πηρα κουταβι αλλα...

vasilis

Member
21 Μαϊου 2009
9
0
Πηρα ενα ημιαιμο λαμπραντορ 35 ημερων. Απ τη στιγμη που μπηκε μες στο σπιτι έπεσε σε κατάθλιψη και κοιμάται συνέχεια. Όταν τον πηραμε του δωσαμε ενα χαπακι και το ιδιο βράδυ ως και τωρα 3η μερα βγάζει με τα κακακια του "ταινια". Νιωθει εμφανως καλυτερα αλλα δεν ειναι χαρουμενος και ζωηρος οπως τα αλλα κουταβια. Παιζει πολυ λιγο, κοιμαται συνεχεια, μας γυρίζει τη πλάτη και τεμπελιάζει ή δυσκολευεται να σηκωσει τα πισω ποδια και να σταθει όρθιος και να περπατησει. Ξέρω οτι τον πηρα απο τη μαμα και τ'αδερφια του οπότε λογική η καποια μελαγχολια των πρωτων ημερων αλλα γενικά ειναι φυσιολογικά ολα αυτά? Πόσες ωρες κοιμάται ενα κουτάβι? Πως να του δωσω ερεθισμα να παιξει με τα παιχνιδια του? Γιατι βαριεται να κουνησει τα πισω ποδια τα οποια φαινονται καλοσχηματισμενα?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!:)
Το κουτάβι είναι πολύ μικρό για να φύγει από την μητέρα του!Δεν μπορείς να το αφήσεις άλλο ένα μήνα με την μητέρα και τα αδέρφια του;
Κτηνίατρος το είδε;Μήπως είναι αρρωστούλι και γι αυτό δεν έχει όρεξη;
Ισως κι από την ταινία να είναι καταβεβλημένο...

vasilis

Member
21 Μαϊου 2009
9
0
Ξερω οτι ειναι μικρουλης αλλα αν δεν τον επαιρνα η μοιρα του θα ηταν αβεβαιη. Αφου κανει την αναγκη του νιωθει καλυτερα. Πριν λιγο παιξαμε οπως ποτέ. Η ταινια τον ταλαιπωρει εμφανως αλλα τα υπολοιπα...?

giannis

Well-Known Member
1 Μαϊου 2009
81
0
οντως ειναι παρα πολυ μικρο.
πρεπει αμμεσα να δεις κτηνιατρο για να κανει αποπαρασιτωση στο κουταβι και να σου δωσει οδηγιες .
για τον υπνο μην φοβασε,τα κουταβια ειναι σαν τους ανθρωπους ,μαμ κακα και νανι.
οσο μεγαλωνει θα κοιμαται λιγοτερο.
δες τον κτηνιατρο αυριο για να σου κανονισει και την διατροφη του.
να σου ζησει.

vasilis

Member
21 Μαϊου 2009
9
0
Ευχαριστώ πολυ! Τον εχει δει κτηνιατρος τη μερα που τον πηρα και μου συστησε τα καλυτερα. Αυτος του εδωσε και το πρωτο του χαπακι για τα ενδοπαρασιτα το οποιο απ'οτι βλεπω κανει δουλεια. Την αλλη βδομαδα μου ειπε να παω για το δευτερο χαπι. Ολα καλά όμως η συμπεριφορα του με προβληματιζει.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ο υπνος θρεφει τα μωρα και ο ηλιος τα μοσχαρια,το σκυλακι πρεπει να κοιματε οσο θελει.
Παρασιτα καλυτερα παρε αλοιφη και δωσε την για 2 ημερες αλλα να ειναι τουλαχιστο 2 ωρες νηστικο,την τροφη με λιγο γαλα σκονη απο τον κτηνιατρο.
Οσο για το παιχνιδι εχει μια ζωη μπροστα του.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τι χάπι είναι αυτό που κάνει να το δώσεις σε τόσο μικρό κουτάβι;;;;;;;
ΔΙΑΒΑΣΕΣ τις οδηγίες;
Από ότι ξέρω σιρόπι ή πάστα δίνουν σε αυτήν την ηλικία.

Πάντως δεν είναι απλά τα πράγματα... να το πας σε γιατρό.

Είναι ΠΟΛΥ εύκολο να πεθάνει ένα κουτάβι τόσο μικρό, όταν το απομακρύνουμε από την μητέρα του.

Είναι ΠΟΛΥ εύκολο να πεθάνει ένα κουτάβι από σκουλίκια.

Είναι ΠΟΛΥ εύκολο να σκοτώσει κάποιος το κουτάβι του με υπερβολική δόση λάθος φαρμάκου.

vasilis

Member
21 Μαϊου 2009
9
0
Den eixa idea ti xapi borei na einai afto alla mono kalo fainetai na tou kanei. Siga siga ta skoulikakia fevgoun. Fadazomai oti sta koutavia den prepei na dineis xapia alla i ktiniatros malon ixere ti ekane. Ftou ftou elpizw ola na pane kala!

