οι πιθανότητες εκδήλωσης σοβαρών επιπτώσεων είναι μικρές.
Αφ'ετέρου, διαβάζες κάτι τέτοια και σε πιάνει φρίκη.

Last edited:

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Τα εμβόλια πλην της λύσσας δεν είναι υποχρεωτικό η αναγκαίο να γίνονται κάθε χρόνο. Λύσσα κάθε χρόνο (βάση νόμου) τα υπόλοιπα έως και κάθε 3 χρόνια.

Προσωπικά θα ακολουθήσω το πρόγραμμα λύσσα κάθε χρόνο και τα υπόλοιπα κάθε 3 χρόνια μετά τον πρώτο ετήσιο επαναληπτικό εμβολιασμό

• Like
Reactions: noni_papa

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Τα εμβόλια πλην της λύσσας δεν είναι υποχρεωτικό η αναγκαίο να γίνονται κάθε χρόνο. Λύσσα κάθε χρόνο (βάση νόμου) τα υπόλοιπα έως και κάθε 3 χρόνια.

Προσωπικά θα ακολουθήσω το πρόγραμμα λύσσα κάθε χρόνο και τα υπόλοιπα κάθε 3 χρόνια μετά τον πρώτο ετήσιο επαναληπτικό εμβολ
ιασμό
Και η λύσσα κρατάει τρία χρόνια άλλα από νόμο θέλει κάθε χρόνο. Αυτό που δεν κρατάει πάρα μόνο μερικούς μήνες είναι της λεπτοσπειρωσης. Καλό είναι να το κάνεις κάθε χρόνο μαζί με της λύσσας.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
στα κουτάβια ο πρώτος εμβολιασμός της λύσσας γίνεται χωριστά.
εμάς π.χ. το 5απλό έγινε μετά από 15 μέρες.

στα ενήλικα γίνονται και τα 2 μαζί. όσα ενήλικα αδέσποτα έχω εμβολιάσει, ο κτηνιάτρος πάντα έκανε μαζί και τα 2 εμβόλια την ίδια μέρα.

---
για το καλαζάρ δεν θα άκουγα κανέναν εκτός από έναν κτηνίατρο. οι φοβίες για τα εμβόλια (και στους ανθρωπους) είναι παραφουσκωμένες και συχνά δεν βασίζονται σε καμια επιστημονική έρευνα αλλά σε υποψίες και άρθρα εντελώς άσχετων δημοσιογράφων.
Λοιπόν, ο δικός μας κτηνίατρος είπε ότι ναι μεν δεν προστατεύει τον σκύλο κατά 100% αλλά μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να νοσήσει. Σε υγειή ζώα οι πιθανότητες εκδήλωσης σοβαρών επιπτώσεων είναι μικρές.
Αφ'ετέρου, διαβάζες κάτι τέτοια και σε πιάνει φρίκη.
Όταν έχεις σκύλους άνω των 10 ετών δύσκολα κάνεις ένα εμβόλιο με ελάχιστα έτη κυκλοφορίας. Εγώ στη μεγάλη μου που δεν την έχω πια μετά τα 12 μόνο λύσσα έκανα.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Όταν έχεις σκύλους άνω των 10 ετών δύσκολα κάνεις ένα εμβόλιο με ελάχιστα έτη κυκλοφορίας. Εγώ στη μεγάλη μου που δεν την έχω πια μετά τα 12 μόνο λύσσα έκανα.
ε εννοείται. ούτε εγώ κάνω το Nobivac DHPPi στη μεγάλη μου.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αυτό που δεν κρατάει πάρα μόνο μερικούς μήνες είναι της λεπτοσπειρωσης. Καλό είναι να το κάνεις κάθε χρόνο μαζί με της λύσσας.
Αναλογα με την επιδημιολογια της περιοχης και την εκθεση του σκυλου (αλλο καναπεδοσκυλο, αλλο κυνηγοσκυλο)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ενταξει επιασες τα δυο ακρα αλλα ακομα και το καναπεδοσκυλο μπορει να εκτεθει ανετα γιατι εστω μια βολτα θα την κανει και οι πολεις εχουν αρκετους αρουραιους. Αν εισαι σε μερος που δεν κυλκοφορουν καθολου ποντικοειδη, δυσκολο, σαφως και εμβολιαζεις αναλογως. Αλλα και παλι μπορει να μεταδοθει απο αλλο ζωο που εχει νοσησει και να λειτουργει σαν φορεας.
Πας συμφωνα με την επιδημιολογια της περιοχης αλλα το θεμα λεπτοσπειρωση παιζει παντου. Δεν ειναι κατι σαν το σκουλικι της καρδιας πχ.
Εγω το προγραμμα ανα τριετια το ακολουθω πολλα χρονια αλλα λεπτοσπειρωση κανω. Της λυσσας εχει τυχει σε επαναλυπτικο κυκλο να μην το κανω αλλα τη λεπτοσπειρωση δεν την αμελω.