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
ένα κόλπο που μου έχουν πει για να μην νιώθει ότι είναι μακριά από την μαμά του τα μικρά είναι να βάλεις σε ένα μπουκάλι ζεστό νερό, να το τυλίξεις με μία δικιά σου κουβερτούλα και να του το βάλεις δίπλα του και αυτό θα πάει να κουρνιάσει εκεί. Τώρα δεν ξέρω εάν δουλεύει.

Τους κτηνιάτρους να μην τους αφήνεις σε ησυχία ειδικά τώρα που είναι μικρό, εγώ ρεζίλι γίνομαι με τους λόγους που πάω και τις ανησυχίες μου, αλλά όσο τρελλή και να με λένε εγώ έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι έχω κάνει το δυνατό καλύτερο για το σκυλί μου όπως θα έκανα για το παιδί μου.

Μην το συγκρίνεις με τα άλλα κουτάβια γιατί η Σίμπα μου το πρώτο βράδυ που την βάλαμε στο δωμάτιο να κοιμηθεί μέχρι να την πάμε στην κτηνίατρο που ήταν μόνη της σήκωσε τον κόσμο από το κλάμα στο πόδι και κάνει και 3 διαφορετικά είδη κλαματος από τα οποία το ένα ειδικά είναι για γέλια (δεν είμαι κακιά αλλά μόλις το άκουσα γέλασα) ο Μπιγκ Μακ αντίθετα στα τέτοια του, είχε αράξει ο δικός σου και το πρωί μας κοίταζε από το κρεββάτι του που ήταν αναπαυτικά και δεν ερχόταν αλλά συνέχισε να κοιμάται.

επομένως εγώ συνηστώ κτηνίατρο και πάλι κτηνίατρο, και πρίτσι να κάνει γιατί είναι μικρό στην κτηνίατρο που λέει ο λόγος, είναι πολύ ευαίσθητα και καλύτερα να είσαι παρανοϊκος παρά οτιδήποτε άλλος :):)

και καλορίζικο το νέο μέλος στην οικογένεια!!!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
OXI όμως και να σεβόμαστε τον οποιονδήποτε κτηνίατρο.
(Τους άλλαζα σαν τα κυλοτάκια μου όταν πρωτοεπέστρεψα στην Ελλάδα).

Και γενικώς, ποτέ δεν πρέπει να δίνουμε φάρμακο ( ή να παίρνουμε κι εμείς) χωρίς να διαβάζουμε τις εσώκλειστες οδηγίες!!!!

Δεν έχω ακούσει ποτέ για χάπι αποπαρασίτωσης που κάνει για κουτάβια (φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει κι όλας). Έχω ακούσει όμως, για αρκετά κουτάβια που πλησίασαν τον θάνατο από παράσιτα σε συνδιασμό με ΛΑΘΟΣ του κτηνιάτρου.

Είχα κι εγώ ένα κάποτε. Ο κτηνίατρος έδωσε αποπαρασίτωση χωρίς να ζηγήσει το κουτάβι (λάθος δόση). Όταν αρρώστησε του έδωσε ένα σωρό φάρμακα για ΑΛΛΑ πράγματα και δεν σκέφτηκε πως το κουτάβι ίσως έχει σκουλίκια. Εκείνο συνεχώς χειροτέρευε. Μόνο όταν άρχισε να βγάζει ζωντανά σκουλίκια από το στόμα καταλάβαμε τι είχε (και ήταν στα πρόθυρα θανάτου).

Το κουτάβι του θέματος εδώ, ΔΕΝ μοιάζει από την περιγραφή του φίλου μας ότι είναι καλύτερα (το αντίθετο θα έλεγα). Αν του έδωσε χάπι "Drontal Plus" ενδέχεται να καθάρισε από σκουλίκια αλλά να αρώστησε από τη υπερβολική δόση φαρμάκου. Το φάρμακο αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε τόσο μικρά ζώα.

Επίσης, αν έχει σκουλίκια η μία δόση αποπαρασίτωσης δεν θα το καλύψει (θα σκοτωθούν μόνο τα ενήλικα). Τα εξήγησε όλα αυτά άραγε ο γιατρός;

Βέβαια, αν μπαίνουμε στον κόπο να διαβάζουμε τις οδηγίες των φαρμάκων, θα ξέρουμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα αν πράξαμε σωστά ή αν ακούσαμε έναν από τους ΠΟΛΛΟΥΣ κακούς κτηνίατρους στην Ελλάδα.