Marco 4

Active Member
11 Μαρτίου 2014
39
42
Εμενα ο σκυλος μου ειναι επιληπτικος και δεν επιτρεπονται κανονικα τα εμβολια συμφωνα με γιατρους που εχω μιλησει απο το εξωτερικο.Μεσα στα εμβολια το γραφει καθαρα οτι χορηγουνται μονο σε υγιεις σκυλους. Εδω οι γιατροι ομως δεν μου ειπαν κατι για αυτο και περσι του εκαναν λυσσα κ λεπτοσπειρα και μαλιστα ταυτοχρονα με αποτελεσμα να πρηστει ενα μηνα και μετα να ξεκινησουν παλι κρισεις.Δεν ειμαι πολυ σιγουρη για τα εμβολια πια..Σιγουρα ομως δεν ξανακανω στον σκυλο μου!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.911
20.311
@Marco 4 θεωρώ, ότι έπρεπε να ενημερώσεις τον εδώ γιατρό, σχετικά με το πρόβλημα υγείας του σκύλου σου, εφόσον το ήξερες.

Δεν θυμάμαι, ενήλικος είναι; Τον πήρες σε γιατρό, χωρίς βιβλιάριο υγείας όπου να αναγράφονται προηγούμενα εμβόλια προφανώς; Δεν αναρωτήθηκε;

Ακαδημαικά: Δεν έχει κάνει ποτέ κανένα εμβόλιο; Ούτε σαν κουτάβι;

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Καλησπέρα, να κάνω μία ερώτηση, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε (περιμένω τηλ από το γιατρό).
Ο μικρός μου έκανε κανονικά τα δύο πενταπλά. Με ένα θέμα όμως. Στο πρώτο δεν έκανε το lepto, Καθώς στην Τσεχία λεπροσπείρωση και λύσσα είναι άγνωστες λέξεις. (δεν υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά ή γάτες). Έτσι έκανε το δεύτερο πενταπλό με το πρώτο lepto ακριβώς πριν τρεις εβδομάδες.

Ερώτηση: Κάνω το δεύτερο lepto μόνο του? Περιμένω λίγο, να το κάνω μαζί με της λύσσας?
Και πόσο καλυμένος είναι?

SnoopyP

Active Member
10 Φεβρουαρίου 2018
34
112
Εμένα το μπιγκλακι μου ήταν να το κάνει μαζί με το πενταπλο αλλά όταν πήγαμε μου είπε ότι δεν είχε βγάλει όλα τα δοντάκια του (τρισιμιση μηνων τοτε)και έτσι έκανε το πενταπλο μόνο και της λυσσας θα το κάνουμε το Σαββατο (τεσσεράμισι μηνών περίπου τωρα.

SnoopyP

Active Member
10 Φεβρουαρίου 2018
34
112
Εγώ που μένω επαρχία θεωρείται περιοχή υψηλού κινδύνου για λεπτοσπειρωση αλλά κατά την άποψη μου όλες οι περιοχές είναι επικίνδυνες ώστε να μολυνθεί ένα ζώο. Εφόσον έχει κάνει μια δόση του lepto οι κίνδυνοι μειώνονται αλλά ο κτηνίατρος είναι ειδικότερος σε αυτά τα θέματα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καλησπέρα, να κάνω μία ερώτηση, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε (περιμένω τηλ από το γιατρό).
Ο μικρός μου έκανε κανονικά τα δύο πενταπλά. Με ένα θέμα όμως. Στο πρώτο δεν έκανε το lepto, Καθώς στην Τσεχία λεπροσπείρωση και λύσσα είναι άγνωστες λέξεις. (δεν υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά ή γάτες). Έτσι έκανε το δεύτερο πενταπλό με το πρώτο lepto ακριβώς πριν τρεις εβδομάδες.

Ερώτηση: Κάνω το δεύτερο lepto μόνο του? Περιμένω λίγο, να το κάνω μαζί με της λύσσας?
Και πόσο καλυμένος είναι?
Στις τρεις εβδομάδες μπορείς να επαναλάβεις για λεπροσπείρωση, θεωρητικά τώρα δηλαδή. Υπάρχει και μια άποψη πως ο πρώτος κύκλος για λεπροσπείρωση σε κουτάβι μπορεί να είναι και τριπλός. Όπως και να έχει πάντως ο εμβολιασμός για λεπροσπείρωση μια φορά το χρόνο χρειάζεται και ανάλογα την περιοχή, θα σου πει ο γιατρός, μπορεί και δύο.